Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΥΡΗΣ

 
33 χρόνια χωρίς τον «Αρχάγγελο της Κρήτης»
Συνημμένη Εικόνα: Nikos-Xilouris.jpg


"Ήταν μια φορά"... ο Νίκος Ξυλούρης


Ο «Αρχάγγελος της Κρήτης» γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου του 1936 στα Ανώγια Ρεθύμνου. Ήταν μόλις πέντε ετών, όταν στις 13 Αυγούστου του 1941 οι γερμανοί κατακτητές εισέβαλαν στο χωριό του και το έκαψαν. Οι κάτοικοι εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες στην κοιλάδα του Μυλοποτάμου, για να επιστρέψουν στον τόπο τους τρία χρόνια αργότερα, μετά την απελευθέρωση.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Τα πρώτα χρόνια στα κατεστραμμένα Ανώγια είναι φτωχικά και δύσκολα για την οικογένεια του Νίκου Ξυλούρη, όπως και για όλους τους συγχωριανούς του. Ο ίδιος φεύγει για το Ηράκλειο, για να μάθει γράμματα. Το σχολείο, όμως, του είναι μάλλον αγγαρεία και ήδη έχει δείξει την κλίση του στη μουσική.

Μια μέρα βλέπει έναν συγγενή του να παίζει λύρα κι από τότε του καρφώνεται η ιδέα να μάθει αυτό το όργανο. Οι αντιρρήσεις του πατέρα του κάμπτονται από τον δάσκαλό του, που αναγνώρισε από νωρίς το ταλέντο του. Έτσι, σε ηλικία μόλις 10 ετών, αποκτά την πρώτη του λύρα, σταματά το σχολείο στην Γ’ Δημοτικού και μετά από ενάμιση χρόνο μαθητείας δίπλα στον λυράρη Λεωνίδα Κλάδο, ξεκινά να βγάλει το ψωμί του παίζοντας σε γάμους, βαφτίσια και γιορτές, σ’ όλη την Κρήτη.

ΜΗ ΒΓΕΙΣ ΕΞΩ

ΕΛ.ΑΣ. πρός Γ.Α. Παπανδρέου: «Μη βγεις έξω,... θα σε πάρουν με τις πέτρες»!
Συνημμένη Εικόνα: 911229WSFCMdTG.png



Αξέχαστο θα μείνει στον πρώην πρωθυπουργό το πρόσφατο ταξίδι του στην Θεσσαλονίκη, κατά τη τελευταία μετά απο καιρό, επίσκεψη του στη χώρα μας, αφου ως γνωστό μας επισκέπτεται... αραιά και που τα τελευταία χρόνια! :tongue:


Την business class επέλεξε για να ταξιδέψει στην Θεσσαλονίκη ο αειθαλής ομογενής τέως Πρωθυπουργός και νυν περιδεύον ανεξάρτητος πολιτευτής. Πώς μπορούσε άλλωστε αλλιώς να ταξιδέψει ; Αφού «λεφτά υπήρχαν-υπάρχουν & θα υπάρχουν» για κείνον, την οικογένεια του και τους δορυφόρους της!

Ο Γ.Α.Π λοιπόν με άκρα μυστικότητα αφού έφτασε στην συμπρωτεύουσα συμμετείχε στο 10ο Φόρουμ για "τη Περιφερειακή συνεργασία στα Βαλκάνια". Ωστόσο προκάλεσε αλγεινή εντύπωση , δίνοντας και μιά πρώτη αφορμή για σχολιασμούς, το γεγονός ότι απαγορεύτηκε σε φωτογράφους, δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία να παρακολουθήσουν εκ του σύνεγγυς το συνέδριο.

Κατα τ'άλλα μπορεί να ταξίδεψε ανενόχλητος, ωστόσο δεν συνέβη το ίδιο και κατά την παραμονή του στην Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με όσα διαβάσαμε στην εφημερίδα «Δημοκρατία», η κατά τόπο αρμόδια Αστυνομική Αρχή, (ορθά κατά την άποψη μου) λόγω επίκλυσης του εύλογου κινδύνου επεισοδίων σε βάρος του, αναγκάστηκε να τον κρατήσει κλειδωμένο μέσα στο ξενοδοχείο όπου λάμβανε χώρα το φόρουμ.

Μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, συναινόντας ουσιαστικά στις εν λόγω εκτιμήσεις, αναγκάστηκε να ματαιώσει μέχρι και ένα γεύμα που είχε κανονίσει με φίλους στο Βυζαντινό Μουσείο.

Όσο για τα της συμμετοχής του στη διάλεξη; Εκεί ανάλωσε το γνωστό έγκυρο πολιτικό του λόγο (:P) στη κατάθεση ουκ ολίγων προτάσεων για τα Βαλκάνια, καταδεικνύοντας το ενδιαφέρον του για την ευρύτερη (σε γαιοπολιτικούς όρους) "περιοχή".

Φαίνεται ότι αφού πρώτα, δεν άφησε στη κυριολεξία "λίθο επι λίθου" στην Ελλάδα, παραδίνοντας και εμάς τους Έλληνες δέσμιους στα σύγχρονα κρεματόρια της Φράου Μέρκελ και του Ράιχενμπαχ- για να μας τιμωρήσει πρεσβεύοντας και διαδίδοντας παντού ότι τα "κλέψαμε και τα φάγαμε όλα"- θέλει τώρα να δώσει τα "φώτα του" για την ολοκλήρωση της καταστροφής σε ολόκληρη τη "Χερσονήσο του Αίμου"...

Κατά τ'άλλα ΤΟ ΠΕ και ΤΟ'ΚΑΝΕ:

ΜΕΓΑΛΟΜΑΝΙΑ

Στην Πολωνία το μεγαλύτερο άγαλμα του Ιησού στον κόσμο


Το άγαλμα έχει ύψος 33 μέτρα και ζυγίζει 440 τόνους και η κατασκευή του ολοκληρώθηκε στις 5 Νοεμβρίου του 2010. Σύμφωνα με τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης, το έργο κόστισε 4 εκατομμύρια ζλότι (1 εκατ. ευρώ) εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσό προήλθε από δωρεές.Τη θέση του Ρίο ντε Τζανέιρο προσδοκά να πάρει η μικρή πολωνική πόλη Swiebodzin, με την κατασκευή του μεγαλύτερου αγάλματος του Χριστού στον κόσμο. Οι κάτοικοι της πόλης ελπίζουν ότι το αξιοθέατο θα φέρει κέρδη στις επιχειρήσεις τους ενώ άλλοι κατηγορούν τον πάτερ Sylwester Zawadzki, με πρωτοβουλία του οποίου ξεκίνησε το έργο, για μεγαλομανία.

 
Στην Πολωνία το μεγαλύτερο άγαλμα του Ιησού στον κόσμο

ΤΡΕΛΛΟΙ ΣΩΜΑΤΟΣ

Οι πιο παράξενες αλλαγές σώματος

Οι 8 πιο παράξενες αλλαγές σώματος

Οι 8 πιο παράξενες αλλαγές σώματος

Οι 8 πιο παράξενες αλλαγές σώματος

Οι 8 πιο παράξενες αλλαγές σώματος

Οι 8 πιο παράξενες αλλαγές σώματος

Οι 8 πιο παράξενες αλλαγές σώματος

Οι 8 πιο παράξενες αλλαγές σώματος

Οι 8 πιο παράξενες αλλαγές σώματος

ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή σας

 
Πώς να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή σας

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή σας

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή σας

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή σας

ΑΡΚΑΣ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΚΟΣΜΟ

Εφημερίδες στον ...άλλο κόσμο