Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Ή θα ξυπνήσουμε ή μια ζωη θα πληρώνουμε

Ή θα ξυπνήσουμε ή μια ζωη θα πληρώνουμε Η Σύμβαση που υπέγραψε η Κυβέρνηση με τους Δανειστές: Είναι η Διαθήκη της Ελλάδας. Φροντίσαμε να αποσταλεί ολοκληρωμένη. Διότι και νου έχουμε και κρίση.
Αυτή τη στιγμή φεύγουν από διάφορα σημεία του πλανήτη email μέσω facebook αλλά και απλών λογαριασμών (hotmail, googlemail) με την εν λόγω συμφωνία που υπεγράφη κάτω από το τραπέζι και χωρίς να ρωτήσουν κανένα. Όσο περιληπτικά μπορούμε, θα βοηθήσουμε να συνειδητοποιήσετε μερικά από τα δυσμενή και επαχθή που έχουν γίνει αποδεκτά στο βωμό του δημόσιου χρέους’ και της πτώχευσης’, διότι (οπως θα δείτε στο τέλος), ΥΠΗΡΧΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ Κ. ΑΡΙΣΤ. ΤΣΙΠΛΑΚΟΥ, όμως η κυβέρνηση προτίμησε το ΔΝΤ με το οποίο υπόγραψε ανατριχιαστικούς όρους …;
ΈΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΈΜΕ ΛΟΙΠΌΝ …;
σελ.119 – ΔΕΝ μπορεί η Ελλάδα να πάρει δάνειο από άλλο δανειστή (Κίνα-Ρωσία) καθώς επίσης δεν μπορεί να υποθηκεύσει ούτε να ενεχυριάσει για άλλον περιουσία ή έσοδα ή να μεταφέρει το …; χρέος της …;
(Γι’ αυτό όταν είπε η Ρωσία να μας δανείσει με χαμηλό επιτόκιο αντέδρασε η κυβέρνηση !!!).
σελ. 129, παραγρ.13, υποπαραγρ. 1 - Αντίθετα ο δανειστής επιτρέπεται να μεταβιβάσει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του. Δηλ. μπορεί να δανειστήκαμε από τη Γερμανία άλλα να βρεθούμε χρεωμένοι στην Τουρκία ή τα Σκόπια !!! Γιατί η Γερμανία θα τους έχει πουλήσει τα δανειακά δικαιώματα τις Ελλάδος
σελ.129, παραγρ.14, υποπαραγρ. 1 – Η σύμβαση διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο
σελ. 121, παραγρ. 5 - Το επιτόκιο για τα 80 δις ευρωπαϊκών δανείων είναι 5,2 κυμαινόμενο για την πρώτη 3ετία, 6,2 για τα επόμενα χρόνια και +2% τόκοι υπερημερίας εάν έχει λήξει το δάνειο, επαναπροσδιοριζόμενο ΑΝΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ !!!
σελ. 123 - Η Ελλάδα εάν δεν πληρώσει κάποιο από τα παλαιότερα δάνεια που λήγουν και όχι τις δόσεις που εκάστοτε παίρνουμε ή προβεί σε αναστολή πληρωμών παλαιότερου δανείου, δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα από το μηχανισμό και υποχρεούται να πληρώσει άμεσα το υπόλοιπο κεφάλαιο του δανείου του μηχανισμού μαζί με όλες τις επιβαρύνσεις.
σελ.130, παραγρ. 15, + σελ. 140, παραγρ. 5 – Για να είναι νόμιμη, για να ενεργοποιηθεί και να ισχύει η σύμβαση, δεν χρειάζεται καμιά άλλη πράξη παρά μόνον την υπογραφή του ΥΠΟΙΚ Παπακωνσταντίνου και τη νομική γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους του Υπουργείου Οικονομικών κ του Υπουργείου Δικαιοσύνης (πώς γίνεται να υπογράφει μόνο ο υπουργός; Ούτε καν ο πρωθυπουργός για να εκταμιεύεται το δάνειο ; ούτε ψήφιση στη Βουλή ούτε καν υπογραφή από τον Πρόεδρο Δημοκρατίας !!!)
σελ. 123, παράγραφος 5 – Μόνο το δικαστήριο της ευρωπαϊκής ένωσης και τα συνταγματικά δικαστήρια των δανειστών μπορούν να ακυρώσουν αυτή τη σύμβαση σε περίπτωση που παραβιάζεται το ευρωπαϊκό δίκαιο ή το σύνταγμα του δανειστή αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τη σύμβαση στην Ελλάδα δεν επιτρέπεται κανένα δικαστήριο να εκδικάσει τέτοια προσφυγή ! Αφήστε που δεν έχουμε και συνταγματικό δικαστήριο στη χώρα μας, αλλά από κει και πέρα υπάρχει το διεθνές δικαστήριο. Μας δένει όμως τα χέρια, πρέπει να απευθυνθούμε για τους Γερμανούς στο δικαστήριο της Γερμανίας, για τους Άγγλους στο δικαστήριο της Αγγλίας, κ.ο.κ. !!!
Με την παρούσα ο δανειολήπτης αμετάκλητα και άνευ όρων, παραιτείται από κάθε ασυλία την οποία έχει ή πρόκειται να αποκτήσει όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα σύμβαση όσον αφορά κατάσχεση, διαταγή και όσον αφορά την εκτέλεση κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει δικαστικός νόμος. Ούτε ο δανειολήπτης, ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία !!!
Σχόλιο ανοιχτής ματιάς: Ενημερώστε τον κύκλο σας γι’ αυτό το μνημόνιο ( συγγενείς, φίλους κτλ), μην το πείτε στα κοματόσκυλα δεν είναι στην πνευματική κατάσταση να καταλάβουν τι ακριβώς λέει. Όσο μπορείτε διαδόστε το, δεν πρέπει να περάσει το κείμενο αυτό χωρίς να του δώσουμε σημασία.

ΔΕΝ ΑΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ

Αποδοχές: 2243€ Υπερωρίες: 2500€ Επάγγελμα: Σοφέρ Διευθ. Συμβούλου!

Αποδοχές: 2243€ Υπερωρίες: 2500€ Επάγγελμα: Σοφέρ Διευθ. Συμβούλου! Σε μια εποχή σκληρής λιτότητας και περικοπής μισθών όλος ο ελληνικός λαός στερείται… Όλος; Όχι ακριβώς! Για τους ημέτερους κρίση δεν υπάρχει, ούτε περικοπές, ούτε λιτότητα! Απόδειξη οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε από τη μισθοδοσία της ΕΘΕΛ και από την καρτέλα ενός οδηγού, ο οποίος εδώ και καιρό εκτελεί καθήκοντα σοφέρ του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας, Κωνσταντίνου Καραγιαννόπουλου. Ο εν λόγω οδηγός, που ως σοφέρ δεν οδηγεί λεωφορείο αλλά τη διευθυντική μερσεντές, όπως μπορείτε να δείτε έχει βασικό μισθό 1660 ευρώ, ο οποίος με τα επιδόματα φτάνει στα 2243 ευρώ βασικές αποδοχές. Το ποσό αυτό αυτομάτως διπλασιάζεται από υπερωρίες  που κυμαίνονται από 2072 ευρώ (Μάιος 2010) έως και 2756 (Ιούνιος 2010). Αποτέλεσμα, οι συνολικές αποδοχές του σοφέρ να υπερβαίνουν τα 4.000 ευρώ και καμιά φορά να πλησιάζουν και τα 5.000 το μήνα!
Εμείς δεν έχουμε καμία αντίρρηση να πληρώνονται τόσο καλά οι οδηγοί των διευθυντών, είμαστε οι τελευταίοι που θα μιλήσουμε για μειώσεις μισθών ή μισθούς πείνας! Απορούμε όμως, πώς είναι δυνατόν όταν η ΕΘΕΛ πάει κατά διαόλου (όπως λέει η κυβέρνηση) και ζητάνε από τους εργαζόμενους της εταιρείας να αποδεχθούν κουρέματα μισθών ώστε να «σωθεί» και να παραμείνει «δημόσια», την ίδια ακριβώς στιγμή για κάποιους να γίνονται τέτοιες προκλητικές εξαιρέσεις! Επίσης έχουμε μια απορία: από τον Δεκέμβριο του 2010, διορθώστε μας εάν κάνουμε λάθος, κόπηκαν ή όχι οι υπερωρίες των εργαζομένων στην ΕΘΕΛ; Γιατί, εάν κόπηκαν, τότε πώς είναι δυνατόν ο σοφέρ του διευθύνοντα συμβούλου να λαμβάνει κανονικά και αυτόν τον μήνα υπερωρίες 2207 ευρώ;
Αυτά τα ολίγα είχαμε να πούμε, αναμένουμε απαντήσεις, εξηγήσεις, διαψεύσεις, ό,τι έχει ο καθένας υπεύθυνος να μας πει…

Δ.Ν.Τ. ΜΠΡΑΒΟ

Το ΔΝΤ απαιτεί: “Κλείστε επιτέλους κάποιον στη φυλακή”

Η ανικανότητα των αρμοδίων αρχών να οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης τους φοροφυγάδες και όσους απο τους πολιτικούς αποδεδειγμένα ευθύνονται για την τραγική κατάσταση της οικονομίας οδηγεί το Ταμείο στην απόφαση να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα.

Αλήθειες και μύθοι για το ψωμί .

Το ψωμί, μαζί με άλλα δημητριακά, όπως τα ζυμαρικά, το ρύζι και οι πατάτες αποτελούν τον απαγορευμένο «πόθο» πολλών ατόμων που προσπαθούν να χάσουν βάρος.

Μία από τις πρώτες κινήσεις των ατόμων αυτών είναι ο περιορισμός ή ακόμα και αφαίρεση του ψωμιού από το διαιτολόγιο. Πόσο σωστή είναι μία τέτοια κίνηση όμως;

Το ψωμί πρέπει να βρίσκεται στο διαιτολόγιο, είτε θέλετε να χάσετε βάρος είτε όχι. Όλες οι διατροφικές σχολές, που έχουν αναπτυχθεί κατά καιρούς, τοποθετούν το ψωμί στη βάση τους, κάτι που σημαίνει ότι το ψωμί μπορεί να βρίσκεται σε καθημερινή βάση στο διαιτολόγιο και μάλιστα μπορεί να καταναλώνεται και σε ποσότητα. Μαζί με τα άλλα δημητριακά, το ψωμί αποτελεί μία από τις βασικότερες πηγές υδατανθράκων, τα θρεπτικά συστατικά που πρέπει να αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 50% της ημερήσιας ενεργειακής πρόσληψης.

Συχνά άτομα που «κόβουν» το ψωμί χάνουν βάρος…
Αυτό οφείλεται κυρίως στο ό,τι τα άτομα που δεν καταναλώνουν ψωμί, παράλληλα δεν καταναλώνουν και πολύ τυρί ή λάδι. Πόσο τυρί μπορεί να φάει κάποιος χωρίς συνοδεία ψωμιού. Και με το λάδι, εάν δεν υπάρχει λίγο ψωμάκι να «βουτήξεις», δύσκολα θα καταναλώσει κάποιος το λάδι στη σαλάτα ή στο φαγητό. Σε όσους μάλιστα το ψωμί με το βούτυρο αποτελεί μεγάλη ευχαρίστηση, η έλλειψη ψωμιού θα ελαττώσει σημαντικά και το βούτυρο που καταναλώνουν.

Φαίνεται λοιπόν ότι δεν είναι η έλλειψη του ψωμιού που οδηγεί σε απώλεια βάρους, αλλά η μειωμένη κατανάλωση τροφών που είναι πλούσιες σε λίπος. Φυσικά για τα άτομα που κατανάλωναν πολύ μεγάλες ποσότητες ψωμιού, είναι λογικό η απομάκρυνση του από το διαιτολόγιο να συμβάλει στην απώλεια βάρους. Πόσοι όμως μπορούν να φάνε σκέτο ψωμί;

Από την άλλη βέβαια το ψωμί μπορεί να αντικατασταθεί από τα άλλα δημητριακά όπως τα ζυμαρικά ή το ρύζι, τα οποία αποτελούν επίσης σημαντικές πηγές υδατανθράκων. Το ψωμί είναι όμως αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής διατροφής και της παράδοσης μας.

Ποιο ψωμί είναι καλύτερο;

Τα ψωμιά τα οποία παρασκευάζονται από άλευρα ολικής άλεσης, τα μαύρα ή ολικής άλεσης δηλαδή, είναι προτιμότερα από τα «λευκά» ψωμιά, τα οποία περιέχουν πολύ λιγότερες (διαιτητικές) φυτικές ίνες. Το ψωμί σίκαλης δεν είναι προτιμότερο από το σταρένιο, αν δεν είναι ολικής άλεσης. Ένα σταρένιο ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης είναι πολύ καλύτερο από το απλό ψωμί σίκαλης.

Επίσης κάτι που κυκλοφορεί ολοένα και περισσότερο τελευταία είναι το πολύσπορο ψωμί, το οποίο παρασκευάζεται από ένα μίγμα αλεύρων και συχνά περιέχει και σπόρους όπως για παράδειγμα ηλιόσπορους, σιτάρι ολόκληρο ή ακόμα και καρύδια ή άλλους καρπούς. Οι καρποί αυτή μπορεί να αυξήσουν την ενεργειακή αξία του ψωμιού αλλά παράλληλα αυξάνουν σημαντικά και την διατροφική του αξία, κυρίως σε πρωτεΐνες. Γενικά όσο πιο "σκούρο", όσο πιο «βαρύ» είναι κάποιο ψωμί τόσο μεγαλύτερη διατροφική αξία έχει.

Τυποποιημένο ή φρέσκο ψωμί;
Το ψωμί από το φούρνο περιέχει ελάχιστα λιπαρά, κάτι που το κάνει ιδανικό και για τη δίαιτα, αντίθετα με πολλά τυποποιημένα ψωμιά τα οποία περιέχουν και λιπαρά για βελτίωση της γεύσης, αλλά πολλές φορές και ζάχαρη. Κάτι αντίστοιχο που συμβαίνει και με τις φρυγανιές δηλαδή. Προτιμήστε λοιπόν το φρέσκο ψωμί, από κάποιο φούρνο, αντί να αγοράσετε κάποιο ψωμί, όπως το ψωμί για τοστ, το οποίο διατηρείται για περισσότερες ημέρες.

Ψωμί ή φρυγανιές;

Σε σχέση με τις φρυγανιές, το ψωμί έχει λιγότερες θερμίδες ανά 100 γραμμάρια βάρους, διότι περιέχει υγρασία και δεν περιέχει λιπαρά ή ζάχαρη τα οποία περιέχουν οι φρυγανιές. Το ψωμί είναι προτιμότερο λοιπόν καθώς σας «χορταίνει» καλύτερα, αποδίδοντας λιγότερες θερμίδες. Πολλοί βέβαια προτιμούν τις φρυγανιές, υποστηρίζοντας ότι στο ψωμί δεν μπορούν να βάλουν μέτρο στην κατανάλωση.

