Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

ΟΤΑΝ ΚΟΙΤΑΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ

Η Ημέρα που η Γη χαμογέλασε

Δημοσιευμένη  εικόνα



Μια μοναδική φωτογραφία που τραβήχτηκε από το εξωτερικό ηλιακό σύστημα και στην οποία απεικονίζεται η Γη, η Σελήνη και τα δακτυλίδια του Κρόνου δόθηκε στη δημοσιότητα από τη NASA.

Η λήψη της φωτογραφίας έγινε στις 19 Ιουλίου από το διαστημικό σκάφος Cassini της NASA σε απόσταση περίπου 1,4 δισ. χιλιομέτρων από τη Γη.

Βέβαια η Γη εμφανίζεται ως μια μικροσκοπική κουκίδα, αυτό όμως δεν εμπόδισε τουλάχιστον 20.000 ανθρώπους να ποζάρουν χαμογελώντας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της διαστημικής υπηρεσίας των ΗΠΑ.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Η εκδήλωση, με τίτλο «Η Ημέρα που η Γη χαμογέλασε», σηματοδότησε «την πρώτη φορά που οι Γήινοι είχαν εκ των προτέρων ειδοποιηθεί ότι το πορτρέτο τους θα συλλαβάνονταν σε μια φωτογραφία τραβηγμένη από το διάστημα», ανακοίνωσε η NASA.
«Είναι, επίσης, η πρώτη φορά που η υψηλής ανάλυσης κάμερα του Cassini συλλαμβάνει την Γη και τη Σελήνη ως δύο διαφορετικά αντικείμενα» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Η ασυνήθιστη γωνία λήψης οφείλεται στο γεγονός ότι ο Ηλιος είχε μετακινηθεί πίσω από τον Κρόνο από το σημείο που βρισκόταν το διαστημικό σκάφος, μπλοκάροντας το μεγαλύτερο μέρος του φωτός που διαφορετικά θα κατέστρεφε τους ανιχνευτές της φωτογραφικής μηχανής.

«Μπορεί να μην είμαστε σε θέση να δούμε τις ηπείρους ή τους ανθρώπους σε αυτό το πορτρέτο της Γης, αλλά αυτή η ανοιχτή μπλε κουκίδα είναι μια σύντομη περίληψη του ποιοι ήμασταν στις 19 Ιουλίου», δήλωσε η Λίντα Σπλίκερ, επιστήμονας της NASA.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ

Δείτε πως το Αλτσχάιμερ καταστρέφει κύτταρο προς κύτταρο τον ανθρώπινο εγκέφαλο... (video)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε θα δείτε πως η νόσος Αλτσχάιμερ καταστρέφει κύτταρο – κύτταρο τον εγκέφαλο ενός ασθενούς.Με την βοήθεια της τεχνολογίας θα μεταφερθείτε μέσα...
στο ανθρώπινο μυαλό και θα δείτε πως είναι ένας ανθρώπινος εγκέφαλος που λειτουργεί φυσιολογικά…Θα μπορέσετε να κατανοήσετε τι ακριβώς συμβαίνει με την περίφημη πρωτεΐνη Ταυ και ποιος ο ρόλος της. Θα δείτε από ποιο σημείο ξεκινάει και πως επεκτείνεται το Αλτσχάιμερ συρρικνώνοντας τα υγειή κύτταρα του εγκεφάλου και πως αναστέλλει τις φυσιολογικές τους λειτουργίες.

Πηγή:awakengr.com

ΑΤΟΛΕΣ

Οι πιο μαγευτικές ατόλες στον κόσμο
Μάθετε γιατί είναι τόσο θαυμάσιες
Σίγουρα θα απορείτε: τι ακριβώς είναι μια ατόλη; Ας κάνουμε λοιπόν μερικές διευκρινίσεις. Η ατόλη είναι μια κοραλλιογενής νησίδα σε σχήμα δαχτυλιδιού, η οποία περικλείει μια...
λιμνοθάλασσα. Το αποτέλεσμα; Πολύχρωμοι ύφαλοι που σφύζουν από θαλάσσια ζωή, με πανέμορφες παραλίες και πάμπολλες αφορμές για κατάδυση για τους λάτρεις του βυθού.
 
 
Εδώ σας παρουσιάζουμε μερικές από τις καλύτερες ατόλες του πλανήτη – και παράλληλα σας δείχνουμε γιατί είναι τόσο θαυμάσιες.

Φουναφούτι










 
 
 
Το Τουβαλού βρίσκεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, στο μέσο της διαδρομής μεταξύ Χαβάης και Αυστραλίας, και είναι τόσο απομονωμένο που ελάχιστοι τουρίστες το επισκέπτονται. Οι υπόλοιποι που το προσπερνούν απλά χάνουν!

