Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

ΟΣΟ ΚΟΒΟΥΝ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Υψηλότερο χρέος παρά τα «κουρέματα» και τα διαρκή μέτρα...





Σκαρφάλωσε στο 152,6% του ΑΕΠ το χρέος το γ' τρίμηνο του 2012




Στο 152,6% του ΑΕΠ ανήλθε το τρίτο τρίμηνο του 2012 το δημόσιο χρέος της Ελλάδας από 149,2% που ήταν το δεύτερο τρίμηνο του ίδιους έτους, σύμφωνα με... στοιχεία της Eurostat τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Παρά τα δυο «κουρέματα» (επαναγορά και PSI+) και τα διαρκή μέτρα το χρέος αυξάνεται ως ποσοστό του ΑΕΠ καθώς συρρικνώνεται το παραγόμενο προϊόν στην πρέσα της ύφεσης.
Tην Ελλάδα, που εμφανίζει το υψηλότερο χρέος στην ΕΕ, ακολουθούν η Ιταλία με 127,3%, η Πορτογαλία με 120,3% και η Ιρλανδία με 117%, ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στην Εσθονία με 9,6%, τη Βουλγαρία με 18,7% και το Λουξεμβούργο με 20,9%.

Στην ευρωζώνη το δημόσιο χρέος έφτασε το 90% το τρίτο τρίμηνο του 2012 έναντι 89,9% το δεύτερο τρίμηνο και στην ΕΕ ανήλθε στο 85,1% από 80%.

Σύμφωνα με την κοινοτική στατιστική υπηρεσία, το τρίτο τρίμηνο του 2012 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, αύξηση του δημοσίου χρέους παρατηρήθηκε σε 22 κράτη- μέλη και μείωση σε πέντε.

Οι σημαντικότερες αυξήσεις σημειώθηκαν στην Κύπρο (+17,5 ποσοστιαίες μονάδες), την Ιρλανδία (+13,4%) και την Ισπανία (+10,7%), ενώ οι σημαντικότερες μειώσεις παρατηρήθηκαν στην Ελλάδα (-11,1%), την Ουγγαρία (-4,8%) και τη Λετονία (-3,6%).


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2013/01/blog-post_24.html#ixzz2J0PksZ1s

ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Χρυσό στεφάνι στο ...Βαρδάρη!




Ενα ακόμα σπουδαίο αρχαιολογικό εύρημα ήρθε στο φως χάρη στις ανασκαφές που γίνονται για το μετρό της Θεσσαλονίκης.




Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, στο εργοτάξιο του μετρό στην πλατεία Δημοκρατίας στο Βαρδάρη την ώρα που οι αρχαιολόγοι και οι...εξειδικευμένοι εργάτες άνοιγαν έναν τάφο, αντίκρισαν ένα χρυσό στεφάνι. Το πολύτιμο αντικείμενο θα καθαριστεί και συντηρηθεί από τους αρχαιολόγους της ΙΣΤ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, οι οποίοι και θα μελετήσουν εξονυχιστικά στο εύρημα.

Σε αυτή τη φάση της ανασκαφής πάντως, οι τάφοι που βρίσκει η αρχαιολογική σκαπάνη στην περιοχή της πλατείας Δημοκρατίας ανάγονται στην ελληνιστική περίοδο.

Το χρυσό στεφάνι που ήρθε σήμερα στο φως είναι το ένατο το οποίο βρέθηκε μέχρι στιγμής κατά τη διάρκεια των μακρόχρονων ανασκαφών που γίνονται στο πλαίσιο κατασκευής του μετρό της Θεσσαλονίκης. Τα προηγούμενα οκτώ χρυσά στεφάνια, βρέθηκαν σε έναν τάφο στο εργοτάξιο του μετρό στο Πανεπιστήμιο.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2013/01/blog-post_6161.html#ixzz2J0OBs4pn

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕ ΝΕΡΟ

Δολοφονούν τους εφευρέτες που μετατρέπουν το νερό σε καύσιμο;

 
Φωτογραφία για Δολοφονούν τους εφευρέτες που μετατρέπουν το νερό σε καύσιμο;
Πόσα χρόνια ακούμε πως ο τάδε εφηύρε τη μέθοδο μέσω της οποίας τα αυτοκίνητα μπορούν να κινηθούν με νερό αντί για βενζίνη ή πετρέλαιο Συνεντεύξεις και βίντεο κυρίως σε ξένα τηλεοπτικά δίκτυα …

Έχετε ακούσει ποτέ οι εφευρέσεις αυτές να προχωράνε; Να βγαίνουν στη παραγωγή; Όχι.

