Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ

Ένας ουρανοξύστης σε σχήμα ημισελήνου!




Το Ντουμπάι επιδεικνύει για άλλη μία φορά την οικονομική και τεχνική του δυνατότητα σε προηγμένες κατασκευές, υιοθετώντας την καινοτόμα πρόταση του καλιφορνέζικου αρχιτεκτονικού γραφείου Transparent House να κατασκευάσει έναν γιγάντιο ουρανοξύστη σε σχήμα ημισελήνου.

perierga.gr - Ένας ουρανοξύστης σε σχήμα ημισελήνου!

Η εν λόγω φιλόδοξη κατασκευή παρουσιάστηκε ως η βασική πρόταση του αρχιτεκτονικού γραφείου στο διαγωνισμό «ThyssenKrupp Elevator Architecture Award 2011″, κερδίζοντας αμέσως τις εντυπώσεις.

perierga.gr - Ένας ουρανοξύστης σε σχήμα ημισελήνου!

Ο «Πύργος της Ημισελήνου» (Crescent Moon Tower) , όπως θα ονομάζεται το κτίριο, θα έχει σχήμα μισοφέγγαρου, συμβολίζοντας τόσο τη θρησκευτική παράδοση του Ντουμπάι όσο και το υψηλό επίπεδο ανάπτυξης στο οποίο βρίσκεται η πόλη αυτή τη στιγμή.

ΑΡΝΗΤΙΚΟΣ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ-ΠΑΝΩ ΤΑ ΑΓΑΘΑ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΣΟΚ! Δραματική αύξηση των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης!!!

ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΣΟΚ! Δραματική αύξηση των τιμών σε είδη πρώτης ανάγκης!!!
Παρά τον αρνητικό πληθωρισμό οι τιμές σε βασικά αγαθά όχι μόνο δεν έπεσαν, αλλά ανέβηκαν προσθέτοντας ένα ακόμα πονοκέφαλο στους καταναλωτές.
Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα που δίνει το ινστιτούτο Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.
  • τα γαλακτοκομικά και αυγά (+1,7%)
  • το νωπό μοσχάρι (+2,1%)
  • οι νωπές πατάτες (4,5%)
  • τα φάρμακα (+25,3%)
  • ο ηλεκτρισμός (+18,7%)
Παρά τον αρνητικό πληθωρισμό (-2,9%) που κατέγραψε η ΕΛΣΤΑΤ για πέμπτο διαδοχικό μήνα το Νοέμβριο, τιμές σε βασικά αγαθά σημείωσαν άνοδο, σύμφωνα με στοιχεία του ινστιτούτου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου.
iefimerida.gr

ΤΣΙΟΛΙΑΔΕΣ

Οι Εύζωνες κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω Reuters -

Δημοσιευμένη  εικόνα



Το αφιέρωμα στους Εύζωνες απο το πρακτορείο Reuters σήμερα εντυπωσιάζει!


Οι φωτογραφίες των Ευζώνων σε στιγμές προσωπικές - όταν ντύνονται καθώς και στο διάλειμμα τους - ρίχνει λίγο φως στα παρασκήνια της προεδρικής φρουράς που η ιστορία της ξεκινά το 1867.

Οι Εύζωνες είναι παγκοσμίως γνωστοί για την ενδυμασία που φέρουν. Η φουστανέλα σχεδιάστηκε ως στολή για την Ανακτορική παλιότερα και σήμερα Προεδρική Φρουρά.

Δημοσιευμένη  εικόνα


Η ιστορία των ευζωνικών ταγμάτων (αργότερα συνταγμάτων) ξεκινά το 1867, με την ίδρυση τεσσάρων ταγμάτων, καθένα από τα οποία διέθετε οργανωτική δύναμη τεσσάρων λόχων. Κεντρική τους αποστολή ήταν η φύλαξη της μεθορίου. Το 1868 προστέθηκε σε κάθε τάγμα ευζώνων και πέμπτος λόχος. Η αρχική σύνθεση αυτών των ταγμάτων αποτελούνταν από εθελοντές, υπαξιωματικούς ή οπλίτες, οι οποίοι συνήθως κατάγονταν από ορεινές περιοχές.

