Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ




Μπορείτε να φάτε μανταρίνι ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΕΤΕ!!! Διαβάστε πως... (PHOTOS)
Το μανταρίνι αποτελεί αγαπημένο φρούτο μικρών και μεγάλων, των περισσοτέρων τουλάχιστον, και τώρα είναι η εποχή του και η καρποφορία στο φόρτε της. Τι καλύτερο λοιπόν από το να μάθετε πώς θα απολαύσετε το φρουτάκι σας χωρίς καν να το ξεφλουδίσετε.
Ωραία και επαγγελματικά. Χωρίς να λερωθείτε από ζουμιά, χωρίς... ταλαιπωρία, χωρίς να σπάσετε ούτε ένα νυχάκι και -πρωτίστως- εντυπωσιάζοντας τους πάντες με το αποτέλεσμα. Δείτε βήμα βήμα τις φωτογραφίες και θα καταλάβετε... Γιατί η απόλαυση θέλει... τρόπο, ουχί κόπο!
 
perierga.gr - Πώς θα φάτε ένα μανταρίνι χωρίς να το ξεφλουδίσετε καν;
 

ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ

"Καμαρώστε το μισθό μου"!!! Η ΕΙΚΟΝΑ που έχει ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΟΛΟ το διαδίκτυο!!!


Εκατοντάδες likes και κοινοποιήσεις για την εικόνα που με λεπτομέρειες αναφέρει το που πηγαίνει ένας μισθός 820 ευρώ το μήνα στην Ελλάδα. Πολλά σχόλια οργής συνοδεύουν την εικόνα που δείχνει το πόσο υψηλό είναι... το κόστος ζωής στην Ελλάδα αλλά και το ότι οι περικοπές.... οδηγούν ξεκάθαρα τους Έλληνες πλέον στην εξαθλίωση.

Το πορτοφόλι του Έλληνα έχει "αδυνατίσει" επικίνδυνα και όσο ακούει κανείς για μισθούς Βουλγαρίας, τόσο περισσότερο απορεί με τη "λογική" που έχουν υιοθετήσει οι Έλληνες και Ευρωπαίοι ηγέτες...
 
