Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012


ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ"...

perierga.gr - Παίζοντας με τον ήλιο...perierga.gr - Παίζοντας με τον ήλιο...
Μια γυναίκα κρατάει τον ήλιο στα χέρια της και δύο νεαροί φοιτητές απολαμβάνουν ένα πρωτότυπο ηλιακό… ποδόσφαιρο! Κι όλα αυτά λαμβάνουν χώρα στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας την ώρα που δύει ο ήλιος.
perierga.gr - Παίζοντας με τον ήλιο...
Ηθικός αυτουργός ένας ερασιτέχνης φωτογράφος, ο Malek Hammoud Tuwaijri, που δεν ήθελε με τίποτα να χάσει αυτήν τη μοναδική ευκαιρία. «Οι λήψεις έγιναν 100 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη Buraidah, στην έρημο Qassim…
perierga.gr - Παίζοντας με τον ήλιο...
… Εδώ έχουμε εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα αλλά εγώ ήθελα να παρουσιάσω τον ήλιο από μια διαφορετική οπτική γωνία. Όχι πάλι μια κλασική δύση του ηλίου σε μια φωτογραφία! Ήθελα να δείξω πόσο κοντά είμαστε στον ήλιο, ακόμη κι αν η απόσταση μεταξύ μας είναι τόσο μεγάλη…
perierga.gr - Παίζοντας με τον ήλιο...
… Στα παιδιά αρέσει να παίζουν κάτω από τον ήλιο, οπότε γιατί να μην παίζουν με τον ίδιο τον ήλιο;», λέει χαρακτηριστικά ο νεαρός φωτογράφος. Όσο για τις εικόνες; Μιλάνε από μόνες τους από όποια οπτική γωνία κι αν τις δει κανείς…
perierga.gr - Παίζοντας με τον ήλιο...
perierga.gr - Παίζοντας με τον ήλιο...
perierga.gr - Παίζοντας με τον ήλιο...
perierga.gr - Παίζοντας με τον ήλιο...
perierga.gr

ΤΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ AUTO

Τα 10 ακριβότερα αυτοκίνητα

 
Τα 10 ακριβότερα αυτοκίνητα

Τα 10 ακριβότερα αυτοκίνητα

Τα 10 ακριβότερα αυτοκίνητα

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ

Καρτέλ στα φροντιστήρια κρατούν στα ύψη τις τιμές



Καρτέλ στο χώρο της παιδείας και δη στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών εντόπισε μετά την αυτεπάγγελτη έρευνα η επιτροπή Ανταγωνισμού.
Το καρτέλ κρατά πολύ ψηλά τα δίδακτρα.
Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που έκανε η Ανεξάρτητη Αρχή στα γραφεία των συλλόγων στην Αττική, στη Βόρεια Ελλάδα και στην Κρήτη, εντόπισε έγγραφα και στοιχεία που δείχνουν ότι αυτές οι ομοσπονδίες έστελναν συγκεκριμένους τιμοκαταλόγους στα φροντιστήρια-μέλη τους.
Με αυτόν τον τρόπο υποχρέωναν τους......
ιδιοκτήτες τους να μην κατεβάζουν τις τιμές κάτω από ένα συγκεκριμένο ύψος.
Επιπλέον, είχαν καθορίσει από κοινού ένα συγκεκριμένο σύστημα εκπτώσεων και μειώσεων τιμών, χωρίς να δίνουν το περιθώριο στους ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων να δίνουν μεγαλύτερες παροχές.
Η εκμετάλλευση όμως δεν σταματούσε εκεί.
Στις συμβάσεις που κάνουν οι σύλλογοι με τα μέλη τους, έβαζαν ρήτρες που τους εμπόδιζαν ώστε να συμμετέχουν σε άλλες εξετάσεις πιστοποίησης σπουδών.
Το αποτέλεσμα είναι να περιορίζεται ο ανταγωνισμός και μάλιστα σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική περίοδο οι γονείς δεν μπορούσαν να έχουν καλύτερες τιμές.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Το Εθνος”, πρόκειται για τις δύο μεγαλύτερες της χώρας ομοσπονδίες φροντιστηρίων ξένων γλωσσών, στις οποίες ουσιαστικά είναι μέλη η συντριπτική πλειονότητα των φροντιστηρίων.
Η γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού έχει κάνει τη σχετική εισήγηση προς την ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού και σύμφωνα με την αρχή “θα συνεδριάσει στις 23 Ιουλίου για να εξετάσει το ενδεχόμενο παράβασης των κανόνων ανταγωνισμού”.

