Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

BILLIE JEAN - MICHAEL JACKSON

Το "Billie Jean" ήταν το δεύτερο σινγκλ από το άλμπουμ Thriller του Μάικλ Τζάκσον και κυκλοφόρησε στις 2 Ιανουαρίου 1983. Έγινε τεράστια επιτυχία τόσο στην Αμερική όσο και παγκοσμίως, αφού βρέθηκε στις κορυφή των τσαρτ σε πολλές χώρες. Ο Τζάκσον κέρδισε πολλά βραβεία για το τραγούδι, συμπεριλαμβανομένων και δύο βραβείων Grammy και ενός American Music Award.

Ο Μάικλ γράφει στην αυτοβιογραφία του, Moonwalk, για το τραγούδι:

"Ο τίτλος του τραγουδιού παραλίγο να αλλάξει σε "Not My Lover" γιατί ο Κουίνσι είχε μερικές αντιρρήσεις με το "Billie Jean", που ήταν ο αρχικός μου τίτλος. Πίστευε ότι το μυαλό των ανθρώπων θα πήγαινε κατευθείαν στην Billie Jean King, την τενίστρια.

Πολλοί με έχουν ρωτήσει για το τραγούδι αλλά η απάντηση είναι απλή. Πρόκειται για ένα κορίτσι που λέει ότι είμαι ο πατέρας του παιδιού της και εγώ λέω ότι είμαι αθώος γιατί "το παιδί δεν είναι γιος μου".

Δεν υπήρξε ποτέ πραγματική Billie Jean (εκτός από αυτές που εμφανίστηκαν μετά το τραγούδι). Το κορίτσι του τραγουδιού παριστάνει απλά όλα τα άτομα που μας έχουν παρενοχλήσει όλα αυτά τα χρόνια. Αυτού του είδους οι καταστάσεις έχουν συμβεί σε μερικούς από τους αδελφούς μου και πάντα εκπλησσόμουν. Δεν μπορούσα να καταλάβω πώς αυτά τα κορίτσια έλεγαν ότι έχουν το παιδί κάποιου, όταν αυτό δεν ήταν αλήθεια. Δεν μπορώ να φανταστώ το να λέει κανείς ψέματα για κάτι τέτοιο."

Επίσης, σε μια συνέντευξη που έδωσε στην Ταϊλάνδη, ο Μάικλ δήλωσε για το νόημα του τραγουδιού:

"Υπάρχει ένα κορίτσι που λέγεται Billie Jean αλλά το τραγούδι δεν είναι γι'αυτή τη Billie Jean. Η Billie Jean είναι ανώνυμη. Αντιπροσωπεύει πολλά κορίτσια που... τις ονόμαζαν "γκρούπις" στη δεκαετία του 60... περίμεναν στα παρασκήνια και έκαναν σχέσεις με κάθε συγκρότημα που ερχόταν. Και νομίζω ότι το έγραψα ύστερα από την εμπειρία των αδελφών μου όταν ήμουν μικρός. Υπήρχαν πολλές Billie Jean εκεί έξω. Κάθε κορίτσι υποστήριζε ότι ο γιος της ήταν παιδί κάποιου από τους αδελφούς μου."

Το βίντεο του τραγουδιού σκηνοθετήθηκε από τον Steve Baron και είναι αυτό που έσπασε το φράγμα του χρώματος στο MTV, αφού ήταν το πρώτο βίντεο από μαύρο καλλιτέχνη που το μουσικό κανάλι δέχτηκε να παίζει τακτικά.

Η πιο διάσημη ζωντανή ερμηνεία του Billie Jean είναι αυτή στην 25η επέτειο της Motown, η οποία μεταδόθηκε και τηλεοπτικά. Στην παράσταση αυτή ο Μάικλ Τζάκσον παρουσίασε για πρώτη φορά το Moonwalk, την διάσημη χορευτική φιγούρα του.
 

EARTH SONG - MICHAEL JACKSON



ΣΠΙΤΙΑ ΣΕ ΔΑΣΟΣ

Έχουμε δει πολύ περίεργα σπίτια!! Σαν κι αυτά όμως, ΟΧΙ!!! Γυάλινα δεντρόσπιτα...
Ημερομηνία: 23 Δεκεμβρίου 2013
 
Εχουμε δει πολυ περιεργα σπιτια!! Σαν κι αυτα ομως, ΟΧΙ!!! Γυαλινα δεντροσπιτα...

«Επιστροφή στο περιβάλλον, στη ζωή κοντά στη φύση αλλά και στη χαλάρωση που προσφέρει το δάσος», λέει ο Δανός αρχιτέκτονας Konrad Wójcik παρουσιάζοντας το εντυπωσιακό project του. Ποιο είναι αυτό. Μικρά σπιτάκια σε σχήμα πυραμίδας τοποθετημένα ανάμεσα στα κυπαρίσσια και τα έλατα του δάσους δημιουργούν τις καλύτερες προϋποθέσεις για να ενσωματωθεί κάποιος στη φύση.

α- Γυάλινα δεντρόσπιτα στο δάσος!

ΠΟΥ ΝΑ ΤΙΣ ΘΥΜΑΜΑΙ ΟΛΕΣ




 
Κάντας: «Πήρα τόσες πολλές μίζες που δεν τις θυμάμαι όλες»

Ολοκληρώθηκε, μετά από τέσσερις ημέρες, η απολογία ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς, του πρώην αναπληρωτή Διευθυντή εξοπλισμών του Υπουργείου 'Αμυνας Αντώνη Κάντα, για την υπόθεση των «ωφέλιμων αμοιβών» ύψους δεκάδων εκατομμυρίων για προμήθειες όπλων.




















Ο πρώην αξιωματούχος του ΥΕΘΑ, που οδηγείται πλέον στην φυλακή, καθώς ήδη έχει ληφθεί απόφαση για την προφυλάκιση του, όλες αυτές τις ημέρες όχι μόνο ομολόγησε στους ανακριτές Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλο ότι έλαβε τεράστια ποσά ως μίζες, προκειμένου να εγκρίνει και να συναινέσει σε συγκεκριμένες επιλογές όπλων, αλλά φέρεται να έδωσε πολύτιμα στοιχεία που θα δρομολογήσουν εξελίξεις στην έρευνα των δύο δικαστικών λειτουργών.

Χαρακτηριστική είναι η φράση που, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε στους ανακριτές της υπόθεσης, δίνοντας παράλληλα και το στίγμα για το τι ακριβώς συνέβαινε μέσα στο υπουργείο 'Αμυνας: «Πήρα τόσες πολλές μίζες που δεν τις θυμάμαι όλες».


ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

Αυτός είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ τρόπος για να επισκεφθεί μια γυναίκα το Άγιον Όρος! (Δείτε φωτογραφίες και θα καταλάβετε)



Αυτός είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ τρόπος για να επισκεφθεί μια γυναίκα το Άγιον Όρος! (Δείτε φωτογραφίες και θα καταλάβετε)
 
Λένε πως «αν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ». Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τις πολλές γυναίκες που αν και θέλουν να μπουν στο Άγιον Όρος, η παρουσία τους, όπως είναι γνωστό αιώνες τώρα, απαγορεύεται….

Τι γίνεται όμως όταν οι γυναίκες επιθυμούν να επισκεφθούν και να προσκυνήσουν τις εικόνες και τα ιερά λείψανα που φυλάσσονται στις ιερές Μονές του Αγίου Όρους;

Από την Ουρανούπολη, το κεντρικό λιμάνι που εξυπηρετεί το Άγιον Όρος, διοργανώνονται μικρές «κρουαζιέρες» ένας περίπλους δηλαδή της Χερσονήσου του Άθωνα.

Κατά τη διάρκεια του περίπλου, οι μονές που βρίσκονται στα παράλια, στέλνουν μοναχούς οι οποίοι μεταφέρουν κάποια από τα κειμήλια τους.
 

ΕΝΑΣ ΑΛΛΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ

Ο μεγαλύτερος κουραμπιές
είναι γεγονός και φτιάχτηκε στη Θεσσαλονίκη! Πόσο ζυγίζει τελικά;;;

Ο μεγαλύτερος κουραμπιές είναι γεγονός και φτιάχτηκε στη Θεσσαλονίκη! Πόσο ζυγίζει τελικά;;; (PHOTOS)
 
Ξεπέρασε τελικά τα 300 κιλά το βάρος του γιγάντιου κουραμπιέ, που παρασκευάστηκε και καταναλώθηκε την Κυριακή στο πάρκο του Αστερόκοσμου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.Το εντυπωσιακό χριστουγεννιάτικο γλυκό έγινε πραγματικότητα χθες το μεσημέρι και ξεπέρασε κατά πολύ το όριο των 200 και πλέον κιλών, που έπρεπε να υπερβεί, για να καταλάβει μια θέση στα ρεκόρ Γκίνες.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στον υπαίθριο χώρο του Περιπτέρου 15, παρευρέθηκε ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και πλήθος κόσμου.
Η ΔΕΘ-Helexpo, συνδέοντας την ελληνική γαστρονομική παράδοση με το εορταστικό κλίμα των ημερών, συνεργάστηκε για την δημιουργία του κουραμπιέ με τον αρχιζαχαροπλάστη Άγγελο Υποκαμισά, μέλος της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος.

ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για την παρασκευή του γλυκού χρειάστηκαν 150 αβγά, 100 κιλά ζάχαρη άχνη, 150 κιλά αλεύρι, 70 κιλά βούτυρο, τέσσερα λίτρα κονιάκ και 20-30 κιλά αμυγδάλων. Ο κουραμπιές, που είχε σχήμα μισοφέγγαρου, παρασκευάστηκε σε καλούπια, τα οποία στη συνέχεια συναρμολογήθηκαν στο τελικό του σχήμα
newsit.gr

ΠΑΜΕ ΦΥΣΗ

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί καλύτερα στη φύση

Η νέα μελέτη έρχεται να προστεθεί σε άλλες που δείχνουν ότι τα φυσικά περιβάλλοντα ασκούν θετική επίδραση στη σωματική και ψυχική - νοητική υγεία των ανθρώπων, αναφέρει η Independent, στην οποία μιλά ο επικεφαλής της έρευνας Ιαν Φράμπτον, ο οποίος εξηγεί πως χρησιμοποίησαν την τεχνική της μαγνητικής απεικόνισης του εγκεφάλου για να καταγράψουν τη νευρωνική δραστηριότητα μιας ομάδας εθελοντών που έβλεπαν είτε ειδυλλιακά τοπία στη φύση, είτε εικόνες από τη ζωή σε μια μεγαλούπολη.
Η έρευνα έδειξε ότι η περιοχή του ανθρώπινου εγκέφαλου που σχετίζεται με τη γαλήνια ηρεμία, ενεργοποιείται αυθόρμητα πολύ γρήγορα στη θέα της εξοχής και ενός αγροτικού τοπίου. Αντίθετα, στη θέα ενός αστικού περιβάλλοντος, δραστηριοποιείται -και μάλιστα με σημαντική καθυστέρηση- η εγκεφαλική περιοχή που εμπλέκεται στην επεξεργασία των πολύπλοκων οπτικών ερεθισμάτων, καθώς ο άνθρωπος προσπαθεί να ξεδιαλύνει τις ακριβώς βλέπει στο οπτικό πεδίο του.
Όπως είπε ο Ιαν Φράμπτον, «όταν ο εγκέφαλος κοιτάζει αστικά περιβάλλοντα, αναγκάζεται να κάνει πολλή δουλειά γιατί δεν ξέρει τι είναι αυτό που βλέπει. Ο εγκέφαλος δεν έχει μια άμεση και φυσική αντίδραση κι έτσι πρέπει να κάνει πυρετώδεις επεξεργασίες, οπότε, καθώς αναρωτιέται: «Τι ακριβώς βλέπω;», ενεργοποιείται το τμήμα του που ασχολείται με την οπτική πολυπλοκότητα. Ακόμα κι αν κάποιος έχει ζήσει στην πόλη όλη τη ζωή του, φαίνεται πως ο εγκέφαλός του συνεχίζει να μην ξέρει απόλυτα τι να κάνει με αυτές τις πληροφορίες, με αποτέλεσμα να καταφεύγει στην οπτική επεξεργασία».
Ο Βρετανός ψυχολόγος επεσήμανε πως οι αγροτικές εικόνες της υπαίθρου παράγουν μια «πολύ πιο ήπια» αντίδραση σε ένα τελείως διαφορετικό τμήμα του εγκεφάλου. «Δημιουργείται μια πολύ μικρότερη αντίδραση στο στεφανιαίο σύστημα, μια πολύ αρχαιότερη εξελικτικά περιοχή του εγκεφάλου, την οποία οι άνθρωποι μοιράζονται με τις μαϊμούδες και τους πιθήκους».
Μάλιστα, αυτή η διαφορά αντίδρασης του εγκεφάλου δεν φαίνεται να είναι αισθητικής φύσης, αφού, όπως έδειξαν τα πειράματα, λαμβάνει χώρα ακόμα κι όταν οι άνθρωποι βλέπουν είτε πολύ ωραία αστικά περιβάλλοντα, είτε πολύ βαρετές εξοχές.
Ενας από τους ερευνητές, ο καθηγητής Μάικλ Ντεπλέτζ, σχολίασε ότι οι κάτοικοι των πόλεων, βαθιά μέσα τους, μπορεί να υποφέρουν όπως τα ζώα που είναι αιχμάλωτα σε κλουβιά. Είναι ενδεικτικό, όπως είπε, ότι η μαζική μετακίνηση των ανθρώπων από την ύπαιθρο στις πόλεις έχει συνοδευθεί από «μια απίστευτη αύξηση της κατάθλιψης και των διαταραχών συμπεριφοράς». Η αιτία, ανέφερε, είναι ότι «έχουμε παραμελήσει τη σχέση που τα ανθρώπινα όντα έχουν με το (φυσικό) περιβάλλον τους και το πόσο ισχυρά συνδεδεμένοι είμαστε με αυτό».

 

ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ

Και η φοροδιαφυγή θέλει τον... Γερμανό της
Συνημμένη Εικόνα: 22141043MMYc9imy.jpg



Στον ελληνικό παράδεισο της φοροδιαφυγής, στην πλάτη του Ελληνα φορολογούμενου, πάρτι κάνουν ακόμα και οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, στερώντας εκατομμύρια ευρώ από τα δημόσια ταμεία, όπως ανακάλυψαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ, οι οποίοι διενεργούν αυτές τις μέρες ελέγχους σε δύο αυτοκινητοβιομηχανίες.

Οι δύο υποθέσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών που ελέγχει το ΣΔΟΕ αφορούν φοροδιαφυγή που ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ. Πάντως, σύμφωνα με το «Der Spiegel», στην υπόθεση εμπλέκονται BMW, Opel και Mercedes-Benz

AUTO LEGO

ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ! Είναι σε κανονικό μέγεθος και είναι φτιαγμένο από.... (VIDEO)

ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ! Είναι σε κανονικό μέγεθος και είναι φτιαγμένο από.... (VIDEO)

Ένας εικοσάχρονος Ρουμάνος είχε την καταπληκτική ιδέα να φτιάξει ένα «κανονικό» αυτοκίνητο -που να μπορεί να οδηγηθεί- με την προϋπόθεση ότι η μηχανή, το σασί και το περίβλημά του θα πρέπει να είναι Lego.
Πήρε 20 μήνες στον Raul Oaida, να στήσει την εταιρεία Super Awesome Micro Project, να βρει επενδυτές μέσω μιας καμπάνιας crowdsourcing στο internet και φυσικά να φτιάξει το απίστευτο αυτοκίνητο, με τη βοήθεια ενός team Αυστραλών χρηματοδοτών.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΟ ΔΩΡΟ

Εγκλημα: Απέλυσαν την καθηγήτρια που έπιασε το γιο του Α. Σαμαρά να αντιγράφει
Συνημμένη Εικόνα: 22102231rg4OIfO1.jpg



Η περιπέτεια της Ευφροσύνης Μπουλούτα, εκπαιδευτικού που επί 22 συναπτά έτη υπηρέτησε στο Κολλέγιο, Αθηνών ξεκινά στις 8 Ιουνίου του 2012, λίγες ημέρες πριν από την διεξαγωγή των εκλογών της 17ης Ιουνίου που ανέδειξαν στη συνέχεια πρωθυπουργό της χώρας τον Αντώνη Σαμαρά.

Κατώπιν άνωθεν εντολών το ΚΥΣΔΕ αποφάσισε να "εκτελέσει" - απολύσει την εκπαιδευτικό Ευφροσύνη Μπουλούτα που είχε πιάσει τον γιο του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να αντιγράφει στο Κολλέγιο Αθηνών.


Δώρο στο Υπουργείο Παιδείας, στα ιδιωτικά και στην Πρωθυπουργική οικογένεια 5 ημέρες πριν τα Χριστούγεννα έδωσε το ΚΥΣΔΕ το οποίο θυμίζουμε ότι είχε αποβάλλει από με πραξικοπηματικό τρόπο από την συνθεση του τα Μέλη της ΟΙΕΛΕ. Με επαγγελματική κυνικότητα απερρίφθη από τα "διορισμένα μέλη" του Κεντρικού Συμβουλίου Δημοτικής εκπαίδευσης, το αίτημα της εκπαιδευτικού για αναβολή της διαδικασίας τη Δευτέρα ώστε να παραστεί ο νομικός της εκπρόσωπος Γ.Κατρούγκαλος, υπογράφοντας με την απόλυση της εκπαιδευτικού Ε.Μπουλούτα, συμβόλαιο θανάτου για χιλιάδες άλλους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς

Στο Κολλέγιο Αθηνών νόμος είναι το γόητρο του πρωθυπουργού.