Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΔΕΙΧΝΗ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

Πορτογαλία: Η κυβέρνηση παίρνει πίσω ένα από τα μέτρα λιτότητας.

 

Την απόσυρση των μέτρων λιτότητας για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών αποφάσισε η κυβέρνηση της Πορτογαλίας, έπειτα από τις ογκώδεις διαδηλώσεις που συντάραξαν τη χώρα τις τελευταίες ημέρες.



 Oι μαζικές αντιδράσεις του λαού φέρνουν αποτελέσματα..
Αυτό το έχουμε ξεχάσει στην Ελλάδα





Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πως σκόπευε να αυξήσει τις ασφαλιστικές εισφορές στο 18%, για να... ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των δανειστών της, κάτι που οδήγησε χιλιάδες Πορτογάλους στους δρόμους της Λισαβόνας.

Μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της χώρας, Καβάκο Σίλβα, ο πρωθυπουργός Πέδρο Πάσους Κοέλιο ανακοίνωσε και επισήμως την απόσυρση του εν λόγω μέτρου.

Η Πορτογαλία, η οποία παρουσιαζόταν ως υπόδειγμα εφαρμογής των μέτρων λιτότητας, αναγκάστηκε να υπαναχωρήσει, μετά τις τεράστιες αντιδράσεις που προκάλεσε η συμφωνία με τους εταίρους της να αυξήσει από το 11% στο 18% τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων, μειώνοντας παράλληλα εκείνες των εργοδοτών από το 23,75% στο 18%.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2012/09/blog-post_6918.html#ixzz27Q41rmjs

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Η μεταμόρφωση των γυναικών .

                              ΠΡΩΙ                                                    ΒΡΑΔΥ

makiyazh 00011 600x390 Η Μεταμόρφωση των γυναικών
makiyazh 00021 600x385 Η Μεταμόρφωση των γυναικών
makiyazh 00032 600x385 Η Μεταμόρφωση των γυναικών
makiyazh 00052 600x386 Η Μεταμόρφωση των γυναικών
makiyazh 00062 600x389 Η Μεταμόρφωση των γυναικών
makiyazh 00072 600x386 Η Μεταμόρφωση των γυναικών
makiyazh 00082 600x389 Η Μεταμόρφωση των γυναικών
makiyazh 00092 600x388 Η Μεταμόρφωση των γυναικών
makiyazh 00102 600x390 Η Μεταμόρφωση των γυναικών

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΑΝ ΟΛΑ

2012-09-24
Φωτογραφία για Αποκομιδή σκουπιδιών με τηλεχειριστήριο στη Θεσσαλονίκη
Την πιλοτική εφαρμογή ενός νέου συστήματος αποκομιδής απορριμμάτων ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το σύστημα πλάγιας φόρτωσης, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα να γίνεται η αποκομιδή με αυτοματοποιημένες διαδικασίες, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς, το σύστημα θα εφαρμόζεται από οχήματα που διαθέτουν αυτόματο ανυψωτικό μηχανισμό και μεγάλη χωρητικότητα, ενώ η αποκομιδή θα γίνεται πλαγίως, δεν θα χρειάζεται προσωπικό, αφού το όχημα θα παίρνει και θα αδειάζει τηλεσκοπικά τον κάδο με τη βοήθεια τηλεχειριστηρίου.

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα έχει διάρκεια τρείς μήνες και για την εφαρμογή του είναι απαραίτητη η μίσθωση εκατό (100) κάδων απορριμμάτων 2.400 ή 3.200 λίτρων και τριών απορριμματοφόρων πλάγιας φόρτωσης, για την απομάκρυνση περίπου 80 τόνων, απορριμμάτων ημερησίως.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η μίσθωση των εκατό κάδων απορριμμάτων και των τριών απορριμματοφόρων πλάγιας φόρτωσης θα γίνει με δημόσιο διεθνή διαγωνισμό.
seleo.gr

ΤΟ ΝΕΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ.

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012


Γνωρίστε τον Αίαντα, το νέο... όπλο της αστυνομίας κατά των διαδηλωτών

Είναι τεράστιος, είναι μπλε, θωρακισμένος και... ανθεκτικός στις φωτιές. Είναι ο Αίαντας, η υδροφόρα που επιστρατεύει η ΕΛ.ΑΣ. για τις διαδηλώσεις που θα... έρθουν!  Δεν ξέρουμε αν ο Αίαντας... 
...πήρε το όνομά του από τον Αίαντα τον Τελαμώνιο, πρίγκιπα της Σαλαμίνας και ήρωα του Τρωικού πολέμου ή από την τραγωδία του Σοφοκλή, την πιο παλιά από τις επτά που σώζονται.

