Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

  Φτιάξτε παγίδα για κουνούπια ~ Απλά, οικολογικά & φθηνά

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Το καλοκαίρι ζυγώνει, μαζί με τα κουνούπια....

Και δυστυχώς, κάποια κουνούπια δεν κάνουν μόνο αθώα τσιμπήματα, αλλά μεταφέρουν σοβαρές ασθένειες, που μπορεί να είναι και μοιραίες.

Σας παρουσιάζουμε μία εύκολη και οικονομική λύση:


Υλικά:

2000ml (2 λίτρα) πλαστικό μπουκάλι αναψυκτικού

50 γραμμάρια καφέ Ζάχαρη

1 γραμμάριο μαγιά

Μαύρο χαρτί

Κολλητική ταινία.
ΟΔΗΓΙΕΣ
1. Κόψτε το πλαστικό μπουκάλι στο μισό.
2. Αναμείξτε την καφέ ζάχαρη με το ζεστό νερό. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Όταν κρυώσουν, το ρίχνουμε στο κάτω μισό της φιάλης.
3. Προσθέστε τη μαγιά. Μην το αναμείξτε απλά τοποθετήστε τη μέσα στο υγρό.. Δημιουργεί το διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο προσελκύει τα κουνούπια.
4. Τοποθετήστε το τμήμα χοάνης, ανάποδα, μέσα στο άλλο μισό της φιάλης(δες φώτο), δένοντάς τα μαζί
5. Τυλίξτε το μπουκάλι με κάτι μαύρο (χαρτί, ταινία), αφήνοντας την κορυφή ακάλυπτη, και τοποθετήστε την κατασκευή εξωτερικά, κοντά σε σημεία που συγκεντρώνεστε.

Κάθε δύο εβδομάδες, αντικαταστήστε την παγίδα, με νέα!

Ο ΛΟΦΟΣ ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΩΝ

Ο Λόφος των Σταυρών-τόπος ελπίδας, ειρήνης, αγάπης και θυσίας

Στα βόρεια της Λιθουανίας, 12 χλμ. βόρεια της πόλης Šiauliai βρίσκεται ο "Λόφος των Σταυρών". Στα Λιθουανικά ονομάζεται Kryžiu Kalnas και είναι ένας τόπος ιερός για τους Λιθουανούς. Είναι ο κυριότερος τόπος προσκυνήματος της Λιθουανίας.
Πάνω σ' έναν μικρό λόφο έχουν τοποθετηθεί χιλιάδες σταυροί, δείγμα της Χριστιανικής αφοσίωσης, αλλά και μνημείο της Εθνικής ταυτότητας της χώρας.
Φωτογραφία freefotouk
 
Η πόλη Σιαουλιάι ιδρύθηκε το 1236 και καταλήφθηκε από Τεύτονες Ιππότες κατά τη διάρκεια του 14ου αιώνα. Η παράδοση της τοποθέτησης των σταυρών πάνω στο λόφο χρονολογείται από αυτήν την περίοδο και πιθανότατα προέκυψε αρχικά ως σύμβολο απείθειας και ανυπακοής των Λιθουανών προς τους ξένους εισβολείς. Από τον Μεσαίωνα, αποτελεί σύμβολο της ειρηνικής δύναμης του καθολικισμού της Λιθουανίας απέναντι στην καταπίεση και την καταδυνάστευση.
 
 
Το 1795, η Λιθουανία βρέθηκε υπό την Ρωσική κυριαρχία. Μέχρι τότε, ενωμένες η Πολωνία και η Λιθουανία, αποτελούσαν το ισχυρότερο κράτος στην Ευρώπη. Πολωνοί και Λιθουανοί εξεγέρθηκαν ενάντια στους Ρώσους το 1831 και το 1863. Αυτές οι δύο εξεγέρσεις συνδέονται με την τοποθέτηση στων σταυρών πάνω στο λόφο. Οικογένειες που δεν μπορούσαν να εντοπίσουν τα νεκρά σώματα των δικών τους άρχισαν να τοποθετούν συμβολικά σταυρούς πάνω στο λόφο, που αποτελούσε οχυρό.
 

ΠΑΡΤΕ ΕΝΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ

Τα κατοικίδια προστατεύουν την καρδιά του αφεντικού τους!


perierga.gr - Τα κατοικίδια προστατεύουν την καρδιά του αφεντικού τους!

