Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

835.000 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΑΠΟΡΟΙ

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Ξεκίνησε η δωρεάν διανομή τροφίμων σε 835.000 άπορους

Ξεκίνησε από τον Άγιο Παντελεήμονα Αττικής η διανομή των τροφίμων του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο Υπουργός, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, μαζί με τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσ. Αρχιμανδρίτη π. Μάξιμο Παπαγιάννη, παρέδωσαν συσκευασίες τροφίμων (μακαρόνια και γραβιέρα), τα οποία χρησιμεύουν για τη σίτιση 200 και πλέον ατόμων που εξυπηρετούνται από το συσσίτιο της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονα. Τις επόμενες μέρες θα γίνει η διανομή και των υπόλοιπων τροφίμων (ρύζι, φέτα, ελαιόλαδο).

Ο κ. Τσαυτάρης και ο Πρωτοσύγκελλος πατήρ Μάξιμος επισκέφθηκαν τους χώρους του συσσιτίου κι ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους, όλοι εθελοντές, για τον αριθμό των ανθρώπων που καθημερινά επισκέπτονται το συσσίτιο της εκκλησίας, οι οποίοι όπως τονίστηκε έχουν αυξηθεί δραματικά τα τελευταία δύο χρόνια.

Η διανομή των προϊόντων ξεκίνησε αφού ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για τη δωρεάν διανομή τροφίμων για το έτος 2012, ύψους 23,3 εκατομμυρίων ευρώ και οριστικοποιήθηκαν και οι λίστες με τους δικαιούχους, που ορίζουν οι 730 κοινωνικοί φορείς, με τους οποίους συνεργάζεται το ΥΠΑΑΤ.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, με αφορμή την έναρξη της διανομής των τροφίμων δήλωσε:

«Αρχίζει σήμερα η δωρεάν διανομή τροφίμων, ένα πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η διεργασία του οποίου έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετούς μήνες.

Ξεκινούμε από εδώ, από τον Αγ. Παντελεήμονα τη διανομή 10.500 τόνων τροφίμων αξίας 23,5 εκατ. €, σε περισσότερους από 800.000 δικαιούχους ή σε 240.000 οικογένειες που έχουν ανάγκη υποστήριξης.

Χαίρομαι που το πρόγραμμα αυτό τελειώνει με επιτυχία και θέλω να ευχαριστήσω όλους του Κοινωνικούς μας Εταίρους γιατί το Υπουργείο έχει την ευθύνη να κάνει τις διεργασίες του διαγωνισμού, να βρει τις εταιρείες, να βρει τις ποσότητες των τροφίμων, να τα ελέγξει όλα, αλλά είναι οι Κοινωνικοί Εταίροι που καταρτίζουν τη λίστα των δικαιούχων, των ανθρώπων που έχουν πραγματικά την ανάγκη αυτής της υποστήριξης.

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012


Eurogroup-Ένα θρίλερ ευλογία> Έτσι θα αποτεφρωθεί το διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό της χώρας!





Από τον Βασίλη Μπόνιο

Το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" αισθάνεται δικαίωση μια και καιρό τώρα υποστηρίζουμε πως η Τρόικα δεν εμπιστεύεται τους διεφθαρμένους πολιτικούς οι οποίοι καταπίνουν τις λίστες Λαγκάρντ.
Ως τα ξημερώματα τα εγχώρια παπαγαλάκια παρουσίαζαν σίγουρη τη δόση και μάλιστα των 40 δις με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αστείρευτη πολύωρη παπαρολογία της Μαρίας Σπυράκη στην έκτακτη εκπομπή του Παύλου Τσίμα, οι "πηγές" της οποίας έδιναν σίγουρη την απόφαση για την εκταμίευση.
Εμείς επιμένουμε να λέμε και να γράφουμε, κόντρα σε εκείνους που εμφανίζουν στα διαπλεκόμενα ΜΜΕ τους αστρική βροχή από ευρώ, ότι οι Ευρωπαίοι, ο Αμερικανοί και ο τελευταίος κάτοικος του πιο μικρού αφρικανικού χωριού γνωρίζει πόσο διεφθαρμένοι είναι οι Ελληνες πολιτικοί. Γνωρίζει πως είναι προτιμότερο να εμπιστευθούν τα λεφτά τους στον Αλ Καπόνε παρά στο πολιτικό προσωπικό της χώρας. Ούτε ένα ευρώ δεν μπορείς να εμπιστευθείς σε ένα διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό που υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια το βαθύ σκοτεινό κράτος της μεταπολίτευσης. Το κρατικοδίατο, το διαπλεκόμενο, αυτό που δολοφονεί τα όνειρα κάθε ανθρώπου που δεν ανήκει στο σύστημά του.
Το μαρτύριο της σταγόνας λοιπόν, ώσπου να φτάσουμε στο σημείο να τους εκλιπαρούμε γονατιστοί να βγούμε από το ευρώ.
Αυτό είναι το συμπέρασμα του χθεσινοβραδινού θρίλερ στο οποίο πρωταγωνίστησε η Κριστίν Λαγκάρντ. Θα βρισκόμαστε στα Μνημόνια τουλάχιστο ως το 2017. Θα ξεχάσουμε την Ελλάδα που ξέραμε, πολύ πιθανό να μας ξεχάσει και εκείνη.
Είναι μακρύς ο δρόμος για την κάθαρση.

Ποιο θα είναι το κέρδος της χώρας από αυτό το μαρτύριο;
Η αποτέφρωση του διεφθαρμένου πολιτικού προσωπικού της, που δεν το εμπιστεύεται η διεθνής κοινότητα και ένα γερό μάθημα σε όλους εμάς.

Από δω και στο εξής οφείλουμε  να προσέχουμε ποιους ψηφίζουμε για να υπερασπισθούν την αρχαιότερη Δημοκρατία της ιστορίας η οποία βολοδέρνει- εν έτει 2012- ανάμεσα στους αποτριχωμένους κοιλιακούς του Κασιδιάρη και τις λιμουζίνες των Σιουφοπετσάλνικων.

Η Γερμανία και άλλες χώρες δεν δίνουν τελική λύση στο ελληνικό πρόβλημα γιατί δεν εμπιστεύονται την Ελλάδα δήλωσε στους Νέους Φακέλους ο διευθυντής του Κέντρου Ευρωπαϊκών Πολιτικών Μελετών (Centre for European Policy Studies - CEPS) και γνωστός οικονομολόγος Ντάνιελ Γκρος.
Φυσικά εννοεί ότι δεν εμπιστεύονται τους Έλληνες πολιτικούς, όπως ο Παπακωνσταντίνου στον οποίο η πανίσχυρη Λαγκάρντ έστειλε την περίφημη λίστα κι εκείνος, ο ανεκδιήγητος, δήλωσε ότι την έχασε(!)

ΣΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Το υποχρεωτικό καθάρισμα ή αλλιώς: "Soji"

Δημοσιευμένη  εικόνα



H Ιαπωνία είναι μια χώρα με διαφορετικό πολιτισμό, που η κοινωνική της ανάπτυξη και συνοχή στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην πειθαρχία και στην οργανωτική δομή. Υπάρχουν κάποιες παραδόσεις στην Ιαπωνία που είναι ξένες στην δικιά μας κουλτούρα. Πολλές από τις κοινωνικές συνήθειές τους, για άλλους αποτελούν αιτία χλευασμού ή θαυμασμού. Μία από αυτές είναι η λεγόμενη «Soji» (扫除), ή αλλιώς : «το καθάρισμα».

Δεν αναφερόμαστε στο καθάρισμα των δωματίων των παιδιών, αλλά στον καθαρισμό του σχολείου!

Στην Ιαπωνία, οι μαθητές είναι αυτοί που καθαρίζουν το σχολείο τους. Αυτό ξεκινά από την μικρή τους ηλικία ώστε να εξοικειωθούν στη συνέχεια, θεωρώντας την μια απλή και συνήθη τακτική.

Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τον σάλο που θα δημιουργούσε εδώ αν ζητούσαμε από τα μικρά μας αγγελούδια να σκουπίζουν την τάξη τους. Πιθανόν -αν όχι όλοι-, τουλάχιστον οι περισσότεροι σύλλογοι γονέων θα διαμαρτύρονταν για το καψόνι που θα είχαμε υποβάλει στα παιδιά.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

Στην Ιαπωνία όμως θεωρείται απολύτως φυσιολογικό και δεν σοκάρει κανέναν. Αλλά γιατί άραγε δεν θα έπρεπε να επιβάλλεται στους μαθητές; Η έννοια της υπευθυνότητας και του σεβασμού είναι κάποιοι σημαντικοί λόγοι που συνηγορούν στην εφαρμογή του.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

Σε σχολεία που διαθέτουν πισίνα, οι μαθητές επίσης αναλαμβάνουν τον καθαρισμό της!

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

Κανένα μέρος του σχολείου δεν γλυτώνει. Ακόμη κι οι τουαλέτες είναι μέρος του «παιχνιδιού»!

Δημοσιευμένη  εικόνα

ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ

Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Οι κυβερνήσεις των Μνημονίων υπέγραψαν αποπληρωμή δανείων το '13-'14 ύψους 55,5 δισ. ευρώ!

Στοιχεία-σοκ για την "επιταγές" που έχουν υπογράψει οι τρεις κυβερνήσεις του Μνημονίου (Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά) και οι οποίες έχουν δέσει την χώρα... 
...με πραγματικές αλυσίδες υπονομεύοντας καίρια την ασφάλειά της (στις ΕΔ η κατάσταση είναι εξαιρετικά επιβαρυμένη σε όλα τα επίπεδα...) φέρνει το Γενικό Λογιστήριο του Kράτους για τις υποχρεώσεις του βραχυπρόθεσμου δανεισμού, αναδεικνύοντας το δράμα στο οποιο έχουν οδηγήσει πολιτική και οικονομική ελιτ την Ελλάδα.
 
Από τα στοιχεία του ΓΛΚ προκύπτει οτι το ποσό που χρειαζόμαστε την ερχόμενη διετία για αποπληρωμή των χρεών που έχουν φορτώσει την Ελλάδα σε συνδυασμό - κυρίως - με την ύφεση και την υποανάπτυξη, απλά δεν μπορεί να πληρωθεί: Το ιλιγγιώδες ποσό των 55,5 δισ. ευρώ ή το περίπου 18,3% του συνολικού χρέους της χώρας, πρέπει να καταβάλει το Δημόσιο τη διετία 2013- 2014 για τις λήξεις των ομολόγων και των δανείων του!
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΛΚ, εφέτος έληγαν ομόλογα και δάνεια ύψους 300 εκατ. ευρώ και έντοκα γραμμάτια 13,9 δισ. ευρώ "μόλις" και "την βγάλαμε" "με την ψυχή στο στόμα", με μηδενική αποπληρωμή των υποχρεώσεων του δημοσίου, και θάνατο της εσωτερικής αγοράς.
 
Το 2013 και το 2014 έρχεται ο πρώτος λογαριασμός των Μνημονίων του Γ.Παπανδρέου και του Γ.Παπακωνσταντίνου, καθώς οι λήξεις ανέρχονται σε 30,4 δισ. ευρώ και σε 25,1 δισ. ευρώ αντίστοιχα! Δηλαδη θα πληρώσουμε 250% περισσότερα δάνεια το 2013 από το 2012 και το 2014 195% περισσότερα δάνεια.
 
Το 9μηνο εφέτος, το Δημόσιο δανείστηκε κατά 56% από τον μηχανισμό στήριξης EFSF, κατά 41,9% μέσω εντόκων γραμματίων και κατά 2,1% από το ΔΝΤ, με τη μέση «ωρίμανση» του συνολικού δανεισμού να ανέρχεται σε 9,47 χρόνια, δηλαδή χρονικό όριο εξαιρετικά σύντομο για να μπορέσει να αναπνεύσει η οικονομία. Στον αντίποδα, τα δάνεια που χορηγήθηκαν με την εγγύηση του Δημοσίου ήταν το 9μηνο εφέτος 19,7 δισ. ευρώ, έναντι 20 δισ. ευρώ στο τέλος του α΄ εξαμήνου.
 