Ο Αίαντας λοιπόν μπαίνει στη ζωή μας. Μπήκε από την Κυριακή, δηλαδή, όταν έκανε την εμφάνισή του στους δρόμους της Αθήνας, στη διάρκεια της διαδήλωσης των μουσουλμάνων. Δεν επιχείρησε. Αλλά κάποια στιγμή, θα το κάνει. Και αλί σε όποιον βρεθεί μπροστά του. 
Θα «κατέβει» στους δρόμους και στις διαδηλώσεις που θα γίνουν την Τετάρτη, στο πλαίσιο της απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Η πίεση του νερού μπορεί να είναι τόση που να σπάσει ακόμη και χέρια. Επιχειρεί από τα 10 μέτρα και σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρία (Bait Alpha Technologies) στο νερό που εκτοξεύει κατά του πλήθους μπορεί να έχει εγχυθεί δακρυγόνο αέριο ή σπρέι πιπεριού. Είναι ανθεκτικό στις φωτιές, αφού αυτοψεκάζεται με νερό!

Το όχημα που επιστρατεύεται από την ΕΛ.ΑΣ. για τις διαδηλώσεις είναι ένα από τα τρία που έχει παραχωρήσει το Ισραήλ στην Ελλάδα. Τα άλλα δυο βρίσκονται στον Κορυδαλλό και στο αεροδρόμιο. 

Ο Αίαντας θα... κατεβαίνει στη «μάχη» μαζί με μια διμοιρία των ΜΑΤ. Θα προχωρούν μπροστά του, θα «χτίζουν» ένα τείχος. Κι όταν ο Αίαντας «οπλίζει», θα ανοίγουν το δρόμο... 

Έχει έναν οδηγό κι έναν χειριστή της μάνικας, ενώ διαθέτει και υψηλής ευκρίνειας κάμερα, με μεγάλο ζουμ. 

Πηγή: newsit.gr

ΠΟΣΑ ΦΑΓΑΝΕ ΤΕΛΙΚΑ

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012


ΣΤΑ ΙΧΝΗ TΩN 51,4 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΣTO ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Σχεδόν πέντε χρόνια μετά την αποκάλυψη του οικονομικού σκανδάλου στο δήμο Θεσσαλονίκης, οι διωκτικές και δικαστικές αρχές δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να αποκαλύψουν... 
...και να αποδείξουν τη διαδρομή που ακολούθησε το «ζεστό» χρήμα που υπεξαιρέθηκε από τα ταμεία για τουλάχιστον 11 χρόνια και χωρίς κανέναν έλεγχο! Ακόμη και την ύστατη ώρα της δικαστικής κρίσης δεν έχει διαπιστωθεί πού κατέληξαν εκατομμύρια ευρώ, τα οποία εκταμιεύονταν από τα ταμεία του δήμου. Εκτός από τον φερόμενο ως «πρωταγωνιστή» της υπόθεσης Παναγιώτη Σαξώνη, ο οποίος έχει παραδεχτεί ότι στις τσέπες του κατέληξε 1.000.000 ευρώ, όλοι οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι αρνούνται κατηγορηματικά ότι ιδιοποιήθηκαν οποιοδήπτε χρηματικό ποσό. Την ίδια στιγμή κανείς δεν έχει αμφισβητήσει ότι υπεξαιρέθηκαν χρήματα από τα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, παρά μόνον έχουν εκφραστεί κάποιες ενστάσεις ως προς το πραγματικό ύψος του ποσού που κλάπηκε.

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΑ

Ένα τροχόσπιτο κατ' ευθείαν από το μέλλον κάνει τα ταξίδια σας άκρως απολαυστικά!
Ημερομηνία: 24 Σεπτεμβρίου 2012
Ενα τροχοσπιτο κατ' ευθειαν απο το μελλον κανει τα ταξιδια σας ακρως απολαυστικα!
Για αγοραστές με ταξιδιάρα ψυχή και... παχύ πορτοφόλι
Το απόλυτο τροχόσπιτο είναι εδώ! Διαθέτει πολυτελές σαλόνι, ακόμη πιο πολυτελή κρεβατοκάμαρα, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, μπάνιο και... γκαράζ για μία Ferrari!

Το όχημα αυτό μπορεί να είναι βγαλμένο από ταινία, αλλά υπάρχει στην πραγματικότητα. Παρουσιάστηκε στην έκθεση τροχόσπιτου που φιλοξενείται στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας και έχει ήδη προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών αγοραστών που έχουν λεφτά «για κάψιμο».