Η ένδοξη δράση των ευζωνικών ταγμάτων κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων υπήρξε καταλυτική με αποτέλεσμα οι εύζωνες να λάβουν στη συνείδηση του ελληνικού λαού την εικόνα ηρώων. Έντονη δράση είχαν τα ευζωνικά τάγματα και κατά τη διάρκεια των υπόλοιπων ένοπλων συγκρούσεων του 20ου αιώνα στις οποίες είχε εμπλακεί ο ελληνικός στρατός (Μικρασιατική Εκστρατεία, Πρώτος και Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος).

Δημοσιευμένη  εικόνα

Από το 1914, ως ιδιαίτερη μονάδα ευζώνων συγκροτείται η Ανακτορική Φρουρά. Ο τίτλος της έχει μετατραπεί αρκετές φορές από τότε (Φρουρά Σημαίας, Φρουρά Μνημείου Αγνώστου Στρατιώτη, Βασιλική Φρουρά, Προεδρική Φρουρά). Η σημερινή της ονομασία είναι «Προεδρική Φρουρά», η οποία της αποδόθηκε το 1974, μετά τη κατάρρευση της δικτατορίας Παπαδόπουλου.

Ιδιαίτερα ξεχωριστή θέση στην ιστορία των ευζωνικών ταγμάτων κατέχει το 5/42 Σύνταγμα Ευζώνων, κυρίως λόγω της δράσης του κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας. Πέρα από την αποτελεσματικότητα του κατά τη διάρκεια των πρώτων στρατιωτικών επιχειρήσεων, το Σύνταγμα αυτό απέκτησε φήμη για τη δράση του μετά την κατάρρευση του ελληνικού μετώπου και την αποσύνθεση του ελληνικού στρατού, τον Αύγουστο του 1922). Πιο συγκεκριμένα, κάτω από την καθοδήγηση του διοικητή του Νικόλαου Πλαστήρα, το 5/42 Σύνταγμα Ευζώνων έφτασε απολύτως συντεταγμένο στον Τσεσμέ, από όπου και διαπεραιώθηκε στο νησί της Χίου.


ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ: Αυτά θα συμβούν σύντομα στην Ελλάδα!
Δείτε το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου!!!

ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ: Αυτά θα συμβούν σύντομα στην Ελλάδα! Δείτε το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου!!!
 
Το βίντεο που ακολουθεί δε μπορεί παρά να βάλει σε σκέψεις όποιον το δει. Αν σκεφτεί κάποιος τα πεπραγμένα θα δει πως δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
 



 

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τα πιράνχας των κατασχέσεων.
Nομική βιομηχανία υιών Σιούφα


Συνημμένη Εικόνα: 88367rw5IrNID.jpg




Σαν το μεγαλύτερο πιράνχας της μεγάλης κρίσης που μαστίζει την χώρα μας φαντάζει η εισπρακτική εταιρεία του Σιούφα! Οι γιοι του πρώην υπουργού της Νέας Δημοκρατίας και πρώην προέδρου της βουλής έχουν στήσει μια μεγάλη εισπρακτική εταιρεία με 500(!) δικηγόρους-συνεργάτες και αναδεικνύονται πρωταθλητές στους πλειστηριασμούς, στην είσπραξη τραπεζικών απαιτήσεων και στις διαδικασίες προσωποκράτησης.
Είναι εκπληκτικό ότι μόνο για να μπεις στην εταιρεία για υποθεσή σου πληρώνεις εισιτήριο 130 ευρώ!

Επίθεση από μπράβους δέχτηκε ο δημοσιογράφος του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ Φρίξος Δρακοντίδης προσπαθώντας να κάνει ρεπορτάζ
Ο συντάκτης μας στο πλαίσιο της έρευνάς του για τις δραστηριότητες της «νομικής βιομηχανίας» Σιούφα, ανακάλυψε και νέο κτίριο με εκατοντάδες υπαλλήλους, στην οδό Νέου Φαλήρου στο Ρέντη.

Στην προσπάθειά του να φωτογραφίσει το κτίριο εξωτερικά, παρενέβησαν επτά με οκτώ άνδρες της ασφάλειας, οι οποίοι με προπηλακισμούς και σπρωξίματα προς τον συντάκτη μας και το φωτογράφο μας προσπαθούν να αποσπάσουν τη φωτογραφική μηχανή, ενώ έχει κληθεί επιτόπου και η αστυνομία.



