Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

ΣΩΘΗΚΑΜΕ

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013

Εκποίηση περιουσίας!!! Πουλήστε τα σπίτια σας, για να πληρώσετε την εφορία...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
«Χάρη» στους οφειλέτες μοιάζει να κάνει το υπουργείο Οικονομικών, με το να τους επιτρέψει να πουλήσουν ακίνητα και να πάρει η εφορία τα λεφτά που της χρωστάνε...

ακόμα και αν το τίμημα της πώλησης είναι μικρότερο από το ύψος της οφειλής τους.

Με τη νέα απόφαση, που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Μαυραγάνης, δίδεται πλέον η δυνατότητα σε οφειλέτες του Δημοσίου να λαμβάνουν «βεβαίωση οφειλής», ακόμα και αν το προϊόν της μεταβίβασης δεν εξοφλεί πλήρως το ύψος των οφειλών τους, αρκεί οι εναπομείνασες οφειλές να διασφαλίζονται είτε από λοιπά περιουσιακά στοιχεία είτε από εγγυήσεις τρίτων.

Το οξύμωρο είναι όμως γιατί ο νόμος (που ισχύει εδώ και δεκαετίες) απαγορεύει να πουλήσει κάποιος ακίνητο, για να κρατήσει τα λεφτά η εφορία και να εξοφλήσει έτσι ένα μέρος, έστω, των χρεών του στο Δημόσιο, αν το τίμημα δεν καλύπτει ολοσχερώς την οφειλή.

Υπηρεσιακοί παράγοντες ανέφεραν πως αυτός ο όρος έχει προβλεφθεί, για να διακόπτεται η παραγραφή της οφειλής, σε περίπτωση που ο οφειλέτης εμφανίζεται να μην έχει κανένα άλλο περιουσιακό στοιχεία, για να μπορεί η εφορία να τον κυνηγάει και στο μέλλον, σε περίπτωση που αποκτήσει και πάλι περιουσιακά στοιχεία, που θα καλύπτουν την οφειλή.

Με το ισχύον καθεστώς στις συγκεκριμένες περιπτώσεις δεν επιτρεπόταν η έκδοση βεβαίωσης οφειλής, που αποτελεί προϋπόθεση για τη μεταβίβαση, εάν το τίμημα της μεταβίβασης δεν εξοφλούσε πλήρως τις οφειλές προς το Δημόσιο.

Πηγή: protothema.gr

ΑΘΑΝΑΤΗ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ

BBC: Συναντώντας τους αγέρωχους Ελληνες τσολιάδες

Δημοσιευμένη  εικόνα


Ενα εντυπωσιακό αφιέρωμα στους ευζώνους της Προεδρικής Φρουράς και την ιστορία τους, που τραβούν τα βλέμμα όλων όσων επισκέπτονται την Αθήνα παρουσίασε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC...


Το κέντρο της Αθήνας έχει κατά καιρούς πνιγεί στα δακρυγόνα και τις μολότοφ μετά την βύθιση της Ελλάδας στην ύφεση. Παρόλα αυτά μία ομάδα ανθρώπων κινείται σπάνια και στέκεται αγέρωχη στην ίδια θέση καθημερινά: Η Προεδρική Φρουρά.

Η στολή, η πομπή, η παράδοση. Η Ελλάδα δεν θα ήταν η ίδια χωρίς την προεδρική φρουρά της, σημειώνει ο ανταποκριτής του βρετανικού δικτύου στην Αθήνα, Μαρκ Λόουεν.

Δημοσιευμένη  εικόνα

«Είναι Κυριακή πρωί και οι στρατιώτες ή αλλιώς εύζωνες αποτίουν φόρο τιμής στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Το κάνουν αυτό από την ημέρα της ίδρυσής τους, το 1868. Μία περίτεχνη, καθημερινή τελετή που πραγματοποιείται κάθε μία ώρα. Οι τουρίστες τους λατρεύουν», τονίζει.

Ο ανταποκριτής συνομιλεί με περαστικούς τουρίστες, οι οποίοι είπαν ότι δεν θα μπορούσαν σε καμία περίπτωση να κάνουν κάτι ανάλογο, να στέκονται -κυρίως- τόση ώρα ακίνητοι.