Ένας απ’ αυτούς ο Stan Meyer(πρώτο βίντεο) δημιούργησε το τρόπο έτσι ώστε ένα αυτοκίνητο να κινείται για 100 μίλια με ένα γαλόνι νερού!

Το 1998 δηλητηριάστηκε και πέθανε και μια βδομάδα αργότερα το αυτοκίνητο που είχε δημιουργήσει ως δείγμα , χάθηκε…μαζί με τον εξοπλισμό του…Ο Stan είχε αναφέρει – καταγγείλει πως τον απειλούν πετρελαϊκές εταιρείες και πως δεν υποκύπτει στις απειλές τους…Τελικά υπέκυψε με άδοξο τρόπο…

Πρίν ένα χρόνο περίπου τα ελληνικά κανάλια είχαν προβάλλει έναν έλληνα ηλεκτρονικό , ο οποίος κατασκεύασε αυτοκίνητο το οποίο μπορεί να κινηθεί 50 χιλιόμετρα με ένα ποτήρι νερό. Το 2012 θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή αυτοκινήτων με νερό…είχε δηλώσει σε συνέντευξη του στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.


Σε καμία περίπτωση δε λέμε πως θα δηλητηριάσουν τον έλληνα εφευρέτη..

Αλλά περιμένετε εσείς να δείτε το 2012 αυτοκίνητα στους δρόμους τα οποία να χρησιμοποιούν νερό …

ΖΑΜΠΕΤΑΣ

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Γιώργος Ζαμπέτας
Δημοσίευση: 25 Ιανουαρίου 2013
Ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, ο συνθέτης του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού, ο άνθρωπος έξω καρδιά, το πειραχτήρι, ο showman της δεκαετίας του '70!



Ο Γιώργος Ζαμπέτας, το καλύτερο μπουζούκι, ο άνθρωπος έξω καρδιά, ο γλεντζές, ο κεφάτος, το πειραχτηρι!
Γεννήθηκε 25 Ιανουαρίου 1925 στο Μεταξουργείο και από μικρή ηλικία έδειξε ενδιαφέρον για τη μουσική σκαρώνοντας τις πρώτες του μελωδίες στο μπουζούκι, ενώ εργαζόταν στο κουρείο του πατέρα του.

Το 1932, και ενώ ήταν μόλις επτά ετών κερδίζει το πρώτο του βραβείο, ως μαθητής της πρώτης δημοτικού, παίζοντας το πρώτο του τραγούδι σε διαγωνισμό του σχολείου.
Το 1938 γνωρίζει τον μεγάλο κλασικό μας συνθέτη Βασίλη Τσιτσάνη και αυτή η γνωριμία έμελλε να παίξει καθοριστικό ρόλο στην καλλιτεχνική του προσωπικότητα.

Το 1940 η οικογένεια Ζαμπέτα μετακομίζει στο Αιγάλεω και από εκείνη τη στιγμή ο Ζαμπέτας απόκτησε ένα άρρηκτο δεσμό με την πόλη, της οποίας εμπνεύστηκε και χάρισε το προσωνύμιο «Σίτι», κατά τη διάρκεια μια περιοδείας του στη Βρετανία.

Το 1942 δημιουργεί το πρώτο του συγκρότημα του οποίου η ενασχόληση ήταν οι καντάδες της εποχής στα κορίτσια.
Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '50 γράφει τα πρώτα του ρεμπέτικα τραγούδια τα οποία ερμηνεύτηκαν από τον Πρόδρομο Τσαουσάκη («Σαν σήμερα, σαν σήμερα...»), τον Στέλιο Καζαντζίδη («Βαθειά στη θάλασσα θα πέσω»), τον Μανώλη Καναρίδη («Όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα») και την Πόλυ Πάνου («Να πας να πεις στη μάνα μου»).

Την επόμενη δεκαετία, η καριέρα του γνωρίζει την επιτυχία που της αξίζει, ενώ ταξιδεύει σε Ευρώπη και Αμερική κάνοντας σημαντικές εμφανίσεις.
Την ίδια εποχή, ακμάζει ο Ελληνικός Κινηματογράφος και ο Ζαμπέτας συμμετέχει σε πάνω από 100 ταινίες παίζοντας μπουζούκι και κάνοντας τα τραγούδια του ακόμη πιο δημοφιλή.

Οι αξεπέραστες δημιουργίες του «Τα δειλινά», «Τα ξημερώματα», «Δεν έχει δρόμο να διαβώ» και πολλές άλλες, τον καθιέρωσαν ως έναν από τους σημαντικότερους Ελληνες συνθέτες του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού, αλλά η δεξιοτεχνία του στο μπουζούκι ήταν αυτή που παραμενει μέχρι και σήμερα απαράμιλλη.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '70, όταν τα ήθη αρχίζουν να αλλάζουν, ο Ζαμπέτας κάνει στροφή στη σάτιρα υπό μορφή σώου στα κέντρα, με τις γνωστές του επιτυχίες «Ο Θανάσης», «Ο πενηντάρης», «Μάλιστα κύριε» κ.λ.π. και δημιουργεί και πάλι αίσθηση στο κοινό.

Από τη δεκαετία του '80 και μετά, το είδος αυτό φάνηκε να παρακμάζει και μόνο μετά το 1990 οι δισκογραφικές εταιρείες ανακαλύπτουν ξανά τα τραγούδια του και τα ξανασυστήνουν στον κόσμο που τα δέχεται με μεγάλη ικανοποίηση.




Ο Γιώργος Ζαμπέτας έφυγε νωρίς, μόλις στα 67 του στις 10 Μαρτίου 1992, ενώ από τραγική σύμπτωση την ίδια ημερομηνία 10 Μαρτίου 2008 απεβίωση και ο γιος του Μιχάλης.
Ο Δήμος Αιγάλεω, τίμησε δύο φορές το μεγάλο συνθέτη, όσο ήταν ακόμα εν ζωή, σε εκδηλώσεις που διοργάνωσε τον Απρίλιο του 1988 και το Σεπτέμβριο του 1990, ενώ μια πλατεία της πόλης, κοντά στο σπίτι του φέρει το όνομά του.

ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΥΜΑΧΙΑ

Έλληνες γίνονται Βούλγαροι για να μην πληρώσουν φόρους!

Δημοσιευμένη  εικόνα

Μπορεί να γεννήθηκαν στην Ελλάδα και να ζουν σε ελληνικά χώματα αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να βγάλουν βουλγαρικές ταυτότητες και πινακίδες, ώστε να γλιτώσουν τη βαριά φορολογία και τα χαράτσια που επιβάλει η ελληνική κυβέρνηση!


Η γειτονική χώρα τους τα παρέχει όλα: βουλγάρικες ταυτότητες και... πινακίδες, χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές και τους απαλλάσσει από τεκμήρια, αφορολόγητα και έκτακτες εισφορές! Σύμφωνα με το star.gr έχει στηθεί μάλιστα για χάρη των φτωχών και ταλαιπωρημένων Ελλήνων ολόκληρη επιχείρηση!

Πιο συγκεκριμένα, έχουν δημιουργηθεί «κατάλληλα» γραφεία με εξειδίκευση στο πώς να «κλέψει κανείς το ελληνικό κράτος!» Οι επιχειρήσεις αυτές βοηθούν για παράδειγμα τους Έλληνες που είναι κάτοχοι πολυτελών αυτοκινήτων να δημιουργούν εικονικές εταιρείες, στις οποίες και καταγράφουν το αυτοκίνητό τους, έναντι κάποιου ελάχιστου ποσού!