Η πρωτεύουσα, το Φουναφούτι, είναι μια μικρή κοραλλένια ατόλη μόλις 20 μέτρα φαρδιά στο πιο στενό σημείο και 400 μέτρα στο φαρδύτερο. Είναι μια τοποθεσία χαμηλών τόνων και έχει έναν πληθυσμό 4.500 ατόμων. Υπάρχει ένα σύμπλεγμα διοικητικών κτηρίων κοντά στο αεροδρόμιο, μαζί με μια όμορφη εκκλησία και ένα ξενοδοχείο. Ναι, δεν είναι πολλά, αλλά το Τουβαλού αξίζει και με το παραπάνω.

Ατόλη Μπικίνι











 
 
 
Ναι, σωστά μαντέψατε. Η ατόλη Μπικίνι είναι διάσημη για δύο πράγματα: πρώτον, για το μαγιό μπικίνι, που πήρε το όνομα της ατόλης, και δεύτερον, για τις (πάνω από είκοσι) δοκιμές πυρηνικών όπλων ανάμεσα στο 1946 και το 1958. Φυσικά, προτιμάμε να θυμόμαστε το Μπικίνι για το πρώτο.

Σήμερα, τα επίπεδα ραδιενέργειας στην περιοχή είναι χαμηλότερα από αυτά πολλών μεγαλουπόλεων, όμως πρέπει να αναφέρουμε πως το έδαφος εξακολουθεί να έχει υψηλή περιεκτικότητα ραδιενεργών υλικών. Τα ψάρια, περιέργως, δεν επηρεάστηκαν και είναι πάμπολλα λόγω της έλλειψης επαγγελματικής αλιείας.

Γιατί λοιπόν το επισκέπτεται ο κόσμος; Κυρίως λόγω των πυρηνικών δοκιμών, μιας και υπάρχουν πολλά ναυάγια στο βυθό της λιμνοθάλασσας, που κάνουν την τοποθεσία ιδανική για λάτρεις των καταδύσεων.

Ύφαλος Λάιτχαουζ













 
 
 
 
Υπάρχουν πολύ λίγες ατόλες στο δυτικό ημισφαίριο, τρεις στο Μπελίζ και μια στο Μεξικό, με τον ύφαλο Λάιτχαουζ, την μπλε τρύπα και τη μεγάλη μπλε τρύπα να συνιστούν τη διάσημη τριάδα του Μπελίζ. Οι βραχώδεις σχηματισμοί είναι πραγματικά μοναδικοί και δικαιολογούν απόλυτα τη φήμη του.

Νήσος Καρολίνα













 
 
 
 
Η νήσος Καρολίνα είναι μέρος της Δημοκρατίας του Κιριμπάτι. Είναι από τα πιο παρθένα νησιά του πλανήτη και θεωρείται μια από τις πιο αναλλοίωτες ατόλες του κόσμου. Μην παραλείψετε να δείτε το τεράστιο καβούρι-καρύδα. Δυστυχώς όμως, η κλιματική αλλαγή απειλεί την ατόλη αυτή: σε δέκα μόλις χρόνια η θάλασσα θα έχει καταπιεί τη νήσο Καρολίνα.

Ατόλη Αιτουτάκι











 
 
 
Η λιμνοθάλασσα και τα νησιά της ατόλης Αιτουτάκι είναι τόσο όμορφα που κόβουν την ανάσα· πρέπει να τα δείτε για να το πιστέψετε. Το One Foot, ένα μικρό νησί στα νοτιοανατολικά της λιμνοθάλασσας, είναι αυτό που τραβά τα πλήθη. Στην ατόλη Αιτουτάκι θα συναντήσετε καθαρά νερά, λευκή άμμο, τροπικό κλίμα και μια υπέροχη αίσθηση απομόνωσης. Θα χαλαρώσετε στο πιο ήσυχο μέρος του πλανήτη.

Ρανγκιρόα













 
 
Η Ρανγκιρόα είναι μια από τις μεγαλύτερες ατόλες του κόσμου και είναι εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός για δύτες λόγω των καθαρών γαλάζιων της νερών και της μεγάλης πανίδας. Οι δημοφιλέστερες τοποθεσίες για καταδύσεις είναι το Blue Lagoon και το πέρασμα Tiputa. Θα δείτε καρχαρίες, θαλάσσιες χελώνες, δελφίνια, πολλά είδη σαλαχιών και ψάρια που σίγουρα δεν ξέρατε ότι υπήρχαν καν!

Ατόλες των Μαλδιβών











 
 
 
Η μικροσκοπική χώρα των Μαλδιβών αποτελείται από 26 ατόλες, οπότε, έστω και ασυναίσθητα, γνωρίζατε την ύπαρξη της ατόλης αυτής! Οι ατόλες είναι κοραλλιογενείς ύφαλοι, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από οποιαδήποτε γη, πράγμα που σημαίνει ότι το νερό είναι διαφανές και η υποβρύχια ζωή άφθονη. Δεν είναι να απορεί κανείς που οι Μαλδίβες είναι τόσο δημοφιλείς στις τάξεις των δυτών και όσων αναζητούν την τέλεια εμπειρία διακοπών.

newsbeast.gr

ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ = ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ

Tο μυστικό της μακροζωίας στο κρασί
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν πώς η ρεσβερατρόλη, ένα συστατικό του κόκκινου κρασιού, μπορεί να...
αποτελέσει το «κλειδί» της μακροζωίας. Η ρεσβερατρόλη έχει χαρακτηριστεί ως «θαυματουργή» ουσία η οποία διαθέτει αντιγηραντικές και αντικαρκινικές ιδιότητες ενώ επίσης έχει αναφερθεί ότι αποτελεί «ασπίδα» ενάντια στις καρδιοπάθειες και στον διαβήτη. Ωστόσο διαφορετικές μελέτες έχουν θέσει υπό αμφισβήτηση τα υποτιθέμενα οφέλη της. Τώρα η νέα μελέτη ειδικών από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ επιβεβαιώνει ότι πράγματι η... κόκκινη ουσία αυξάνει τη δραστηριότητα των «εργοστασίων παραγωγής ενέργειας» των κυττάρων. Όμως, η ρεσβερατρόλη τίθεται σε λειτουργία μόνο όταν είναι ενεργό ένα γονίδιο που ονομάζεται SIRT1 και το οποίο παίζει σημαντικό ρόλο στη μακροζωία και στην ενέργεια του οργανισμού.Οι Αμερικανοί επιστήμονες αναφέρουν ότι έλυσαν το μυστήριο της ρεσβερατρόλης, γεγονός που φέρνει πιο κοντά την προοπτική ανάπτυξης ενός φαρμάκου το οποίο θα προσφέρει οφέλη αντίστοιχα με εκείνα που «περιέχονται» σε 8.000 φιάλες κόκκινου κρασιού. Τα νέα ευρήματα αναμένεται να οδηγήσουν σε ανάπτυξη φαρμάκων ενάντια στη γήρανση, τα πρώτα εκ των οποίων θα εμφανιστούν πιθανότατα σε τρία χρόνια.

24wro.blogspot.com

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ! Μάθε ποιος Αρχαίος ΘΕΟΣ σε ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ σύμφωνα με το Ζώδιο σου!!!

 
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ! Μάθε ποιος Αρχαίος ΘΕΟΣ σε ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ σύμφωνα με το Ζώδιο σου!!!
 
Εάν θέλετε να μάθετε σε πιο ζώδιο ανήκετε βάση της ένταξης του 13ου ζωδίου ο ακόλουθος πίνακας θα σας βοηθήσει
Αιγόκερως : 20 Ιανουαρίου- 16 Φεβρουαρίου...
Υδροχόος: 16 Φεβρουαρίου- 11 Μαρτίου
Ιχθύς: 11 Μαρτίου- 18 Απριλίου
Κριός: 18 Απριλίου- 13 Μαΐου
Ταύρος: 13 Μαϊου- 21 Ιουνίου
Δίδυμος: 21 Ιουνίου - 20 Ιουλίου
Καρκίνος: 20 Ιουλίου - 10 Αυγούστου
Λέων: 10 Αυγούστου- 16 Σεπτεμβρίου
Παρθένος: 16 Σεπτεμβρίου - 30 Οκτωβρίου
Ζυγός: 30 Οκτωβρίου- 23 Νοεμβρίου
Σκορπιός: Νοέμβριος 23 - 29 Νοεμβρίου
Οφιούχος: 29 Νοεμβρίου - 17 Δεκεμβρίου
Τοξότης: 17 Δεκεμβρίου - 20 Ιανουαρίου
 
Αρχαία Ελληνική Αστρολογία.
 
