Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΟΙ ΜΑΓΕΜΕΝΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Οι "Μαγεμένες" Συνημμένη Εικόνα: Μαγεμένες.jpg



Ο τίτλος και ο μύθος που τις περιβάλλει είναι ελκυστικός. Εχει έρωτα, μάγια και ξόρκια, μαρμαρωμένους βασιλιάδες, θεούς και ήρωες της ελληνικής μυθολογίας αλλά και μία θλιβερή λεηλασία που αποσιωπήθηκε και ξεχάστηκε.


Hρθα σήμερα να σας αφηγηθώ μια ιστορία της Ανατολής. Γιατί Ανατολή ήτανε η Θεσσαλονίκη το 19ο αιώνα, όταν το μικρό ελληνικό κράτος αγωνίζονταν να σηκώσει κεφάλι. Salonique, Turquie, έγραφαν μέχρι το 1912 οι σφραγίδες του ταχυδρομείου.

Μια ιστορία με βασίλισσες και βασιλιάδες, με χαμένα παλάτια και λασπωμένους στενούς δρόμους ανάμεσα σε ξύλινα τουρκόσπιτα, με ζαπτιέδες και υποχρεωτικούς πασάδες, με υπεροπτικούς ξένους και ατέλειωτη, πολύχρωμη φτωχολογιά, που έβγαζε το ψωμί και ζούσε, κι ας χτύπαγε την πόλη ο βοριάς κι ας πόναγαν τα κόκκαλα από την υγρασία - πράγμα στο οποίο επιμένουν οι ξένοι ταξιδιώτες - Χοάνη ζωντανή η Θεσσαλονίκη, που εύρισκαν καταφύγιο οι κατατρεγμένοι.

Πάνω στα σημερινά ερείπια της αρχαίας αγοράς της Θεσσαλονίκης, ο μύθος διηγείται πως 2.000 χρόνια πριν γεννήθηκε ένας παράνομος έρωτας μεταξύ του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της γυναίκας του βασιλιά της Θράκης. Ο Θράκας βασιλιάς, που την εποχή εκείνη φιλοξενούνταν στο παλάτι που υπήρχε εκεί, αντιλήφθηκε το γεγονός και οργισμένος έβαλε τους μάγους του να κάνουν μάγια στον Αλέξανδρο. Ο Αλέξανδρος, με τη βοήθεια του Αριστοτέλη, αντέστρεψε τα μάγια με αποτέλεσμα το μαγικό να χτυπήσει τη βασίλισσα και να μαρμαρώσει αυτή και η συνοδεία της, το βράδυ που πήγαιναν στο δωμάτιο του Αλέξανδρου.

Οι Μαγεμένες που τοποθετήθηκαν κατά τον 2ο μ.Χ. αιώνα, στέκονταν ακίνητες, σαν μαγεμένες που ήταν, πάνω σε μια κιονοστοιχία ανάμεσα στα σπίτια της εβραϊκής συνοικίας Rogos, μεταξύ των λουτρών “Παράδεισος” και της Παναγίας Χαλκέων, πάνω από την Εγνατία οδό και νότια της ανεσκαμμένης αρχαίας αγοράς.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Πρόκειται για οχτώ ανάγλυφες μυθολογικές μορφές, όπου αναπαριστούσαν το νεαρό θεό Διόνυσο δίπλα σε έναν πάνθηρα, την Αύρα με το πέπλο της, την Αριάδνη στεφανωμένη με τα φύλλα μιας κληματαριάς, τη Λήδα μαζί με τον κύκνο, μια Μαινάδα που παίζει διπλό φλάουτο, το Γανυμήδη μαζί με το Δία μεταμορφωμένο σε αετό και έναν Διόσκουρο με μια αναπαράσταση αλόγου στα πόδια του.


ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2012

Ποιες αποδείξεις πρέπει να υποβάλετε φέτος για να μειωθεί ο φόρος !!!

Δημοσιευμένη  εικόνα


Διευκρινίσεις σχετικά τις δαπάνες που οδηγούν σε μείωση του φόρου εισοδήματος και τις αποδείξεις που πρέπει να υποβάλλουν οι φορολογούμενοι με τη φετινή φορολογική τους δήλωση δίνει με εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομικών.

Η εγκύκλιος εστάλη σε όλες τις εφορίες ενόψει της υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων, διαδικασία που αναμένεται να ξεκινήσει από τον Απρίλιο.

Ειδικότερα στην εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζονται μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: Με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων συνυποβάλλονται κατά περίπτωση τα εξής δικαιολογητικά από τα οποία αποδεικνύεται η πραγματοποίηση από το φορολογούμενο των δαπανών, τις οποίες αυτός επικαλείται για μείωση του φόρου που προκύπτει στο εισόδημα του.

Αυτά είναι: ΔΑΠΑΝΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ Αποδείξεις που έχουν εκδοθεί από τον εκμισθωτή ή το νόμιμο εκπρόσωπό του. Αντί των οικείων αποδείξεων καταβολής ενοικίου, ο φορολογούμενος δικαιούται να υποβάλει υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986, από την οποία να προκύπτει το ποσό του ενοικίου που καταβλήθηκε από αυτόν για κύρια κατοικία του ιδίου και της οικογένειάς του, ως και τα στοιχεία των δικαιούχων στους οποίους το κατέβαλε και ο αριθμός του φορολογικού μητρώου των εκμισθωτών. Ποσοστό 10% της δαπάνης ενοικίου, η οποία δεν μπορεί να υπερβεί τα 1.000 ευρώ, μειώνει το συνολικό φόρο.

Τα ίδια ισχύουν και για το μίσθωμα που καταβάλλει ο φορολογούμενος που μισθώνει κατοικίες για τις στεγαστικές ανάγκες των τέκνων του που σπουδάζουν σε πόλη που δεν έχουν ιδιόκτητη κατοικία. Η μείωση αυτή αναγνωρίζεται μόνο όταν ο φορολογούμενος αναγράφει στις οικείες ενδείξεις της ετήσιας αρχικής (εμπρόθεσμης ή εκπρόθεσμης) δήλωσης φόρου εισοδήματος τον ΑΦΜ του εκμισθωτή. Αν πρόκειται για εκμισθωτές που δεν κατοικούν ούτε διαμένουν στην Ελλάδα, μπορεί να αναγράφεται ο ΑΦΜ του πληρεξουσίου ή του νόμιμου εκπροσώπου τους. Για τους ανήλικους εκμισθωτές, που δεν έχουν ΑΦΜ, αναγράφεται ο ΑΦΜ του προσώπου που έχει την επιμέλεια του ανηλίκου.

Όσοι παίρνουν στεγαστικό επίδομα, ανεξάρτητα από το ύψος του, δεν δικαιούνται την έκπτωση αυτή. Ομοίως, δε δικαιούνται τη μείωση αυτή οι φορολογούμενοι, όταν οι ίδιοι ή οι σύζυγοί τους, ή τα τέκνα που τους βαρύνουν έχουν πλήρη κυριότητα ή κατοχή (επικαρπία, δικαίωμα οίκησης) εξολοκλήρου, σε οικία με επιφάνεια τουλάχιστον ίση με εκείνη της μισθωμένης κύριας κατοικίας, η οποία βρίσκεται στον ίδιο νομό με τη μισθωμένη.
Το ίδιο ισχύει και όταν η πιο πάνω οικία ανήκει εξ αδιαιρέτου είτε στο φορολογούμενο και στη σύζυγό του είτε στο φορολογούμενο και στα τέκνα που τους βαρύνουν είτε στη σύζυγό του και στα τέκνα που τους βαρύνουν.

ΔΑΠΑΝΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ Για την απόδειξη της καταβολής του ποσού των ασφαλίστρων, με βάση τις οικείες ασφαλιστικές συμβάσεις, απαιτείται απόδειξη είσπραξης του ποσού των ασφαλίστρων ή σχετική βεβαίωση, από τις οποίες προκύπτει το είδος της ασφαλιστικής κάλυψης και το καθαρό καταβαλλόμενο ποσό των ασφαλίστρων, χωριστά από τυχόν οποιαδήποτε άλλη σχετική επιβάρυνση του ασφαλισμένου. Επίσης, τα στοιχεία του συμβαλλομένου και των ασφαλιζόμενων προσώπων, καθώς και ο αριθμός και η ημερομηνία της σχετικής σύμβασης.

ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ

«Κάηκε» ο Παπακωνσταντίνου από τον υπολογιστή του Διώτη

Δημοσιευμένη  εικόνα



«Κάηκε» ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου από το πόρισμα των ερευνών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ, καθώς όπως προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν το usb-stick το άνοιξε ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, ήδη έλειπαν τα ονόματα των συγγενών Παπακωνσταντίνου, άρα ο κ. Διώτης το παρέλαβε από τον τότε υπουργό, έχοντας ήδη «εξαφανιστεί» αυτά τα ονόματα.



«Κάηκε» ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου από το πόρισμα των ερευνών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ, καθώς όπως προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν το usb-stick το άνοιξε ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, ήδη έλειπαν τα ονόματα των συγγενών Παπακωνσταντίνου, άρα ο κ. Διώτης το παρέλαβε από τον τότε υπουργό, έχοντας ήδη «εξαφανιστεί» αυτά τα ονόματα.

Ειδικότερα, από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον φορητό υπολογιστή που είχε ο κ. Ιωάννης Διώτης ως προϊστάμενος του ΣΔΟΕ προέκυψε ότι δεν εντοπίστηκαν τα αρχεία των συγγενών Παπακωνσταντίνου. Να σημειωθεί ότι εάν η αλλοίωση είχε γίνει από τον κ. Διώτη τότε τα σχετικά ηλεκτρονικά ίχνη θα είχαν αποθηκευτεί και εντοπιστεί στην ηλεκτρονικό του υπολογιστή.

Πιο αναλυτικά, η πραγματογνωμοσύνη αναφέρει:
«πραγματοποιήθηκε εγκληματολογική αναζήτηση ως προς τις ονομασίες των 2062 αρχείων λογιστικών φύλλων διαμόρφωσης xls όπου κατέστη δυνατό να εντοπιστούν 1972 από αυτές σε διάφορες τοποθεσίες του πειστηρίου του σκληρού δίσκου...» και προσθέτει ότι στις ονομασίες που δεν εντοπίστηκαν περιλαμβάνονται και τα 3 αρχεία των συγγενών του Παπακωνσταντίνου.

Πέραν αυτών, σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη φαίνεται να έχει δημιουργηθεί και τρίτο usb stick. Συγκεκριμένα, η έκθεση της ΔΕΕ, που παραδόθηκε στην Προανακριτική Επιτροπή, αναφέρει ότι ο υπολογιστής δέχθηκε τρία στικακια «με ανακριτικό ενδιαφέρον».
Το συγκεκριμένο εύρημα οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο κ. Ιωάννης Διώτης δημιούργησε δύο και όχι ένα αντίγραφο του USB που του είχε παραδώσει ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και το ερώτημα που προκύπτει τώρα είναι που βρίσκεται το τρίτο αντίγραφο, ποιος και εάν ακόμα το έχει στην κατοχή του.


Πηγή:RAMNOUSIA

ΜΙΑ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕΣ

16 Απριλίου 2013
Αυτές είναι οι εφευρέσεις που δεν χρειάστηκαν ...αναβάθμιση στο πέρασμα των χρόνων!!!
 
 
Η πρώτη γραφομηχανή έφερε επανάσταση στον εκδοτικό χώρο, επιταχύνοντας τη διαδικασία γραφής των συγγραφέων, και όχι μόνο. Στο πέρασμα του χρόνου όμως εξελίχθηκε μέχρι που φτάσαμε στο σήμερα, και στους εξελιγμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα ότι οι περισσότερες των εφευρέσεων εξελίχθηκαν στο χρόνο και -όπως θα λέγαμε σήμερα- αναβαθμίστηκαν, δεχόμενες συνεχή βελτίωση. Υπάρχουν όμως ορισμένα αντικείμενα που αν και κάποια χρονολογούνται πάνω από 100 χρόνια (ή περισσότερο) εξακολουθούν να είναι τέλεια όπως το αρχικό προϊόν, χωρίς να έχουν υποστεί καμία αλλαγή ή αναβάθμιση. Ποια είναι αυτά που τα χρησιμοποιούμε μέχρι σήμερα χωρίς αλλαγή; Ιδού...
 