Πόσες θερμίδες έχει το ψωμί και ποια η διατροφική του αξία;
Μία φέτα ψωμί περίπου 30 γραμμαρίων αποδίδει περίπου 80 θερμίδες. Μπορείτε λοιπόν να καταναλώσετε άνετα 3-4 φέτες ψωμί ημερησίως ακόμα και αν κάνετε δίαιτα. Μία τέτοια φέτα ψωμί περιέχει περίπου 15 γραμμάρια υδατανθράκων και μάλιστα σύνθετων υδατανθράκων, ενώ η περιεκτικότητα σε διαιτητικές ίνες εξαρτάται από τον τύπο του ψωμιού.

Επιπλέον το ψωμί αποτελεί σημαντική πηγή των βιταμινών του συμπλέγματος Β καθώς και του σίδηρου. Σε χώρες όπου το αλεύρι είναι εμπλουτισμένο και με φυλλικό οξύ, το ψωμί αποτελεί και καλή πηγή της συγκεκριμένης βιταμίνης. Τρώγοντας ένα μπολ με δημητριακά πρωινού μπορεί να είναι εξίσου ανθυγιεινό με το να τρώει κάποιος πέντε μπισκότα με σοκολάτα, σύμφωνα με έρευνα του βρετανικού οργανισμού The Food Commission, καθώς πολλά από αυτά περιέχουν πολύ ζάχαρη, πολλά κορεσμένα λιπαρά και μικρή περιεκτικότητα σε διαιτητικές (φυτικές) ίνες. Τα δημητριακά τα οποία φαίνεται να αποτελούν την καλύτερη επιλογή είναι εκείνα τα οποία είναι ολικής άλεσης και παράλληλα δεν περιέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρης, σοκολάτας κτλ, όπως είναι οι νιφάδες από σιτάρι ολικής άλεσης ή το μούσλι. 

Μάλιστα το ψωμί είναι πολύ προτιμότερο από κάποια δημητριακά πρωινού καθώς μπορεί να περιέχει ακόμα και τετραπλάσια ποσότητα διαιτητικών ινών και φυσικά πολύ λιγότερη ζάχαρη και λιπαρά. Από τη μεριά τους οι εταιρίες που παρασκευάζουν τα δημητριακά, υποστηρίζουν ότι τα προϊόντα τους φέρουν όλες τις απαραίτητες διατροφικές πληροφορίες στη συσκευασία τους (πίνακα συστατικών, διατροφική και θερμιδική αξία) και η τελική επιλογή είναι στον καταναλωτή.

Aρχαίοι Εξωγήινοι Η αποστολή,


Με την αποκλειστική συνεργασία του ίδιου του Von Daniken, η παραγωγή του History Channel, "ANCIENT ALIENS", ξεκινάει νέες αποστολές για να την αναζήτηση και την αξιολόγηση των στοιχείων αυτών. Επικεντρώνεται στις ανακαλύψεις των τελευταίων 30 ετών, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται ασυνήθη ευρήματα DNA για την εξέλιξη του ανθρώπου και πρόσφατα αποκωδικοποιημένα εκθέματα... Από την Αίγυπτο στην Συρία και από εκεί στη Νότια Αμερική. Πρόκειται για μια ισορροπημένη έρευνα μιας θεωρίας που ορισμένοι πιστεύουν ότι δεν μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά πολλοί άλλοι συμφωνούν πως δεν μπορεί να αγνοηθεί.



 

Διαβάστε περισσότερα: http://rc-cafe.blogspot.com/

Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011

Προφητικός o Χάρρυ Κλυνν από το 1983!!!


Από την απομαγνητοφώνηση της παράστασης "Αλλαγή και πάσης Ελλάδος", Μπουάτ "Διαγώνιος" Πλάκα, Αθήνα 1983, προκύπτει:
-"Εδώ και δυο χρόνια που το ΠΑΣΟΚ έγινε κυβέρνηση(εννοεί την 1η διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 1981) έχει αρχίσει το μεγάλο κακό, που θα μετατρέψει σιγά σιγά τους Έλληνες σε λαό πιθήκων, σε λαό ψηφοφόρων δημοσίων υπαλλήλων, κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών, κομπιναδόρων και συνδικαλισταράδων.
Σε 20-30 χρόνια από σήμερα ο Ανδρέας Παπανδρέου μπορεί να μην υπάρχει. Θα υπάρχει τους μια Ελλάδα πτωχευμένη κι τους λαός στα όρια τους οικονομικής και ηθικής εξαθλίωσης.»

Αν οι μισοί Έλληνες ξέρανε πως ζουν οι άλλοι μισοί, θα ήταν κι αυτοί απατεώνες.

-Tι να πεις για τους Έλληνες. Κάθονται δυο ολόκληρες ώρες για να πιούν στιγμιαίο καφέ!

-Στην Ελλάδα την άγνοια τη λέμε ψυχραιμία.

-O νεοέλληνας είναι το άτομο εκείνο που έχει δυο τηλεοράσεις στο σπίτι του, δυο αυτοκίνητα στο πεζοδρόμιό του, και δυο κατοστάρικα στην τσέπη του.

-Με αυτοκόλλητο στο κούτελο θα κυκλοφοράμε όλοι για να φαίνεται ποιος έκανε φορολογική δήλωση και ποιος όχι.
Τα σχόλια δικά σας….

Αφού μας έπεισαν οι πολιτικάντηδες ότι τα φάγαμε μαζί, καλά να πάθουμε

Τόση αποβλάκωση πια...
Βλέπω κάποιους να γράφουν ότι έχει δίκιο ο Πάγκαλος να λέει ότι τα φάγαμε μαζί.
Μου λένε ότι για να πάει εμπρός η χώρα δεν πρέπει να κοιτάω πίσω αλλά μόνο να δουλεύω.

Δηλ αυτούς που με έκλεψαν πρέπει να τους ξεχάσω για το καλό του τόπου, για να μπορέσουν να με ξανακλέψουν ανενόχλητοι.
Αυτός ο τόπος με όλους αυτούς τους υπεράνω πάει κατά διαόλου.
Αλλά τι να πείς όταν βλέπεις τηλεόραση και βλέπεις ανθρωποειδή ανδρείκελα να χειροκροτούν αυτούς που κατέστρεψαν τη χώρα.
Βλέπω να χειροκροτούν τον Καραμανλή με τα βατοπέδια και τις άλλες λαμογιές.
Βλέπω να χειροκροτούν τον Γιωργάκη που κυβερνάει από 20 χρονών και τώρα μας το παίζει σωτήρας.
Βλέπω να χειροκροτούν την Μπακογιάννη που όταν κυβερνούσε τα έβλεπε όλα καλά αλλά τώρα τα βλέπει αλλιώς.
Βλέπω τον Πάγκαλο να προκαλεί συνεχώς ο ίδιος αλλά και το οικογενειακό του περιβάλλον (γυναίκες παιδιά κλπ) και να μην τον κουνάει κανείς από τη θέση του.
Όσο λοιπόν βλέπω τα τα μικρολαμόγια και αφισοκολλητές να χειροκροτούν τα αφεντικά τους αρχιλαμόγια (πολιτικάντηδες) και τους υπεράνω να γράφουν ότι έχουν δίκιο, να λένε μαζί τα φάγαμε γιατί μας δίνανε μεγάλους μισθούς. ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥ.

ΙΣΩΣ ΟΜΩΣ ΚΑΤΙ ΝΑ   ΕΡΧΕΤΑΙ

Σε εξέλιξη η "Αυγή της Οδύσσειας" - Βομβάρδισαν με Stealth οι Αμερικανοί


- Σε εξέλιξη μεγάλη πολεμική επιχείρηση κατά του καθεστώτος Καντάφι
- Oι αμερικανοί βομβάρδισαν σε Τρίπολη, Βεγγάζη και αντιαεροπορικούς στόχους
- Βομβαρδισμούς τα ξημερώματα έκαναν οι Βρετανοί με Tornado
- Αναλυτικά οι δυνάμεις που διαθέτει η κάθε χώρα στην επιχείρηση