Στο BBC μίλησε ο διοικητής της Προεδρικής Φρουράς, ο οποίος δήλωσε ότι «είναι τιμή να υπηρετεί κανείς στην Προεδρική Φρουρά. Αντιπροσωπεύει την ιστορία της Ελλάδας».

Στη συνέχεια το ρεπορτάζ αναφέρεται στη στολή των ευζώνων, η οποία -όπως επισημαίνει- έχει τις ρίζες της στην ενδυμασία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Στα παπούτσια (τσαρούχια) τοποθετούνται καρφιά που προσδίδουν τον χαρακτηριστικό ήχο κατά το βηματισμό των ευζώνων, ενώ η φουστανέλα έχει 400 πιέτες, μία για κάθε χρόνο από τα 400 της υποδούλωσης της Ελλάδας στην οθωμανική κυριαρχία.

ΟΛΟΙ ΑΘΩΟΙ

Ζήγρας: Ο Ακης με έμπλεξε - Τσοχατζόπουλος: Ζητώ αποφυλάκιση της Βίκυς

Καταπέλτης ξανά κατά του Ακη Τσοχατζόπουλου ήταν στο δικαστήριο ο εξάδερφός του Νίκος Ζήγρας.

Ζήγρας: Ο Ακης με έμπλεξε - Τσοχατζόπουλος: Ζητώ αποφυλάκιση της Βίκυς
Σε μια πρώτη τοποθέτηση, την οποία ζήτησε από όλους τους κατηγορούμενους ο πρόεδρος του Δικαστηρίου, ο Νίκος Ζήγρας παραδέχθηκε την ενοχή του ζητώντας μάλιστα συγγνώμη, την κατανόηση και την επιείκεια του διοκαστηρίου ενώ δήλωσε ότι τον «έμπλεξε» ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
 
Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Ακη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος αρνήθηκε απόλυτα το κατηγορητήριο όπως και όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι πλην του κ. Ζήγρα.
Αναφερόμενος στο κατηγορητήριο, ο κ. Παπούλιας είπε ότι μέσω αυτού δίνεται η εντύπωση ότι υπήρχει μια παράνομη συμμορία πίσω από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας πιου είχε ως σκοπό να ξεπλένει μαύρο χρήμα.
«Επί 6 χρόνια κάναμε το καλύτερο», ανέφερε επίσης ο κ. Τσοχατζόπουλος που χαρακτήρισε επίσης «κατάπτυστο» το κατηγορητήριο.
«Είμαστε άδικα στη φυλακή», πρόσθεσε και ζήτησε για ανθρωπιστικούς λόγους την αποφυλάκιση της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη.
Ζήγρας: Ο Ακης με έμπλεξε - Τσοχατζόπουλος: Ζητώ αποφυλάκιση της Βίκυς

Η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, δια του συνηγόρου της, δήλωσε ότι το μόνο που έκανε ήταν ότι παντρεύτηκε τον επί πολλά χρόνια αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό. Η κ. Σταμάτη δηλώνει, όπως είπε ο συνήγορός της, ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τους συγκατηγορουμένους της και ότι έχει δει δύο φορές, σε κοινωνικό επίπεδο, τον Νίκο Ζήγρα.
Ο εκ των κατηγορουμένων Γιώργος Κωνσταντάτος δήλωσε αθώος και σε έντονο ύφος συνέχισε: «Παγιδεύτηκα από τον κ. Ζήγρα που λέει ψέμματα και έχω καταστρέψει την οικογένειά μου. Περιμένω να αθωωθώ».
Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι αρνούνται τις κατηγορίες σε βάρος τους, ενώ ο συνήγορος της κόρης και της πρώην συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου, δήλωσε στο δικαστήριο ότι ο λόγος της απουσίας των δύο γυναικών είναι η άσχημη ψυχοσωματική κατάσταση στην οποία βρίσκονται.
Νωρίτερα, δημιουργήθηκε ένταση στο δικαστήριο κατά την απαγγελία της κατηγορίας, από τον αναπληρωτή εισαγγελέα έδρας Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο.
Η υπεράσπιση διαμαρτυρήθηκε ότι ο τόνος και οι λέξεις που χρησιμοποίησε ο εισαγγελικός λειτουργός ήταν σε ύφος έντονο.

