Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΧΑΣΑΜΕ

Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

ΦΟΒΕΡΟ!!! ΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΤΙ Ο ΣΑΤΑΝΑΣ!

Εν αρχή ο Θεός... *Εν αρχή ο Θεός γέμισε τη γη με... 
...μπρόκολο, κουνουπίδι και σπανάκι,

πράσινα, κίτρινα και κόκκινα λαχανικά όλων των ειδών, ώστε ο άνδρας και η γυναίκα να ζήσουν υγιεινά και παντοτινά.

Ο σατανάς όμως δημιούργησε τα Haagen Dazs και τα διάφορα cookies.

Και ρώτησε: «Λίγη ακόμη σάλτσα βύσσινου;»

και ο άνδρας απήντησε: «Ευχαρίστως!»

και η γυναίκα πρόσθεσε: «Παρακαλώ για μένα άλλη μια ζεστή βάφλα με

σαντιγύ!».

Και έτσι πήραν και οι δύο από 5 κιλά .

Και ο Θεός δημιούργησε το γιαούρτι, ώστε να διατηρήσει η γυναίκα το

σώμα της όπως άρεσε στον άνδρα.

Και ο σατανάς δημιούργησε από το σιτάρι το άσπρο αλεύρι

και από το ζαχαροκάλαμο τη ζάχαρη και τα συνδύασε.

Και η γυναίκα άλλαξε νούμερο στην ένδυσή της και πήγε από το 38 στο 46.

Και έτσι είπε ο Κύριος: «Δοκίμασε το φρέσκο μαρούλι μου!»

Και ο σατανάς εφεύρε το ντρέσσιγκ και το σκορδόψωμο ως συνοδευτικά.

Και οι άνδρες και οι γυναίκες μετά από αυτή την απόλαυση

άνοιξαν τις ζώνες τους κατά τουλάχιστον μία τρύπα.

Ο Κύριος όμως είπε: «Σας έδωσα φρέσκα λαχανικά και ελαιόλαδο, στο

οποίο να μαγειρεύετε υγιεινά!»

Και ο σατανάς συνόδεψε τα φαγητά αυτά με δεύτερο πιάτο,

από νόστιμες μπουκίτσες από ψωμάκια, τυράκια camembert, αστακό σε> βούτυρο μυρωδάτο και φιλετάκια κοτόπουλου.

Και οι τιμές χοληστερίνης του ανθρώπου ανέβηκαν στα ουράνια.

Ετσι ο Θεός έδωσε στον άνθρωπο αθλητικά παπούτσια, ώστε να χάσει

μερικά κιλά με την άθληση..

Και ο σατανάς δημιούργησε την δορυφορική τηλεόραση και τα DVD μαζί με

τα τηλεχειριστήρια, για να μην κουράζεται ο άνθρωπος με το ζάπινγκ.

Και οι άνδρες και οι γυναίκες γελούσαν και έκλαιγαν μπροστά την οθόνη

και άρχισαν να φοράνε ελαστικές φόρμες αδυνατίσματος.

Ετσι ο Θεός δημιούργησε την πατάτα, φτωχή σε λίπος και κάλιο και γεμάτη θρεπτικές ουσίες.

Και ο σατανάς αφαίρεσε την φλούδα και έκοψε το εσωτερικό της σε πατατάκια,

τα οποία τηγάνησε και τα κάλυψε με πολύ αλάτι..

Και ο άνθρωπος πήρε μερικά κιλά ακόμη...

Ο Θεός όμως έφερε το άπαχο κρέας, ώστε τα τέκνα του να χορταίνουν

προλαμβάνοντας λιγότερες θερμίδες.

Και ο σατανάς έφερε τα Goodys και το τσίζμπουργκερ των 99 λεπτών.

Και ρώτησε ο σατανάς: «Θέλεις και τηγανητές πατάτες;»

Και είπε ο άνθρωπος: «Βεβαίως, μια μεγάλη μερίδα με μαγιονέζα!».

Kαι σχολίασε ο σατανάς: «Ετσι μπράβο!»

Και ο άνθρωπος έπαθε έμφραγμα.

Και ο Θεός αναστέναξε και δημιούργησε το τετραπλό μπαϊ-πάς της καρδιάς.

Και τότε ο σατανάς είπε 'είπαμε να παίζουμε τίμια'...

...Και δημιούργησε τον ΕΟΠΥΥ !!!!!

ΖΩΗ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗΣ

Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

"Βουτιά" στον πάτο παγωμένης λίμνης για να βρουν ζωή

Στην Ανταρκτική βρίσκεται μια Βρετανική ομάδα για να ξεκινήσει έρευνα στην παγωμένη λίμνη Ellsworth η οποία είναι θαμμένη κάτω από ένα στρώμα πάγου πάχους δέκα χιλιάδων ποδιών περισσότερο από μισό εκατομμύρια χρόνια...
Η λίμνη έχει μήκος δώδεκα χιλιόμετρα, πλάτος τρία και βάθος εκατόν πενήντα μέτρα. Βρίσκεται στην δυτική Ανταρκτική και την καλύπτουν 3,4 χιλιόμετρα πάγου.

Οι επιστήμονες θέλουν να συλλέξουν νερό και ιζήματα από τον πάτο της λίμνης καθώς πιστεύουν ότι εκεί κατοικούν άγνωστα είδη οργανισμών, απομονωμένα από τις επιρροές του έξω κόσμου για τόσο καιρό, που μπορεί να ακολούθησαν διαφορετική εξελικτική πορεία από τα είδη που γνωρίζουμε.
Οι Βρετανοί επιστήμονες, όπως αναφέρει η Βρετανική Daily Mail σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν μια μέθοδο με καυτό νερό για να τρυπήσουν τον πάγο και η όλη διαδικασία θα κρατήσει τρεις ημέρες. Στο τρυπάνι οι επιστήμονες έχουν προσαρμόσει κάμερες και δυνατά φώτα, ώστε να παρακολουθήσουν ζωντανά τις εικόνες που εξελίσσονται εντός του παγετώνα.

Έπειτα από μόλις λίγες ώρες παρατήρησης στο μικροσκόπιο, θα είναι σε θέση να απαντήσουν για το αν υπάρχει ζωή στη λίμνη.

Παράλληλα θέλουν να απαντήσουν σε ένα ακόμη ερώτημα, σχετικά με τη χρονολόγηση του στρώματος πάγου που καλύπτει τη Δυτική Ανταρκτική, αλλά και να περισυλλέξουν στοιχεία για τις περιβαλλοντικές συνθήκες που επικρατούσαν κατά τη δημιουργία του.

Νωρίτερα αυτή τη χρονιά, μια ομάδα Ρώσων εξερευνητών απέτυχε να συλλέξει ασφαλή δείγματα από τη λίμνη Βοστόκ εξαιτίας της κακοχειμωνιάς, ενώ στην αρχή του 2013, Αμερικανοί επιστήμονες πρόκειται επίσης να ερευνήσουν κρυμμένες λίμνες της Δυτικής Ανταρκτικής

Πηγή; news247.gr

ΑΛΛΟΥ ΣΚΕΦΤΟΝΤΕ ΤΟΝ ΠΕΖΟ

Γέφυρα για πεζούς στην Σαγκάη σκέτο αριστούργημα! Δείτε φωτογραφίες...
Ημερομηνία: 04 Δεκεμβρίου 2012
Γεφυρα για πεζους στην Σαγκαη σκετο αριστουργημα! Δειτε φωτογραφιες...
Πριν από μερικούς μήνες μια ολοκαίνουργια διάβαση πεζών έκανε την εμφάνισή της στην περιοχή Pudong της Σαγκάης, κερδίζοντας αμέσως τις εντυπώσεις των κατοίκων της πόλης αλλά και των επισκεπτών.
 Η πιο εντυπωσιακή πεζογέφυρα!
Αυτή η μεγάλης κλίμακας κυκλική υπερυψωμένη διάβαση επιτρέπει στους πεζούς να θαυμάσουν την πόλη από ψηλά, αφού βρίσκεται περίπου 20 μέτρα πάνω από το δρόμο, αποφεύγοντας την κυκλοφορία και την κίνηση στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης.
 Μια πεζογέφυρα διαφορετική από τις άλλες!
Η πεζογέφυρα παρέχει πρόσβαση σε μεγάλα εμπορικά κέντρα και πλατείες, ενώ υπάρχουν πολλές είσοδοι και έξοδοι με κυλιόμενες σκάλες σε όλο το μήκος της.
Μια πεζογέφυρα διαφορετική από τις άλλες!
Το σύγχρονο design στο σχεδιασμό και η διαφορετική αρχιτεκτονική προσέγγιση προσφέρουν στους πεζούς μια ευχάριστη εμπειρία αστικής περιπλάνησης! Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που ήδη αποτελεί ένα από τα βασικά αξιοθέατα της πόλης!
Μια πεζογέφυρα διαφορετική από τις άλλες!

Μια πεζογέφυρα διαφορετική από τις άλλες!
Πηγή: perierga.gr

ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΑΝΤΟΥ

Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

150€ δισ. σε «μαύρους» λογαριασμούς στην Ελβετία - Η φοροδιαφυγή πάει... σύννεφο στη Γερμανία

Πολλά εκατομμύρια ευρώ σε «μαύρους» λογαριασμούς Γερμανών πολιτών, έρευνες σε σπίτια και... μαθήματα για το πως μπορεί ένα κράτος να πατάξει... 
...τη φοροδιαφυγή. Όπου κι όταν θέλει...  Σύμφωνα με δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung, οι ελεγκτικές αρχές εντόπισαν «μαζικές φορολογικές απάτες» αξιολογώντας στοιχεία που προκύπτουν από CD με στοιχεία Γερμανών πελατών της τράπεζας ελβετικής UBS.

Στα μέσα Νοεμβρίου, φορολογικοί ελεγκτές έκαναν έρευνες σε σπίτια πελατών της μεγαλύτερης ελβετικής τράπεζας UBS. Ως εκεί, οι αρχές οδηγήθηκαν από CD με στοιχεία καταθετών που είχε αγοράσει το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας. Δεν ήταν η πρώτη φορά που το γερμανικό κρατίδιο αγόραζε ένα τέτοιο CD. Το συγκεκριμένο υπολογίζεται ότι κόστισε στην τοπική κυβέρνηση του Ντίσελντορφ 3,5 εκ. ευρώ.

Περιείχε στοιχεία περίπου 750 ιδρυμάτων και 550 επιπλέον περιπτώσεων και αφορούσε αφορολόγητα ποσά καταθέσεων περί τα 2,9 δισ. ευρώ γράφει η Süddeutsche Zeitung. Μόνο τα ιδρύματα φέρονται να μην κατέβαλαν στο γερμανικό δημόσιο 204 εκ. ευρώ. Η φοροδιαφυγή σε όλο της το μεγαλείο, δηλαδή.

Η αγορά τέτοιων CD με κλεμμένο περιεχόμενο είναι ωστόσο αμφιλεγόμενη στη Γερμανία. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση κατηγορεί το κρατίδιο της Β. Ρηνανίας – Βεστφαλίας ότι με αυτόν τον τρόπο τορπιλίζει την επιδιωκόμενη υπογραφή διμερούς φορολογικής συμφωνίας με την Ελβετία.

Το τοπικό υπουργείο Οικονομικών στο Ντίσελντορφ από την πλευρά του επιμένει στην επιτυχία αυτής της πολιτικής καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, υπογραμμίζοντας ότι από το 2010 έχουν εισρεύσει στα κρατικά ταμεία –σε ομοσπονδιακό επίπεδο- περισσότερα από 3 δισ. ευρώ. 

Μάλιστα, όπως αναφέρει η Süddeutsche Zeitung, οι περιπτώσεις αυτοκαταγγελίας φοροφυγάδων ανήλθαν από το 2007, σε παγγερμανικό επίπεδο, σε 40.000.

Επίσημες εκτιμήσεις για τα χρήματα Γερμανών καταθετών που βρίσκονται σε «μαύρους» λογαριασμούς στην Ελβετία δεν υπάρχουν. Ο πρόεδρος του Γερμανικού Φορολογικού Συνδικάτου Τόμας Αϊγκεντάλερ ωστόσο, κάνει λόγο για ένα ποσό γύρω στα 150 δισ. ευρώ.