Η απλή έκδοση του τροχόσπιτου που έχει κατασκευάσει η εταιρία Volkner κοστίζει περίπου 900.000 ευρώ και η ειδική έκδοση (αυτή με το... γκαράζ) φθάνει το 1,4 εκ. Ευρώ!

Οι κατασκευαστές δηλώνουν ότι το τροχόσπιτο δημιουργήθηκε για εκείνους που θέλουν «ένα σπίτι με ρόδες, που θα μπορεί να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο».

Αν, πάντως, θελήσετε να το παραγγείλετε, να έχετε υπόψη σας ότι θα περάσουν 12 μήνες έως ότου το παραλάβετε. Το καλό πράγμα αργεί να γίνει.
















Πηγή: newsbeast.gr

ΤΑ 10 ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΠΛΑ

24 Σεπτεμβρίου 2012
Ποια είναι τα 10 καλύτερα... κινηματογραφικά όπλα όλων των εποχών;;; (PHOTOS)
Όταν μιλάμε για σινεμά, το «ταπεινό» πιστόλι δεν πιάνει μία. Ο κινηματογράφος τη θέλει τη φαντασμαγορία του, πώς να το κάνουμε!

Και μπορεί κάποτε να συμβιβαζόταν με εξάσφαιρα και μπερέτες, ωστόσο το θέαμα το καλό, το χολιγουντιανό, θέλει το κατιτίς παραπάνω.

Χωρίς άλλη χρονοτριβή, ιδού τα 10 κορυφαία όπλα που έχουν φιγουράρει στη μεγάλη οθόνη.

Μην περιμένετε ωστόσο μόνο επιστημονική φαντασία, εδώ μιλάμε για όπλα που είχαν προσωπικότητα και χαρακτήρα...

Νο 10 - Captive Bolt Pistol («No Country For Old Men»)



Η ανατριχιαστική φιγούρα του Anton Chigurh (Javier Bardem) γίνεται ακόμα ανατριχιαστικότερη με την εξαίσια επιλογή όπλου: το πιστόλι που αναισθητοποιεί τις αγελάδες πριν από τη σφαγή! Μπορεί να είναι κομματάκι άβολο να περιφέρεσαι κουβαλώντας το, για τον Αnton όμως αποδείχθηκε άκρως λειτουργικό...

Νο 9 - Ο «μικρός φίλος» («Scarface»)




«Πες γεια στον μικρό μου φίλο» (Say hello to my little friend)! Ποιος να ξεχάσει την περίφημη ατάκα του Σημαδεμένου, όταν μάλιστα αποδεικνύεται ότι ο «μικρός φίλος» μόνο μικρός δεν είναι. Ο Τony Montana τον χρησιμοποιεί για να γαζώσει μερικές ντουζίνες εχθρών, πριν πέσει τελικά νεκρός. Κι αν σας αρέσουν οι τυπικότητες, ο «μικρός φίλος» είναι ένα M16A1.

ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΘΡΑΚΗ

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΘΡΑΚΗ: Θέλουν να τη μετατρέψουν σε "Κόσσοβο" και η Αθήνα...παρακολουθεί και ανησυχεί,

Οι πιο απαισιόδοξοι αλλά και πιο υποψιασμένοι δεν διστάζουν να το πουν ανοιχτά,“η Θράκη κινδυνεύει να γίνει το “ελληνικό Κόσσοβο”. Πριν μερικά χρόνια τέτοιες απόψεις ακούγονταν υπερβολικές. Σήμερα που... 
...οι “τούρκοι” της Θράκης ,έχουν ήδη τη δική τους σημαία (!), τη δική τους οικονομική δραστηριότητα και κυρίως τους δικούς τους βουλευτές που δηλώνουν “τούρκοι”, ποιος μπορεί να μιλήσει για “υπερβολές”;   Το θέμα της Θράκης απασχολεί την κυβέρνηση. Λίγο...αργά βέβαια.

Ο Ερντογάν μίλησε ανοιχτά για τους “Τούρκους” της Θράκης, ο πρέσβης στην Αθήνα έθεσε το ζήτημα των “δικαιωμάτων” τους στη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά,προκαλώντας τη δυσφορία του. Και τέλος ο ΥΠΕΞ Δημήτρης Αβραμόπουλος έκανε εκτενή αναφορά στη Θράκη στην ενημέρωση που έκανε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. Γιατί αυτή η ανησυχία τώρα, όταν τόσα χρόνια τα όσα γίνονταν στη Θράκη, αντιμετωπίζονταν σχεδόν αδιάφορα απ΄όλα τα ελληνικά κόμματα; Τόσο αδιάφορα και καιροσκοπικά που κατόρθωσαν σήμερα όλοι οι εκλεγμένοι βουλευτές -πλην του Ευρυπίδη Στυλιανίδη της ΝΔ- να δηλώνουν “Τούρκοι”.   Η Τουρκία είναι γνωστό εδώ και χρόνια κυριολεκτικά “αλωνίζει” στη Θράκη.

