Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ

Κυριακή, 1 Μαΐου 2011

O Mανώλης Λιδάκης έκλαψε για τον Νικο....


 

Όσοι βρεθήκαν χθές στην μουσική σκηνή Σφίγγα όπου εμφανίζεται ο Μανώλης Λιδάκης έζησαν πραγματικά κάτι που δύσκολα μπορεί κανείς να το περιγράψεις με λέξεις. Ο ερμηνευτής ξεκίνησε το πρόγραμμα του ιδιαίτερα ευδιάθετος.
Από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε στη σκηνή άρχισε να κάνει αστεία με τον κόσμο και να πειράζει φίλους και γνωστούς του, που είχαν βρεθεί στο χώρο για να τον απολαύσουν. Κανείς δεν περίμενε τι θα επακολουθούσε. Λίγο μετά το διάλλειμα, ο Μανώλης Λιδάκης εμφανίζεται και πάλι on stage και ξεκινάει να μας ταξιδεύει με τη μοναδική φωνή του…

Κάποια στιγμή κατευθύνεται προς τον μαέστρο του και του ζητάει χαμηλόφωνα να παίξει ένα συγκεκριμένο τραγούδι. «Κάποιος πολύ φίλος μου αποφάσισε ξαφνικά να μας αφήσει και να φύγει από αυτό τον κόσμο. Αυτό το τραγούδι θα το πω σήμερα για πρώτη φορά», λέει στο μικρόφωνο και η εισαγωγή από τον «Αύγουστο» του Νίκου Παπάζογλου ξεκινάει να ακούγεται στο χώρο.
Ο κόσμος χειροκροτάει και ο Μανώλης με μια κίνηση ζητάει από τους υπόλοιπους μουσικούς του να σταματήσουν να παίζουν, αφού ήθελε μόνο ο ήχος των πλήκτρων να τον συνοδεύει σε αυτό το τραγούδι… Με κατεβασμένο κεφάλι και με τον κόσμο να τραγουδάει μαζί του, ο Μανώλης Λιδάκης βουρκώνει και ο κόμπος στη φωνή του φαίνεται να τον πνίγει. Οι θαμώνες καταλαβαίνουν τη συγκίνηση του ερμηνευτή και οι φωνές τους αρχίζουν να χαμηλώνουν.
Ο Μανώλης Λιδάκης δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυα του … ζητάει, ενώ τραγουδάει, από τον φωτιστή να σβήσει το φως που πέφτει επάνω του… Σκουπίζει τα δάκρυα του. Ο Μανώλης Λιδάκης με λυγμούς ερμηνεύει τα κουπλέ και το ρεφρέν του «Αύγουστου», ξανά και ξανά...Μπερδεύει τους στίχους… κλαίει με κατεβασμένο κεφάλι. Ο κόσμος σωπαίνει… δεν ξέρει πώς να αντιδράσει… απλά σωπαίνει… Ξέρει άλλωστε ότι εκείνη την ώρα ο τραγουδιστής δεν ερμηνεύει για εκείνους. Τραγουδάει στον Νίκο…
Τραγουδάει για τον Νίκο! Με τα χέρια στο πρόσωπο του, σα τα μικρά παιδιά που θέλουν να κρυφτούν και να μη τους δει κανείς να κλαίει, αφήνει το μικρόφωνο και με σκυμμένο κεφάλι φεύγει από τη σκηνή. Τα χειροκροτήματα και τα σφυρίγματα δυνατά, πολύ δυνατά, τόσο δυνατά ώστε να φτάσουν στο καμαρίνι του Μανώλη Λιδάκη…. Και να τον αγγίξουν! Όλοι ελπίζαμε απλά να «έφτασαν»!


Διαβάστε περισσότερα: http://rc-cafe.blogspot.com/#ixzz1L8NUdSLj

ΘΕΛΕΙ ΜΥΑΛΟ

ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ

Βομβαρδισμοί κοντά στο σπίτι του Καντάφι - Νεκρός ο γιος του Καντάφι και τρία εγγόνια του

Το ΝΑΤΟ αρνείται ότι η επιδρομή είχε στόχο τον Καντάφι ή την οικογένειά του

Ο μικρότερος γιος του Καντάφι, ο Σαίφ αλ-΄Αραμπ, και τρία εγγόνια του Λίβυου ηγέτη, έχασαν τη ζωή τους το βράδυ του Σαββάτου από επιδρομή του ΝΑΤΟ στην Τρίπολη, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μούσα Ιμπραίμ.

ΟΛΟΙ ΚΑΚΟΙ..ΕΚΤΩΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ

«Σκοτώνει αμάχους το ΝΑΤΟ στην Λιβύη»


Η αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ στην Τρίπολη κατά την οποία σκοτώθηκαν ένας από τους γιους και τρία εγγόνια του Λίβυου συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι αποτελεί απόδειξη ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν προστατεύει τους πολίτες, υποστήριξε σήμερα ο Ρώσος βουλευτής Κονσταντίν Κοσάτσεφ.

ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Κυριακή, 1 Μαΐου 2011

Το στοιχειωμένο σπίτι της Θεσσαλονίκης


Στη Θεσσαλονίκη, αρκετοί θεωρούν "στοιχειωμένο" το σπίτι της Βασιλίσσης Όλγας, στον αριθμό 263.


Το σπίτι λέγεται πως παλιά ήταν αρχοντικό κάποιου Εβραίου, ενώ σήμερα δεν κατοικείται, αφού είναι ετοιμόρροπο και ο γύρω χώρος έχει μετατραπεί σε αποθήκη οικοδομικών υλικών. Φημολογείται πως όσοι έχουν μείνει εκεί νύχτα, ακούνε φοβερούς θορύβους από φαντάσματα, που κυκλοφορούν στα δωμάτια, με αποτέλεσμα να τρέπονται σε φυγή.

Λέγεται πως το συνοδεύει κατάρα και όποιος μένει εκεί κινδυνεύει να τρελαθεί, ενώ όποιος προσπαθήσει να το γκρεμίσει κινδυνεύει να πεθάνει. Στο παρελθόν, το πήραν δύο εργολάβοι για να το κατεδαφίσουν, όμως την ημέρα που πέρασε στην ιδιοκτησία τους ο ένας πέθανε από την καρδιά του και ο άλλος σκοτώθηκε σε τροχαίο ταξιδεύοντας στην Αθήνα.

Για το σπίτι αυτό γίνεται μεγάλη συζήτηση και μέσω του Διαδικτύου. "Όποιος … τολμάει ας πάει να το επισκεφτεί. Εγώ προτιμάω να μην περνάω ούτε απ' έξω. Το σπίτι αυτό κρύβει κάποιο φοβερό μυστικό και όποιος είναι γενναίος ας πάει να το λύσει", διαβάζουμε σε ιστοσελίδα, ενώ ένας νεαρός περιγράφει τη δική του εμπειρία: "Πήγαμε χθες με φίλους, αλλά δεν μπήκαμε μέσα γιατί φοβηθήκαμε… Τι θα συναντήσουμε; Μπορεί να σε ακολουθήσει το πνεύμα;".

Δεν είναι, όμως, μόνο το συγκεκριμένο σπίτι που "βαφτίζεται" ως στοιχειωμένο στη Θεσσαλονίκη. Υπάρχουν και άλλα κτίρια που έχουν συνδεθεί με φήμες που κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα για κακά πνεύματα ή για τραγικές ιστορίες που σημάδεψαν τους πρώην ιδιοκτήτες τους. Τέτοια είναι στην Αρετσού της Καλαμαριάς, αλλά και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λίγο μετά το δικαστικό μέγαρο.
newsit