Ήδη πάνω από 10.000 αυτοκίνητα Ελλήνων κατόχων κυκλοφορούν στη χώρα με βουλγαρικές πινακίδες.

Το απίστευτο στην όλη υπόθεση, είναι ότι το θέμα δεν γίνεται υπό άκρα μυστικότητα, αντιθέτως ακόμη και στο διαδίκτυο κυκλοφορούν δεκάδες αγγελίες σχετικά με τον τρόπο έκδοσης βουλγαρικών πινακίδων με αναλυτικά κοστολόγια.

«Η διακίνηση των αυτοκινήτων στα σύνορα με τη Βουλγαρία δεν ελέγχεται!» επιβεβαιώνει ο πρόεδρος ομοσπονδίας τελωνιακών υπαλλήλων Ελλάδος Δ. Τριμπόνιας, τονίζοντας πως έχει επανειλημμένα ενημερώσει τους αρμόδιους αλλά τίποτα από όσα έπρεπε δεν έγιναν!

«Έχουμε κατ' επανάληψη τονίσει τα 3 τελευταία χρόνια στην πολιτική ηγεσία πως υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή, λαθρεμπόριο και παράνομη διακίνηση αυτοκινήτων αλλά δεν πήραν τις πρωτοβουλίες που έπρεπε» είπε χαρακτηριστικά ο κος Τριμπόνιας στο «πρωινό Αντ1», υπογραμμίζοντας πως αν θέλει η πολιτεία να αντιστρέψει την κατάσταση «θα πρέπει στον Προμαχώνα, το Ορμένιο και την Εξοχή να στηθούν τελωνιακά κλιμάκια και να κάνουν ελέγχους».

crimenet.gr

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΙΑΚΟΣ

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

AΝΤΕΧΕΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ;;; Αυτό είναι το πραγματικό τέλος του Αθανάσιου Διάκου!!!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Το καλοκαίρι του 1947 ως μαθητής της Β' τάξης της Εκκλησιαστικής Σχολής Λαμίας, δέχτηκα την παρακίνηση του αείμνηστου Διευθυντού της Δημητρίου Κρικέλα να συγκεντρώσω πληροφορίες από γέρους Λαμιώτες που τις είχαν από τους... πατεράδες τους, για ποιο ήταν το πραγματικό τέλος του Αθανασίου Διάκου.

Ταξι­νομώντας αυτές που συγκέντρωσα, είδα ότι τέσσερες ήταν ακριβώς ίδιες, αν και προέρχονταν από γερόντια που ζού­σαν σε διαφορετικά σημεία της Λαμίας ο καθένας και μά­λιστα ένας παππούς ήταν απ' τη Ροδίτσα. Διασταυρώνοντας τες αργότερα, με όσα διάβαζα άλλα, καταλάβαινα ότι αυ­τές που είχα ήταν ασφαλώς οι σωστές.

Το κύριο σημείο τους και κοινό, ήταν ότι τρεις Έλληνες, όταν έπιασαν το Διάκο και τον έφεραν στη Λαμία, τον έκλεισαν σ' ένα πα­λιό κι εγκαταλειμμένο χάνι, εκεί που σήμερα έχει οικοδο­μηθεί το Λαογραφικό Μουσείο Λαμίας στην οδό Καλύβα - Μπακογιάννη. Αυτοί οι τρεις είχαν περάσει πίσω - δυ­τικά - στο χάνι και από δύο μισοχαλασμένα παραθυράκια είχαν παρακολουθήσει όλη τη νύχτα όλα όσα έγιναν μέσα στο χάνι, τα οποία και αναφέρω στη συνέχεια.

Μετά τη σύλληψη του Διάκου στα ποριά Δαμάστας, τον έφεραν με συνοδεία ποινών και τραυματισμένο στη Λαμία, οδηγώντας από τη νότια της είσοδο που περνούσε δίπλα από το Γολγοθά (όπως έλεγαν το ξε­κομμένο Λόφο όπου σήμερα είναι το κτίριο του Ορφα­νοτροφείου Αρρένων) και από την οδό Σατωβριάνδου (σήμερα) και συνέχεια τον έφτασαν και τον έκλεισαν μέσα στο παλιό χάνι, όπου σήμερα - πάλι καλά! - έχει ανεγερθεί το Λαογραφικό Μουσείο.