ΜΑΣ ΤΑ ΔΕΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ

Bild: Ελληνικό «κανόνι» θα κοστίσει 380 δισ. – τα λεφτά δεν πάνε σε Ελληνες


  Το γερμανικό ταμπλόιντ με σημερινό του δημοσίευμα συνεχίζει να «υποδαυλίζει» την αντιπάθεια των Γερμανών για την Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα παραδέχεται ότι ο πακτωλός των δύο μνημονίων δεν πήγε στους πολίτες αλλά στους δανειστές
Οπως αναφέρει, από την Ανοιξη του 2010 οπότε και η Ελλάδα υπέγραψε το πρώτο μνημόνιο με την....
τρόικα (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), έχουν αντληθεί συνολικά 148 δισ. ευρώ για να στηριχθεί η χώρα μας, με την συμμετοχή των Γερμανών να φτάνει τα 35 δισ. ευρώ.
Η Bild παραδέχεται ότι μικρό μόνο μέρος έφτασε στους πολίτες της Ελλάδας και αναλύει τους αριθμούς.
Στο πλαίσιο του Πρώτου Μνημονίου δόθηκαν έξι δόσεις συνολικού ύψους 73 δισ. ευρώ, από τα οποία η μερίδα του λέοντος, 55 δισ. ευρώ, κατέληξαν στην ΕΚΤ, ιδιωτικές τράπεζες και ασφαλιστικές για να πληρωθούν τίτλοι του ελληνικού Δημοσίου. Στον προϋπολογισμό εισέρευσαν μόνο 18 δισ. ευρώ, μεταξύ άλλων για μισθούς και συντάξεις.
Με το Δεύτερο Μνημόνιο, 30 δισ. ευρώ πληρώθηκαν σε τράπεζες και ιδιώτες πιστωτές και 5 δισ. ευρώ σε τόκους, ενώ η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών απορρόφησε 18 δισ. ευρώ και θα πάρει άλλα 7 δισ. ευρώ το αμέσως επόμενο διάστημα. Ακόμη 14 δισ. ευρώ δόθηκαν στην ΕΚΤ για ελληνικούς τίτλους που είχε στα αποθεματικά της.
Η Bild «προειδοποιεί» τους Γερμανούς ότι όλα αυτά τα κεφάλαια θα εξαφανιστούν, εάν το Ελληνικό Δημόσιο κηρύξει πτώχευση και σημειώνει ότι σύμφωνα με Γερμανό οικονομολόγο το κόστος για τη χώρα θα είναι 25 δισ. ευρώ. «Και όχι μόνο αυτά», προσθέτει, καθώς τα συνολικά χρέη Ελλήνων ιδιωτών που δεν θα αποπληρωθούν τα επόμενα χρόνια φτάνουν τα 100 δισ.

ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Τα οφέλη του βασιλικού πολτού .

Βασιλικός πολτός

Κάνει καλό σε όλα! Ο Βασιλικός πολτός, αποτελείται κατά το 67% σε νερό, 15.5 % σε πρωτεΐνη, 12.5 % σε σάκχαρα και 4% σε λιπίδια και μεταλλικά άλατα.
Η πρωτεΐνη, παρέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα σε επαρκείς αναλογίες. Τα σάκχαρα αποτελούνται κυρίως από φρουκτόζη και γλυκόζη σε σχετικά σταθερή αναλογία, όμοια με του μελιού. Η αναλογία λιπιδίων, είναι ένα σπουδάιο και πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του βασιλικού πολτού. Τα λιπίδια αποτελούνται κυρίως από λιπαρά οξέα σε ασυνήθιστη και σπάνια δομή, κυριότερο το υδροξυτρανσδεκενοικό οξύ που έχει αντιβακτηριδιακές και μυκητοκτόνες ιδιότητες.
Αυτό που δίνει εκπληκτικές ιδιότητες στο βασιλικό πολτό είναι η αφθονία σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β που είναι καθοριστικό για την καλή λειτουργία όχι μόνο του νευρικού μας συστήματος αλλά και ολόκληρου του οργανισμού, περιέχεται θειαμίνη Β1 3.9mg , ριβοφλαβίνη Β2 26,5mg, νιασίνη Β3 84mg, παντοθεικό οξύ 186mg , πυριδοξίνη Β6 2,4mg , ινοσιτόλη 100mg , βιοτίνη 1,7mg , φυλλικό οξύ 0,2mg.
Σε μικρότερες ποσότητες περιέχονται οι βιταμίνες : C, D, A, E
Τα κυριότερα μεταλλικά στοιχεία που περιέχει είναι : Κ, Ca, Na, Zn , Fe, Cu και Mn αξιόλογη η επικράτηση του K λιγότερη όμως απ την γύρη.
Επίσης , περιέχει μια σειρά ενεργών ουσιών, όπως η ακετυλοχολίνη που βρίσκεται σε ποσότητα πάνω από 1 mg/gr και η οποία έχει αγγειοδιασταλτικές ιδιότητες χρήσιμες για τη θεραπεία κυκλοφορικών διαταραχών που απαντώνται σε ηλικιωμένα άτομα. Επιπλέον, έχει επίδραση και στο νευρικό σύστημα, επιτρέποντας τη μεταφορά ταλαντώσεων από μια νευρική ίνα σε άλλη. Τέλος διεγείρει την έκκριση αδρεναλίνης. Στο βασιλικό πολτό, υπάρχουν οργανικά οξέα που έχουν παρεμφερή δράση με την ινσουλίνη.
Οι κυριότερες ενδείξεις :
  • Παιδιά
-με αναιμία
-που παρουσιάζουν καθυστέρηση στην ανάπτυξη
-στο λύκειο, για την προετοιμασία των εξετάσεων
-κατά την ανάρρωση
  • Ενήλικες
-για την πρόληψη εποχιακών ιώσεων
-κατά της κατάθλιψης, άγχους, στρες
-κατά της δυσκοιλιότητας
-κατά της ανικανότητας και της στειρότητας
-κατά των συμπτωμάτων που σχετίζονται με την εμμηνόπαυση
-κατά της αθηροσκλήρωσης (έλεγχος των επιπέδων της χοληστερόλης)
-κατά της κόπωσης
-κατά του υποσιτισμού και της νευρικής ανορεξίας
-κατά της μυϊκής δυστροφίας
-κατά της ασθένειας του Parkinson
-κατά της ασθένειας του Alzheimer
-κατά της υπέρτασης
-κατά του σακχαρώδη διαβήτη
-στα γηρατειά
-προστατευτικός ο ρόλος του για το ήπαρ
-πιθανόν αντικαρκινική δράση
-ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος-αντιμικροβιακή δράση (κυρίως έναντι στρεπτόκοκκων, σταφυλόκοκκων και Ε.coli, bacilli coli)
-τόνωση και ενδυνάμωση του δέρματος (λόγω του κολλαγόνου που περιέχει-μείωση ρυτίδων) και του τριχωτού της κεφαλής
-κατά του πονοκεφάλου
-κατά των ενδοκρινικών διαταραχών και των ορμονικών ανισορροπιών
-μειώνει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου
-μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης
-κατά των καταγμάτων των οστών
-επουλώνει τις ιστικές καταστροφές
-κατά των φλεγμονών
-μειώνει τα αρθριτικά προβλήματα
-ευεργετικό σε περιπτώσεις μειωμένης μνήμης
-βελτιώνει το άσθμα
-προσφέρει αναβολική υποστήριξη με αποτέλεσμα την αθλητική απόδοση (αυξημένη ενέργεια, αντοχή και φυσική δύναμη)
-κατά της πνευματικής κατάρρευσης
-κατά των ελκών, εκζεμάτων
-μειώνει αλλεργικά συμπτώματα άλλων αιτιών
-διατήρηση ομορφιάς
Η δοσολογία που συστήνεται είναι η εξής: ένα κουταλάκι το πρωί νηστικός κάτω από τη γλώσσα μέχρι να διαλυθεί, τα παιδιά μισό κουταλάκι και οι αθλητές και ασθενείς έως και δύο.
Απαραίτητος χρόνος χρήσης ορίζονται 3 μήνες ετησίως.
Σε ειδικές περιπτώσεις καλό θα ήταν να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
Πηγή: iator.gr, της Νικολίτσας Βασιλοπούλου, Διατροφολόγος – Διαιτολόγος
Διαβάστε περισσότερα: http://rc-cafe.blogspot.com/

ΒΛΑΚΙΕΣ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΦΤΑΙΕΙ

Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012


Τι να συμβαίνει άραγε σε αυτό το μυστηριακό μέρος στην Καλιφόρνια;



Υπάρχει ένα μέρος στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όπου οι νόμοι της φυσικής απλά δεν φαίνεται να ισχύουν.

Το νερό ρέει προς τον ουρανό και οι άνθρωποι μπορούν πραγματικά να ...
περπατήσουν πάνω στους τοίχους. Η βαρύτητα παύει να ισχύει σε όσους περνούν την πόρτα της καλύβας, στους οποίους εμφανίζονται ζαλάδες και μια περίεργη αίσθηση ισορροπίας.


Οι «δυνάμεις» του διάσημου πλέον Mystery Spot ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά το 1939 και από το 1940 λειτουργούν ως μαγνήτης τουριστών από όλη την Αμερική.
Το σημείο που χάνεται η βαρύτητα
Η επίσημη ιστοσελίδα των ανθρώπων που εκμεταλλεύονται τον χώρο αναφέρει ότι για την έλλειψη βαρύτητας φταίνε οι.. εξωγήινοι. Κάτω από το έδαφος υπάρχει θαμμένο από τους συντρόφους του κάποιο απόκοσμο ον, μπορεί και μαζί με το σκάφος του. Μια άλλη εκδοχή θέλει το διοξείδιο του άνθρακα που διαρρέει από τη γη να είναι η αιτία του φαινομένου.

ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ

 5 Ιουνίου 2012