Όπως ανέφεραν οι συνήγοροι υπεράσπισης, δεν επρόκειτο για απαγγελία κατηγορίας αλλά για αγόρευση, ενώ έκαναν λόγο για οξύτητα χαρακτηρισμών που, όπως είπαν, δεν διασφαλίζει τους κατηγορούμενους ότι θα έχουν δίκαιη δίκη.
Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε στο δικαστήριο ότι δεν ανέφερε τίποτε άλλο εκτός των λέξεων που χρησιμοποιούνται στο παραπεμπτικό βούλευμα και ζήτησε από την υπεράσπιση εάν έχει κάτι για τη στάση και τη δικαστική τιμή του να το πει ευθέως.
Το δικαστήριο έχει επιφυλαχθεί να αποφανθεί για το αίτημα που υπέβαλε η υπεράσπιση, προκειμένου να αποβληθεί από πολιτική αγωγή το ελληνικό δημόσιο.
Η εισαγγελέας έδρας Γεωργία Αδιλήνη ζήτησε την απόρριψη του αιτήματος.
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος, η επόμενη συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 8 Μαΐου.

Ο ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΖΩΗΣ

O 8ος Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης
  Δευτέρα, 22 Απριλίου 2013,    
Με περισσότερους από 10.000 δρομείς, ενήλικες και παιδιά ολοκληρώθηκε χθες η διοργάνωση του 8ου Διεθνούς Μαραθώνιου «Μέγας Αλέξανδρος» στην Θεσσαλονίκη. Εκτός από τον μαραθώνιο δρόμο που ξεκίνησε από την Πέλλα, πραγματοποιήθηκαν τρεις ακόμη αγώνες μέσα στην πόλη, αυτοί των 5 & 10 χλμ. καθώς και οι διαδρομές κοινωνικής προσφοράς και μαθητών, 1000μ. η καθεμία.



Κοινό για όλους ήταν το σημείο τερματισμού. Ο Λευκός Πύργος πλημμύρισε από το γαλάζιο κύμα των 1000 και πλέον δρομέων της WIND Running Team, ενώ οι δυνατοί ήχοι των QUILOMBO στα χρώματα της WIND, υποδέχονταν όλους τους δρομείς ξεσηκώνοντας τους με τα τύμπανά τους και το δυναμικό χορό τους σε ρυθμούς samba.

Η φετινή συμμετοχή στους αγώνες ήταν πρωτοφανής, καθώς οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προηγούμενη διοργάνωση του Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος» καθιστώντας τον αγώνα ένα σημαντικό κοινωνικό και πολιτισμικό γεγονός για την πόλη. Στόχος της WIND, για μια ακόμα χρονιά, ήταν μέσα από τη χορηγία της, αλλά και μέσα από τη WIND Running Team να κάνει τον 8ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» μια διοργάνωση με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα και προσφορά, επιλέγοντας να ενισχύσει το Ορφανοτροφείο Θηλέων Μέλισσα, αλλά και προτρέποντας όλους τους δρομείς να φορέσουν στο στήθος τους ένα μικρό, αλλά συμβολικό μήνυμα με τη λέξη «WHY?», ως ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στους δρομείς του Μαραθωνίου της Βοστώνης.



Με μήνυμα «Ένας Αγώνας Για Όλους» η WIND δημιούργησε μια σειρά από μηχανισμούς προκειμένου όλοι να συμβάλλουν στη στήριξη της Μέλισσας:

• Από τους δρομείς, 1000 και πλέον ήταν μέλη της WIND Running Team που έτρεξαν για τη Μέλισσα και εκ μέρους καθενός τους η WIND προσέφερε 10€ στο Ορφανοτροφείο

• Οκτώ δημοφιλείς προσωπικότητες, η παρουσιάστρια Φαίη Σκορδά, η ηθοποιός Ντορέτα Παπαδημητρίου, η δημοσιογράφος Βίκυ Χατζηβασιλείου, ο Ολυμπιονίκης Αλέξανδρος Νικολαΐδης, ο παρουσιαστής Φώτης Σεργουλόπουλος, ο σεφ Άκης Πετρετζίκης καθώς και οι Σοφία Γκόσιου και Ελένη Τσολάκη τηλεοπτικές παρουσιάστριες στη Θεσσαλονίκη, ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους υπόλοιπους δρομείς της WIND Running Team προκειμένου να ενισχύσουν το Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο. Εκ μέρους τους η WIND πρόσφερε στη Μέλισσα 8.000€.

• Όλοι οι δρομείς της διοργάνωσης βοήθησαν κι αυτοί με τον τρόπο τους τον κοινό σκοπό καθώς περνώντας κάτω από την Αψίδα που στήθηκε στη Λεωφόρο Νίκης, αύξησαν κατά 6.500€ περίπου το ποσό που συγκεντρώθηκε για τη Μέλισσα.



• Οι φίλοι της WIND στο Facebook που μπήκαν στην εφαρμογή «Ένας αγώνας για όλους» στη σελίδα της εταιρείας αυξάνοντας κατά 7.137€ τη συνεισφορά προς τη Μέλισσα.

Χάρη στη συμμετοχή Όλων, το ποσό για το Ορφανοτροφείο Θηλέων Μέλισσα ανήλθε στις 30.000€.

Ο Γιώργος Τσαπρούνης, Διευθυντής Εταιρικών σχέσεων της WIND Ελλάς δήλωσε αμέσως μετά τον τερματισμό του στα 5 χλμ.: «Είμαστε περήφανοι που ενισχύουμε το Ορφανοτροφείο Θηλέων Μέλισσα, αλλά και ιδιαίτερα χαρούμενοι που τόσοι πολλοί συνάνθρωποι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας. Στηρίζουμε το δυναμικό κίνημα του μαζικού αθλητισμού και παράλληλα προσφέρουμε σε αυτούς που έχουν ανάγκη, όπως τα παιδιά. Πιστεύουμε και κάνουμε πραγματικότητα το μήνυμα «Ένας Αγώνας Για Όλους».



Η Πρόεδρος του Ορφανοτροφείου Θηλέων «Μέλισσα», κα Ανδρονίκη Κεραμοπούλου συγκινημένη από το μέγεθος της ανταπόκρισης του κόσμου στην πρωτοβουλία αυτή της WIND δήλωσε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη WIND και τα στελέχη της για την πρωτοβουλία τους να στηρίξουν το ίδρυμα μας φέτος. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ σε κάθε δρομέα ξεχωριστά που έσπευσε να δηλώσει συμμετοχή και να τρέξει με τα χρώματα της WIND Running Team προκειμένου να δώσει ανάσα ζωής στη Μέλισσα. Η θερμή ανταπόκριση του κόσμου μας συγκίνησε πραγματικά και νοιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς για τις μοναδικές στιγμές που ζήσαμε όλοι οι άνθρωποι της Μέλισσας κατά τη διάρκεια αυτής της διοργάνωσης με αποκορύφωση την ώρα του τερματισμού. Το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να κάνουμε από πλευράς μας ήταν να στείλουμε τη σκέψη μας στη Βοστώνη».

Στο αγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης η Μάγδα Γαζέα ήρθε πρώτη στις γυναίκες στο αγώνισμα του Μαραθωνίου των 42,195χλμ με χρόνο 02:41:25. Συγκινητική αλλά και ελπιδοφόρα ταυτόχρονα ήταν η στιγμή του τερματισμού του Παραολυμπιονίκη Μάκη Καλαρά που έτρεξε τη διαδρομή των 5χλμ με handbike.

ΣΩΜΑ ΥΓΙΕΣ

Τι χρειάζεται το σώμα μας για να είναι υγιές;

Τι χρειάζεται το σώμα μας για να είναι υγιές; (1)

