Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ

Μαγικός ρεαλισμός

 
Μαγικός ρεαλισμός
 

Φωτογραφίες που θυμίζουν άλλες εποχές

H Elena Shumilova είναι Ρωσίδα φωτογράφος. Εμπνέεται από την καθημερινή ζωή των δύο παιδιών της. Ζουν σε μία φάρμα με πολλά και διαφορετικά ζώα. Το τοπίο της περιοχής σε συνδυασμό με τα παιδιά και τα ζώα έχουν σαν φωτογραφικό αποτέλεσμα ένα μαγικό ρεαλισμό!

ΣΟΒΑΡΗ ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ

Όταν η κλασική μουσική βγάζει πάθος

 
Με ένταση και στυλ
 

CHAMPIONS LEAGUE

Οι «μάχες» της Ευρώπης στις οθόνες μας

 
Οι «μάχες» της Ευρώπης στις οθόνες μας
 

Το πρόγραμμα μεταδόσεων των αγώνων Champions League και Europa League

Ένα τριήμερο ευρωπαϊκών ποδοσφαιρικών μαχών στις κορυφαίες ευρωπαϊκές διασυλλογικές οργανώσεις ξεκινά σήμερα.

Απόψε αναμετρώνται στις 21:45 Ατλέτικο Μαδρίτης – Τσέλσι και τον αγώνα θα μεταδώσει ζωντανά η Nova(Novasports 2 & Novasports 2 HD).

Αύριο 23 Απριλίου, στον άλλο ημιτελικό του Champions League, η Ρεάλ Μαδρίτης συναντά την Μπάγερν Μονάχου και τα βλέμματα όλων των φιλάθλων στρέφονται στις 21:45 στη Δημόσια Τηλεόραση.

Εξίσου σημαντικοί είναι οι αγώνες στην ημιτελική φάση του Europa League, οι οποίοι διεξάγονται την Πέμπτη 24 Απριλίου.

Στις 22.05 ξεκινά το Μπενφίκα - Γιουβέντους καθώς και το Σεβίλλη - Βαλένθια. Ο πρώτος αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ANT1 και ο δεύτερος -επίσης ζωντανά- από τα Novasports 2 & Novasports 2 HD.

ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

«Πάνω από 500 αυτοκτονίες λόγω λιτότητας στην Ελλάδα»

 
 «Πάνω από 500 αυτοκτονίες λόγω λιτότητας στην Ελλάδα»
 

Τι υποστηρίζει έρευνα του πανεπιστημίου Πόρτσμουθ

Για ξεκάθαρη σχέση μεταξύ των περικοπών λόγω κρίσης και της αύξησης του αριθμού των αυτοκτονιών στην Ελλάδα κάνει λόγο έρευνα του πανεπιστημίου Πόρτσμουθ, την οποία παρουσιάζει η βρετανική Guardian. Σύμφωνα με τη μελέτη, 551 άνδρες αυτοκτόνησαν το διάστημα 2009-2010 «αποκλειστικά εξαιτίας της λιτότητας».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η έρευνα, κάθε πτώση 1% στις κρατικές δαπάνες στην Ελλάδα, οδηγεί σε αύξηση των ανδρικών αυτοκτονιών κατά 0,43%. Μετά την επεξεργασία άλλων πιθανών αιτιών αυτοκτονίας, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι 551 άνδρες αυτοκτόνησαν «αποκλειστικά εξαιτίας της λιτότητας» από το 2009 ως το 2010, δηλώνει στη Guardian ο Νικόλαος Αντωνακάκης, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης.
 

GAMES ΣΕ ΝΕΑ ΕΠΙΠΕΔΑ

Γιλέκο βάζει τους videogamers «μέσα» στο παιχνίδι

 
Γιλέκο βάζει τους videogamers «μέσα» στο παιχνίδι
 

«Μεταφράζει» εκρήξεις και πυροβολισμούς σε δονήσεις

Με στόχο να φέρει τους θεατές και τους videogamers πιο κοντά στα όσα διαδραματίζονται στην οθόνη, μια εταιρεία ανέπτυξε ένα ειδικό γιλέκο.

Το KOR-FX 4DFX είναι μια ελαφριά συσκευή που φοριέται στο στήθος και «μεταφράζει» τους ήχους σε δονήσεις που «ανταποκρίνονται» σε εκρήξεις και πυροβολισμούς που λαμβάνουν χώρα είτε στην ταινία, είτε στο βιντεοπαιχνίδι.