 
ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΦΙΛΕ

ΟΧΙ ΡΕ ΚΟΠΕΛΙΑ

15 Δεκεμβρίου 2013
ΑΙΣΧΟΣ! Κόβουν ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ και ιστορικής σημασίας δέντρα για να τα πουλήσουν ως... καυσόξυλα στην Κρήτη!!! (PHOTOS)
Ένα φαινομενικά ήσσονος σημασία φαινόμενο καταγγέλλουν τοπικές οργανώσεις και μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Κρήτη, το οποίο όμως μόνο «ασήμαντο» δεν είναι, αν αναλογιστεί κανείς τις τρομερές συναισθηματικές και πολιτισμικές προεκτάσεις του στη συλλογική συνείδηση των Κρητών.
Ο λόγος για την εγκληματική δράση (εδώ και έξι χρόνια) οργανωμένων ομάδων με άρτιο εξοπλισμό εκρίζωσης και κοπής των μνημειακών ελαιόδεντρων ηλικίας χιλιετιών από διάφορες περιοχές της Κρήτης, τα οποία μεταφέρουν με τριαξονικά φορτηγά και τα πωλούν ως καυσόξυλα.
Όπως αναφέρει το MadeinCreta:
Mεγαλύτερες διαστάσεις παίρνει το θέμα του αφανισμού των μνημειακών ελαιοδέντρων στην Κρήτη και ιδιαίτερα στην περιοχή του Αμαρίου, καθώς με εντονότερους ρυθμούς συνεχίζεται η κοπή δέντρων χιλιετιών από ελαιώνες της επαρχίας ενώ οι θερμοκρασίες στην «καρδιά» του χειμώνα πέφτουν αισθητά. Οι κερδοσκόποι, ωστόσο, εξακολουθούν να δρουν ανεξέλεγκτα και οργανωμένα και μεγάλα φορτηγά με τόνους ξυλείας μεταφέρουν τα φορτία για πώληση σε αγορές της Κρήτης και των Αθηνών...
Το έγκλημα που συντελείται φέτος από τους πρώτους μήνες του περασμένου φθινοπώρου, δείχνει να περνά ...απαρατήρητο από τους τοπικούς φορείς και περισσότερο από τον Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, που υποδέχεται το πελώριο πρόβλημα ως... μικρού μεγέθους, αδιαφορώντας για τις συναισθηματικές και πολιτισμικές αξίες που οδηγούνται μαζί με τα δέντρα στην πυρά!
Στην ανάδειξη του θέματος κινούνται τις τελευταίες μέρες πολλά εθνικής εμβέλειας μέσα ενημέρωσης των Αθηνών και ήδη προχθές η «Καθημερινή» φιλοξένησε εκτενές ρεπορτάζ, ενώ μεγάλα τηλεοπτικά μέσα και εφημερίδες ζητούσαν πληροφορίες για την έκταση που έχει λάβει το πρόβλημα στην περιοχή του Αμαρίου.
Το θέμα ανακίνησε πρώτο το MadeinCreta με δημοσίευμά του στις 24 του περασμένου Οκτωβρίου, «επισημαίνοντας την έκταση του προβλήματος με τον αφανισμό χιλιάδων δέντρων ηλικίας χιλιετιών που έθρεψαν γενιές και γενιές, έζησαν και σπούδασαν οικογένειες και αποτελούσαν με τους αδελφούς κλώνους εξαιρετικά γλυπτά που οδηγήθηκαν από τους κερδοσκόπους στη φωτιά...».

iefimerida.gr

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΝΑ ΞΕΠΑΓΙΑΣΕΤΕ

Κυβέρνηση: δε θα ανάβετε τζάκι τα Σαββατοκύριακα. Να ξεπαγιάζετε

Δημοσιευμένη  εικόνα



- Το τζάκι επιτρέπεται μόνο Δευτέρα με Παρασκευή και όχι το Σαββατοκύριακο
- Τον περιορισμό ζητούν με κοινή ανακοίνωση τα υπουργεία Υγείας και Περιβάλλοντος
- Είχε προηγηθεί η σκέψη για «δακτύλιο» στα τζάκια για να αντιμετωπιστεί η αιθαλομίχλη
- Υποσχέσεις και για φθηνότερο ρεύμα για να μην ανάβει ο κόσμος τζάκι!



Έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν, δε μπορεί να εξηγηθεί αυτό!

Την ώρα που οι πολίτες δε μπορούν να διαθέσουν χρήματα για να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, η τιμή του οποίου παραμένει στα ύψη, την ώρα που παιδιά πεθαίνουν άδικα από τις αναθυμιάσεις από μαγκάλια, η αντίδραση της κυβέρνησης είναι να βγάλει οδηγία πως απαγορεύεται να ανάβουμε το τζάκι τα Σαββατοκύριακα!

Δεν είναι καν πικρόχολο αστείο. Είναι πραγματικότητα! Είναι κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Υγείας και Περιβάλλοντος: μην ανάβετε τα τζάκια από το Σάββατο μέχρι τη Δευτέρα για να μην πνιγούμε στην αιθαλομίχλη.

Μπορεί να ξεπαγιάσουμε, αλλά τουλάχιστον δε θα υπάρχει αιθαλομίχλη!

Κοινή ανακοίνωση των δυο υπουργείων συνιστά τον περιορισμό, κατά το δυνατό, της άσκοπης χρήσης τζακιών, από το Σάββατο το βράδυ μέχρι και τη Δευτέρα το πρωί.

Και το συνιστούν γιατί «σύμφωνα με τις προβλέψεις της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ευνοείται η συσσώρευση ατμοσφαιρικής ρύπανσης».