Με τις σωστές μετρήσεις, καταλήγουμε στην Αρχαία Ελληνική Αστρολογία, η οποία έχει 13 ζώδια, με διαφορετικές χρονικές διάρκειες:
18 Δεκ. - 18 Ιαν. = Τοξότης ή Κένταυρος (32 μέρες) - Άρτεμης
19 Ιαν. - 15 Φεβ. = Αιγόκερως ή Παν ( 28 μέρες) - Εστία
16 Φεβ. - 11 Μαρ. = Υδροχόος ή Γανυμήδης ( 24 μέρες) - Ήρα
12 Μαρ. - 18 Απρ. = Ιχθύς ( 38 μέρες ) - Ποσειδώνας
19 Απρ. - 13 Μαίου = Κριός ή Άρνειος ( 25 μέρες) - Αθηνά
14 Μαιου - 19 Ιουν. = Ταύρος ή Σιδώνειος Τάυρος ( 37 μέρες ) - Αφροδίτη
20 Ιουν. - 20 Ιουλ. = Δίδυμοι ή Διόσκουροι( 31 μέρες ) - Απόλλωνας
21 Ιουλ. - 9 Αυγ. = Καρκίνος ( 20 μέρες ) - Ερμής
10 Αυγ. - 15 Σεπτ. = Λέων ή Βασιλίσκος ( 37 μέρες ) - Δίας
16 Σεπτ. - 30 Οκτ. = Παρθένος ή Δίκη ( 45 μέρες ) - Δήμητρα
31 Οκτ. - 22 Νοεμ. = Ζυγός ή Χήλαι Σκορπιού ( 23 μέρες ) - Ήφαιστος
23 Νοεμ. - 29 Νοεμ. = Σκορπιός ( 7 μέρες ) - Άρης
30 Νοεμ. - 17 Δεκ. = Οφιούχος ( 18 μέρες ) - Διόνυσος
Ο Κένταυρος καθορίζει την μοίρα την πνευματικότητα και την θρησκεία.
Ο Παν καθορίζει την μοίρα των εξουσιών και των τιμών.
Ο Γανυμήδης καθορίζει την μοίρα της φιλίας.
Ο Ιχθύς καθορίζει την μοίρα του εσώτερου ψυχισμού και της έχθρας.
Ο Άρνειος καθορίζει την μοίρα της ζωής.
Ο Ταύρος καθορίζει την μοίρα του πλούτου.
Οι Διόσκουροι καθορίζουν την μοίρα της αδελφότητας.
Ο Καρκίνος καθορίζει την μοίρα της συγγένειας - οικογένειας.
Ο Βασιλίσκος καθορίζει την μοίρα των τεχνών.
Η Δίκη ξαθορίζει την μοίρα της υγείας.
Οι ... αι Χήλαι Σκορπιού καθορίζουν την μοίρα την μοίρα του γάμου.
Ο Σκορπιός καθορίζει την μοίρα του θανάτου. Ο Οφιούχος καθορίζει την μοίρα της μυήσεως.

ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟ 15

 
Γιατί το 2015 θα είναι η αγαπημένη χρονιά του κάθε σινεφίλ;;;
 
Από τον Μπάμπη Δούκα (cdoukas@dousiscom.gr)
Kάθε έτος που περνάει δημιουργεί και νέα πτώση στο παγκόσμιο box office παρότι τα 3D, τα IMAX και τα mega sequels ολοένα και πληθαίνουν. Αλλά όλα αυτά θα σταματήσουν -από ότι φαίνεται- το 2015, όταν και θα υπάρξει πραγματική εκτόξευση! Γιατί το λέω αυτό; Διάβασε παρακάτω και θα καταλάβεις...

Λοιπόν, βαθιά ανάσα και ξεκινάμε. Καταρχήν -σαν μεγάλος Bond fan- δεν θα μπορούσα να μην ξεκινήσω από την 24η ταινία του James Bond. Σαμ Μέντες, παραγωγή, Ντάνιελ Κρεγκ και λοιπές δυνάμεις έδωσαν τα χέρια και τα γυρίσματα βρίσκονται στα σκαριά!
 
Μέντες, Σαμ Μέντες! Ο Βρετανός σκηνοθέτης και στην 24η ταινία του Τζέιμς Μποντ!
 
Την ίδια χρονιά... the force might be with us στο ολοκαίνουριο "Star Wars" του JJ Abrams, που θα προσπαθήσει, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο είναι η αλήθεια να ξανακάνει cool το franchise!
Μετά, το 2015 είναι η χρονιά που το... παρεάκι των Εκδικητών ξανασμίγει! Η καλύτερη ταινία υπερηρώων που κατά την ταπεινή μου άποψη είδαμε ποτέ αποκτά sequel με πολλά και άκρως ενδιαφέροντα νέα πρόσωπα.
 
