Τρίτη 15 Μαρτίου 2011


- Αρνείται την άποψη του προέδρου της γαλλικής Αρχής Πυρηνικής Ασφάλειας η ιαπωνική Υπηρεσία Πυρηνικής Ασφάλειας
- Μια ώρα μετά ενημερώθηκε ο ιάπωνας πρωθυπουργός για την έκρηξη στον αντιδραστήρα!
- Το περιστατικό μετέφερε δημοσιογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Kyodo
- Οι μετρητές ραδιενέργειας βγήκαν στους δρόμους του Τόκιο - Tα μηνύματα πανικού στο Ιντερνετ

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011


Τα μηνύματα πανικού στο Ιντερνετ - "Μαζέψτε ό,τι μπορείτε και φύγετε όσο πιο μακριά γίνεται!


Το κυρίαρχο μήνυμα από την Ιαπωνία μέσω διαδικτύου είναι ένα: είμαστε τρομοκρατημένοι εξαιτίας του κινδύνου να σημειωθεί πολύ σοβαρό πυρηνικό δυστύχημα· και θέλουμε απελπισμένα να φύγουμε.

Οι πληροφορίες ότι ραδιενέργεια, έστω χαμηλού επιπέδου, κατευθύνεται προς το Τόκιο προκάλεσε πανικό σε πολλούς χρήστες δημοφιλών ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, παρότι η κυβέρνηση της Ιαπωνίας κάλεσε να υπάρξει ψυχραιμία και διαβεβαίωσε ότι η ραδιενέργεια απέχει πολύ από τα επίπεδα κινδύνου.

"Σας παρακαλώ μαζέψτε την οικογένειά σας, σημαντικά έγγραφα, τα οικογενειακά σας κειμήλια και φύγετε", έγραψε ένας χρήστης στο Twitter. "Πηγαίνετε νότια, πηγαίνετε στην Ταϊβάν, στην Αυστραλία αν μπορείτε. Εάν δεν έχετε την δυνατότητα να εγκαταλείψετε την Ιαπωνία, πηγαίνετε όσο πιο μακριά νοτιοδυτικά στη χώρα μπορείτε. Αυξήστε όσο είναι δυνατόν την απόσταση ανάμεσα στην πληγείσα περιοχή και αυτή όπου θα μετεγκασταθείτε προσωρινά".
"Έχω τρεις κούτες με νερά, γεμάτη δεξαμενή καυσίμου. Γέμισα την μπανιέρα με νερό για να ρίχνω στην τουαλέτα, να κάνω μπάνιο κ.λπ., αν το νερό διακοπεί", έγραψε άλλος χρήστης στο Twitter.

"Η κατάσταση στα πυρηνικά εργοστάσια στη Φουκουσίμα γίνεται όλο και χειρότερη, και φοβάμαι πάρα πολύ. Τώρα πάω να κάνω ψώνια μαζί με το άρρωστο παιδί μου, κι άλλο νερό και άλλες προμήθειες", έγραψε ένα χρήστης στο Facebook.
Ιάπωνες και ξένοι εγκαταλείπουν τη χώρα, με τον αριθμό των επιβατών που περιμένουν πτήσεις στο κύριο διεθνές αεροδρόμιο στο Τόκιο, το Ναρίτα, να αυξάνεται. Πολυεθνικές εταιρίες ανακοίνωσαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο να μετεγκατασταθούν εκτός Ιαπωνικής πρωτεύουσας.

"Ευτυχώς κατάφερα να βρω μια θέση σε μια πτήση για την Οκινάουα σήμερα. Παίρνω την πτήση 2000 από το Χανέντα [στο Τόκιο]", έγραψε ένας χρήστης στο mixi, έναν Ιαπωνικό ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης. "Όσοι μείνετε, προσέχετε να μην πέσει επάνω σας καμιά βροχή".

Η είδηση ότι η εταιρία η οποία διαχειρίζεται τα πυρηνικά ηλεκτροπαραγωγικά εργοστάσια στη Φουκουσίμα, η Tepco, απέσυρε εκατοντάδες εργαζομένους της από αυτά κλιμάκωσε τους φόβους.
Πολλοί επέκριναν το χειρισμό της κρίσης από την κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι δεν παρέχει επαρκή πληροφόρηση για τα γεγονότα.

Μεγάλο μέρος των μηνυμάτων στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης (social media) επικεντρώνονται στον έλεγχο των πληροφοριών που δημοσιεύονται σε ιστοτόπους, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και με άλλους τρόπους, με πολίτες να ανταλλάσσουν πληροφόρηση για χώρους όπου μπορούν να φροντίσουν την προσωπική τους υγιεινή, να βρουν τρόφιμα κ.λπ.--γεγονός που αντανακλά την δυσπιστία των πολιτών έναντι της κυβέρνησης.

"Μην πιστεύετε τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι ασφαλή--φύγετε από την Ιαπωνία τώρα", έγραψε ένας χρήστης στο Twitter.
Πολλές πρεσβείες συμβούλευσαν το προσωπικό τους και τους πολίτες να απομακρυνθούν από τις πληγείσες περιοχές, τουρίστες διέκοψαν αιφνιδίως τις διακοπές τους και πολυεθνικές εταιρίες είτε κάλεσαν το προσωπικό τους να φύγει, είτε σχεδιάζουν την μετεγκατάστασή τους εκτός πόλεως.

Κάποιοι ξένοι δημοσιογράφοι, που καλύπτουν το θέμα και βρίσκονται κοντά στην βορειοανατολική πόλη Σεντάι, επιστρέφουν στις χώρες τους.
Επίσης, η υπουργός Κατανάλωσης της Ιαπωνίας κάλεσε τους συμπολίτες της να μην αδειάζουν τα καταστήματα τροφίμων για να αποθηκεύουν προμήθειες εξαιτίας του φόβου επιδείνωσης της πυρηνικής κρίσης.

Η υπουργός δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η συνέχιση των πιέσεων στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων μπορεί να επηρεάσει τη διανομή της επισιτιστικής βοήθειας στις πληγείσες από το σεισμό περιοχές.

Για να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση, η κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει 100.000 στρατιώτες για να βοηθήσουν τον πληθυσμό στις περιοχές που έχουν πληγεία από το τσουνάμι, ενώ περίπου 70 χώρες έχουν προσφέρει βοήθεια.
Ωστόσο τα αυξημένα επίπεδα ραδιενέργειας οδήγησαν το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό να απομακρύνει προσωρινά πλοία του ενώ οι αποστολές διεθνών οργανισμών αρωγής παραμένουν εκτός των επικίνδυνων ζωνών.

«Αυτές οι εξελίξεις θα καταστήσουν ασφαλώς πιο δύσκολη την επιχείρηση παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας», δήλωσε εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού.
Ο Ιαπωνικός Ερυθρός Σταυρός έχει αναπτύξει 90 ιατρικές ομάδες που προσπαθούν να παράσχουν βοήθεια σε 430.000 κατοίκους απομονωμένων περιοχών.

ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ


Σάλος με το αντικείμενο που φαίνεται στο βίντεο από την Ιαπωνία...Συγκρίναμε βίντεο και όντως υπάρχει...(Δείτε Βίντεο)


Το περίεργο αντικείμενο που τρέχει πιο γρήγορα από το τσουνάμι… (Δείτε βίντεο)


Αν δεν το διασταυρώναμε δεν θα το βγάζαμε

ακόμα μια φορά χρησιμοποιήθηκαν στην Ιαπωνία με τα γνωστά τραγικά επακόλουθα.

Μέσα σε όλα αυτά ο καθένας μπορεί να πιστέψει ότι θέλει. Σε κάποιο βίντεο που έχει αναρτηθεί από blog που υιοθετεί μια τέτοια θεωρία και μάλιστα είναι τραβηγμένο από ελικόπτερο φαίνεται να προβάλλεται μέσα από το τσουνάμι ενα φωτεινό αντικείμενο που από ψηλά δεν φαίνεται τι ακριβώς είναι αλλά τρέχει πιο γρήγορα από την ίδια την καταστροφή του νερού.

Διαβάζοντας στη συνέχεια και τα σχόλια από κάτω στο blog αναγνώστες λένε πως είναι ψεύτικο και ότι αυτή η λάμψη είναι φτιαχτή και μάλιστα είναι ένα κακό μοντάζ από το δημιουργό του βίντεο. Μπαίνοντας στο λίνκ του βίντεο στο youtube και βλέποντας ξανά το βίντεο αλλά ανοίγοντας και τα υπόλοιπα βίντεο που έχει αναρτήσει ο εν λόγο χρήστης διαπίστωσα πως όλα τα βίντεο είναι γύρω από παραφυσικά μεταφυσικά και ιστορίες ΟΥΦΟ.

Προς στιγμήν πίστεψα ότι μάλλον το βίντεο μονταρίστηκε από έναν κινδυνολογο.

Μετά έψαξα το ίδιο βίντεο που είναι από τα πιο γνωστά βίντεο που έχουν παίξει από την Ιαπωνία να δω και να συγκρίνω. Γύρισα πίσω στην αρχική σελίδα του report24.gr εκεί όπου έχουμε αναρτήσει από την πρώτη κιόλας ώρα της καταστροφής την Παρασκευή ένα βίντεο με τα πρώτα πλάνα από την Ιαπωνία και το Τσουνάμι. Ένα βίντεο το οποίο μεταδόθηκε από το SKY NEWS ζωντανά. Το είδα και αν και έχει διαφορετικά πλάνα και λήψεις με το άλλο όμως την συγκεκριμένη στιγμή την έχει καταγράψει και διαπίστωσα ότι και σε αυτό το βίντεο το εν λόγο αντικείμενο υπάρχει άρα με λίγα λόγια δεν το έκανε κάποιος μοντάζ και όντως κάτι ήταν….Σίγουρα όχι άνθρωπος όχι ζώο όχι αυτοκίνητο η μηχανή σίγουρα όχι κάτι που είναι μέσα στις απλές γνώσεις του ανθρώπου.

Το τι είναι αυτό που βλέπουμε όλοι και θα δείτε και εσείς που δεν έχετε δει δεν ξέρω και δεν είμαι ο αρμόδιος να το πω. Είμαι υποχρεωμένος όμως να σας παραθέσω αυτό που και εμένα ακόμα, άνθρωπο δύσπιστο σε αυτά, να με προβληματίσει. Μοιράζομαι την εμπειρία μου με όλους εσάς και βγάλτε και εσείς τα δικά σας συμπεράσματα….

Γ.Π

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΣΤΑ BLOGS (περίπου στο 0,08)






Βρισκόμαστε λίγα 24ωρα μετά τον φονικό σεισμό τον 8,9 ρίχτερ στην Ιαπωνία και το μετέπειτα ακόμα πιο φονικό Τσουνάμι που άφησε μέχρι τώρα 10000 νεκρούς. Πολλά τα βίντεο που...
βγαίνουν καθημερινά στην δημοσιότητα από τηλεοπτικούς σταθμούς αλλά και ερασιτεχνικά βίντεο πολιτών. Μέσα σε όλα αυτά λοιπόν έχει ξεκινήσει και μια θεωρία που λέει ότι τον καταστροφικό σεισμό και το ακόμα πιο καταστροφικό τσουνάμι προκλήθηκε από χέρια ανθρώπων που ήθελαν να πλήξουν την Ιαπωνία.

Θεωρίες συνομωσίας και όπλα μαζικής καταστροφής τα οποία για


ΠΗΓΗ : Περίεργα - PERIERGAA:

Κάτι φοβούνται στην Ευρώπη - Η Σελήνη και η ηλιακή έξαρση σπέρνουν τον τρόμο στις ηγεσίες


(Aνανέωση 22.09, 13/03): Κάτι φοβούνται στην Ευρώπη και δεν το ομολογούν δημοσίως. Μετά την Μέρκελ και τον Γάλλο υπουργό ενέργειας  ο υπουργός Περιβάλλοντος της Αυστρίας, Νικόλαους Μπερλάκοβιτς, δήλωσε σήμερα ότι θα ζητήσει να γίνει πανευρωπαϊκή άσκηση προσομοίωσης κατάστασης κρίσης (stress test), για να διαπιστωθεί αν τα πυρηνικά εργοστάσια της Ευρώπης είναι αντισεισμικά και μπορούν να ανταποκριθούν σε μια κατάσταση παρόμοια με αυτή της Ιαπωνίας. Στην πιο αντισεισμική περιοχή του πλανήτη! Ποιος μπορεί να αμφιβάλει ότι η ηλιακή έξαρση δεν τρομάζει, πλέον τους πάντες; Ο Μπερλάκοβιτς είπε στο αυστριακό ραδιόφωνο ότι θα ζητήσει αύριο, στη σύνοδο των υπουργών Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, να γίνει αυτή η άσκηση, ώστε να καταγραφεί πώς συμπεριφέρονται οι πυρηνικές μονάδες σε περίπτωση σεισμού και αν τα συστήματα ψύξης των αντιδραστήρων τους μπορούν να ανταποκριθούν και να μην υπάρξει διαρροή ραδιενέργειας στο περιβάλλον. Μολονότι το θέμα της πυρηνικής ενέργειας δεν είναι στην ατζέντα της συνόδου, ο ίδιος θα προωθήσει την πρόταση αυτή, τόνισε. Η διαρροή ραδιενέργειας από τον πυρηνικό αντιδραστήρα της Φουκουσίμα στο Τόκιο θα πρέπει να ωθήσει όλη την Ευρώπη να επανεξετάσει το θέμα της πυρηνικής ενέργειας και αν θα πρέπει να εγκαταλειφθεί ή όχι, πρόσθεσε. 
-----------------------------------------------------------------------------------------
Ο σεισμός των 8,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την Ιαπωνία και έφερε σκηνές από την ταινία "Το τέλος του κόσμου" στις οθόνες των τηλεοράσεων μας, ίσως προκλήθηκε από τη θέση της Σελήνης και τις ηλιακές εκρήξεις που συντελούνται αυτό  τον καιρό, δήλωσε ο υποδιευθυντής της Ρωσικής Ακαδημίας των Επιστημών Arcady Tishkov. Μάλιστα κατ'αυτό τον τρόπο θα μπορούσε να έλθει και ένα πραγματικό "τέλος του κόσμου" όπως τον ξέρουμε, καθώς οι ηλιακές εκρήξεις προβλέπεται να ενταθούν.


Σύμφωνα με τον Ρώσο επιστήμονα η σεισμική δραστηριότητα στη Γη, συνδέεται άμεσα με τις ηλιακές εκρήξεις και τις ηλιακές καταιγίδες οι οποίες στέλνοντας στη Γη ρεύματα φορτισμένων σωματιδίων όπως πρωτόνια, τα οποία επηρεάζουν πολλές από τις λειτουργίες του πλανήτη. 
Εκτός αυτού η θέση της Σελήνης, η οποία είναι στην κοντινότερη απόσταση από τη Γη από το 2005, περίπου στα 350.000 χλμ. επηρεάζει τη συχνότητα της πλημμυρίδας και της άμπωτης στους Ωκεανούς, με αποτέλεσμα όταν αυτή η συχνότητα τείνει να ανατραπεί από την κανονική της δραστηριότητα να επηρεάζει με τη σειρά της την αλυσίδα των ηφαιστείων στο λεγόμενο δαχτυλίδι του Ειρηνικού.  
Ο επηρεασμός της γήινης λιθόσφαιρας από τη Σελήνη συμβαίνει, είναι φυσικό, τονίζει ο Ρώσος επιστήμονας, αλλά όταν αυτός συνδυαστεί με την ηλιακή έξαρση η οποία βρίσκεται στο απόγειό της τότε τα αποτελέσματα μπορεί να είναι καταστροφικά. Η αλληλοεπίδραση των φαινομένων αυτών, δεν ερμηνεύεται πάντα αμέσως, αλλά είναι εδώ και ουσιαστικά αποκαλύπτεται.
Ο ίδιος συμπλήρωσε πως θεωρεί ότι η σεισμική δραστηριότητα και η ηλικιακές καταιγίδες θα συμπέσουν στο διάστημα μεταξύ 2011 και 2015, οπότε θα έχουμε σε πολλές περιοχές του κόσμου, όπως στην Καλιφόρνιαμ την Μεσόγειο, την Κίνα, την Ινδία κλπ. τέτοιες βιβλικές καταστροφές. Λέτε να είχαν δίκιο οι Μάγια για το 2012; 


Σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Α.Μέρκελ αναγκάστηκε να υποσχεθεί ότι θα γίνει ενδελεχής έλεγχος στα γερμανικά πυρηνικά εργοστάσια λέγοντας ότι "αυτό που συνέβη στην Ιαπωνία είναι σημείο καμπής για όλο τον κόσμο"... Από πότε μια φυσική καταστροφή, έστω και τόσο μεγάλου μεγέθους δικαιολογεί τέτοιο χαρακτηρισμό


ΠΗΓΗ : Περίεργα - PERIERGAA