Με τον τρόπο αυτό, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, οι πολίτες συνεισφέρουν στην προστασία της υγείας όλων.

Το νέο... μέτρο έρχεται να προστεθεί στις σκέψεις επιβολής μέτρων για την απαγόρευση της χρήσης τζακιού όταν η ατμόσφαιρα επιβαρύνεται! Κάτι σαν δακτύλιος δηλαδή αλλά και σε εκείνες δωρεάν το ρεύμα για να μην ανάβουν τα τζάκια!

Δημοσιευμένη  εικόνα

ΚΑΤΙ ΕΡΧΕΤΕ

Mετά απο ένα ΑΙΩΝΑ χιόνισε και στο ...Κάιρο !!

Συνημμένη Εικόνα: 1585739ZSagSQHZ.jpg




Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη Μέση Ανατολή, ενώ δραματική, λόγω του ψύχους είναι η κατάσταση χιλιάδων προσφύγων από την Συρία, που ζουν σε καταυλισμούς, ενώ στο Κάιρο χιόνισε μετά από 112 χρόνια, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις.

Ο χιονιάς ήταν αποτέλεσμα σπάνιου μετεωρολογικού φαινομένου συγκέντρωσης χαμηλής πίεσης στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας που έφερε χιόνι αρχικά στο Ισραήλ και τη Συρία και στη συνέχεια στην Αίγυπτο.



Στο Κάιρο, οι κάτοικοι που δεν είχαν ξαναδεί χιόνι στη ζωή τους, ανέβασαν εντυπωσιακές φωτογραφίες στο διαδίκτυο, όπως καμήλες να κάθονται πάνω σε χιόνι. Εντυπωσιακές εικόνες δημοσίευσαν χρήστες του Twitter και του Instagram από τη μοναδική χιονόπτωση του αιώνα στις πεδινές περιοχές της χώρας.

Παχύ στρώμα χιονιού καλύπτει τη Ραμάλα στη Δυτική Όχθη. Οι δρόμοι έχουν ερημώσει, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων είναι πρακτικά αδύνατη. Τα πάντα έχουν καλυφθεί κάτω από τουλάχιστον μισό μέτρο χιόνι. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν να ανοίξουν τους δρόμους, ωστόσο οι μετεωρολόγοι αναμένουν νέες χιονοπτώσεις και σήμερα.


- 91 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΡΥΟ

Το πιο ψυχρό μέρος στον κόσμο έχει θερμοκρασία – 91 βαθμούς
Συνημμένη Εικόνα: 1583756Nrd9b2Ua.jpg



Το πιο ψυχρό μέρος στον κόσμο βρίσκεται στα όρη της Ανταρκτικής και έχει θερμοκρασία – 91 βαθμούς, σύμφωνα με έρευνα των αμερικανικών μετεωρολογικών υπηρεσιών (America's National Snow and Ice Data Centre) που αναμένεται να παρουσιαστεί σε συνέδριο.



Στο σημείο αυτό που βρίσκεται σε ύψος πάνω από 12.400 πόδια στο βουνό Dome Fuji είναι αδύνατη η επιβίωση ανθρώπων, καθώς θα μετατρέπονταν αμέσως σε «παγοκολόνες».

Για τη μέτρηση της θερμοκρασίας χρησιμοποιήθηκε δορυφόρος. Στο σημείο αυτό επικρατεί περισσότερο κρύο από αυτό που κατέγραψε ο ρωσικός σταθμός του Βοστόκ δηλαδή -89.2 βαθμούς Κελσίου.

Ερευνητές υποστηρίζουν ότι υπάρχουν και πιο κρύα μέρη στον πλανήτη μας.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Το ρωσικό χωριό Ομυακόν είναι το πιο κρύο κατοικημένο μέρος με θερμοκρασία στους -50 βαθμούς κατά μέσο όρο τον Ιανουάριο, ωστόσο έχουν καταγραφεί εκεί και θερμοκρασίες στους – 71,2 βαθμούς.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Daily Mail

ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Οι δέκα καλύτερες σοκολατοποιίες στον κόσμο

Δημοσιευμένη  εικόνα


Αν κάνεις το... ατόπημα, κάντο με στιλ


Λένε πως δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από μια μπουκιά εκλεκτή σοκολάτα. Aς δούμε τους δέκα κορυφαίους στο είδος :

Vosges Haut-Chocolat, Σικάγο
Η ιδιοκτήτρια η Katrina Markoff επιλέγει κάθε μπαχαρικό, λουλούδι και όλες τις πρώτες ύλες που θα μπουν στο εργαστήριο της σοκολατοποιίας της για να μετατραπούν σε εκλεκτή σοκολάτα. Η ίδια άλλωστε έμαθε την τέχνη της ζαχαροπλαστικής στο κορυφαίο Le Cordon Bleu, στο Παρίσι. Σπεσιαλιτέ της οι τρούφες με μεξικάνικη βανίλια ή τα αργεντίνικα dulce de leche.


Resized to 76%Δημοσιευμένη  εικόνα


Teuscher, Ζυρίχη
Όλα ξεκίνησαν πριν από 70 χρόνια σε μια μικρή πόλη στις ελβετικές Άλπεις. Ο Dolf Teuscher έψαχνε σε όλο τον κόσμο για να βρει το καλύτερο κακάο, αμυγδαλωτά, φρούτα, ξηρούς καρπούς και άλλα υλικά για να φτιάξει τις σοκολάτες του. Σήμερα, στα εργαστήρια της Teuscher στη Ζυρίχη φτιάχνονται πάνω από 100 ποικιλίες σοκολάτας βασισμένες στις αυθεντικές συνταγές του Dolf, που πλέον βρίσκονται στα χέρια του γιου του. Σπεσιαλιτέ η τρούφα με σαμπάνια Dom Perignon πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη.


Resized to 76%Δημοσιευμένη  εικόνα


ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ

ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ;;;Θα..."εξαφανιστεί" η σοκολάτα;;; Και δεν είναι η μόνη....

ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑ;;;Θα...

Ήδη γνωρίζουμε πως τα αποθέματα του άνθρακα, του πετρελαίου και του πόσιμου νερού μειώνονται δραματικά, αλλά καθώς φαίνεται δε θα είναι τα μόνα. Ο κατάλογος αναμένεται να επεκταθεί σε αντικείμενα όχι εξίσου ζωτικά, πάντως απαραίτητα για την αίσθηση ευζωίας που μέχρι σήμερα έχουμε.

1. Σοκολάτα. Αν και πεντανόστιμη, το κόστος παραγωγής της είναι πολύ υψηλό, ενώ η συγκομιδή του κακάο είναι μια πολύ δύσκολη εργασία. Κάθε σοδειά χρειάζεται πέντε χρόνια για να μεγαλώσει, ενώ το μάζεμα γίνεται αποκλειστικά με το χέρι και σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Η σοκολάτα αναπτύσσεται μόνο στις περιοχές που απέχουν 10 μοίρες από τον ισημερινό-πρόκειται για μια γεωγραφική ζώνη η οποία περιέχει ένα μεγάλο αριθμό από ασταθή πολιτικά καθεστώτα. Η πλειοψηφία της παγκόσμιας παραγωγής κακάο προέρχεται από τη δυτική Αφρική, όπου οι αγρότες πληρώνονται 80 σεντς την ημέρα, ενώ η παιδική εργασία οργιάζει. Οι αμοιβές αυτές, ασφαλώς και δεν καθιστούν την παραγωγή κακάο επικερδή για τους αγρότες. Επιπλέον, καθώς οι κανόνες του δίκαιου εμπορίου ("fair trade") εκτείνονται όλο και περισσότερο, αυξάνεται η αμοιβή των καλλιεργητών, καθιστώντας τη μαζική παραγωγή του προϊόντος εξαιρετικά δαπανηρή στο άμεσο μέλλον.

2. Μπέικον. Με διαφορά το νοστιμότερο από όλα τα καρυκευμένα κρέατα. Σύμφωνα όμως με τη Βρετανική Ομοσπονδία Εκτροφέων Γουρουνιών, αναφαίνεται στον ορίζοντα μια αναπόφευκτη μείωση των αποθεμάτων. Κι αυτό διότι οι κτηνοτρόφοι του κλάδου μειώνουν την παραγωγή ούτως ώστε να περιορίσουν τις ζημίες τους. Επίσης, βασικό ρόλο παίζει ο ιός της επιδημικής διάρροιας των χοίρων, που εμφανίστηκε το 2012. Ως αποτέλεσμα των παραγόντων αυτών, η τιμή είναι σχεδόν βέβαιο πως θα ανέβει.

3. Ήλιο. Αν και πολλοί δεν το γνωρίζουν, το ήλιο δε χρησιμοποιείται μόνο στα παιδικά μπαλόνια. Χρησιμοποιείται ευρέως ως αναντικατάστατο υλικό στους αξονικούς τομογράφους, τις οπτικές ίνες και τις οθόνες υγρών κρυστάλλων. Η απουσία του, θα έθετε εκτός λειτουργίας μια σειρά σημαντικών τεχνολογιών αιχμής. Το ενδιαφέρον είναι πως παρόλα αυτά, στις ΗΠΑ η αγορά μπαλονιών ηλίου δε σημειώνει καμία απολύτως κάμψη. Ο λόγος είναι πως η αμερικανική κυβέρνηση ήδη από το 1925 είχε δημιουργήσει ένα εθνικό απόθεμα ηλίου, το οποίο ακόμα υπάρχει στο Τέξας. Στις αποθήκες αυτές, είναι συγκεντρωμένη η μισή ποσότητα ηλίου παγκοσμίως-ένα δισεκατομμύριο κυβικά μέτρα. Το 1996, ψηφίστηκε ένας νόμος που επέβαλλε την πώληση των αποθεμάτων μέχρι το 2015 και έτσι τα μπαλόνια του τύπου αυτού έχουν κατακλύσει την αγορά, όντας πάμφθηνα. Όταν όμως το απόθεμα αυτό τελειώσει, η μόνη εναλλακτική θα είναι να αντληθεί ήλιο από την ατμόσφαιρα, μια διαδικασία που θα έχει 10.000 φορές μεγαλύτερο κόστος απ'ότι σήμερα.

4. Σαρδέλες. Ενδεχομένως να μην ταραχτούν και πάρα πολλοί, αλλά οι φίλοι της κονσέρβας σίγουρα θα ανησυχήσουν. Οι πληθυσμοί της σαρδέλας έχουν την τάση να κολυμπάνε με οδηγό τη θερμοκρασία των υδάτων κι αυτό διότι χρειάζονται θερμά νερά προκειμένου να αναπαραχθούν. Η ψύχρανση των θαλασσών και η υπεραλίευση, οδηγούν στην εξαφάνιση του είδους. Παρόλα αυτά, χώρες όπως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς δεν έχουν θέσει επαρκείς ποσοστώσεις στην αλιεία για την προστασία της σαρδέλας.

5. Τεκίλα. Θα αναγκαστούμε άραγε να στραφούμε στη μπύρα και τη βότκα; Η παραγωγή του δημοφιλούς ποτού είναι μια πολύ απαιτητική και ακριβή διαδικασία. Το φυτό της μπλε αγαύης από την οποία προέρχεται η τεκίλα, χρειάζεται 12 χρόνια μέχρι να ωριμάσει ώστε να παράγει την απαραίτητη φρουκτόζη για την παρασκευή του ποτού. Το 2007, το 20% της μπλε αγαύης του Μεξικό χτυπήθηκε από ασθένειες του φυτού και πολλοί αγρότες άλλαξαν είδος καλλιέργειας λόγω υψηλού κόστους. Επομένως και εδώ αναμένεται αύξηση της τιμής στο μέλλον, παρότι τα αποθέματα που υπάρχουν επαρκούν για τις "ανάγκες" του πληθυσμού!