Οι άνθρωποι που έχουν στο σπίτι τους κατοικίδια ζώα, ιδίως σκυλιά, κινδυνεύουν λιγότερο από προβλήματα καρδιάς, σύμφωνα με τον Αμερικανικό Καρδιολογικό Σύλλογο. Σε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, αναφέρεται ότι η κατοχή ενός κατοικίδιου μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του ιδιοκτήτη για καρδιοπάθεια, καθώς σχετίζεται με λιγότερη παχυσαρκία, καθώς επίσης με χαμηλότερα επίπεδα αρτηριακής πίεσης, λιπιδίων (τριγλυκεριδίων) και χοληστερόλης.
Μια μελέτη άνω των 5.200 ενηλίκων, σύμφωνα με τον Γκλεν Λιβάιν, καθηγητή του Κολλεγίου Ιατρικής Μπέιλορ του Χιούστον, που δημοσίευσε την ανακοίνωση του Συλλόγου στο καρδιολογικό περιοδικό «Circulation», έδειξε ότι όσοι κατείχαν κάποιο ζώο, ήσαν πιο δραστήριοι σωματικά, στο μέτρο που έβγαζαν συχνές βόλτες τον σκύλο τους (ή άλλο ζωάκι!). Παράλληλα, άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι τα κατοικίδια δρουν ηρεμιστικά για τον κάτοχό τους, μειώνοντας το στρες του, σε σημείο που τα ζώα χρησιμοποιούνται υποβοηθητικά σε ορισμένα προγράμματα ψυχοθεραπείας. Η αφοσίωση και η αγάπη που δείχνουν τα ζώα, μειώνουν το άγχος, την κατάθλιψη και την μοναξιά του ιδιοκτήτη τους, ενώ ανεβάζουν την αυτοεκτίμησή του.
Ο Γκλεν Λιβάιν διευκρίνισε ότι είναι ήδη ξεκάθαρο πως η ύπαρξη ενός κατοικίδιου, ιδίως σκύλου, μειώνει τους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, άρα προστατεύει έμμεσα την καρδιά. Αυτό που είναι λιγότερο σαφές, είναι αν τα κατοικίδια ωφελούν άμεσα την καρδιά, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιοπάθειας. Πάντως, ο Αμερικανικός Καρδιολογικός Σύλλογος φρόντισε να διευκρινίσει πως η απόκτηση ενός κατοικίδιου δεν μπορεί να υποκαταστήσει την υγιεινή διατροφή, τη σωματική άσκηση, τον έλεγχο του βάρους και τη διακοπή του καπνίσματος, αν θέλει κανείς να προστατέψει την καρδιά του.
πηγή: protothema.gr

ΣΠΟΡ ΜΕ ΤΡΕΛΑ

Extreme Sports
extreme sports γεμάτο αδρεναλίνη 01 στην Extreme Extreme Sports Φωτογραφία: Adrenaline Rush Εμπειρία
extreme sports γεμάτο αδρεναλίνη 02 στην Extreme Extreme Sports Φωτογραφία: Adrenaline Rush Εμπειρία
extreme sports γεμάτο αδρεναλίνη 03 στην Extreme Extreme Sports Φωτογραφία: Adrenaline Rush Εμπειρία
 
 

ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΠΙΤΙ

Μια βίλα-κήπος ή μήπως ένας κήπος-βίλα; Όπως και να χει είναι υπέροχη!! Δείτε την...
Ημερομηνία: 14 Μαΐου 2013
Μια βιλα-κηπος η μηπως ενας κηπος-βιλα; Οπως και να χει ειναι υπεροχη!! Δειτε την...
The Meera House, έτσι ονομάζεται αυτή η μοναδική βίλα που σχεδιάστηκε από το γραφείο Guz Architects και βρίσκεται στο νησί Sentosa στην Σιγκαπούρη. Το χαρακτηριστικό του είναι ότι σε κάθε όροφο διαθέτει κήπο ακόμα και στην οροφή!


Η θέα του σπιτιού είναι μοναδική: απέναντί του βρίσκεται η πολύβουη Σιγκαπούρη!


Η βίλα εκτείνεται σε τρία επίπεδα ενώ εντύπωση κάνει η "βυθισμένη" πισίνα!


Ακόμη και η οροφή είναι πράσινη!