Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

ΑΛΛΑΞΕ Ο ΧΑΡΤΗΣ

Το Ληξούρι άλλαξε θέση στον χάρτη


Το Ληξούρι άλλαξε θέση στον χάρτη - Φωτογραφία 1


Με τον δεύτερο σεισμό απομακρύνθηκε 20 εκατοστά από τη Χερσόνησο της Παλικής, όπως έδειξε ο δορυφόρος

Σχεδόν κατά 20 εκατοστά απομακρύνθηκε το Ληξούρι από τη Χερσόνησο της Παλικής εξαιτίας του δεύτερου ισχυρού σεισμού που έπληξε την Κεφαλονιά, αλλά και των δεκάδων μετασεισμών που ακολούθησαν.

Η παραμόρφωση του εδάφους στη συγκεκριμένη περιοχή του νησιού, όπως προκύπτει από δορυφορικά δεδομένα που επεξεργάστηκαν έλληνες επιστήμονες, αποδεικνύεται ότι είναι τουλάχιστον τρεις φορές μεγαλύτερη από την παραμόρφωση που υπέστη το έδαφος της Αττικής από τον σεισμό του 1999, η οποία υπολογίστηκε, επίσης με δορυφόρο, στα έξι εκατοστά.

Ο ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ

 Godafoss: Ο «Καταρράκτης των Θεών» σε 12 φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα

Godafoss: Ο «Καταρράκτης των Θεών» σε 12 φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα (1)
Εάν νομίζετε πως οι καταρράκτες είναι όλοι μια από τα ίδια, περιμένετε μέχρι να δείτε τον Godafoss, ή αλλιώς τον «Καταρράκτη των Θεών».
Πρόκειται για έναν από τους πιο εντυπωσιακούς καταρράκτες στην Ισλανδία, όπου το νερό πέφτει από έναν καταρράκτη πεταλοειδούς σχήματος που φτάνει τα 12 μέτρα σε ύψος και τα 30 μέτρα σε πλάτος.

Αν και το εκπληκτικό αυτό φυσικό αξιοθέατο αξίζει χιλιάδες φωτογραφίες, οι ακραίες καιρικές συνθήκες κάνουν δύσκολη την λήψη έστω και μιας.
Δείτε 12 από τις καλύτερες φωτογραφίες του Godafoss, του πιο μεγαλοπρεπή (και δύσκολου να φωτογραφηθεί) καταρράκτη στην Ισλανδία!

Godafoss: Ο «Καταρράκτης των Θεών» σε 12 φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα (2)
 

ΔΡΑΜΑ

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

 

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί από που πήρε η ωραία πόλη μας το όνομά της;
Υπάρχουν πολλές θεωρίες που λένε πως το όνομα της Δράμα είναι από το δωρικό δράω - ῶ = δέρκομαι, ὁράω - ῶ που σημαίνει ''πόλη που έχει θέα''.
 
 
 
Ο Μαργαρίτας Δήμιτσας λέει ότι το όνομα της πόλης μας αρχικά ήταν Δράβα,έπειτα έγινε Δραβήσκος και τελικά έμεινε ως Δράμα.Ο άγγλος Γουλιέλμος Μαρτίνος Leake ταυτίζει την αρχαία Δραβήσκο με την Δράμα.
Ο γάλλος αρχαιολόγος και περιηγητής Perrot καθώς και ο ρώσος ιστορικός και συγγραφέας Ιωάννης Πετρώφ,λένε πως η Δράμα πήρε το όνομά της από το λέξη Δραβήσκος-> Δράβα-> Δράμα.Σύμφωνα με τον Ευάγγελο Στράτη όμως η πόλη τούτη ποτέ δεν ονομάστηκε Δραβήσκος,ούτε από τους κατοίκους της,ούτε από τους παλιούς συγγραφείς, αφού πίστευε πως άλλη πόλη ήταν η Δράμα και άλλη η Δραβήσκος.
 

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΦΥΓΕΙ ΦΥΓΕΙ

Τα παιδιά του Ανδρέα πουλάνε το πατρικό των Παπανδρέου

Φωτογραφία για Τα παιδιά του Ανδρέα πουλάνε το πατρικό των Παπανδρέου

Πωλητήριο για 1,8 εκατ. ευρώ έχει μπει στην ιστορική Βίλα της οδού Γύζη, στο Παλαιό Ψυχικό, όπου έζησαν ο... Γεώργιος Παπανδρέου με την Σοφία Μινέικο έως το 1967.
 Η κλασική μονοκατοικία ανήκει στα παιδιά του Ανδρέα Παπανδρέου Σοφία, Νίκο, Αντρίκο και Γιώργο και περιήλθε στην ιδιοκτησία τους μετά από σκληρή και αδυσώπητη δικαστική μάχη που έγινε το 1997 μεταξύ των τριών παιδιών (πλην του Γιώργου) και της δεύτερης συζύγου του Ανδρέα Παπανδρέου, την Δήμητρα Λιάνη - Παπανδρέου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Έθνους της Κυριακής», η κλασική μονοκατοικία βρίσκεται σε αγγελία όπου περιγράφεται ως εξής:

Η ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

«Μόνο μία στις δέκα ΜΚΟ είναι νόμιμη»

Φωτογραφία για «Μόνο μία στις δέκα ΜΚΟ είναι νόμιμη»

«Ζητήσαμε στοιχεία από τις Εφορίες για περίπου 3.000 ΜΚΟ που έχουν ιδρυθεί στην Ελλάδα την τελευταία 15ετία και διαπιστώνουμε από τις... αρχικές ενδείξεις ότι μόνο ένα 10% από αυτές χρηματοδοτούνται κανονικά, τηρεί παραστατικά και δεν προχωρεί σε παράνομες ενέργειες».

Σε αυτή την επισήμανση προχώρησε μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής», ο γενικός επιθεωρητής, Λέανδρος Ρακιντζής σχετικά με το τεράστιο σκάνδαλο παράνομης χρηματοδότησης των μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Στο ίδιο ποσοστό παρανομίας αναφέρεται, μιλώντας στην εφημερίδα, και ο παραιτηθείς για αυτό τον λόγο το 2002, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Ζαφειρόπουλος, που σημειώνει ότι «είχα ζητήσει να μη δίνονται χρήματα σε ΜΚΟ αν δεν πιστοποιηθούν και δεν έχουν μια δεδομένη εμπειρία τριών ετών στα έργα που εμφανίζονταν να διεκπεραιώνουν . Όμως δεν είχα εισακουσθεί».

EURO 2016 FRANCE

Ποιους θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα στο Euro 2016;;;


Ποιους θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα στο Euro 2016;;;


Οι προκριματικοί θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο του 2014 και θα περατωθούν τον Οκτώβριο του 2015. Το Γιβραλτάρ συμμετείχε στην κλήρωση για πρώτη φορά, ενώ οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στα προκριματικά θα είναι 53.

Η τελική φάση θα διεξαχθεί στις πόλεις Παρίσι, Μασσαλία, Νίκαια, Λιλ, Μπορντό Λιόν, Σεντ Ετιέν, Τουλούζ και Λανς.

Στα προκριματικά για το Euro 2016, που θα γίνει στη Γαλλία, 

ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΟΛΙ

Αυτή είναι η πιο όμορφη και πιο περίεργη ΠΙΣΙΝΑ που έχετε δει ΠΟΤΕ!! (PHOTOS)
 
ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ!! Αυτή είναι η πιο όμορφη και πιο περίεργη ΠΙΣΙΝΑ που έχετε δει ΠΟΤΕ!! (PHOTOS)
 
Αυτή η πισίνα σε σχήμα βιολιού είναι ένα τέλειο αντίγραφο του Στραντιβάριους και υποδηλώνει τη μεγάλη αγάπη του ιδιοκτήτη της στη μουσική.
Στον κόσμο της μουσικής γενικότερα και ειδικότερα του βιολιού, το όνομα Στραντιβάριους είναι ιερό και σεβαστό.
Η πισίνα είναι ένα ολόκληρο βιολί με τρύπες-F, με γέφυρα, χορδές, χορδοστάτη και όλα τα υπόλοιπά μέρη του.
Το τέλειο αυτό αντίγραφο είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πραγματικό Στραντιβάριους και ο ιδιοκτήτης απολαμβάνει καθημερινά ατελείωτες βουτιές στον κόσμο της... μουσικής του βιολιού που λατρεύει!
 
 

ΕΝΑ...ΜΩΡΟ ΓΙΑ ΔΥΟ

 
 
Μία Φορά κι Ένα... Μωρό
 
2011 | Έγχρ. | Διάρκεια: 86'
Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Νίκου Ζαπατίνα με τους: Πέτρο Φιλιππίδη, Σάκη Μπουλά, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Τζόυς Ευείδη
Ο Αλκιβιάδης είναι χρεωμένος, απατημένος και απελπισμένος. Ο Νώντας είναι ένας περπατημένος άνθρωπος της νύχτας με ένα μωρό στην αγκαλιά. Η συνάντησή τους είναι η αρχή μιας υπέροχης φιλίας και μιας περιπλάνησης γεμάτης εκπλήξεις

 
 
 
 
 ΔΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