Το ανθρώπινο σώμα είναι ένα περίπλοκο δίκτυο 10 συστημάτων, πλήρως αλληλεξαρτώμενα το ένα με το άλλο. Για την καλύτερη δυνατή λειτουργία του, χρειάζεται όλα αυτά τα δίκτυα να ακολουθούν τα 5 βασικά βήματα, που διασφαλίζουν την υγεία μας.
Τα πέντε πρώτα συστήματα είναι το σκελετικό, το μυϊκό, το αναπνευστικό, το ουροποιητικό και το πεπτικό, με απλά λόγια τα «ορατά». Τα άλλα πέντε περιλαμβάνουν το νευρικό, το ενδοκρινικό, το λεμφικό, το καρδιαγγειακό και το αναπαραγωγικό σύστημα, που λειτουργούν πιο αθόρυβα στο παρασκήνιο, όμως είναι εξίσου σημαντικά με τα υπόλοιπα.
Διατηρώντας τα υγιή, στην ουσία συνεισφέρουμε σημαντικά στη μακροζωία και ευημερία μας. Ποια είναι όμως τα βήματα προς μια υγιή ζωή;
  • Βήμα 1ο: Νερό
Τι χρειάζεται το σώμα μας για να είναι υγιές; (6)
Πίνετε άφθονο νερό. Ο πιο σημαντικός παράγοντας για την ανθρώπινη ζωή, εκτός από το οξυγόνο, είναι το ενυδατωμένο, με καθαρό νερό, σώμα. Μερική (απαιτούμενη) ποσότητα νερού προσλαμβάνεται με την τροφή, αλλά οι περισσότεροι γιατροί συνιστούν επιπλέον 6 με 8 ποτήρια νερό την ημέρα για την καλύτερη λειτουργία και απόδοση του οργανισμού. Το νερό εξάλλου, εμπλέκεται με κάθε διαδικασία του σώματος, από την κατασκευή και επισκευή των κυττάρων μέχρι τον καθαρισμό και την εξάλειψη των τοξινών.
  • Βήμα 2ο: Τροφή
Τι χρειάζεται το σώμα μας για να είναι υγιές; (3)
Διατηρήστε ένα υγιές σωματικό βάρος. Εστιάζοντας τη διατροφή σας σε προϊόντα και δημητριακά ολικής αλέσεως, αποφεύγοντας τα σάκχαρα, το πρόχειρο φαγητό και τα επεξεργασμένα τρόφιμα, θέτετε τις βάσεις για την επίτευξη απώλειας βάρους ή συντήρησης του βάρους του οργανισμού σας.
  • Βήμα 3ο: «Κοινωνικές» τοξίνες
Τι χρειάζεται το σώμα μας για να είναι υγιές; (4)
Αποφύγετε τις τοξίνες του… τρόπου ζωής, με άλλα λόγια το αλκοόλ και το τσιγάρο. Το κάπνισμα επηρεάζει όλα ανεξαιρέτως τα συστήματα του οργανισμού με αρνητικό φυσικά τρόπο, αυξάνοντας τον κίνδυνο προσβολής από διάφορες μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακών παθήσεων.
Το αλκοόλ από την άλλη, όταν καταναλώνεται σε οποιαδήποτε ποσότητα μεγαλύτερη από 1 ποτήρι την ημέρα, δρα ως τοξίνη στο σώμα. Το ήπαρ επιβαρύνεται φιλτράροντας το αλκοόλ από το αίμα και μειώνοντας έτσι την αποτελεσματικότητά του. Την ίδια στιγμή, αφήνει το σώμα ευάλωτο και επιρρεπές, με μειωμένες αντιστάσεις του ανοσοποιητικού συστήματος.
 

Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

22 Απριλίου 2013


Αυτή είναι η αξία της Ελλάδας

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Γνωρίζετε την αξία της... Ελλάδας;

1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης.

Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα). Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.

2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.

3. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.

4. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.

5. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν κάθε είδος πλοίου .

6. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ.

7. Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία είμαστε έτσι 1οι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες -5οι στον κόσμο.

8. Είμαστε 2οι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, 3οι στις ελιές, 3οι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα.

9. Είμαστε 1οι στον κόσμο σε νικέλιο, 1οι σε λευκόλιθο, 1οι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, 1οι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόννοι), 2οι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόννοι), 1οι στην ΕΕ σε βωξίτη (2.174.000 τόννοι), 1οι και σε χρωμίτη, 1οι και σε ψευδάργυρο, 1οι και σε αλουμίνα.

10. Έχουμε την 2η καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το 2ο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι τελευταία.

11. Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το 3ο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη, τα 3 μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι – κρατηθείτε – 10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΛΑΡΙΑ !όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ.