Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΚΑΜΣΗ

Αυτές είναι οι 11 πολυεθνικές που ζητούν μισθούς Βουλγαρίας

2013-03-04
 
Οι εκπρόσωποι 11 πολυεθνικών εταιρειών που συναντήθηκαν με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και ζήτησαν μείωση του μισθού στα επίπεδα των250-300 ευρώ για τους νέους ώστε να βελτιωθεί, όπως είπαν, η ανταγωνιστικότητα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Βήμα, στη συνάντηση που είχαν με τον Κωστή Χατζηδάκη οι εκπρόσωποι των πολυεθνικών τόνισαν τα εξής: «Η ελληνική αγορά πεθαίνει. Τα χρήματα που υποσχεθήκατε ότι θα πέσουν στην πραγματική οικονομία δεν έπεσαν. Κι εμείς πρέπει να ανταγωνιστούμε τα κόστη της Ανατολής. Είναι μια ιδέα που θα πρέπει να σκεφθείτε, για να μειωθεί άμεσα το ποσοστό της ανεργίας, και μάλιστα τους νέους. Ειδικά τώρα που ακούμε ολοένα και συχνότερα "μια δουλειά θέλω, ό,τι να 'ναι και όσο να 'ναι"». Ναι καλά διαβάσατε. Με αυτόν τον κυνισμό αντιμετωπίζουν την ανάγκη της νεολαίας να εργαστεί: 250 - 300 ευρώ, για μια δουλειά ό, τι νά΄ναι και όσο να΄ναι".

Οι πολυεθνικές αυτές και οι εκπρόσωποί τους είναι:


Μηνάς Ζωούλλης, διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.Γιώργος Σπηλιόπουλος, διευθύνων σύμβουλος τηςBarilla Hellas.Γρηγόρης Αντωνιάδης, αντιπρόεδρος της Unilever Hellas.Ανδρέας Καλατζόπουλος, γενικός διευθυντής της Philip Morris.Κωνσταντίνος Φαλτσέτας, επικεφαλής της Henkel Hellas.Κωνσταντίνος Μαγγιώρος, διευθύνων σύμβουλος τηςFriesland Campina - NOYNOY.Ελ. Χαλουλάκος, διευθύνων σύμβουλος της Kraft Hellas.Δημήτριος Πισιμίσης, διευθύνων σύμβουλος της Bic Violex.Raymond Franke, επικεφαλής της Nestle.Κατερίνα Αρβανιτάκη, υπεύθυνη πωλήσεων της SCA Hygiene Products.Εμμανουήλ Παπαδάκης, διευθύνων σύμβουλος τηςεταιρείας οικοδομικών υλικών Ytong - Thrakon.
pestanea

ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΗ ΟΛΟ ΤΟ ΙΟΝΙΟ

Έξι νησιά στο Ιόνιο αγόρασε ο Εμίρης του Κατάρ!



eksi-nisia-sto-ionio-agorase-o-emiris-toy-katar
Το νησί Οξειά κι ακόμη πέντε νησάκια στο Ιόνιο φαίνεται πως αγόρασε ο εμίρης του Κατάρ.

Μιλώντας στο Mega, το πρωί της Δευτέρας, ο δήμαρχος Ιθάκης Γιάννης Κασσιανός επιβεβαίωσε ότι η Οξειά πέρασε στην ιδιοκτησία του εμίρη έναντι του ποσού των 4,9 εκατ. ευρώ, ενώ -όπως είπε- ο εμίρης έχει δώσει ακόμη 3,5 εκατ. ευρώ για άλλα πέντε νησάκια στην περιοχή.

Τόσο η Οξειά, όσο και άλλα μικρότερα νησιά -μεταξύ των οποίων και τα πέντε που φαίνεται ότι αγόρασε ο εμίρης- είναι ιδιωτικά και διοικητικά ανήκουν στην Ιθάκη.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο εμίρης του Κατάρ υποσχέθηκε ότι «θα φέρει νερό στην Ιθάκη από τον Αστακό» και έχει ήδη ξεκινήσει τη μελέτη.