Πηγή: newsit.gr

ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΟ

Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΠΙΤΙ!!ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΔΕΝΔΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ..

Ο Ελληνικός λαός πρέπει να μάθει ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ! Μην περιμένετε να μάθετε την αλήθεια απο τα διαπλεκόμενα και διεφθαρμένα ΜΜΕ...

Μπουκωμένα με εκατομμύρια, επιτελούν το έργο της παραπληροφόρησης και της καθημερινής προπαγάνδας, υπέρ των συνεταίρων τους, των πολιτικών και εις βάρος του ελληνικού λαού.
Από την πλευρά τους οι πολιτικοί, παίζουν το δικό τους παιχνίδι, ως πιόνια των Τραπεζών, που στην ουσία κυβερνούν αυτόν τον τόπο.
Στο βίντεο που ακολουθεί, οι αποκαλύψεις σοκάρουν. Αποκαλύψεις, από..
δυο απλούς πολίτες, που βασιζόμενοι στα πιο έγκυρα στοιχεία, όπως αυτά των ΦΕΚ (Φύλλα Εφημερίδας Κυβερνήσεως), αποδεικνύουν όχι μόνο ποιός είναι στην ουσία ο Πρωθυπουργός της χώρας, αλλά και τον βρώμικο ρόλο των Τραπεζών σε αγαστή συνεργασία με τους πολιτικούς.
Αποκαλύψεις συγλονιστικές που κάθε Έλληνας οφείλει να γνωρίζει, προκειμένου να αντιληφθεί τον ιστό της αράχνης που έπλεξαν εις βάρος του πολιτικοί τους οποίους ακόμα και σήμερα κάποιοι υποστηρίζουν και ψηφίζουν.
Αδιάψευστα στοιχεία, που δεν επιδέχονται καμιάς αμφισβήτησης, καθοτι τα ντοκουμέντα που επικαλούνται ο Γιώργος Σαρρής και ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης, είναι αδιαμφισβήτητα.
Αποδεικνύουν με στοιχεία, πως η τραγική ψηφοφορία της αποφράδας ημέρας της Τετάρτης 7 Νοεμβρίου 2012, θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί.
Ο ανθελληνικός βρώμικος ρόλος του Κώστα Καραμανλή, από το 2008, όταν με νόμο έδωσε τη δυνατότητα στις ελληνικές τράπεζες να λάβουν δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, και αυτές εισέπραξαν το αστρονομικό ποσόν των 83 τρις δραχμών, (τρεις τράπεζες μοιράστηκαν στην ουσία το συγκεκριμένο ποσόν), αποδεικνύει ότι το Ελληνικό Κράτος, κυβερνιέται όχι από τους πρωθυπουργούς και τα κόμματα που ψηφιζει ο ελληνικός λαός, αλλά από μια μαφία Τραπεζών, με επικεφαλή τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Προβόπουλο και τον εκάστοτε Διοικητή της.
Στο συγκλονιστικό βίντεο που ακολουθεί, αποκαλύπτεται ποιός είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της Τράπεζας της Ελλάδος, ποιός είναι ο ρόλος του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδια και το πλιάτσικο των Τραπεζών με την σύμφωνη γνώμη των πολιτικών, εις βάρος του ελληνικού λαού.
Αυτό το βίντεο, πρέπει να μπει σε κάθε σπίτι.
Ο Ελληνικός λαός, πρέπει να γνωρίζει όλη την αλήθεια.



Πηγή: the-seven-sins.blogspot.gr

ΟΤΑΝ ΚΟΙΤΑΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ

Κορυφαίοι προορισμοί μέσα από το παράθυρο του αεροπλάνου...
Ημερομηνία: 04 Δεκεμβρίου 2012
Κορυφαιοι προορισμοι μεσα απο το παραθυρο του αεροπλανου...
Οι καλύτερες φωτογραφίες… από το  παράθυρο του αεροπλάνου!
Γίνε επιβάτης αεροπλάνου για μερικά λεπτά και δες τη θέα που προσφέρουν κορυφαίοι ταξιδιωτικοί προορισμοί στον κόσμο όταν βρίσκεσαι ακριβώς από πάνω τους!
Συμφωνείς ότι αυτοί είναι το ίδιο όμορφοι;
Αν στο αεροπλάνο πάντα κάθεσαι δίπλα στο παράθυρο και χαζεύεις την θέα – αυτό το ρεπορτάζ είναι για εσένα! Η θέα είναι πραγματικά υπέροχη: οι ουρανοξύστες από εδώ μοιάζουν με Lego και οι θάλασσες με μικρές πισίνες. Όλοι η εξουσία της ανθρώπινης αρχιτεκτονικής μετατρέπεται σε χρωματιστά κομμάτια…