Το προξενείο της Κομοτηνής αποτελεί το “κέντρο επιχειρήσεων” της επιχείρησης πλήρους εκτουρκισμού όχι μόνο της μουσουλμανικής μειονότητας,αλλά και των Πομάκων και των Ρομά. 16 εκατομμύρια ευρώ είναι ο προϋπολογισμός του Προξενείου! “Που πάνε τόσα λεφτά”, αναρωτιέται ο Παναγιώτης Σγουρίδης για πολλά χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Ξάνθη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δημοσιευτεί και ουδέποτε διαψευστεί, το Προξενείο μισθοδοτεί ανθρώπους που έχουν αναλάβει να μεταφέρουν το μήνυμα ότι “μουσουλμάνος σημαίνει Τούρκος” και χρηματοδοτεί πολλές εφημερίδες και ΜΜΕ της περιοχής. Και φυσικά πριμοδοτεί με κάθε τρόπο τους υποψήφιους “τούρκους” βουλευτές.Τους οποίους και κατορθωνει να εκλέγει.   “Για να εκλεγείς ,αρκεί να περάσεις τη πόρτα του Προξενείου. Να κάτσεις για πέντε λεπτά,ίσα, ίσα να σε δουν.

ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΗΡΘΑΝ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ

24 Σεπτεμβρίου 2012

Σε επιδημία εξελίσσεται το φαινόμενο νεαρές γυναίκες να επισκέπτονται τις νύχτες διαμερίσματα και μπάνγκαλοους μοναχικών, ηλικιωμένων ανδρών κι αντί 3 ευρώ τους προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Ονειρικές στιγμές ζουν Βρετανοί συνταξιούχοι στο Νότιο Γιορκσάιρ, όταν βλέπουν τις όμορφες κοπέλες να τους υπόσχονται μοναδικά βράδια με τόσο μικρό αντίτιμο.

ΕΥΤΥΧΟΣ-ΕΙΧΑ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ

24 Σεπτεμβρίου 2012
Δήμητρα Παπανδρέου: «Ζω με 800 ευρώ. Ε και;»
Η Δήμητρα Παπανδρέου σε συνέντευξή της αποκάλυψε πώς ζει με μία σύνταξη 800 ευρώ!
«Χάρη στις νέες μειώσεις, ζω με σύνταξη 800 ευρώ. Ε; Και; Ώστε μιλάμε για μοίρα; Μοίρα δεν υπάρχει, ούτε για μένα, ούτε για κανέναν μας. Την μοίρα μας τη φτιάχνουμε εμείς. Και μπορούμε να αλλάζουμε, να ωριμάζουμε, να συνειδητοποιούμε, να προσαρμοζόμαστε, να επαναστατούμε. Και έτσι και εγώ αλλάζω. Δεν έφαγα κανένα παραμύθι, ξέρω, προχωρώ, συνεχίζω. Όπως εκατομμύρια άλλοι Έλληνες κάνουν, έτσι και εγώ. Αλίμονο απ όσους δεν αλλάζουν, δεν διακρίνουν νέους δρόμους, δεν παλεύουν για να τους ανοίξουν με νύχια και με δόντια. Αυτοί, όπως είναι οι πολιτικοί μας σήμερα, είναι καταδικασμένοι στον χαμό και στον αφανισμό» είπε χαρακτηριστικά στο newpost.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

Πανελλαδική Απεργία: Δείτε αναλυτικά ποιοι απεργούν την Τετάρτη

Παραλύει από τις κινητοποιήσεις η χώρα λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει για την Τετάρτη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Τα συνδικάτα καλούν τους εργαζομένους σε συλλαλητήριο στις... 
...11 το πρωί, στο Πεδίον του 'Αρεως, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν βιοτέχνες και επαγγελματίες, καθώς μετά από απόφαση της ΓΣΕΒΕΕ οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά ως τις 3.00 μετά το μεσημέρι.

Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι σε εφορίες, πολεοδομίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις ΔΕΚΟ, εφοριακοί, καθηγητές και δάσκαλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, έμποροι, δικηγόροι, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι,

Από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Το Μετρό, θα λειτουργήσει κανονικά όλο το 24ωρο προκειμένου να εξυπηρετηθούν, όσοι θέλουν να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, ενώ οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, οι οποίοι απεργούν αύριο Δευτέρα θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί ως τις 15.00 το μεσημέρι, με εξαίρεση τον χρόνο που θα αφιερωθεί στην κάλυψη των κινητοποιήσεων.

Ακόμη, παράταση των κινητοποιήσεών τους, έως το τέλος του μήνα, αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί της Αττικής, ενώ άλλοι 16 Σύλλογοι (Ρεθύμνου, Ιωαννίνων, Δωδεκανήσων, Πέλλας, Κερκύρας, Ηρακλείου, Ηλείας, Αργολίδας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λασιθίου, Ξάνθης, Έβρου, Μεσσηνίας, Θεσπρωτίας και Λακωνίας) δεν έχουν υιοθετήσει την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για αναστολή της κινητοποίησης, με αποτέλεσμα χιλιάδες ασφαλισμένοι να είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν τα φάρμακά τους ή να τα αναζητούν σε άλλες περιοχές, όπου τα φαρμακεία χορηγούν με πίστωση.

Τέλος, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους από τις 10 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου έως και έως τις 20 Οκτωβρίου, οι δικαστές και οι εισαγγελείς.

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΟΥ

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

Πεθαίνει ο Πλάτανος του Ιπποκράτη!

Η ηλικία του υπολογίζεται ότι ξεπέρασε τα 2.300 χρόνια! Θα φυτευτούν στον ίδιο χώρο κλώνοι του, ώστε να συνεχίσει να ζει μέσω των «απογόνων» του!..
Τα τελευταία χρόνια της ζωής του διανύει ο Πλάτανος του Ιπποκράτη στην Κω, όπως διαβάζουμε στο Rodosalarm. . Ύστερα από πολλούς αιώνες ζωής οι ειδικοί εκτιμούν ότι δεν μπορεί πλέον να ζήσει παραπάνω από 20 – 25 χρόνια! Και δυστυχώς θεραπεία δεν υπάρχει. Είναι ένας θάνατος εξ αιτίας βαθέως γήρατος.

Ο πλάτανος του Ιπποκράτη αποτελεί ιστορικό αξιοθέατο το οποίο επισκέπτονται χιλιάδες άνθρωποι από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Επίσης πολλοί είναι ειδικά οι γιατροί, απ' όλο τον πλανήτη, που έρχονται στην Κω για να δουν και να θαυμάσουν τον πλάτανο στην σκιά του οποίου δίδασκε ο πατέρας της Ιατρικής επιστήμης, ο Ιπποκράτης.

Το είδος του πλατάνου είναι Πλάτανος ο ανατολικός (Platanus orientalis L.) και η ηλικία του, αν και δεν έχει επακριβώς καθοριστεί, θεωρείται ότι υπερβαίνει τα 2.300 χρόνια. Η διάμετρος κορμού, στη βάση του, είναι 4,70 μέτρα και η περίμετρός του 10,50 μέτρα. Το εγκάρδιο ξύλο του κορμού και των μεγάλων σε ηλικία κλάδων, με την πάροδο των αιώνων, έχει σαπίσει από προσβολές διαφόρων μυκήτων και ξυλοφάγων εντόμων, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη κουφάλα στο εσωτερικό του. Έτσι ο ζωντανός κορμός έχει περιοριστεί σε έναν κατά τμήματα περιμετρικό δακτύλιο, πάχους από μηδέν (0) μέχρι δέκα με δεκαπέντε (10-15) εκατοστά. Μετά το 1975 η Δασική Υπηρεσία υπέδειξε και εφαρμόστηκαν μέτρα προστασίας, που αύξησαν την ζωτικότητα του δέντρου, σταθεροποίησαν την φθίνουσα πορεία του και την σήψη του ξύλου και από τότε το πάχος του περιμετρικού δακτυλίου άρχισε σιγά – σιγά να αυξάνει. Έγινε επίσης υποστύλωση των πλάγιων κλάδων, οι οποίοι κινδύνευαν να καταρρεύσουν κάτω από την πίεση του βάρους τους και τις τάσεις που δημιουργούνται από την επίδραση των ανέμων. Τέθηκε κάτω από καθεστώς απόλυτης προστασίας ύστερα από την με αριθμό 180324/6701/30 Αυγ.1985 (ΦΕΚ 589 τ.Β’ 2-10-85) Απόφαση του τέως Υπουργού Γεωργίας και νυν Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την οποία κηρύχτηκε ο "πλάτανος του Ιπποκράτη" μαζί με την γύρω από αυτόν έκταση, που είναι βιολογικά και οικολογικά αναγκαία για την αποτελεσματική προστασία του, ως Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης.