Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

Έφτασε στη χώρα μας το φαινόμενο της μείωσης προστατευτικού όζοντος - Τι πρέπει να ξέρετε


Ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν από την αύξηση της υπεριώδους ακτινοβολίας. Πως θα προστατευτείτε κατά τις Πασχαλινές διακοπές σας.

Όπως δήλωσε στο Newsit o Δόκτωρ Διαχείρισης Περιβάλλοντος , Ελευθέριος Σταματόπουλος "στο παρελθόν το πρόβλημα περιοριζόταν μόνο στον Βόρειο Πόλο. Οι παλαιότερες μετρήσεις έδειξαν ότι η μείωση του προστατευτικού όζοντος ήταν γύρω στο 30%. Στις μέρες μας το φαινόμενο γίνεται εντονότερο, φτάνει το 40% στο Βόρειο Πόλο και επεκτείνεται γύρω και από τη Μεσόγειο αλλά εδώ φτάνει μειωμένο, κοντά στο 10%. Υπολογίζουμε οτι έχουμε μείωση της στοιβάδας τους όζοντος στην Ελλάδα κοντά στο 10 με 15% ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας. Επομένως χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή".

Ποιοι κίνδυνοι υπάρχουν από την αύξηση της υπεριώδους ακτινοβολίας.

Όπως εξηγεί ο κύριος Σταματόπουλος η έκθεση στον ήλιο πρέπει να γίνεται με προσοχή, πάντα με καπέλο και αντιηλιακό. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζονται τα παιδιά κατά τις ώρες που εκτίθενται στον ήλιο καθώς είναι περισσότερο ευάλωτα.

ΜΕΤΡΟ ΜΕΤΑΤΟΠΙΖΕΤΑΙ

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

Θεσσαλονίκη: Αλλαγές στην οδό Μοναστηρίου λόγω έργων του μετρό


Στο βόρειο τμήμα της οδού Μοναστηρίου, από την Πλατεία Δημοκρατίας έως την οδό Ταντάλου, μετατοπίζεται από αύριο το εργοτάξιο...

για την κατασκευή του σταθμού «Δημοκρατίας» και της διακλάδωσης της γραμμής του μετρό Θεσσαλονίκης προς Σταυρούπολη, σύμφωνα με σχετική σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Στο πλαίσιο αυτό, δίνεται σε κυκλοφορία το νότιο τμήμα της οδού Μοναστηρίου, ενώ σημειώνεται ότι για την κατασκευή του σταθμού και της διακλάδωσης θα προηγηθεί η ολοκλήρωση της αρχαιολογικής έρευνας.

Η οδός Μοναστηρίου θα συνεχίσει να διαθέτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και μετατρέπονται σε αδιέξοδα τα τμήματα των οδών Προμηθέως και Οδυσσέως, από τη διασταύρωση με την οδό Αφροδίτης έως τη συμβολή τους με την οδό Μοναστηρίου. Η κυκλοφορία των οχημάτων για το συγκεκριμένο τμήμα θα γίνεται από τις γύρω οδούς.

Σημειώνεται ότι απαγορεύεται η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων σε αμφότερες τις πλευρές της οδού Ταντάλου.

ΠΕΤΟΥΝ

Base Jumping: Ιπτάμενοι άνθρωποι στη Νορβηγία (Videο)Base Jumping

Το εκπληκτικό video που ακολουθεί, καταφέρνει να συνδυάσει την αίσθηση της γαλήνης και της απόλυτης ελευθερίας, μαζί με την αδρεναλίνη που χτυπάει κόκκινο! Ελεύθερη πτώση στο Eikesdalen της Νορβηγίας…



Δείτε Περισσότερα: http://www.otherside.gr/2011/04/base-jumping-iptamenoi-anthrwpoi-norway-video/#ixzz1JDZ6DGY3

ΜΕΓΑΛΕ ΠΑΓΚΑΛΕ

Η απίστευτη "ερωτική" ιστορία της Θάτσερ με τον ...Πάγκαλο!!!!



Η μετάφραση ενός "διαλόγου" που παραλίγο να δημιουργήσει ...διπλωματικό επεισόδιο....
Ξέρετε δεν πρέπει να μας ξαφνιάζει ο Πάγκαλος με την ιδιαίτερη φρασεολογία και ιδιοσυγκρασία του
 το αποδεικνύει  το παρακάτω ....περιστατικό.!!!
Το πλέον απίθανο "ερωτικό" επεισόδιο της Θάτσερ συνέβη με τον Πάγκαλο ,όταν εκείνος αναπλήρωνε τον Ανδρέα Παπανδρέου σε ενα συμβούλιο Κορυφής.
''-Ποιος είναι αυτός ο χοντρός?"ψυθιρίζει η Θάτσερ στον διπλανό της ,'ομως τα ..άτιμα μικρόφωνα το μεγέθυναν.
''-Σε έχει πηδήξει ποτέ χοντρός?" άφησε να του ξεφύγει τσαντισμένος ο Πάγκαλος στα ελληνικά αλλά η..αφηρημένη μεταφράστρια αυτομάτως το μετέφρασε και πάγωσε το Συμβουλιο...

Μιλάμε ..άπαιχτος o Πάγκαλος..


Διαβάστε περισσότερα


Διαβάστε περισσότερα: http://rc-cafe.blogspot.com/#ixzz1JDWf2smy

ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΟΧΙ

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

Απίστευτο γκολ-φάουλ σε σκουπιδοτενεκέ!!


Η ικανότητα του Ντέιβιντ Μπέκαμ στις εκτελέσεις φάουλ είναι γνωστή. Όμως η ακρίβεια στην εκτέλεση τριών φάουλ σε τρεις... κάδους απορριμάτων εγείρει ερωτηματικά! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έχει αποδείξει επανειλημμένως ότι δεν χρειάζεται αλφάδι. Όταν εκτελεί φάουλ, η μπάλα τις περισσότερες φορές καταλήγει στα δίχτυα.

Άλλο όμως τα δίχτυα, κι άλλο ο σκουπιδοτενεκές σε παραλία της Καλιφόρνια. Ο πρώην Άγγλος αρχηγός των "λιονταριών" πρωταγωνιστεί σε διαφημιστικό σποτ, όπου εκτελεί τρία διαφορετικά φάουλ και η μπάλα καταλήγει σε ισάριθμες φορές στον πάτο ενός κάδου απορριμάτων.
Αλήθεια ή όχι; Μάλλον το δεύτερο, καθώς οι δημιουργοί διαφόρων διαφημιστικών σποτ έχουν βαλθεί τελευταία να μας... κοροϊδεύουν. Όπως λέει και ο... αόρατος συμπρωταγωνιστής "αυτό δεν συμβαίνει".

Βέβαια δεν παύει κανείς να θαυμάζει τα φάουλ του Μπέκαμ και ας μη δίνει σημασία στο γεγονός ότι ολόκληρος άνδρας πίνει αναψυκτικό με το καλαμάκι.

ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΕΙΣΜΟ

Μειώνεται ο κίνδυνος επιδείνωσης στη Φουκουσίμα


Ο κίνδυνος μεγάλης διαρροής ραδιενέργειας από το ιαπωνικό πυρηνικό εργοστάσιο Φουκουσίμα 1, το οποίο έχει υποστεί ζημιές απο τον ισχυρό σεισμό και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου, έχει «μειωθεί σημαντικά», όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης.

ΕΓΙΝΕ ΜΟΔΑ

Η Άρσεναλ πουλήθηκε σε Αμερικανό πολυεκατομμυριούχο!


Όχι πως δεν πήγαινε καλά, αλλά η Άρσεναλ έχει νέο ιδιοκτήτη και θέλει να πάει καλύτερα! Ο Αμερικανός πολυεκατομμυριούχος Σταν Κρένκε (photo) ήρθε σε οριστική συμφωνία και έναντι 731 εκατομμυρίων αγγλικών λιρών είναι ο νέος ιδιοκτήτης των «κανονιέρηδων

ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ

Θα βυθίζονται σκάφη με παράνομους μετανάστες, είπε ο Γ.Καρατζαφέρης


Όποιο πλοίο με παράνομους μετανάστες διέρχεται από τα ελληνικά ύδατα θα βυθίζεται, δήλωσε μιλώντας σε κομματικό ακροατήριο στη Λάρισα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

ΕΡΧΕΤΑΙ..Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

ΗΠΑ: Απέτρεψαν στο παρά 5' τη στάση πληρωμών


Σε συμβιβασμό οδήγησαν την Παρασκευή οι μαραθώνιες διαπραγματεύσεις που είχε ο πρόεδρος Ομπάμα με τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων του Κονγκρέσου.

Η συμφωνία –που προβλέπει περικοπές 38 δισ. έως το τέλος του χρόνου- επετεύχθη μετά από ημέρες έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ δημοκρατικών και ρεπουμπλικάνων και εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση των διοικητικών δράσεων για τους επόμενους έξι μήνες.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Τζον Μπίνερ, που ζητούσε περικοπές εκ μέρους της νέας συντηρητικής πλειοψηφίας στο Σώμα, απέσπασε τη συγκατάθεση της κοινοβουλευτικής του ομάδας για το σχέδιο δύο ώρες πριν λήξει η προθεσμία για στάση πληρωμών.

Σύμφωνα με τους Δημοκρατικούς, δεν έγιναν δεκτά τα αιτήματα των Ρεπουμπλικάνων για απορύθμιση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και μείωση των κονδυλίων για τον Οικογενειακό Προγραμματισμό και άλλους φορείς που σχετίζονται με τις αμβλώσεις. Ωστόσο, ο Μπίνερ δήλωσε ότι στη συμφωνία περιλαμβάνεται και ο περιορισμός της κρατικής χρηματοδότησης στις αμβλώσεις.

