Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ - ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΑΝ

Το λάθος του ΔΝΤ με αριθμούς!

Δημοσιευμένη  εικόνα

Λίγες μόνον ημέρες μετά την αποκαλυπτική έκθεση του επικεφαλής οικονομολόγου του ΔΝΤ κ. Ολιβιέ Μπλανσάρ, που παραδεχόταν ότι οι λανθασμένοι δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές του ελληνικού μνημονίου οδήγησαν στη σημερινή τραγική κατάσταση της οικονομίας και συνεπακόλουθα της κοινωνίας μας, ο εκπρόσωπος του Ταμείου κ. Τζέρι Ράις, θορυβημένος προφανώς από τις πρώτες αντιδράσεις και φοβούμενος περαιτέρω κλιμάκωσή τους, έσπευσε να «μαζέψει» το θέμα, μιλώντας για «παρερμηνεία» και για «λανθασμένες εντυπώσεις». Ανάλογη ήταν και η στάση του επιτρόπου Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης κ. Ολι Ρεν. Ο κύριος «καλό κουράγκιο» μας συνέστησε να σταματήσουμε πάραυτα τη συζήτηση για διόρθωση του λάθους και να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε αδιαμαρτύρητα τη... λανθασμένη συνταγή, ώστε να μην κλονιστεί το... «κλίμα εμπιστοσύνης» που έχει δημιουργηθεί για την Ελλάδα στους κόλπους της Ευρώπης τους τελευταίους μήνες!


ΤΟ ΕΥΛΟΓΟ ΕΡΩΤΗΜΑ που προκύπτει είναι πώς μεταφράζεται αυτή η «εμπιστοσύνη» στην οποία αναφέρεται ο κ. Ρεν, προκειμένου να «κινητροδοτήσει» τη σιωπή μας; Τι θα κερδίσει η χώρα αν συνεχίσει στον ίδιο δρόμο; Γιατί να εξακολουθήσουμε να εμπιστευόμαστε τους δανειστές μας; Ποια επιτυχία και σε ποιον τομέα έχει να επιδείξει η τρόικα, με το εξοντωτικό για την ελληνική κοινωνία πρόγραμμα λιτότητας -το περιβόητο μνημόνιο- που κατάρτισε και μας επέβαλε πριν από τρία χρόνια; Ποιες από τις προβλέψεις της επαληθεύτηκαν; Ποιες από τις υποσχέσεις της τηρήθηκαν; Και ακόμη: ποιες σοβαρές ενδείξεις ανάκαμψης ή έστω μερικής ανάσχεσης της υφεσιακής πορείας υπάρχουν σήμερα ώστε να ελπίζει κανείς βάσιμα πως με αυτή τη συνταγή θα βγούμε τελικά από την κρίση; Για ποια εμπιστοσύνη ομιλεί ο άνθρωπος που μας ευχήθηκε «καλό κουράγιο», ζητώντας μας να σιωπήσουμε; Για την εμπιστοσύνη των δανειστών μας στη συνεχιζόμενη αδράνεια και ηττοπάθεια της ελληνικής πολιτικής σκηνής;

Η ΤΡΟΪΚΑ με το μνημόνιό της δεν έκανε λάθος μόνο στους πολλαπλασιαστές. Εκανε λάθος σε όλα! Ας τα πάρουμε με τη σειρά:

ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ

Συγγενείς Βαρβιτσιώτη και Γεωργιάδη στη λίστα Λαγκάρντ!

Δημοσιευμένη  εικόνα

Βόμβα μεγατόνων εξερράγη, πριν λίγο, στην προανακριτική της Βουλής που ερευνά τις ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου σε σχέση με την αλλοίωση της διαβόητης λίστας Λαγκάρντ.


Οπως έγινε γνωστό, μεταξύ των Ελλήνων καταθετών στην ελβετική τράπεζα HSBC που περιλαμβάνονται στον κατάλογο, τον οποίο διέθεσε στην ελληνική κυβέρνηση το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, υπάρχουν και συγγενείς δύο εν ενεργεία βουλευτών της Ν.Δ. οι οποίοι, μάλιστα, είναι και μέλη της προανακριτικής επιτροπής!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb.gr, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Βασίλης Καπερνάρος αποκάλυψε στην Επιτροπή ότι λογαριασμοί συγγενικών προσώπων τόσο του κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη όσο και του κ. Άδωνι Γεωργιάδη περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ. Και οι δύο βουλευτές της Ν.Δ. είναι μέλη της προανακριτικής, ενώ ο πρώτος μάλιστα είναι και αντιπρόεδρός της.

Μετά την αποκάλυψη του κ. Καπερνάρου, ο κ. Βαρβιτσιώτης παραδέχθηκε ότι μεταξύ των ονομάτων της λίστας είναι και αυτό του θείου του. Από την πλευτρά του, ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε τον κ. Καπερνάρο, γιατί -όπως ο ίδιος ο βουλευτής της Ν.Δ. υποστήριξε- δεν γνώριζε ότι στη λίστα περιλαμβάνεται και λογαριασμός στενού συγγενικού του προσώπου. Μετά από την απάντηση αυτή, ο κ. Καπερνάρος ενημέρωσε τον κ. Γεωργιάδη ότι πρόκειται για τραπεζικό λογαριασμό της συζύγου του, Ευγενίας Μανωλίδου, στην Ελβετία!

Βέβαια, από τις απαντήσεις των βουλευτών της Ν.Δ. προκύπτουν πελώρια ερωτηματικά για τον τρόπο που στελεχώθηκε και συστάθηκε η Επιτροπή, με τη συμμετοχή βουλευτών συγγενικά πρόσωπα των οποίων εμπλέκονται στη λίστα. Μάλιστα, το θέμα είναι μείζον σε ό,τι αφορά τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αφού κατέχει και θέση αντιπροέδρου στην επιτροπή. Ασφαλώς, τεράστιο θέμα τίθεται και για τον κ. Γεωργιάδη, καθώς αποδεικνύεται ότι στην επιτροπή συμμετέχουν και βουλευτές που -κατά δήλωσίν τους (άσχετα με το πόσο πειστική ή όχι είναι αυτή)- «δεν γνώριζαν» ότι υπάρχει εμπλοκή συγγενικών τους προσώπων.

Άραγε, μήπως κάπως έτσι εξηγείται και το -φαινομενικά μυστηριώδες- μήνυμα που «ανέβασε» νωρίτερα στο tweeter ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Πάνος Καμμένος στο οποίο προειδοποιούσε πως «σήμερα ξεκινά η ανατροπή του συστήματος από την επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, προστάτευαν τους προστάτες τους και τους σπόνσορες...»;

Το μέγα ερώτημα που προκύπτει πλέον είναι τι γίνεται τώρα, μετά από αυτή την αποκάλυψη και σαφώς εάν θα παραμείνουν στη θέση τους οι κύριοι Βαρβιτσιώτης και Γεωργιάδης, τη στιγμή που υπάρχει προφανές ασυμβίβαστο...

newsbomb.gr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΣΙΠΑ

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση στη Βουλγαρία

Παραιτήθηκε, μετά τις πανεθνικές διαδηλώσεις κατά της λιτότητας και της υψηλής τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, η βουλγαρική κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπόικο Μπορίσοφ.
«Δε θα συμμετάσχω σε μια κυβέρνηση στη θητεία της οποίας οι... πολίτες υφίστανται ξυλοδαρμό από την αστυνομία. Η εξουσία μας δόθηκε από τον λαό. Σήμερα, τού την επιστρέφουμε», τόνισε απευθυνόμενος στο Κοινοβούλιο ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

Οι Βούλγαροι βουλευτές επρόκειτο να ψηφίσουν επί της παραίτησης του υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Συμεών Ντιάνκοφ, όταν ο Μπορίσοφ ανακοίνωσε, αίφνης, ότι η κυβέρνησή του πρόκειται να παραιτηθεί μαζικά γύρω στο μεσημέρι. «Δεν μπορώ να μείνω και να κοιτώ τη ματωμένη Γέφυρα του Αετού» υπογράμμισε, αναφερόμενος στην πολυσύχναστη διασταύρωση στο κέντρο της Σόφιας, όπου έγιναν χθες αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε προσωρινή κυβέρνηση. Είπε, τέλος, πως η απειλή να εξελιχθούν σε αιματηρές διαδηλώσεις οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των πολιτών ήταν αυτή που τον οδήγησε στην απόφαση της παραίτησης.

Δεκατέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά τη χθεσινή διαδήλωση διαμαρτυρίας στη Σόφια. Η Βουλγαρία είναι η φτωχότερη χώρα της ΕΕ. Τον Ιούλιο επρόκειτο να διεξαχθούν εκλογές, οι οποίες προφανώς θα επισπευσθούν.

ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΧΑΜΠΑΡΙ

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

Νεαρή Γερμανίδα ξεφτιλίζει το Σημίτη κατά τη διάρκεια ημερίδας για την Κρίση

Πριν λίγες ημέρες, ο Κωνσταντίνος Σημίτης, ήταν καλεσμένος σε ημερίδα για θέματα που αφορούν την ελληνική και Ευρωπαϊκή κρίση, στο Βερολίνο της Γερμανίας. Αφού ευχαρίστησε...

