Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ


STAIRWAY TO HEAVEN

Αποκάλυψη: Ο δρόμος για τον παράδεισο βρίσκεται στην Χαβάη !!
Ημερομηνία: 08 Απριλίου 2013
Αποκαλυψη: Ο δρομος για τον παραδεισο βρισκεται στην Χαβαη !!
Οι Led Zeppelin μάλλον βρίσκονταν στην Χαβάη όταν δημιουργούσαν το θρυλικό κομμάτι τους "Stairway to Heaven"...Και αυτό γιατί το απότομο μονοπάτι στο νησί Οάχου με τα 3.922 σκαλοπάτια ονομάζεται 'Stairway to Heaven" ή αλλιώς "Haiku Stairs".

Τα ξύλινα μικρά σκαλοπάτια κατασκευάστηκαν στη νότια πλευρά της κοιλάδας Χάικου το 1942 για να διευκολυνθεί η μεταφορά καλωδίων και κεραιών από τη μία πλευρά του βουνού στην άλλη. Στη συνέχεια χτίστηκε ένα κτίριο στην κορυφή του βουνού Puukeahiakahoe, σε υψόμετρο περίπου 850 μέτρων. Το σήμα των κεραιών λέγεται ότι μπορούσε να φτάσει μέχρι και την Ινδία!


Το 1950 η Ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών χρησιμοποίησε το χώρο για ένα κατασκευάσει σταθμό για το σύστημα Omega, το πρώτο παγκόσμιο σύστημα ραδιοπλοήγησης για αεροσκάφη, που λειτουργεί σε συνεργασία με έξι ακόμη χώρες.



Στα μέσα της δεκαετίας '50, τα 3.922 ξύλινα σκαλοπάτια αντικαταστάθηκαν από μεταλλικά. Ωστόσο, τότε ήταν που ο σταθμός όσο και η διαδρομή έκλεισαν για το κοινό μέχρι το 1987. Μάλιστα, αναρτήθηκαν πινακίδες που απαγόρευαν την είσοδο, αλλά αυτό δεν σταμάτησε όσους επιθυμούσαν να απολαύσουν το μονοπάτι από κοντά.



Το 2003 οι αρχές της πόλης με κόστος 875.000 δολάρια επισκεύασαν το μονοπάτι, με σκοπό να το αξιοποιήσουν αλλά τα αμφισβητούμενα δικαιώματα χρήσης της περιοχής έσπρωξαν την κομητεία της Χονολουλού να δηλώσει ότι δεν υπάρχει σχέδιο για να ανοίξει η περιοχή για το κοινό, επικαλούμενη τις ανησυχίες της για τη σωματική ακεραιότητα των επισκεπτών.



 

ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΙΦΕΛ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

10+1 απίθανα αντίγραφα του Πύργου του Άιφελ!

 
Ο Πύργος του Άιφελ είναι το ψηλότερο μνημείο στο Παρίσι αλλά και μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες και δημοφιλείς αρχιτεκτονικές δομές στον κόσμο. Βρίσκεται στο Champ de Mars στο Παρίσι και οφείλει το όνομά του στον μηχανικό Gustave Eiffel που σχεδίασε και κατασκεύασε τον πύργο. Ανεγέρθηκε το 1889 για την Έκθεση του Παρισιού, για να αποτελέσει στην πορεία του χρόνου σήμα-κατατεθέν της Γαλλίας, απόλυτα συνδεδεμένος με την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας. Το ύψος του φτάνει τα 320 μέτρα, ενώ η θέα από την κορυφή τους προς τη γαλλική πρωτεύουσα αποτελεί μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Κι επειδή ακριβώς είναι διάσημος, δεν θα μπορούσε παρά να γίνει… αντιγραφή του σε διάφορα σημεία του κόσμου, όπου 11 ρεπλίκες συναγωνίζονται για το ποια προσομοιάζει περισσότερο στο διάσημο προφίλ του. Ανάμεσά τους και μια ελληνική!

1. Blackpool Tower, Βρετανία
perierga.gr - 10+1 απίθανες ρεπλίκες του Πύργου του Άιφελ!
2. Tokyo Tower, Ιαπωνία
perierga.gr - 10+1 απίθανες ρεπλίκες του Πύργου του Άιφελ!
3. Window of the World, Κίνα
perierga.gr - 10+1 απίθανες ρεπλίκες του Πύργου του Άιφελ!


ΠΟΙΟΣ ΕΧΤΙΣΕ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΝΕΦΕΛΙΜ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ - ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ( ΒΙΝΤΕΟ )

2013-04-08
 
Φωτογραφία για ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΝΕΦΕΛΙΜ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ - ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ
Ο κόσμος έχει πάντα είχε την απορία, "ποιός έχτισε τις μεγάλες πυραμίδες της Αιγύπτου." Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι ήταν οι Αιγύπτιοι, όμως, υπάρχει κάποια συζήτηση σχετικά με το πότε οι πραγματικές πυραμίδες χτίστηκαν. Κάποιοι αρχαιολόγοι λένε μετά την χρονολόγηση άνθρακα, και φαίνεται να είναι περίπου 7,000-10,000 χρόνια.Ωστόσο, άλλες συζητήσεις λένε ότι είναι μόνο μερικές χιλιάδες χρόνια και οι Αιγύπτιοι ήρθαν μόνο γύρω στα 3.000 χρόνια πριν,κι έτσι δεν θα μπορούσαν να είναι παλαιότεροι.

Τι θα συμβεί αν οι Αιγύπτιοι έχτισαν μερικές από τις μικρότερες, αλλά όχι τη μεγάλη πυραμίδα.

Αυτό μπορεί να είναι γιατί βλέπουμε τρεις μεγάλες πυραμίδες δίπλα σε τρείς μικρές που δεν φαίνονται τόσο θαυμαστές δίπλα στις μεγάλες. Έτσι, το ερώτημα είναι ... ποιος τους έχτισε πρώτα;

Παραπάνω είναι ένα βίντεο που δείχνει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι γίγαντες όντως έχτισαν τις αρχαίες πυραμίδες της Αιγύπτου
. Πριν οι σκεπτικιστές αρχίζουν να τρέχουν... ας δούμε την ιστορία. Οι Νεφελίμ ήταν μια προκατακλυσμιαία φυλή, που στη Βίβλο αναφέρονται ως γίγαντες. Ήταν, όπως λέγεται, τα παιδιά που γεννήθηκαν από τις «κόρες…των ανθρώπων», και τους «Υιούς του Θεού». Το πιο ιστορία μνημείο του μαθήματος είναι ο γίγαντας Γολιάθ που παλεύει με τον Δαυίδ. Επίσης, βρέθηκαν στην Αίγυπτο σχέδια μικρότερων ανθρώπων που παλεύουν ενάντια στους μεγαλύτερους ανθρώπους. Σχεδόν κάθε πολιτισμός έχει τα ονόματα ή τα σχέδια των γιγάντων από τις διαφορετικές εποχές στην ιστορία.

Εδώ είναι ένα σχόλιο από έναν πραγματικό αρχαιολόγο:

"Είμαι ένας αρχαιολόγος (ο οποίος έχει εργαστεί στις πυραμίδες) και οφείλω να ομολογήσω ότι είμαστε όλοι δεκτοί σε μια μυστική κοινωνία όπου έχουμε την υποχρέωση να κρύψουμε τα μυστικά της ύπαρξης των γιγάντων, υπό την απειλή του θανάτου. Τώρα που ξέρετε όλη την αλήθεια η ζωή μου βρίσκεται σε κίνδυνο. Τουλάχιστον η αλήθεια είναι εκεί έξω, αλλά τώρα θα ζήσω το υπόλοιπο της ζωής μου με φόβο. "

Ο Gery Νέλσον έχει ένα θαυμάσιο και μεγάλο άρθρο για το θέμα αυτό με αναφορές και εικόνες. Στο άρθρο του ο Νέλσον λέει: "Έχω προσπαθήσει να το κρατήσω μέσα στη σφαίρα της δικής μου εμπειρίας Όπως το σφυρί βαριοπούλα 64 λιβρών που βρίσκεται σε ένα ορυχείο χαλκού κοντά στην πόλη Llandudno στη βόρεια Ουαλία. Γιγαντιαίοι άξονες που ξεθάβονται στο Ιράν, γιγαντιαία ξίφη, κ.λπ. Θα μπορούσατε να διαβάσετε για εβδομάδες σχετικά με το θέμα των γιγάντων.Θα πρότεινα οι γίγαντες των νησιών Solomon, κοκκινομάλλεις γίγαντες, γίγαντες της Αριζόνα, γίγαντες Καλιφόρνιας, γίγαντες του Οχάιου, περουβιανοί γίγαντες.»

Πριν από μερικά χρόνια ποτέ δεν θα πίστευα ότι οι γίγαντες έχτισαν τις πυραμίδες, σκέφτηκα ότι ήταν παράλογο. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια έχω διαπιστώσει ότι η πραγματική αλήθεια, ίσως είναι πιό παράξενη κι απο την μυθιστοριογραφία.

Σύμφωνα με τον Συγγραφέα Ο Brad Steiger , ο οποίος έχει γράψει πάνω από 168 βιβλία με πάνω από 17 εκατομμύρια αντίτυπα. Λέει στο βιβλίο του «Ο Κόσμος Πριν από εμάς,"

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΜΟΝΑΧΟΥΣ - ΜΟΝΑΧΟΥΣ

Ανακαλύψαμε το σπίτι της φώκιας Monachus Monachus στο Αιγαίο!!
Ημερομηνία: 07 Απριλίου 2013
Ανακαλυψαμε το σπιτι της φωκιας Monachus Monachus στο Αιγαιο!!
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, πιο είναι το μεγαλύτερο νησί του Αιγαίου Πελάγους, το οποίο δεν έχει κατοίκους; Είναι το νησί Πολύαιγος που έχει έκταση 17 τ.χλμ. και βρίσκεται δίπλα από τα νησιά της Μήλου (6χλμ) και της Κιμώλου (2 χλμ). Έχει μέγιστο μήκος 6 χλμ και πλάτος 4 χλμ, ενώ η περίμετρός του είναι περίπου 27 χλμ.
Η Πολύαιγος σε σχέση μεγέθους είναι κατά μερικά τετραγωνικά χιλιόμετρα, πιο μεγάλη από την Δονούσα η οποία έχει περίπου 165 μόνιμους κατοίκους.
Κάποτε υπήρχε στο νησί ανθρώπινη δραστηριότητα. Το 1951 είχε 14 κατοίκους, ενώ ακόμη παλαιότερα αναφέρεται ότι κατοικούσαν εκεί 170 άτομα.

Χρησιμοποιείται κυρίως ως βοσκότοπος κάτι που δικαιολογεί και το όνομα της «Πολύαιγος», από το «πολλές αίγες», δηλαδή «πολλές κατσίκες».
Από το 1898 υπάρχει στο νησί φάρος, στο ακρωτήρι Μάσκουλα, σε ύψος 138 μέτρων. Στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού υπάρχουν ερείπια της Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο ναός της οποίας ήταν βασιλική με τρούλο, που είχε ιδρυθεί το 1622.
Η ανθρώπινη δραστηριότητα είναι επίσης εμφανής από δυο λατομεία στο ίδιο τμήμα όπου γινόταν εξόρυξη τραχείτη, χρησιμοποιούμενου για μυλόπετρες.

Η χώρα μας έχει περιλάβει την Πολύαιγο στο πρόγραμμα Natura 2000 της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θεωρώντας την σημαντικό βιότοπο ανενόχλητο από την ανθρώπινη παρουσία. Στο νησί γεννά τα μικρά της η μεσογειακή φώκια Monachus Monachus.
Πηγή: madata.gr

ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ

Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

Πως o Kόκκαλης με λεφτά του ΟΠΑΠ... αρπάζει τον ΟΠΑΠ!!!

Το κόλπο γκρόσο του Σωκράτη Κόκκαλη να αγοράσει τον ΟΠΑΠ, με τα λεφτά του ΟΠΑΠ, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη...

Και μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί να το σταματήσει. Γιατί τόσο η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, με τον κατασκευαστή πισινών κύριο Σταυρίδη, όσο και το διοικητικό συμβούλιο του ΟΠΑΠ, ταυτίζονται απόλυτα με τα συμφέροντα της Intralot, αδιαφορώντας ακόμα και για τις βαρύτατες ποινικές συνέπειες που συνεπάγεται η συμμετοχή τους στο γιγαντιαίο αυτό πολιτικό-οικονομικό σκάνδαλο,.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης με τη χαριστική σύμβαση που εξασφάλισε, δεν χρειάζεται να ψάχνει κεφάλαια για να εξαγοράσει τον ΟΠΑΠ.

Μπορεί να βάλει υποθήκη τη σύμβαση σε μια τράπεζα και να πάρει διπλάσιο έως και τριπλάσιο δάνειο.

Ο πρόεδρος Σωκράτης κατάφερε το ακατόρθωτο, να εξαγοράσει τον ΟΠΑΠ με λεφτά του ΟΠΑΠ, του οργανισμού που λεηλατεί εδώ και δεκαετίες.

Πηγή: lykavitos.gr