Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

ΕΑΝ ΗΡΘΕ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ-ΔΙΑΛΕΞΕ

16 Ιανουαρίου 2014
Αυτές είναι οι φυλακές του κόσμου: Από την πιο ΧΛΙΔΑΤΗ μέχρι την πιο... ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ! (PHOTOS)
 
Σκοπός της φυλακής δεν είναι μόνο να τιμωρήσει τα άτομα που διαπράττουν αδικήματα ή κακουργήματα, αλλά μέσα από αποτελεσματικές θεραπείες και διαγωγή να επανεντάξουν τους κρατούμενους στην κοινωνία ως καλύτερες προσωπικότητες.

Υπάρχουν κάποιες φυλακές που ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο σε αυτόν τον σκοπό και ουσιαστικά είναι έτσι διαμορφωμένες ώστε να κάνουν τους κρατούμενους να θεωρούν πως βρίσκονται σπίτι τους.

Αλλά υπάρχουν κάποιες φυλακές στον κόσμο, όπου ακόμα και οι πιο «σκληροί» ανατριχιάζουν με το που πατήσουν το πόδι τους μέσα σε αυτές.

Το μεγαλύτερο ζήτημα γι' αυτούς τους ανθρώπους, κατά την παραμονή τους σε αυτά τα κολαστήρια, είναι να μπορέσουν να... παραμείνουν ζωντανοί.

Στη Νορβηγία η πιο «ανθρώπινη» φυλακή


Το σωφρονιστικό ίδρυμα Halden Fengsel βρίσκεται στη Νορβηγία και μπορεί να φιλοξενήσει στα πολυτελή κελιά του έως 252 τροφίμους.

ΓΕΡΑΚΙ ΚΥΝΗΓΟΣ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η πρωταγωνίστρια του βίντεο που ακολουθεί ονομάζεται Ντόρα και είναι ένα γεράκι του είδους «Πετρίτης»!Στη ράχη της, έχει...
προσαρμοσμένη κάμερα η οποία καταγράφει την πτήση της, έτσι... στην προσγείωση μια πάπια είχε την ατυχία να βρεθεί στο δρόμο της...
Δείτε την στιγμή που η πάπια σφαδάζει στα νύχια του γερακιού στο 2:56 λεπτό...
 

ΤΡΩΤΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014


Γιατί δεν πρέπει να τρώμε γαρίδες – Τι δεν γνωρίζαμε για την παραγωγή τους


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αποτελούν έναν γευστικό μεζέ και ιδίως στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής οι γαρίδες είναι το πιο δημοφιλές θαλασσινό με την κατανάλωση ανά άτομο να φθάνει στα δύο κιλά τον χρόνο.
Η αλήθεια όμως δεν είναι μόνο αυτή, αφού στην...
πραγματικότητα, ίσως δεν θα έπρεπε να αποτελούν διατροφική επιλογή για εμάς, αφού - ένας από τους λόγους είναι πως - η διαδικασία προμήθειας φθηνών, κατεψυγμένων γαρίδων ιδίως σε τοπικά καταστήματα συνοδεύεται από καταστροφικές οικολογικές προεκτάσεις.

Σύμφωνα με το econews, είτε πρόκειται για άγρια γαρίδα είτε για υδατοκαλλιέργειας, ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος αλίευσης ή παραγωγής αντίστοιχα του θαλασσινού είναι τεράστιος.
Οι γαρίδες υδατοκαλλιέργειας διατηρούνται σε ειδικές δεξαμενές κοντά σε ακτές, όπου τα θαλάσσια κύματα μπορούν να μεταφέρουν απόβλητα του ιχθυοτροφείου στα ανοιχτά.
Οι πισίνες αυτές περιέχουν μεγάλες δόσεις από ουσίες όπως ουρία, θειούχες ενώσεις και πετρέλαιο.
 