Ο δήμαρχος Ιθάκης ανέφερε ότι η Οξειά είναι 4.200 στρέμματα και τα άλλα 5 νησάκια συνολικά 1.600 στρέμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εμίρης του Κατάρ έχει εκφράσει την επιθυμία να αγοράσει ένα νησί για καθένα από τα 24 παιδιά του.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ: "Πως οι Γερμανοί έκλεψαν τα αρχαία μας και τα λεφτά μας"!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Συγκλονιστικά τα όσα ακούστηκαν στην ημερίδα που οργάνωσαν ΕΣΠΕΑ-ΑΝΕΑΕΔ με θέμα τις γερμανικές οφειλές από την περίοδο της κατοχής...

Οι τρεις ομιλητές πραγματικά καθήλωσαν το κοινό που κατέκλυσε το δημοτικό θέατρο του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Δεν χρειάστηκε να προσπαθήσουν ιδιαίτερα, αφού τα στοιχεία που παρουσίασαν οι δύο πρώτοι, ο συγγραφέας-λαογράφος,δημοσιογράφος Γιώργος Λεκάκης και ο απόστρατος αξιωματικός και νομικός Άγγελος Παπαλεξόπουλος απέδειξαν το πλιάτσικο που υπέστη η Ελλάδα από τους Γερμανούς.

Ο τρίτος ο συνταγματολόγος καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Γιώργος Κατρούγκαλος απέδειξε ότι για όλα αυτά υπάρχουν τρόποι διεκδίκησης και απόδοσης Δικαιοσύνης. Αρκεί η Ελλάδα να το επιδιώξει.

Ο Γιώργος Λεκάκης ξεκίνησε την ομιλία του επισημαίνοντας το εκπληκτικό: “Οι σημαντικότερες συλλογές αρχαιοτήτων, σήμερα, στον πλανήτη θεωρούνται, κατά σειράν, της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας και τέταρτη της Ελλάδος, παρά το γεγονός ότι καμία από τις τρεις πρώτες χώρες δεν διαθέτει… αρχαία ιστορία!”

Αντλώντας στοιχεία από το βιβλίο ντοκουμέντο που έχει γράψει με τίτλο «Αρχαιοκαπηλίες των Γερμανών στην Ελλάδα επί Κατοχής» (εκδ. Κάδμος), ο Γιώργος Λεκάκης ξετύλιξε το «κουβάρι» των βανδαλισμών που υπέστη η πατρίδα μας σε μία από τις πιο μαύρες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας της.

Βάση του βιβλίου αποτέλεσε η Επίσημη Έκθεση του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος, του 1946, με τίτλο «Ζημίαι των αρχαιοτήτων εκ του Πολέμου και των στρατών Κατοχής», ανατύπωση της οποίας, από το πρωτότυπο, παρατίθεται αυτούσια σε ειδικό κεφάλαιο του βιβλίου.

“ Θρηνήσαμε περί τους 1.100.000 πατριώτες, που έπεσαν θύματα της γερμανικής θηριωδίας. Και η αξία ανθρώπινων ζωών είναι ανεκτίμητη" επεσήμανε ο κ.Λεκάκης. Οι υλικές ζημιές όμως μπορούν να αποτιμηθούν. Και οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: 8.500 κλεμμένα αντικείμενα (νεολιθικά, αρχαία, εκκλησιαστικά κειμήλια κ.ά.), η αξία των οποίων, όπως τόνισε ο Γιώργος Λεκάκης, ξεπερνά σήμερα, κατά πολύ, το ένα τρισεκατομμύριο ευρώ!

«Αυτές οι κλοπές δεν παραγράφονται, ούτε απ’ την συνείδηση, αλλά ούτε και απ’ το Διεθνές Δίκαιο. Με άλλα λόγια, οι Γερμανοί δεν μας χρωστούν μόνο τα κατοχικά δάνεια», τονίζει ο Γιώργος Λεκάκης.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΕΚΑΚΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΕΣΠΕΑ-ΑΝΕΑΕΔ

Ο συνταγματολόγος Γιώργος Κατρούγκαλος ανέλυσε την νομική πλευρά του θέματος των γερμανικών οφειλών. Τις δυνατότητες που έχει η Ελλάδα να διεκδικήσει αυτά που οι Γερμανοί τις έκλεψαν κατά τη διάρκεια της κατοχής.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΥ Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ

04 Μαρτίου 2013
Γιατί ποτέ δεν ξέρεις από πού θα σου 'ρθει!!! 10+1
Η επιβίωση του «νεοσύλλεκτου» στη ζωή της «ψειρούς» εξαρτάται σε καθοριστικό βαθμό από μια σειρά ρητών και κυρίως άρρητων κανονισμών.

Και είναι ακριβώς η μάθηση των άγραφων κωδίκων που εξασφαλίζει τη διατήρηση στη ζωή, μιας και οι γραπτοί κανονισμοί είναι σαφείς και... οφθαλμοφανείς.

Από τις πολυάριθμες λοιπόν εντολές που κυβερνούν τον βίο πίσω από τα κάγκελα είναι που θα εξαρτηθεί η πορεία του τροφίμου και η ίδια η επιβίωσή του τελικά.

Ας δούμε λοιπόν μια σειρά «οικουμενικών» νόμων που διέπουν το παγκόσμιο σωφρονιστικό σύστημα, προς γνώση και συμμόρφωση.

Αχρείαστοι να είναι!

#1 - Κοίτα τη δουλειά σου


Ο βασικότερος από τους «άγραφους νόμους» της φυλακής. Μην ασχολείσαι με τους άλλους γύρω σου και τις δουλειές τους. Αν ξεσπάσει καυγάς μπροστά σου, αποτραβήξου διακριτικά και φύγε. Αν οι άλλοι τρόφιμοι συζητούν προσωπικά τους θέματα ενώπιόν σου, μη δίνεις σημασία και κυρίως μην προσέχεις τι λένε. Αλλιώς μπορεί να νομίσουν ότι είσαι περίεργος.

#2 - Περιόρισε τη γλώσσα σου και κράτα τις σκέψεις σου για τον εαυτό σου



Παρατήρησε ό,τι συμβαίνει γύρω σου κρατώντας τα αποτελέσματα της έρευνάς σου για σένα. Μίλα όταν πρέπει και μη λες πράγματα για τα οποία μπορεί να μετανιώσεις αργότερα.

ΚΟΛΟ-ΜΒΙΑ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΟΠΙΣΘΙΩΝ

Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

Η πίσω όψη της Κολομβίας

Η χώρα όπου τα καλοσχηματισμένα οπίσθια είναι αντικείμενο λατρείας...

Η Κολομβία είναι γνωστή διεθνώς για την κοκαΐνη, τους αντάρτες FARC και τα... πλούσια προσόντα των γυναικών της.

Οι Κολομβιανοί έχουν λατρεία για τα καλοσχηματισμένα οπίσθια και η φύση έχει... προνοήσει να προικίσει με αυτά τις γυναίκες που γεννιούνται σε αυτή τη χώρα. Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η Sofia Vergara και η Shakira.

Ένας επισκέπτης της Μπογκοτά δεν μπορεί παρά να διαπιστώσει ότι τα θηλυκά γύρω του διακρίνονται για ένα πράγμα: τα υπέροχα οπίσθια. Οι Κολομβιανές κάνουν ό,τι μπορούν για να επιδείξουν αυτό το δώρο που τις κάνει ξεχωριστές.

Τα πλούσια οπίσθια δεν προϋποθέτουν και δεν συνεπάγονται μια γενικώς ογκώδη σιλουέτα. Το λίπος υπάρχει μόνο... εκεί που πρέπει!

Στη χώρα κυκλοφορούν και γίνονται ανάρπαστα, τα πιο στενά πάντελόνια που αγκαλιάζουν και αναδεικνύουν τις κολομβιάνικες καμπύλες.

Τα πλούσια οπίσθια, που έχουν ακόμη και την τιμητική τους ημέρα στην Κολομβία, είναι αποτέλεσμα της ανάμιξης των διαφορετικών φυλών που ζουν στην περιοχή. Και όσες γυναίκες δεν... κληρονομούν τα σωστά γονίδια, καταφεύγουν στην προσφιλή μέθοδο των εμφυτευμάτων σιλικόνης.