 
Μεγάλη επιστροφή στις κινηματογραφικές αίθουσες όμως ετοιμάζει και ο Κάπταιν Τζακ Σπάροου που θα σαλπάρει για ακόμη μια φορά μαζί με το πλήρωμά του, στους "Πειρατές της Καραϊβικής 5"
 
 
Ένα ακόμη sequel που μας έρχεται όμως από το... διάστημα είναι και αυτό του "Prometheus" του Ρίντλεϊ Σκοτ. Η ταινία που δίχασε τους κριτικούς αλλά και τους φίλους του παλιού καλού franchise του "Alien" επανέρχεται και ελπίζω -όπως και όλοι- να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που αφέθηκαν στο πρώτο φιλμ.

Φυσικά δεν θα μπορούσα σε καμιά περίπτωση να μην αναφερθώ στην... τιτανομαχία του Σούπερμαν εναντίον του Μπάτμαν. Δηλαδή, όχι πέστε μου ποιος δε θέλει να το δει αυτό;;; Άνθρωπος από Ατσάλι εναντίον Σκοτεινού Ιππότη , Ζακ Σνάιντερ εναντίον Κρίστοφερ Νόλαν & βεβαίως η απάντηση στην ερώτηση που όλα τα αγοράκια σαν πιτσιρίκια είχαμε απορία!
Χαράς ευαγγέλια και για τους fans του "Hunger Games" καθώς θα έχουν την τύχη να δουν το επικό φινάλε, το "Mockingjay - Part 2", σε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες που βασίστηκαν σε μυθιστορήματα στην ιστορία του κινηματογράφου.
Επίσης, αν δε σου λέει κάτι το "Warcraft" σαν video game τότε έχασες, καθώς ο εν λόγω τίτλος θα αφήσει για λίγο τις οθόνες των υπολογιστών των εφήβων και θα πάει μια βόλτα από τη μεγάλη οθόνη! Μάλιστα υπάρχουν... φόβοι πως μπορεί να ξεπεράσει σε εισπράξεις ακόμη και τον "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" (μεταξύ ας ελπίζουμε για το καλό της ανθρωπότητας να μη συμβεί κάτι τέτοιο)
Κι αν για το "Warcraft" μάλλον δεν μου πολυκαίγεται καρφί, δεν ισχύει κάτι τέτοιο και την πέμπτη ταινία του "Εξολοθρευτή", που μάλιστα όπως αφήνει να εννοηθεί η Paramount θα είναι το πρώτο μέρος μιας νέας τριλογίας! Να δούμε μόνο πόσο θα αντέξει ο Άρνι! Kι αν ο Σβαρτζενέγκερ και ο Τζον Κόνορ είναι αυτοί που θα σώσουν τη Γη από τις Μηχανές να δούμε ποιος θα είναι αυτός που θα μας... βοηθήσει εναντίον των εξωγήινων, καθώς στο "Independence Day 2" έρχονται για τη... ρεβάνς! Και αυτή τη φορά δεν θα έχουμε μαζί μας τον Ουίλ Σμιθ (που ξέρει να πιλοτάρει και διαστημόπλοιο!).
Από το έτος του... κινηματογραφικού οργασμού δε θα μπορούσε να απουσιάζει και ο Μπενίσιο Ντελ Τόρο, που θα μας παρουσιάσει το "Crimson Peak", μια ιστορία φαντασμάτων στη Βικτωριανή εποχή με Charlie Hunnam, Benedict Cumberbatch, Jessica Chastain, Mia Wasikowska να αποτελούν το μικρό αλλά καθόλου αμελητέο καστ.
To 2015 κάνει και ο Τεν Τεν του Στίβεν Σπίλμπεργκ την επανεμφάνισή του, με το "Prisoners Of The Sun", με τον σπουδαίο σκηνοθέτη να μην περιορίζεται όμως μόνο σε αυτό και να δημιουργεί επίσης το "American Sniper". Πρόκειται για την βιογραφία του Αμερικανού πεζοναύτη Chris Kyle και στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα δούμε τον Μπράντλεϊ Κούπερ.
Τέλος, λιγότερες λεπτομέρειες είναι γνωστές για άλλες άκρως ενδιαφέρουσες παραγωγές όπως το "Killer Crow" του Ταραντίνο, που οι... καλές γλώσσες λένε πως θα έχει στοιχεία και από "Django" και από "Inglourious Basterds" (wow)! Ή ακόμη και το "Οutsider", όπου ο Τομ Χάρντι θα γίνει μέλος της Γιακούζα, μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου! Plus πως -ενδεχομένως- θα έχουμε το δεύτερο μέρος του "Αvatar" και των "Fantastic 4"!
Αυτά προς το παρόν νομίζω πως αρκούν...
Περισσότερα προσεχώς!