ΤΑ 24 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ

Το ήξερες; Γιατί η επίθεση στο μπάσκετ διαρκεί 24 δευτερόλεπτα;;;

Το ήξερες; Γιατί η επίθεση στο μπάσκετ διαρκεί 24 δευτερόλεπτα;;;
 
Όσοι έχουν παρακολουθήσει έστω κι έναν αγώνα μπάσκετ, έχουν σίγουρα παρατηρήσει το ρολόι πάνω από το ταμπλό, που μετράει αντίστροφα από τα 24 δευτερόλεπτα. Ο σκοπός του είναι να υποχρεώσει την ομάδα που έχει στην κατοχή της την μπάλα, να εκδηλώσει επίθεση προτού εκπνεύσουν τα 24. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Και ποιος το καθιέρωσε;
Η ιστορία μας ξεκινά το 1950.
 Το ΝΒΑ, το γνωστό σε όλους αμερικανικό πρωτάθλημα μπάσκετ, κάνει τα πρώτα του βήματα, έπειτα από τη συνένωση δύο πρωταθλημάτων, του BAA και του NBL. Κάθε αγώνας είναι κρίσιμος, για το αν θα κρατήσει τους οπαδούς (και συνεπώς και τα ζεστά τους δολάρια) στο γήπεδο.
Η ομάδα φόβητρο της εποχής ήταν οι Μινεάπολις Λέικερς, προπομπός των σημερινών Λος Άντζελες Λέικερς.
Ο τότε καλύτερος παίκτης τους, ο σέντερ Τζορτζ Μίκαν θεωρείται ο πρώτος σούπερ σταρ της λίγκας. Μαζί με τους Βερν Μίκελσεν και Τζιμ Πόλαρντ, έκαναν την ομάδα φόβο και τρόμο για όλους τους αντιπάλους.
Στις 22 Νοεμβρίου του 1950, οι Λέικερς αντιμετώπιζαν τους Φορτ Γουέιν Πίστονς, τους σημερινούς Ντιτρόιτ Πίστονς. Ήταν φανερό ότι οι Πίστονς δεν είχαν καμία τύχη στην αναμέτρηση. Το ήξερε και ο προπονητής τους, ο Μάρεϊ Μέντενχολ. Αλλά δεν σκόπευε να παραδώσει εύκολα τα όπλα.
Στο γήπεδο της Μινεάπολις είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 7.000 θεατές. Οι Πίστονς κέρδισαν το πρώτο τζάμπολ και αμέσως οι παίκτες τους άρχισαν να εφαρμόζουν τις οδηγίες του Μέντενχολ.
 

ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ! Πήγε και ξεφόρτωσε.... ΚΟΠΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ!!! (VIDEO)

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ! Πήγε και ξεφόρτωσε.... ΚΟΠΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ!!! (VIDEO)

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αστυνομικοί όταν είδαν ξαφνικά μια νταλίκα να σταματά έξω από το κτίριο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης στο Παρίσι. Έγραφε στο πλάι "Έξω ο Ολάντ και όλοι οι πολιτικοί. Ζήτω η 6η Δημοκρατία".


Ο οδηγός, ένα αγρότης, αρχίζει να ξεφορτώνει! Τόνοι κοπριάς ξεχύνονται από το φορτηγό μπροστά στην γαλλική Βουλή. Και έτσι η διαμαρτυρία του κάνει τον γύρο του κόσμου.

ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Τα μεγαλύτερα λουκέτα που συγκλόνισαν την ελληνική αγορά το 2013

Δημοσιευμένη  εικόνα

Το 2013 ήταν μία ακόμη δύσκολη χρονιά για την ελληνική βιομηχανία και το εμπόριο καθώς...

ένας μεγάλος αριθμός εταιρειών δεν άντεξε υπό την πίεση της ύφεσης και της κατακόρυφης πτώσης της κατανάλωσης. Δεν λείπουν όμως και οι περιπτώσεις εταιρειών που πληρώνουν τις λάθος επιλογές της διοίκησης τους.

Όπως και να έχει η χρονιά που φεύγει αφήνει φτωχότερη την ελληνική επιχειρηματικότητα, καθώς ηχηρά ονόματα που στο παρελθόν έπαιζαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά ή έγραψαν την δική τους ιστορία στους τομείς που δραστηριοποιούνταν έφυγαν οριστικά ή ελαχιστοποίησαν το ενδεχόμενο επανόδου.