6. Κρασί. Οι παραγωγοί κρασιού υπολογίζονται στο ένα εκατομμύριο και πωλούν 2,8 δισεκατομμύρια κάσες το χρόνο. Η κατανάλωση πέρυσι αυξήθηκε κατά 1% αλλά η παραγωγή μειώθηκε κατά 5%-η χαμηλότερη από τη δεκαετία του '60.

7. Κατσικίσιο τυρί. Μαλακό, με πολύ δυνατή ή απαλή γεύση, ταιριάζει σχεδόν με ο,τιδήποτε. Το 2010, πάνω από 50.000 κατσίκες, έγκυες κατσίκες και πρόβατα σφαγιάστηκαν αφού είχαν προσβληθεί από τη νόσο Q στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συνεπώς και εδώ οι τιμές αναμένεται να πάρουν την ανιούσα.

πηγή: newsbomb.gr

ΠΕΡΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Γιατί κάποιοι δε μπορούν να αντισταθούν στη σοκολάτα

 
Είναι η απόλυτη δικαιολογία, που αναζητούσαν οι γλυκατζήδες όλου του κόσμου, για να… δικαιολογήσουν την ακόρεστη λαχτάρα τους για σοκολάτα.

Επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ορισμένοι άνθρωποι είναι «γενετικά φτιαγμένοι» έτσι ώστε να απολαμβάνουν τη γεύση της σοκολάτας.

Ιταλοί ερευνητές βρήκαν ότι αυτοί οι άνθρωποι ευχαριστιούνται τη γεύση του γλυκού πολύ περισσότερο από τους υπόλοιπους, καθώς το κέντρο ευχαρίστησης του εγκεφάλου τους «πλημμυρίζει» από ευφορία κάθε φορά που την καταναλώνουν.

Αντίθετα, ο εγκέφαλος άλλων ανθρώπων, ίσα που «καταγράφει» τη γεύση μιας «αμαρτωλής» λιχουδιάς, και κατά συνέπεια είναι πιο εύκολο για εκείνους να… απορρίψουν και να πουν «όχι» στα γλυκά.

Οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Κλινικής Φυσιολογίας της Πίζας μελέτησαν τις αντιδράσεις των εγκεφάλων μιας ομάδας ανθρώπων, την ώρα που έβαζαν στο στόμα τους ένα κομμάτι σοκολάτας, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Telegraph».

Επίσης, καταγράφηκαν οι αντιδράσεις τους όταν έβλεπαν φωτογραφίες από σοκολατένια κέικ.

Αυτό που διαπίστωσαν οι ερευνητές ήταν ότι ο εγκέφαλος των ανθρώπων αντιδρά πολύ διαφορετικά σε αυτά τα ερεθίσματα.

«Παρατηρήσαμε ότι σε μερικούς ασθενείς η απόκριση ήταν μειωμένη. Φαίνεται ότι βιώνουν λιγότερη ευχαρίστηση και το μπροστά μέρος του εγκεφάλου τους είναι λιγότερο ικανό να ελέγξει τι συμβαίνει. Με κάποιους άλλους επαληθεύτηκε η θεωρία μας. Ορισμένοι άνθρωποι χρειάζονται περισσότερα ερεθίσματα για την ίδια εγκεφαλική δραστηριότητα» είπε η Dr Patricia Iozzo στην Telegraph.

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι οι λιπαρές και ζαχαρούχες τροφές μπορεί να είναι το ίδιο εθιστικές όσο η νικοτίνη και η ηρωίνη.