τους διοργανωτές της ημερίδας για την πρόσκληση που έλαβε, το λόγο πήρε μια νεαρή Γερμανίδα, μέλος της Real Democracy Now του Βερολίνου.


Η συνέχεια στο βίντεο που ακολουθεί:


Πηγή: Ramnousia

ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΕΛΕΙΑ

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2013

Αμερικάνικο πρακτορείο φέρνει τουρίστες στην Αθήνα για να «ζήσουν» την ελληνική κρίση και οργή

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ποια Ακρόπολη, ποια ελληνική κουζίνα, ποιο ελληνικό γλέντι; Το εξειδικευμένο στις θεματικές ξεναγήσεις πρακτορείο Context προτείνει τρίωρη ξενάγηση...
στην Αθήνα με θέμα την κρίση. Η τιμή είναι 70 ευρώ για την ομαδική ξενάγηση και 305 για προσωπική!

Το πρακτορείο υπόσχεται επίσκεψη στα σημεία της Αθήνας όπου ξεδιπλώθηκε το αθηναϊκό δράμα «προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα τις πραγματικές αιτίες και τις συνέπειες μίας από τις μεγαλύτερες οικονομικές καταστροφές των πρόσφατων ετών».

Η ξενάγηση αρχίζει από το κέντρο της Αθήνας και «το επίκεντρο της κρίσης: την Πλατεία Συντάγματος, μπροστά στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Εδώ θα αποκτήσουμε μια εικόνα για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και για το πώς χειρίστηκαν την ελληνική κρίση οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 2009 και μετά. Θα δούμε όμως και το σημείο από όπου ξεκίνησαν οι μεγαλύτερες διαδηλώσεις εναντίον της λιτότητας».

Την ξενάγηση κάνει ο Αντώνης Παππάς (Tony Pappas) οικονομικός σύμβουλος σε ιδιωτικές εταιρείες και ερευνητής διαφορετικών οικονομικών μοντέλων. Οι επόμενες ξεναγήσεις είναι προγραμματισμένες για τις 26 Φεβρουαρίου, 1,5,8,12 Μαρτίου

Πηγή: iefimerida.gr

ΟΡΕΞΗ ΓΙΑ ΒΟΛΤΑ

Άραγε από πόσες χώρες περνάει ο μεγαλύτερος δρόμος του κόσμου;
Ημερομηνία: 20 Φεβρουαρίου 2013
Αραγε απο ποσες χωρες περναει ο μεγαλυτερος δρομος του κοσμου;

Αν είστε οπαδός του ανοικτού δρόμου, αυτό το ταξίδι με αυτοκίνητο σίγουρα δεν έχει... τελειωμό. Και μιλάμε για μια μοναδική εμπειρία οδήγησης στον μεγαλύτερο δρόμο του κόσμου, μήκους 47.958 χιλιομέτρων, μέσω 18 χωρών - από την παγωμένη Αλάσκα του Βορρά μέχρι το νοτιότερο σημείο της Αργεντινής, αν έχετε το κουράγιο, βέβαια! Ο εθνικός δρόμος Pan-American Highway είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο, προσφέροντας στον ταξιδιώτη τη μοναδική εμπειρία της εναλλαγής κλίματος και φυσικού τοπίου, από ομιχλώδη βουνά και άνυδρες ερήμους μέχρι κατάφυτες ζούγκλες και ανθισμένα λιβάδια.

Ένα ταξίδι μια αληθινή περιπέτεια από μόνο του, αρκετά επικίνδυνο και τολμηρό, τουλάχιστον σε ορισμένα σημεία του, καθώς η διάβαση δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση, ενώ άγρια ζώα, ερπετά και πυκνή ζούγκλα είναι στο πρόγραμμα. Απόλυτη περιπέτεια ή απλώς... οδική τρέλα, όπως κι αν χαρακτηρίσετε την εν λόγω διαδρομή, οι εικόνες ξεπερνούν κάθε φαντασία και στην περίπτωση αυτή το τέλος του ταξιδιού είναι που έχει σημασία και όχι ο προορισμός! Για την ιστορία οι χώρες που θα διασχίσει κάποιος είναι οι εξής: Αργεντινή, Βραζιλία, Καναδάς, Χιλή, Κολούμπια, Κόστα Ρίκα, Εκουαδόρ, Ελ Σαλβαδόρ, Γουατεμάλα, Γουιάνα, Ονδούρα, Μεξικό, Νικαράγουα, Παναμάς, Περού, Σουρινάμ, Ηνωμένες Πολιτείες και Βενεζουέλα.