Ακόμα, σε διάστημα μεγαλύτερο της πενταετίας λήγουν υποχρεώσεις του Δημοσίου ύψους 216,7 δισ. ευρώ (71,4% του συνόλου)! Όλα αυτά υπάρχει περίπτωση να αποπληρωθούν ποτέ με ρυθμούς ανάπτυξης όπως αυτοί στους οποίους έχουν καταδικάσει την χώρα οι της τρόϊκα σε συνεργασία με την εγχώρια πολιτική και οικονομική ελίτ; Ποτέ, φυσικά! Απλά θα χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας.
 
Το συγκεκριμένο γεγονός, σε συνδυασμό με το ότι το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης παραμένει στο τέλος του 9μήνου στα 303,5 δισ. ευρώ, δείχνει πως οτιδήποτε, πέρα από "κούρεμα" κατά 35-50% (ανάλογα με την υπολογιζόμενη ύφεση) και με δεδομένη και αυτονόητη την ανάγκη επιστροφής σε ρυθμύς ανάπτυξης, απλά οδηγεί σε τελική πτώχευση την Ελλάδα και σε πιθανή κατάρρευση την ευρωζώνης.
Για τα ταμειακά διαθεσιμα, καλύτερα ας μην μιλάμε: Στην χώρα, όπου έχει τον μεγαλύτερο, ίσως ορυκτό πλούτο της Ευρώπης και τα πλεον υποσχόμενα κοιτάσματα υδρογονανθράκων, η διαχείριση αυτού του πλούτου ή καλύτερα η η μη διαχείριση και η εγκατάλειψη των πλουτοπαραγωγικών πηγών της έχει αφήσει στο ταμείο μόλις 3,53 δισ. ευρώ, στο τέλος του 9μήνου (από 3,49 δισ. ευρώ στο τέλος του α΄ 6μήνου).

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΩΘΕΙ

Πανικό έχει προκαλέσει η μοναδική πόλη στη γη που θα σωθεί στην συντέλεια του κόσμου! Που βρίσκεται;
Ημερομηνία: 21 Νοεμβρίου 2012
Πανικο εχει προκαλεσει η μοναδικη πολη στη γη που θα σωθει στην συντελεια του κοσμου! Που βρισκεται;
Ειδικοί σε θέματα καταστροφολογίας, οραματιστές και διάσημοι διαδικτυακοί new age «γκουρού» διατείνονται πως στο Μπουγκαράς έχουν εντοπιστεί σπάνια «δονητικά κύματα» και ιδιότητες που υποδεικνύουν πως το μέρος αποτελεί πύλη μεταξύ διαφορετικών κόσμων.

Από τότε που η φιλολογία περί ημερολογίου των Μάγια και προφητειών για την συντέλεια του κόσμου κατέκλυσε την παγκόσμια μαζική κουλτούρα - και αναπόφευκτα τις συνειδήσεις των ανθρώπων -ένα μικρό, σχεδόν ανύπαρκτο γαλλικό χωριό στους πρόποδες των Πυρηναίων είδε την τύχη του να αλλάζει απροσδόκητα και τους κατοίκους του να μην προλαβαίνουν να μετράνε ευρώ...


Έκτοτε, το όρος που υψώνεται πάνω από την κοινότητα του Μπουγκαράς, στη νοτιοδυτική Γαλλία που αποτελεί μέρος της οροσειράς των Πυρηναίων, έχει μετατραπεί σε τόπο «νεόκοπου» προσκυνήματος, αλλά και «κοπτήριο χρημάτων», καθώς οι τιμές των ακινήτων έχουν τριπλασιαστεί ενώ οι τουρίστες συρρέουν κατά χιλιάδες.

Σε σημείο μάλιστα που οι τοπικές Αρχές αποφάσισαν να αποκλείσουν την πρόσβαση στο βουνό για το διάστημα μεταξύ 19-23 Δεκεμβρίου, για λόγους «ασφαλείας» και αποτροπής μαζικών εκδηλώσεων που θα μπορούσαν να αποβούν επικίνδυνες για τις συρρέουσες μάζες, οι οποίες αναμένονται να κατακλύσουν το μέρος στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν της επερχόμενης αποκάλυψης.
Πηγή: www.zougla.gr