Πράγματι, οι πλαστικοί χειρουργοί της χώρας θησαυρίζουν ενισχύοντας την... πίσω όψη των κοριτσιών.

Τα οπίσθια είναι θρησκεία στην Κολομβία. Οι κοπέλες που χρειάστηκαν τη βοήθεια της πλαστικής χειρουργικής για να αναδείξουν τις καμπύλες τους, δηλώνουν ότι δεν είχαν άλλη επιλογή. «Αλλιώς, οι άνδρες δεν θα μας έριχναν ούτε ένα βλέμμα», λένε.

Η ψύχωση των Κολομβιανών με την άψογη εξωτερική εμφάνιση, είναι εν μέρει αποτέλεσμα της κουλτούρας της κόκας. Οι βαρώνοι της κοκαΐνης εκτιμούσαν τα πληθωρικά κορίτσια και τα ανέδειξαν σε πρότυπα.

Και, παρόλο που η κουλτούρα της κόκας δεν είναι πλέον αποδεκτή, τα πλούσια οπίσθια δεν χάνουν σε καμία περίπτωση την αίγλη τους.

Αυτό αποδεικνύεται και από τον εθνικό γλύπτη της χώρας, τον Φερνάντο Μποτέρο, ο οποίος δόξασε τις πληθωρικές φιγούρες, δημιουργώντας τα περίφημα αγάλματά του, με αυτές τις προδιαγραφές.

Πηγή: protothema.gr

ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑ ΤΩΣΑ ΧΡΟΝΙΑ

Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

Οδοντόκρεμα από… σοκολάτα!!!

Μια νέα τεχνολογική ανακάλυψη έρχεται να ανατράψει ότι ξέραμε για την υγειινή των δοντιών!

Ένας από τους βασικότερους εχθρούς των δοντιών, η αγαπημένη σοκολάτα, γίνεται σύμμαχος στην προστασία τους.

Το φθόριο, που είναι βασικό συστατικό στις οδοντόκρεμες για περισσότερα από 100 χρόνια αντικαθίσταται τώρα από τη… σοκολάτα!!!

Πριν αναρωτηθείτε αν σοβαρολογούμε ή όχι δείτε τί ανακάλυψε μια εταιρεία στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ, που παράγει μια οδοντόκρεμα χωρίς φθόριο.

Η νέα οδοντόκρεμα λέγεται «Theodent» και σύμφωνα με την εταιρεία αναζωογονεί την επιφάνεια των δοντιών χρησιμοποιώντας μια ουσία που παράγεται από τη σοκολάτα. Ναί από αυτή την ίδια σοκολάτα που καταστρέφει τα δόντια μας.

Όπως φαίνεται, αυτό το εκχύλισμα κακάο είναι πιο αποτελεσματικό από το φθόριο στην καταπολέμηση και την πρόληψη της τερηδόνας και επιπλέον σκληραίνει το σμάλτο των δοντιών, κάνοντας τα λιγότερο ευαίσθητα στη φθορά.

Ειδικοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το εκχύλισμα κακάο, γνωστό ως Rennou, θα αντικαταστήσει πλήρως το φθόριο ως ένα βασικό στοιχείο σε όλες τις οδοντόκρεμες.

Η παραδοσιακή οδοντόκρεμα Theodent διατηρεί τη γεύση μέντας, αλλά η έκδοση για τα παιδιά έχει γεύση σοκολάτα!!!

Πηγή: perierga.gr
 

Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ

Δευτέρα, 4 Μαρτίου 2013

Δημεύουν το σπίτι του...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Οχτώ χρόνια φυλάκισης, πρόστιμο 520.000 ευρώ και δήμευση του ακινήτου του στη Διονυσίου Αεροπαγίτου, αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για τον...
Ακη Τσοχατζόπουλο, για την υπόθεση ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες».

Η απόφαση δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και ο πρώην υπουργός θα μεταφερθεί στις φυλακές για να εκτίσει την ποινή του....