Νομική βιομηχανία σε κτίριο 8.000 τ.μ. με 500 εργαζομένους, ζωντανά… πιράνχας σε ενυδρείο και μαρμάρινα λιοντάρια, όπου για να μπεις και μόνο μέσα καλείσαι να πληρώσεις «εισιτήριο» 130 ευρώ, δημιούργησε η οικογένεια Σιούφα κερδίζοντας εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Η «κληρονομιά» που άφησε στα δύο του παιδιά, Γιώργο και Μάριο, ο πρώην υπουργός και πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας, πριν αποχωρήσει από τη Βουλή, ήταν μια... βιομηχανία. Και πιο συγκεκριμένα, μια νομική βιομηχανία, η οποία σήμερα διεκπεραιώνει όλη τη «βρόμικη» δουλειά των τραπεζών και των διαφόρων οργανισμών, δημόσιων και ιδιωτικών, που έχουν φεσωθεί από τους πελάτες τους. Δηλαδή εισπράττουν κάποιο μέρος από τα χρωστούμενα με πιέσεις ή, αν δεν πιάσουν τόπο οι πιέσεις, προχωρούν σε διαταγές πληρωμής, υποθηκεύσεις και στο τέλος πλειστηριασμούς.

Και επειδή καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή, οι γιοι του βετεράνου πολιτικού, αξιοποιώντας την «κληρονομιά» του πατρός τους και υπό τη διεύθυνση της μητρός τους, κατάφεραν μέσα σε λίγα χρόνια να σαρώσουν σχεδόν το 90% όλης αυτής της αγοράς των κόκκινων δανείων, πραγματοποιώντας τζίρους πολλών εκατομμυρίων, αλλά και ετήσια κέρδη επίσης εκατομμυρίων.

ΓΗΠΕΔΑ ΣΕ ΑΠΙΘΑΝΑ ΜΕΡΗ

Αυτά είναι τα πιο ασυνήθιστα μέρη που κατασκευάστηκαν γήπεδα!!! Δεν τα χωρά η φαντασία σας!!
Ημερομηνία: 09 Δεκεμβρίου 2013
 
Αυτα ειναι τα πιο ασυνηθιστα μερη που κατασκευαστηκαν γηπεδα!!! Δεν τα χωρα η φαντασια σας!!

Συνήθως όλα τα γήπεδα (ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις) κατασκευάζονται κοντά ή μέσα σε μια κατοικημένη περιοχή έτσι ώστε να έχουν εύκολη πρόσβαση όσοι θέλουν να τα επισκεφτούν. Αν ψάξετε όμως πολύ καλά θα ανακαλύψετε μερικά που βρίσκονται στους πιο παράξενους, στους πιο ασυνήθιστους χώρους! Στη συνέχεια ακολουθούν 12 τέτοια παραδείγματα..
1. Coeur d'Alene Course Golf Resort, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής
Το Coeur d'Alene Resort είναι ένα πολυτελές θέρετρο στο Coeur d'Alene, του Αϊντάχο. Βρίσκεται στη βόρεια όχθη της λίμνης Coeur d'Alene και διαθέτει μαρίνα, συνεδριακές εγκαταστάσεις, σπα, καθώς και ένα αξιοσημείωτο γήπεδο γκολφ ( το μοναδικό κινητό καταπράσινο νησί στον κόσμο).

2. Eidi Στάδιο, Νήσοι Φερόες

Το Eidi Stadium βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα από τον Ατλαντικό Ωκεανό και είναι το σπίτι αρκετών ομάδων ποδοσφαίρου των Νήσων Φερόε.
Το γήπεδο βρίσκεται στο Eidi - ένα χωριό στο βορειοδυτικό άκρο του Eysturoy. Το όνομά της πόλης σημαίνει «ισθμός» στη γλώσσα των Νήσων Φερόε και έχει πληθυσμό 669 κατοίκους.

3. Γήπεδο τένις στο Burj Al Arab, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

ΟΤΙ ΔΙΝΕΙΣ - ΠΕΡΝΕΙΣ

Το μεγάλο κόλπο με το φάρμακο

Δημοσιευμένη  εικόνα



Το πρόβλημα αυτής της χώρας πάντα ήταν ένα: Η μη παραγωγή προϊόντων και η ανάγκη της να εισάγει από το εξωτερικό τα απαραίτητα. Με αυτό τον τρόπο, η χώρα, ήταν πάντα όμηρος ξένων συμφερόντων ενώ ταυτόχρονα ένα τεράστιο μέρος συναλλάγματος έφευγε στο εξωτερικό.