Τον έβαλαν μέσα και τον έδεσαν με σκοινιά σ' ένα παχνί, το οποίο ήταν και ο πρώτος τόπος του μαρτυρί­ου του.
Εκτός από δύο - τρεις Τούρκους που έμειναν μέσα να τον επιτηρούν, οι άλλοι - όχι όλοι - έμειναν απ' έξω, ανατολικά σε κάτι δέντρα που ήταν εκεί, περιμένοντας από περιέργεια, ίσως, να ιδούν τι θα γινόταν. Όταν τον έδεσαν κι έφυγαν, ο Διάκος άρχισε να πο­νάει από τα τραύματα που είχε, καταπονημένος κι από την ταλαιπωρία.

Είχε περάσει αρκετή ώρα, όταν άνοιξε η πόρτα και μπήκαν μέσα δύο άντρες, που από τις φορεσιές τους έδειχναν ότι ήταν μπέηδες. Τον έναν, τον ήξερε από πριν. Ήταν ο Ομέρ Βρυώνης. Τον άλλον όχι. Απ' ότι όμως εί­χαν ακούσει, υπολόγισαν ότι ήταν ο σκληρός Χαλήλ Μπέης. Αυτός μόνος προχώρησε κι άρχισε να κάνει έλεγ­χο αν είχαν δέσει καλά το Διάκο. Τόσο πολύ φάνηκε ότι, κι ακόμα δεμένον, τον φοβόταν.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013

Πώς μια μπριζόλα μπορεί να σε σκοτώσει;;;

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μια μπριζόλα στα κάρβουνα έχει τόσα καρκινογόνα, όσα 600 τσιγάρα! Τι μπορείτε να κάνετε για να προστατευθείτε;
Σας αρέσει να «ξεροψήνετε» τα τρόφιμα; Τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι κατά τη διαδικασία αυτή αναπτύσσονται ετεροκυκλικές αμίνες και πολυαρωματικοί υδρογονάνθρακες (PAH), οι οποίοι αποτελούν σοβαρούς προ-οξειδωτικούς και καρκινογόνους παράγοντες. Επίσης, μην ψήνετε τα τρόφιμα σε «γυμνή» φλόγα! Το ψήσιμο στη θράκα είναι πραγματικά μία μια επιβλαβής πρακτική…

Οι ετεροκυκλικές αμίνες παράγονται κυρίως σε κρέατα με λίγα λιπαρά και με ευαίσθητες πρωτεΐνες, όπως είναι τα πουλερικά και τα ψάρια. Ωστόσο, υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα πιο σοβαρό: το λίπος που στάζει στη θράκα πυρολύεται και από τον καπνό του παράγονται πολυαρωματικοί υδρογονάνθρακες (που είναι πολύ πιο επικίνδυνοι από τις ετεροκυκλικές αμίνες), οι οποίοι επαναδιαλύονται στον υπόλοιπο λιπαρό ιστό του κρέατος.

Έχει υπολογιστεί ότι μια μπριζόλα στα κάρβουνα έχει τόσα καρκινογόνα, όσα 600 τσιγάρα! Ευτυχώς που το πεπτικό σύστημα είναι πιο ανθεκτικό από το αναπνευστικό.

Ο Δρ. Γεώργιος Μπόσκου, Επίκουρος Καθηγητής Χαροκόπειου Πανεπιστημίου δηλώνει κατηγορηματικά: Μην «ξεροψήνετε» τα τρόφιμα! Ωστόσο, πολλές φορές τρώτε έξω χωρίς να έχετε τη δυνατότητα να παρέμβετε στον τρόπο ψησίματος των ζωικών τροφίμων. Τι μπορείτε να κάνετε στην περίπτωση αυτή έτσι ώστε να μειώσετε την πρόσληψη προοξειδωτικών και καρκινογόνων, μέσω της κατανάλωσης ζωικών προϊόντων;

2+1 λύσεις