ΑΓΝΟ

Δημοσιευμένη  εικόνα

Στην δεκαετία του ’50 ήταν η πρώτη γαλακτοβιομηχανία που παστερίωσε γάλα στην Βόρεια Ελλάδα. Δεκαετίες αργότερα ήταν ένας από τους τρεις βασικούς παίκτες στην αγορά, ενώ συνέδεσε τον όνομα της, μέσω της διαφήμισης , με την χρυσή εποχή του Άρη στο μπάσκετ. Στα μέσα του ’90 η συνεταιριστική οργάνωση αρχίζει να χάνει κάτι από την αίγλη της, ενώ ταυτόχρονα στο φως βγαίνουν περιπτώσεις παράνομης χρηματοδότησης.



ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΣΚΟΝΑΚΙΑ

ΣΚΟΝΑΚΙΑ τέλος! Έρχεται ο ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΕΠΙΤΗΡΗΤΗΣ! (VIDEO)


ΣΚΟΝΑΚΙΑ τέλος! Έρχεται ο ΙΠΤΑΜΕΝΟΣ ΕΠΙΤΗΡΗΤΗΣ! (VIDEO)

To ρομπότ που συλλαμβάνει κάθε αντιγραφέα!
Οι καθηγητές της σχολής Thomas More της βελγικής πόλης Μεσελέν βρήκαν έναν τρόπο για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο στις εξετάσεις.
Το ιπτάμενο ρομπότ, όπως θα δείτε και στο βίντεο, είναι εξοπλισμένο με μια κάμερα η οποία παρακολουθεί τους εξεταζόμενους,

ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Μέσα στα κύματα!! Αυτά είναι τα καλύτερα ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ξενοδοχεία
του κόσμου!! Πραγματικά εντυπωσιακά!!
 
Μεσα στα κυματα!! Αυτα ειναι τα καλυτερα ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ξενοδοχεια του κοσμου!! Πραγματικα εντυπωσιακα!!
 
Τα υποθαλάσσια ξενοδοχεία αποτελούν ένα από τα νεότερα «σύνορα» στο χώρο της φιλοξενίας . Από τη Ζανζιβάρη στη Σουηδία , όμορφα υποβρύχια κτήρια με μοναδική θέα έχουν εμφανιστεί, απ΄άκρη σε άκρη του κόσμου, προσφέροντας μερικά από τα πιο ξεχωριστά δωμάτια που μπορείτε να κλείσετε . Εν τω μεταξύ , πολλά διάσημα ενυδρεία στις ΗΠΑ προσφέρουν διανυκτερεύσεις που δεν είναι μόνο για παιδιά πια . Τσεκάρετε τις επιλογές μας για τα μέρη όπου μπορείτε να κοιμηθείτε κάτω από τη θάλασσα .
 
1, The Manta ResortΠού : Pemba Island , Τανζανία
Το Pemba Island είναι ένα καταπράσινο νησί του Ινδικού Ωκεανού στο αρχιπέλαγος της Ζανζιβάρης ,που εδώ και καιρό έχει γοητεύσει δύτες από όλο τον κόσμο με τους παρθένους κοραλλιογενείς υφάλους του και τα πεντακάθαρα νερά του . Τώρα το κομψό Manta Resort έχει πάει την υδάτινή λατρεία ένα βήμα παραπέρα , ανοίγοντας το πρώτο υποβρύχιο δωμάτιο ξενοδοχείου της Αφρικής . Βυθισμένο στα 13 πόδια, το δωμάτιο έχει οκτώ μεγάλα , φωτισμένα παράθυρα μέσω των οποίων οι επισκέπτες μπορούν να χαζέψουν μια παρέλαση ψαριών. Μια σκάλα οδηγεί σε ένα χώρο ηλιοθεραπείας και lounge.
Φωτογραφία : Genberg Art UW Ltd και πιστώσεων φωτογραφιών: Jesper Anhed
 
2.J ules' Undersea Lodge
Πού : Key Largo , Φλόριντα
Ο παππούς των υποβρύχιων ξενοδοχείων , Jules ' Undersea Lodge - πρώην θαλάσσιο εργαστήριο που άνοιξε ως πανδοχείο το 1986 - έχει μια ασυνήθιστη απαίτηση αν θέλεις να σε φιλοξενήσει. Όλοι οι επισκέπτες που επιθυμούν να περάσουν τη νύχτα εκεί θα πρέπει να γνωρίζουν υποβρύχιο ψάρεμα . Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να εισέλθουν στο δύο υπνοδωματίων ρετρό κρησφύγετο , 30 πόδια κάτω από την επιφάνεια της λιμνοθάλασσας. Το συνηθισμένο υποβρύχιο δείπνο είναι πίτσα από τον Papa John , αλλά οι επισκέπτες μπορούν να παραγγείλουν και αστακό ή φιλέ μινιόν .
Φωτογραφία: Ευγενική προσφορά του Jules Undersea Lodge
 
3. Hydropolis Underwater Hotel and Resort Dubai
Πού: Ντουμπάι , Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Πού θα κατασκευαστεί το πιο φιλόδοξο πολυτελές ξενοδοχείο κάτω από τα κύματα ; Στο Ντουμπάι, φυσικά. Το εμιράτο που δημιούργησε ένα τεχνητό νησί σε σχήμα φοίνικα, ελπίζει τώρα να αποκαλύψει το Hydropolis Underwater Hotel, σε ένα Hyde Park μεγέθους συγκρότημα 66 μέτρα κάτω από τη θάλασσα . Οι επισκέπτες που διαμένουν σε μια από τις 220 σουίτες θα ξεκινούν από το «λιμάνι» στην παραλία Jumeιrah και θα επιβιβάζονται σε ένα υποβρύχιο μετρό προς το ξενοδοχείο. Οι κατασκευαστές ελπίζουν να υποδέχονται 3.500 επισκέπτες την ημέρα , μόλις ξεπεράσουν τις " οικονομικές στενότητες" που αντιμετωπίζουν.
Φωτογραφία: foco design

THE STORY OF STAR WARS

Τι δεν ξέρουμε για τα «Star Wars»Συνημμένη Εικόνα: StarWars.jpg



Η περίφημη κινηματογραφική μυθολογία στο μικροσκόπιο της ανάλυσης!

Ως ένα από τα διασημότερα franchises της κινηματογραφικής ιστορίας και αρχέτυπο των ταινιών επιστημονικής φαντασίας, ο «Πόλεμος των Άστρων» δεν έχει σταματήσει ποτέ να απασχολεί το παγκόσμιο κοινό.

Ώρα λοιπόν να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας για τα πράγματα που γνωρίζουμε για τη σειρά των σπουδαίων φιλμ με γεγονότα, λεπτομέρειες, πληροφορίες, αλλά και ασήμαντα συμβάντα.

Στην προσπάθειά μας για ολοένα και περισσότερη γνώση, ας καταβυθιστούμε λοιπόν στο περίεργο σύμπαν του Τζορτζ Λούκας ξεψαχνίζοντας σενάριο και γυρίσματα για τα «ψιλά» και τα παραλειπόμενα :...


Είθε η Δύναμη να είναι μαζί μας!

Ο αυθεντικός τίτλος του «Star Wars» ήταν «Adventures of Luke Starkiller as taken from the Journal of the Whills, Saga I: The Star Wars», ο οποίος πετσοκόφτηκε από τον Λούκας για ευνόητους λόγους...
Δημοσιευμένη  εικόνα

Τα παιχνίδια και οι χαρακτήρες του «Star Wars» είναι η πλέον πετυχημένη εμπορικά σειρά που σχετίζεται με ταινία: από το 1978-1986 μόνο, περισσότερα από 250 εκατομμύρια φιγούρες πουλήθηκαν παγκοσμίως!