Έχουμε γράψει εδώ και πολύ καιρό ότι η τεχνική κρίση στην Ελλάδα αποτελεί προϊόν ενός σχεδίου το οποίο υλοποιείται εδώ και χρόνια με έναν και μοναδικό στόχο. Την εξαφάνιση της τοπικής παραγωγής καθώς επίσης και το άνοιγμα του πεδίου σε ξένα συμφέροντα να εισχωρήσουν στην αγορά.

Αυτό ακριβώς συμβαίνει τώρα με το νόμο του Άδωνι για τα φάρμακα. Ο Υπουργός υγείας διαλαλεί προς όλες τις κατευθύνσεις ότι μειώνει τις τιμές στα φάρμακα και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εξυπηρετεί οικονομικά συμφέροντα. Στην πραγματικότητα όμως αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ένα κόλπο το οποίο αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένης πολυεθνικής εταιρίας (Γερμανοεβραϊκών συμφερόντων), η οποία θέλει να καταλάβει την Ελληνική αγορά.

Στην ουσία πράγματι μειώνονται οι τιμές σε κάποια γενόσημα φάρμακα (175 τον αριθμό) και μάλιστα μειώνονται δραστικά (δηλαδή σχεδόν 75%). Και η μείωση γίνεται για τον απλούστατο λόγο ότι τα φάρμακα αυτά παράγονται σε τρίτες χώρες με πολύ χαμηλό κόστος και σίγουρα όχι με τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας.

Οι Ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες αδυνατούν να ακολουθήσουν σε αυτή τη μείωση τιμών, με αποτέλεσμα να βγουν έξω από το παιχνίδι της αγοράς και στην ουσία να κλείσουν αρκετές από αυτές, με φυσικό επόμενο να χαθούν θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, με την μείωση των τιμών (δηλαδή την παράδοση της αγοράς σε ξένα συμφέροντα), είναι φυσικό ένα τεράστιο ποσό να φεύγει στο εξωτερικό την στιγμή που η Ελλάδα έχει ανάγκη να κρατήσει κεφάλαια εντός της χώρας.

Δεν είναι μόνο αυτό το μοναδικό πρόβλημα. Τίποτα δεν διασφαλίζει το γεγονός ότι, μετά την κατάληψη της αγοράς (είναι γνωστό επιχειρηματικό κόλπο να πουλά κανείς κάτω του κόστους προκειμένου να εξαφανίσει τους ανταγωνιστές του) , οι τιμές των φαρμάκων δεν θα αυξηθούν και μάλιστα δραματικά, από την στιγμή που δεν θα υπάρχουν ανταγωνιστές.

Παράλληλα όμως υπάρχει και κάτι άλλο: Η Ελλάδα, ως χώρα, αποκλείεται από την δυνατότητα να αποκτήσει επάρκεια φαρμάκων με δικά της μέσα. Δηλαδή, η ντόπια βιομηχανική παραγωγή δεν θα φτάσει ποτέ σε σημείο να καλύπτει τις εσωτερικές ανάγκες και η χώρα θα είναι δέσμια μιας πολυεθνικής, η οποία θα κάνει ότι θέλει, θα αυξάνει τις τιμές όσο θέλει και, ανά πάσα στιγμή, θα μπορεί να κόβει την κυκλοφορία κάποιων φαρμάκων δημιουργώντας ασφυξία στην αγορά και προωθώντας στην θέση των φαρμάκων που παρουσιάζουν έλλειψη άλλα φάρμακα στο πολλαπλάσιο της τιμής τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βρεθεί στην άχαρη θέση (τον έχουν στήσει απέναντι όλα τα ΜΜΕ που στηρίζουν την Κυβέρνηση), να προσπαθεί να πείσει ότι η «μείωση της τιμής των φαρμάκων» την οποία διαλαλεί ο Άδωνις Γεωργιάδης, δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας. Και η αλήθεια είναι ότι, κάποια στελέχη του, δεν διαθέτουν την πολιτική επάρκεια να δώσουν στον κόσμο να καταλάβει τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί. Μάλιστα, η αξιωματική αντιπολίτευση έχει βρεθεί στο δυσμενές σημείο να κατηγορείται ότι εξυπηρετεί επιχειρηματικά συμφέροντα (με το γελοιωδέστατο επιχείρημα ότι κάποιες φαρμακοβιομηχανίες βάζουν διαφήμιση σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό, της τάξης των 1.900 ή των 2.000 ευρώ!!!).

Την ίδια στιγμή παίζεται ένα τεράστιο επιχειρηματικό Deal με «κουμπάρο» την Κυβέρνηση, όχημα των αναλώσιμο Άδωνι και επιχείρημα ότι θα μειωθούν οι τιμές στα φάρμακα. Με το άλλοθι αυτό, η χώρα παραδίδεται πλέον αδύναμη στα συμφέροντα των εταιριών τις οποίες πατρονάρουν οι δανειστές, δεν διασφαλίζεται η συνέχεια των χαμηλών τιμών, μπαίνει σε κίνδυνο η Δημόσια Υγεία στην περίπτωση που οι έλεγχοι δεν θα είναι αυτοί που πρέπει ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα των φαρμάκων που θα έρθουν στην αγορά, δημιουργούνται μονοπωλιακές συνθήκες στον ευαίσθητο τομέα του φαρμάκου και μάλιστα σε μια χώρα η οποία δεν έχει την δυνατότητα να ελέγξει την τοπική της αγορά και συνεχίζεται το έγκλημα που άρχισαν τα δύο κόμματα (Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ) τα οποία έχουν εξαφανίσει την τοπική βιομηχανική παραγωγή σε όλους τους τομείς.

Δημοσιευμένη  εικόνα

soropoulos.wordpress

ΝΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ

Κουρεύουν τα δάνεια των καναλαρχών, την ώρα που μας παίρνουν τα σπίτια
Συνημμένη Εικόνα: 1095150IPTt7nIn.jpg


Ξεπερνά κάθε όριο προκλητικότητας η πληροφορία που φουντώνει το τελευταίο διάστημα στα δημοσιογραφικά γραφεία και σύμφωνα με την οποία φαίνεται πως η τρόικα, οι τράπεζες και τα media τα βρίσκουν για το «κούρεμα» των υψηλών δανείων των εταιρειών ΜΜΕ.



Η τρόικα φέρεται να συναινεί στη λύση του σβησίματος των «κακών» δανείων σε επιχειρήσεις media προκειμένου να λάβουν νέα δάνεια από τις τράπεζες, υπό όρους. Όροι που έχουν να κάνουν με την απαραίτητη συμμετοχή των μετόχων στην απαιτούμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, την τοποθέτηση τοποτηρητή από την πλευρά των τραπεζών που θα χορηγήσουν τα νέα δάνεια στο ΔΣ των εταιρειών media και την υλοποίηση των σκληρών μνημονίων στις εργασιακές σχέσεις και το προσωπικό.

Πάνω από 1 δισ. τα χρέη των Μ.Μ.Ε
Το αίτημα του «κουρέματος» των χρεών των media που ξεπερνάνε το 1 δισεκατομμύριο μόνο για τις εισηγμένες στο χρηματιστήριο εταιρείες, είχε τεθεί πριν μερικούς μήνες σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο. Οι τράπεζες την περίοδο εκείνη, υπό τον ασφυκτικό έλεγχο της Black Rock για τα «κόκκινα δάνεια τους», ήταν αρνητικές σε οποιοδήποτε αίτημα δανειοδότησης ΜΜΕ. Με εξαίρεση το συγκρότημα Μπόμπολα που έλαβε ομολογιακό δάνειο, βάζοντας ως εχέγγυο τις άλλες κερδοφόρες δραστηριότητες του ομίλου, οι εταιρείες media δεν μπορούσαν να δανειοδοτηθούν.

Η πολιτική και η διαχείριση της κοινωνίας από τα media όλο αυτό το διάστημα, με την στα όρια εξευτελισμού τους, υποστήριξη της τρόϊκα και της συγκυβέρνησης ΝΔ –ΠΑΣΟΚ, έφεραν αποτέλεσμα. Τα media θα προωθήσουν το μέτρο των πλειστηριασμών με κάθε τρόπο και μέσο στην κοινωνία και την ίδια ώρα, θα ανοίξει ο δρόμος για να «κουρευτούν» τα δάνειά τους, ώστε με έλεγχο της τράπεζας να λάβουν νέα δάνεια.