O NOSTRADAMOS ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

Οι προφητείες του Νοστράδαμου για την Ελλάδα

Μελετώντας για χρόνια τις διάφορες προφητείες διαφόρων μεγάλων αντρών δεν μπορούσα να μην προσέξω τα τετράστιχα του ελληνόψυχου Νοστραδάμου. Έτσι λοιπόν ξεχώρισα τα παρακάτω τα οποία χωρίς αμφισβήτηση έχουν να κάνουν με την.....
τωρινή κατάσταση που βιώνουμε στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας έτσι και τις προφητείες των πατέρων της εκκλησίας μας (Πατροκοσμά Αιτωλού, Πατέρα Παΐσιου, Ιωσήφ Βατοπεδινού, κ.ά.)Ο διασυρμός και χλευασμός της Ελλάδος από τους Δυτικούς
Η Κόρη τους Φωτός, από τους φίλους τις θα καταδικαστεί
Ότι τάχα το σκότος στη Παλιά Γη έχει φέρει.
Θα την βρίζουν και θα την χτυπούν, θα λένε ότι αυτή φταίει
Αλλά σύντομα θα καταλάβουν το λάθος τους.

Ερμηνεία: Η κόρη τους φωτός είναι η Ελλάδα (Ελ=φως, ‘λάδα’ εκ του ‘λας’ που σημαίνει γη ή χώρα, δηλαδή Ελλάδα = Χώρα του Φωτός.) Όταν λέει φίλους εννοεί τους Ευρωπαίους οι οποίοι θα γυρίσουν την πλάτη τους στην Ελλάδα επειδή θα νομίζουν ότι αυτή ευθύνεται για την κρίση στην Ευρωζώνη(«ότι τάχα το σκότος στη Παλιά Γη έχει φέρει»). Παλιά Γη είναι η Ευρώπη. Θα την κατηγορούν και θα την χλευάζουν αλλά όταν οι ίδιες τους οι χώρες βρεθούν στην ίδια κατάσταση με την Ελλάδα θα καταλάβουν το λάθος τους (τον διασυρμό της Ελλάδος).

Αποτυχία επίλυσης της οικονομικής κρίσης
Η αρρενωπή γυναίκα θα ασκήσει πίεση στον βορρά
Θα δημιουργήσει δυσφορία σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη,
Δύο αποτυχίες θα την θέσουν σε τέτοια έλλειψη ισορροπίας
Ώστε ζωή και θάνατος θα ισχυροποιήσουν τους Ανατολικούς Ευρωπαίους.

Ερμηνεία: Η αρρενωπή γυναίκα είναι είτε η Μέρκελ είτε η Χίλαρι Κλίντον. Οι δύο αποτυχίες είναι η αποτυχία της επίλυσης του προβλήματος της οικονομικής κρίσης. Η πρώτη αποτυχία έχει να κάνει με την κρίση στην Ελλάδα και η δεύτερη με την παγκόσμια κρίση. Μέσα από την κρίση θα ανατείλουν οι για χρόνια αδύναμοι ανατολικοί Ευρωπαίοι, δηλαδή οι ορθόδοξοι (οι οποίοι θα ενισχυθούν από την Ρωσία του Πούτιν.)

SEXY AH BASILHS

Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

Το... σέξι και αναπάντεχο χριστουγεννιάτικο βίντεο που σαρώνει

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ένα... αναπάντεχο χριστουγεννιάτικο βίντεο σαρώνει στο διαδίκτυο με εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις! 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
 

ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ

Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

Deutsche Bank: Η Ελλάδα ξεχρεώνει το 2020! Μπορεί να βγάλει 214 δισ ευρώ από το φυσικό αέριο νοτίως της Κρήτης!

Μια εντυπωσιακή μελέτη της Deutsche Bank, βλέπει το φως της δημοσιότητας και αν όλα αυτά που περιγράφει ισχύουν τότε η Ελλάδα έχει λύσει το πρόβλημά της...
Η Deutsche Bank, υπό την επιφύλαξη ότι οι διαθέσιμες γεωλογικές μελέτες θα αποδειχθούν αληθινές, αποτιμά τα υποθαλάσσια κοιτάσματα φυσικού αέριου νοτίως της Κρήτης στα 427 δισεκατομμύρια ευρώ, μιλά για καθαρό όφελος για το δημόσιο της τάξης των 214 δισ. ευρώ -ή 107% του σημερινού Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος.

Τα αποτελέσματα των σεισμολογικών ερευνών που έχουν ξεκινήσει αναμένονται στα μέσα του 2013 και εάν ανταποκρίνονται στις υπάρχουσες γεωλογικές εκτιμήσεις, μελέτες και αναγωγές Ελλήνων και ξένων επιστημόνων τότε η αξία τους προσεγγίζει πράγματι τα 430 δισ. ευρώ. 

Με δεδομένο ότι ως γενικός κανόνας το 25% εξ αυτών προορίζεται για το κόστος εξόρυξης και διάθεσης και άλλο 25% είναι το περιθώριο κέρδους των εταιρειών που θα αναλάβουν τις δραστηριότητες αυτές, υπολογίζει πως το 50% ήτοι περί τα 214 δια. ευρώ αποτελούν το καθαρό όφελος για τα δημόσια ταμεία. 

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 107% του ΑΕΠ και αναμένεται να αρχίσει να εισρέει κοντά στην χρονική στιγμή που έχει τεθεί ο στόχος για την μείωση του χρέους ως ποσοστό επί του ΑΕΠ προς τα επίπεδα του 120%, δηλαδή περί το 2020. 

Και αυτό διότι όπως επισημαίνει συνήθως χρειάζονται 8 με 10 έτη για να αρχίσει η εμπορική εκμετάλλευση να παράγει χρηματοροές. 

Η Deutsche Bank από τη μια κρατάει απόσταση από την ακρίβεια των εκτιμήσεων για τα κοιτάσματα μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών από την άλλη όμως προχωρά στην αποτίμηση της σημασίας τους σε σχέση με την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Αναφορικά με τη βιωσιμότητα εκτιμά πως για την ώρα δεν μπορεί να υποστηριχθεί ότι βελτιώνεται αλλά αυτό αλλάζει σαφέστατα από την ώρα που τα κοιτάσματα θα αποδειχθούν και ακόμα περισσότερο από την χρονική στιγμή που θα μπουν στην παραγωγή οπότε και θα κάνουν πολύ πιο διαχειρίσιμα τα δανειακά βάρη. 

Η Ελλάδα θα αναδειχθεί στην 15η μεγαλύτερη κάτοχο κοιτασμάτων φυσικού αέριου στον κόσμο.

Προσθέτει πως η αποκλιμάκωση του εργατικού κόστους και οι καθοδικές πιέσεις και σε άλλα κόστη στην ελληνική οικονομία ενδέχεται να προσφέρουν βελτιωμένα λειτουργικά περιθώρια στις εταιρείες που θα αποφασίσουν να επενδύσουν. 

Για να γίνουν όλα αυτά όμως χρειάζεται ένα καθαρό φορολογικό πλαίσιο αλλά και νομοθετική ρύθμιση για τους υδρογονάνθρακες. Η τελευταία έγινε το 2011. 

Η γερμανική τράπεζα κάνει δε και ειδική μνεία στο γεγονός ότι οι γεωλόγοι εμπειρογνώμονες αναφέρουν την ύπαρξη και σημαντικών αποθεμάτων πετρελαίου στην Ελλάδα επιπροσθέτως αυτών του φυσικού αέριου. 

Οι υπολογισμοί της τράπεζας αφορούν μόνον τα υποθαλάσσια κοιτάσματα των υποθαλάσσιων εκτάσεων νοτίως της Κρήτης και όχι και αυτών του Ιονίου ή και του Αιγαίου. 

ΠΗΓΗ CAPITAL.GR