Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

STAIRWAY TO HEAVEN

Αποκάλυψη: Ο δρόμος για τον παράδεισο βρίσκεται στην Χαβάη !!
Ημερομηνία: 08 Απριλίου 2013
Αποκαλυψη: Ο δρομος για τον παραδεισο βρισκεται στην Χαβαη !!
Οι Led Zeppelin μάλλον βρίσκονταν στην Χαβάη όταν δημιουργούσαν το θρυλικό κομμάτι τους "Stairway to Heaven"...Και αυτό γιατί το απότομο μονοπάτι στο νησί Οάχου με τα 3.922 σκαλοπάτια ονομάζεται 'Stairway to Heaven" ή αλλιώς "Haiku Stairs".

Τα ξύλινα μικρά σκαλοπάτια κατασκευάστηκαν στη νότια πλευρά της κοιλάδας Χάικου το 1942 για να διευκολυνθεί η μεταφορά καλωδίων και κεραιών από τη μία πλευρά του βουνού στην άλλη. Στη συνέχεια χτίστηκε ένα κτίριο στην κορυφή του βουνού Puukeahiakahoe, σε υψόμετρο περίπου 850 μέτρων. Το σήμα των κεραιών λέγεται ότι μπορούσε να φτάσει μέχρι και την Ινδία!


Το 1950 η Ακτοφυλακή των Ηνωμένων Πολιτειών χρησιμοποίησε το χώρο για ένα κατασκευάσει σταθμό για το σύστημα Omega, το πρώτο παγκόσμιο σύστημα ραδιοπλοήγησης για αεροσκάφη, που λειτουργεί σε συνεργασία με έξι ακόμη χώρες.



Στα μέσα της δεκαετίας '50, τα 3.922 ξύλινα σκαλοπάτια αντικαταστάθηκαν από μεταλλικά. Ωστόσο, τότε ήταν που ο σταθμός όσο και η διαδρομή έκλεισαν για το κοινό μέχρι το 1987. Μάλιστα, αναρτήθηκαν πινακίδες που απαγόρευαν την είσοδο, αλλά αυτό δεν σταμάτησε όσους επιθυμούσαν να απολαύσουν το μονοπάτι από κοντά.



Το 2003 οι αρχές της πόλης με κόστος 875.000 δολάρια επισκεύασαν το μονοπάτι, με σκοπό να το αξιοποιήσουν αλλά τα αμφισβητούμενα δικαιώματα χρήσης της περιοχής έσπρωξαν την κομητεία της Χονολουλού να δηλώσει ότι δεν υπάρχει σχέδιο για να ανοίξει η περιοχή για το κοινό, επικαλούμενη τις ανησυχίες της για τη σωματική ακεραιότητα των επισκεπτών.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου