Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

ΛΙΓΟ-ΛΙΓΟ ΕΡΧΕΤΑΙ

Το ραδιενεργό νέφος έφτασε στην Ελλάδα - Καθησυχαστικοί οι επιστήμονες


- Μετρήσεις στις 24 και 25 Μαρτίου έδειξαν ίχνη ραδιενέργειας στην ατμόσφαιρα
- "Δεν υπάρχει η παραμικρή επίπτωση στην υγεία ή το περιβάλλον" διαβεβαιώνουν οι ειδικοί
- Δεν χρειάζεται η λήψη μέτρων προστασίας, επισημαίνουν οι επιστήμονες

ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΗ

Τι νομίζετε ότι δείχνει αυτός ο χάρτης;

Πλούσιος φαίνεται αυτός ο χάρτης άρα δείχνει κάτι που έχει σίγουρα εξαπλωθεί.
Τι ειναι αυτό όμως; Να δείχνει τις ενεργές εστίες πυρκαγιών στην Αμερική; Οχι. Μήπως δείχνει τα κρούσματα του H1N1; Μπα, ούτε.
Αυτό που δείχνει ο χάρτης ειναι.....
όλα τα καταστήματα McDonald's στην Αμερική!
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!
Πηγη : dete.gr

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΜΑΛΤΑ

 
 
 
26 Μαρτίου 2011

«Μόνο νίκη»


«Μόνο νίκη». Αυτό είναι το σύνθημα που επικρατεί στις τάξεις της Εθνικής Ελλάδας για την αναμέτρηση με τη Μάλτα στη Βαλέτα το βράδυ του Σαββάτου (21:30, Mega), στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2012. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, απέναντι στην ουραγό, επιθυμεί διακαώς την κατάκτηση των τριών βαθμών που θα το στείλουν στην κορυφή του 6ου ομίλου της προκριματικής φάσης.
Και αυτό είναι που επιθυμεί ο Φερνάντο Σάντος, που γνωρίζει πάντως την επικινδυνότητα που κρύβουν οι «αδύναμοι» αντίπαλοι. Ο έμπειρος τεχνικός έχει ζητήσει από τους παίκτες του να «καθαρίσουν» το ματς όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, τονίζοντας ότι πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή καθώς οι αντίπαλοι αναμένεται να παίξουν αμυντικά με αντεπιθέσεις.

«Δεν φτάνει να λέμε ότι είμαστε καλύτεροι, πρέπει να το δείξουμε και στο γήπεδο. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει όλοι να δώσετε τον καλύτερο εαυτό σας», τόνισε ο Σάντος στους ποδοσφαιριστές του.

Ο Πορτογάλος αναμένεται να παρατάξει τους ποδοσφαιριστές του με σύστημα 4-2-3-1. Με τον Τζόρβα κάτω από τα δοκάρια, τους Τζαβέλλα και Τοροσίδη στα άκρα της άμυνας και τους Αβραάμ Παπαδόπουλο-Παπασταθόπουλο ως σέντερ μπακ. 

Κεντρικοί μέσοι θα είναι οι Καραγκούνης και Κατσουράνης, με τους Σαμαρά, Λυμπερόπουλο και Νίνη, να συνθέτουν την τριπλέτα από τα αριστερά προς τα δεξιά που θα υποστηρίζει τον μοναδικό προωθημένο, Σαλπιγγίδη.

Πάει για ρεκόρ ο Πορτογάλος

Και ο ίδιος ο Σάντος έχει προσωπικό κίνητρο, αφού θα καταγράψει νέο ρεκόρ, σε περίπτωση που η γαλανόλευκη αποδράσει με βαθμολογικό όφελος από την Βαλέτα, καθώς θα φτάσει τους οκτώ αγώνες χωρίς ήττα.

Ο Πορτογάλος μετράει ήδη επτά παιχνίδια στην τεχνική ηγεσία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος χωρίς ήττα από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία. Έτσι ήδη ξεπέρασε τον Άνχελ Ιορντανέσκου ο οποίος μετρούσε έξι αγώνες αήττητος στον πάγκο του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος την περίοδο 1998-1999.

Αυτή τη στιγμή έχει τις ίδιες επιδόσεις με τον Κώστα Πολυχρονίου ο οποίος είχε αναλάβει τα ηνία της "γαλανόλευκης" μετά το Μουντιάλ του 1994 και είχε ένα σερί έξι αγώνων χωρίς ήττα.

Η προϊστορία

Η προϊστορία για την Εθνική ομάδα στην Μάλτα δεν είναι η καλύτερη καθώς σε τέσσερα παιχνίδια μετράει μόλις μία νίκη καθώς ακόμη ο απολογισμός της είναι δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Η νίκη ήρθε μόλις το 2007 στην τέταρτη απόπειρα με το γκολ πέναλτι του Άγγελου Μπασινά. Προηγήθηκε η ισοπαλία του 1970 με γκολ του Κρητικόπουλου, η ήττα-σοκ με 0-2 το 1975 που άφησε εκτός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος την Εθνική ομάδα αλλά και η ισοπαλία με 1-1 το 1991 με το γκολ του Μαρινάκη.

Η Βαθμολογία
6ος Όμιλος
1. ΚΡΟΑΤΙΑ 10 4
2. ΕΛΛΑΔΑ 8 4
3. ΓΕΩΡΓΙΑ 6 4
4. ΙΣΡΑΗΛ 4 4
5. ΛΕΤΟΝΙΑ 4 4
6. ΜΑΛΤΑ 0 4

ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ

Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

Το μεγαλύτερο δενδρόσπιτο στον κόσμο!

Αυτό το εκπληκτικό δενδρόσπιτο είναι στο Cumberland County, Tennessee. Έχει 30 μέτρα ύψος και έχει χτιστεί πάνω σε δρυ.
Το δενδρόσπιτο έχει 10 ορόφους και το μέγεθός της είναι περίπου 930 τετραγωνικά μέτρα. Χρειάστηκαν 258.000 καρφιά και 12.000 δολάρια για να χτιστεί. Το κτίσμα αυτό το κατασκεύασε ο Horace Burgess. Το έργο ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980 και συνεχίζεται έκτοτε. Έχει διαθέσει πολύ χρόνο, προσπάθεια, αίμα, ιδρώτα και δάκρυα για να το φτιάξει. όμως αποτελεί ένα μεγάλο πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο.








http://xsefoto.blogspot.com

ΞΕΚΙΝΑ Η ΦΟΡΜΟΥΛΑ 1


Γι' αυτό είναι ο Πρωταθλητή​ς!

Με έναν απίστευτο γύρο περίπου 5 λεπτά πριν το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών, ο Sebastian Vettel εξασφάλισε την πρώτη φετινή pole position με χρόνο 1.23:529, ενώ δίπλα του θα ξεκινήσει ο Lewis Hamilton με χρόνο 1.24:307...

ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ

'Εγινε αυτό που όλοι φοβούνταν - Η ραδιενέργεια μόλυνε την θάλασσα - Οι μετρήσεις την δείχνουν 1.250 φορές πάνω από το φυσιολογικό!


- 'Εσπασαν τα κοντέρ οι τιμές του ιωδίου
- Οκτώ ραδιενεργές ουσίες σε στάσιμο νερό υπόγειου τμήματος στην Φουκουσίμα
- 17 εργαζόμενοι έχουν μολυνθεί
- Απέραντα νεκροταφεία οι επαρχίες που σάρωσε το τσουνάμι

ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ


ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρωστάνε πάνω από 230 εκ. ευρώ σε τράπεζες!


Κόμμα και κράτος ταυτίζονται στην Ελλάδα και στα... χρέη! Καταχρεωμένα είναι τα δύο μεγάλα κόμματα που έχουν κυβερνήσει τον τόπο.

ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ

ΝΑΤΟ: Συγνώμη λάθος, σκοτώσαμε αμάχους


Για ακόμα μία φορά αρκετοί άμαχοι σκοτώθηκαν και πολίτες έπεσαν θύματα αεροπορικής επιδρομής της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής στο Αφγανιστάν (ISAF) στη νότια επαρχία Χελμάντ, ανακοίνωσε σήμερα η ISAF χωρίς να αναφέρει τον αριθμό των θυμάτων.

Η ΠΙΟ ΦΩΤΕΙΝΗ ΠΟΛΗ

Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

Ποιο είναι το πιο λαμπερό μέρος της γης;


Το Hollywood θα σκεφτείτε. Μεταφορικά βεβαίως και είναι, πρακτικά όμως;

Οι φωτογραφίες της γης όπως έχουν τραβηχτεί από τους διαστημικούς σταθμούς αποκαλύπτουν...
...πως τα πιο φωτεινά σημεία βρίσκονται στις μεγαλουπόλεις -όπως είναι αναμενόμενο. Από όλες τις αστικές υπερφωτισμένες πόλεις, όμως, τη μεγαλύτερη φωτορύπανση την προκαλεί το Las Vegas!

Ο τόσο έντονος και υπερβολικός φωτισμός από τις πηγές φωτός που οι άνθρωποι έχουν τοποθετήσει στη γη τους εμποδίζουν να δουν τον ουράνιο θόλο και τις δικές του φωτεινές πηγές -τα αστέρια- τη νύχτα. Το φαινόμενο ονομάζεται φωτορύπανση και τα τόσα πολλά φώτα συμβάλλουν και κυριολεκτικά στη μόλυνση του πλανήτη αφού εκλύουν εκατομμύρια (στην Αμερική μόνο ξεπερνούν τους 38 εκατομμύρια ετησίως) τόνους CO2.