1. Συρματόπλεγμα
perierga.gr - 8 παλιές εφευρέσεις που δεν χρειάστηκαν ποτέ αναβάθμιση...
Εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην αγορά το 1870 με τη συνεργασία τεσσάρων παιδιών (Joseph Glidden, Jacob Haish, Charles Francis Washburn, Isaac L. Ellwood) που θέλησαν να κρατήσουν τις κότες του γείτονα μακριά από το μποστάνι τους!
 
2. Πλαστικό με φουσκάλες
perierga.gr - 8 παλιές εφευρέσεις που δεν χρειάστηκαν ποτέ αναβάθμιση...
Στα τέλη του 1950 ο Alfred Fielding και ο Marc Chavannes είχαν μια λαμπρή ιδέα για την κατασκευή ενός προστατευτικού υλικού που έμελλε να αλλάξει την αφάλεια μεταφοράς των αντικειμένων αλλά και να μας βοηθήσει μερικές φορές να ξεπεράσουμε την... ανία μας!
 
3. Κουνιστές πολυθρόνες
perierga.gr - 8 παλιές εφευρέσεις που δεν χρειάστηκαν ποτέ αναβάθμιση...
Αμερικανική εφεύρεση που ξεκίνησε να εμφανίζεται στην αγορά στις αρχές του 18ου αιώνα και υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής ανάμεσα στους κυνηγούς χρυσού της εποχής, που χαλάρωναν και ξεκουράζονταν στο λίκνισμά της.

ΠΟΥ ΠΑΣ ΑΓΟΡΙ

20 Απριλίου 2013
Δείτε το video παρωδία της Airfast tickets με τον Χρυσαυγίτη νταλικέρη και τον μετανάστη από το Μπαγκλαντές! (VIDEO)
Ένα νέο βίντεο αναστατώνει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σατιρίζοντας τις γνωστές διαφημίσεις με τον φορτηγατζή ομοφυλόφιλο και τον φορτηγατζή δράκουλα. Αυτή τη φορά ο φορτηγατζής είναι Χρυσαυγίτης.
Το ερασιτεχνικό βίντεο δημιούργησε και ανέβασε στο youtube o George Vessos και έχει ήδη 100.000 views.
 
 

www.iefimerida.gr

ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΥΧΗ

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Mιλάμε για μεγάλο... φάρδος!!! Γλίτωσε από από τις εκρήξεις στη Βοστώνη και το Τέξας!!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αυτός ο άνθρωπος είναι τυχερός. Ο 43χρονος Τζο Μπέρτι μόλις είχε τερματίσει στον μαραθώνιο της Βοστώνης όταν εξεράγη η πρώτη βόμβα, που σκότωσε τρεις ανθρώπους...

Δεν έπαθε απολύτως τίποτα, ούτε ο ίδιος, ούτε η γυναίκα του που βρισκόταν ακόμα πιο κοντά στο σημείο της έκρηξης.

Δύο μέρες μετά επέστρεφαν στο σπίτι τους στο Τέξας. Τη στιγμή που το εργοστάσιο λιπασμάτων τινάζονταν στον αέρα στην πόλη Γουέστ, το αυτοκίνητο του Μπέρτι διέσχιζε τον δρόμο απέναντι από το εργοστάσιο. Σώοι και αβλαβείς και από αυτή την θανατηφόρα έκρηξη.

"Κάποιος μου κάνει πλάκα, σκέφτηκα εκείνη τη στιγμή", λέει ο ίδιος στην συνέντευξή του στο Associated Press. H, κάποιος τον προστατεύει...