Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ

Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012

Πέντε ευρώ στους αστυνομικούς που θα εντοπίζουν ΙΧ χωρίς τέλη...


 
Από τη νέα χρονιά τα γνωστά αυτοκόλλητα των τελών κυκλοφορίας θα αποτελούν παρελθόν και πλέον ο έλεγχος για το αν οι ιδιοκτήτες των ΙΧ έχουν πληρώσει το ετήσιο αντίτιμο... θα είναι δύσκολος. Όπως όλα δείχνουν η αστυνομία και η τροχαία θα διατηρήσουν τον έλεγχο των οχημάτων για τη μη καταβολή του τέλους, ενώ υπάρχουν και σκέψεις για να ενταχθεί στην αστυνόμευση των ΙΧ για τα τέλη κυκλοφορίας και η δημοτική αστυνομία.

Σύμφωνα με το capital.gr όσοι δεν πληρώσουν εμπρόθεσμα το τέλος και πέσουν σε μπλόκο, θα κληθούν να πληρώσουν το διπλάσια του ποσού. Οι πρώτες σκέψεις είναι να αξιοποιηθεί η τεχνολογία που έχουν ήδη τα περιπολικά της αστυνομίας και η οποία μέσω ειδικής συσκευής δίνει πληροφορίες για το ελεγχόμενο όχημα (π.χ. αν είναι κλεμμένο). Το σύστημα θα εμπλουτισθεί και με τα στοιχεία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας.

Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο οι αστυνομικοί που θα εντοπίζουν ένα ΙΧ για το οποίο δεν έχει καταβληθεί το τέλος, να επιβραβεύεται με ένα συγκεκριμένο ποσό όπως 5 ευρώ.[iefimerida]

ΟΙ ΠΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ

Κόστα Ρίκα: Σεισμός 7,9 Ρίχτερ – προειδοποίηση για τσουνάμι σε πολλές χώρες

Κόστα Ρίκα: Σεισμός 7,9 Ρίχτερ – προειδοποίηση για τσουνάμι σε πολλές χώρες
Ο ισχυρός σεισμός 7,9 βαθμών στην βορειοδυτική Κόστα Ρίκα
 ώθησε το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό να αποσύρει μεν την προειδοποίηση για σεισμικά κύματα στην Καραϊβική αλλά να εκδώσει νέα για την Κόστα Ρίκα, τον Παναμά, τη Νικαράγουα, το Ελ Σαλβαδόρ, την Ονδούρα, το Μεξικό, την Κολομβία, τον Ισημερινό, τη Γουατεμάλα, το Περού καθώς και τη Χιλή.
Νωρίτερα το γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) ανακοίνωσε ότι ο ισχυρός αυτός σεισμός σημειώθηκε κοντά στις ακτές της χώρας στον Ειρηνικό, με επίκεντρο περίπου 80 χλμ. νότια της Λιμπέρια, και σε βάθος 20 χλμ..
Και το πολεμικό ναυτικό της Χιλής εξέδωσε προειδοποίηση για κίνδυνο από τσουνάμι σε ολόκληρη την ακτογραμμή της χώρας του νότιου κώνου της Λατινικής Αμερικής, σύμφωνα με ανακοίνωσή του που δημοσιεύει στον ιστότοπό του.