«Ήταν μια μακρά συζήτηση, ένας μεγάλος αγώνας», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής μετά τη συνεδρίαση της ομάδας των Ρεπουμπλικάνων. «Αγωνιστήκαμε για να περιορίσουμε τις κρατικές δαπάνες γιατί πραγματικά θα βοηθήσει στη διαμόρφωση του κατάλληλου περιβάλλοντος για δημιουργία θέσεων εργασίας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Ομπάμα είπε ότι αμφότερες οι πλευρές έκαναν βήματα συμβιβασμού προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία και ότι ορισμένες από τις περικοπές, στις οποίες τελικώς συναίνεσαν οι Δημοκρατικοί, «θα είναι οδυνηρές».

«Παροχές στις οποίες βασίζονται οι πολίτες θα περικοπούν και η δημιουργία αναγκαίων υποδομών θα καθυστερήσει», είπε ο Ομπάμα.

«Δεν καθυστερήσαμε τόσο πολύ για το σασπένς», δήλωσε ο επικεφαλής των Δημοκρατικών, Χάρι Ρέιντ. «Καθυστερήσαμε γιατί ήταν πολύ δύσκολο να καταλήξουμε σε συμφωνία».
tanea

ΠΑΛΙ ΞΑΝΑ

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

Νέος τρόμος στην Ιαπωνία - Ε.Λέκκας: “Ο νέος σεισμός μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και σε άλλα πυρηνικά εργοστάσια”


- 7,1 Ρίχτερ κόντα στην Φουκουσίμα - 220.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα
- Φόβοι για τα υπόλοιπα πυρηνικά εργοστάσια που βρίσκονται κόντα στο επίκεντρο
- Εκκένωσαν το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα
- Δείτε τις πρώτες εικόνες - Συνεχής ενημέρωση


Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,1 βαθμών σημειώθηκε σήμερα στη βορειο-ανατολική Ιαπωνία, κοντά στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής των ΗΠΑ, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίσθηκε στην ξηρά, σε βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων από την επιφάνειά της γης, σε απόσταση 22 χιλιομέτρων νοτιο-δυτικά του Ιουάκι, νότια του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα.

Το Κέντρο Προειδοποίησης του Ειρηνικού εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι ενός μέτρου στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού, διευκρινίζοντας ότι η δόνηση δεν μπορεί να προκαλέσει τσουνάμι που θα πλήξει τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ και του Καναδά. Λίγο μετά τις 12:10 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας έληξε η προειδοποίηση για τσουνάμι.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα, Tepco, έδωσε εντολή για την εκκένωσή του.
Η ηλεκτροδότηση τριών αντιδραστήρων στον πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα 1 διακόπηκε μετά το νέο σφοδρό σεισμό σ' αυτή την περιοχή της βορειοδυτικής Ιαπωνίας, όμως σύντομα ανακοινώθηκε πως αποκαταστάθηκε.

Δεν εντοπίσθηκαν προβλήματα στον πυρηνικό σταθμό της Οναγκάουα στη βορειοανατολική Ιαπωνία ούτε σ' αυτόν του Ιγκασιντόρι, στη βόρεια Ιαπωνία, ανακοίνωσε η εταιρεία Tohoku Electric Power Co.

Ο σεισμός ήταν ιδιαίτερα δυνατός και αισθητός μέχρι και το Τόκιο. O σεισμός έγινε ακριβώς ένα μήνα μετά τα 9 ρίχτερ και το τσουνάμι που άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς.


Ε.Λεκκας: "Θα προκαλέσει σοβαρά προβλήματα ο νέος σεισμός"

Όπως δήλωσε στο Νewsit o καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας " ο σεισμος αυτός δεν είναι μετασεισμός του πρώτου μεγάλου σεισμού. Ουσιαστικά έχουμε να κάνουμε με ένα νέο σεισμό, σε νέο ρήγμα και το οποίο είναι στον χερσαίο χώρο και το ανησυχητικό είναι ότι περνάει πολύ κοντά από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα και το πυρηνικό εργοστάσιο που βρίσκεται νότια, του Τοκάϊ. Εγώ εκτιμώ ότι αυτός ο σεισμός δεν προκαλέσει τσουνάμι, θα προκαλέσει όμως προβλήματα σοβαρά καθώς είναι επιφανειακός, έχει μόνο 10 χιλιόμετρα εστιακό βάθος. Ο σεισμός αυτός δημιουργεί καινούργια δεδομένα σε μια άλλη τελείως θέση".
Aκούστε τι δήλωσε στο Νewsit o καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας: