Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΣΚΟΤΙΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

Θρίλερ με το θάνατο του Καμπούρογλου στην Ινδονησία

Ο Βλάσσης Καμπούρογλου είχε φτάσει στην Τζακάρτα της Ινδονησίας στις 27 Σεπτεμβρίου. Ο 65χρονος επιχειρηματίας, εκπρόσωπος της εταιρείας Drumillan, ήταν ένας από τους βασικούς αποστολείς εμβασμάτων... 
...εκατομμυρίων δολαρίων προς υπεράκτια εταιρεία του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλου, «συναλλαγή» που σχετίζεται με την αγορά των ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1 από τον ελληνικό στρατό.
Ως εκπρόσωπος της Drumillan, ο Καμπούρογλου είχε στείλει 21 εκατ. δολάρια σε λογαριασμό της offshore Blubell την οποία διαχειριζόταν ο Νικόλαος Ζήγρας για λογαριασμό του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Αυτό ήταν το ύψος των αντισταθμιστικών ωφελημάτων που είχαν πληρωθεί από το ελληνικό δημόσιο και έπρεπε να «επιστρέψουν» στην Ελλάδα ως συμπαραγωγές υπερ ελληνικών βιομηχανιών. Τελικώς τα ΑΩ των TOR M1 φαίνεται ότι κατέληξαν στην Blubell, εταιρεία που κατά το Νικόλαο Ζήγρα ανήκε στον Άκη Τσοχατζόπουλο. 

Σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου Νικόλαος Ζήγρας, «ο Καμπούρογλου ήταν ένας από τους βασικούς διαχειριστές των δωροδοκιών του Άκη Τσοχατζόπουλου από τα εξοπλιστικά προγράμματα».

Ο θάνατος του Καμπούρογλου στο πολυτελές ξενοδοχείο Grand Sahid Jaya της Τζακάρτας είναι ένα μυστήριο. Ουδείς -επί του παρόντος- γνωρίζει για ποιο λόγο βρισκόταν εκεί ο Καμπούρογλου ο οποίος συνεργαζόταν με ρωσικές εταιρείες όπλων.

Ο Καμπούρογλου βρέθηκε νεκρός στις 2 το μεσημέρι του προηγούμενου Σαββάτου 6 Οκτωβρίου. Οι ινδονησιακές αρχές ενημέρωσαν τον πρεσβευτή της Ελλάδας στην Τζακάρτα Ανδρέα Βέη ότι ένας Έλληνας υπήκοος είχε βρεθεί νεκρός.

ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ

Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

Οι «μεγάλοι» που δεν πληρώνουν το χαράτσι

Μία λίστα-φωτιά έδωσε στη δημοσιότητα χθες ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, κ. Νίκος Φωτόπουλος με τους «μεγάλους» που δεν πληρώνουν το χαράτσι της ΔΕΗ. Κατήγγειλε μάλιστα πως "το χαράτσι της ΔΕΗ το πληρώνουν μόνο τα κορόιδα", τονίζοντας ότι οι φτωχοί πληρώνουν και οι πλούσιοι απέχουν...
Ο κ. Φωτόπουλος κατήγγειλε τον εμπαιγμό των Ελλήνων πολιτών που κλήθηκαν να καταβάλουν το δυσβάσταχτο "χαράτσι", την ώρα που μεγάλες επιχειρήσεις είτε πλήρωσαν μειωμένο τέλος ακινήτων, -ακόμη και σε ποσοστό 60%-, είτε εξαιρέθηκαν του σχετικού μέτρου. Σε άλλες περιπτώσεις δε, επιχειρήσεις εμφανίζουν μειωμένο αριθμό του εμβαδού του κτιρίου, αποκομίζοντας κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ! 
Ενδεικτική είναι η περίπτωση τεσσάρων κτιρίων του επιχειρηματία κ. Μπάμπη Βωβού, επί της λεωφόρου Κηφισίας.

Στην πρώτη παροχή, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, τα τ.μ από 15.578 έγιναν 9.985 και ο επιχειρηματίας γλίτωνε 196.585 ευρώ χαράτσι. Στη δεύτερη παροχή τα τ.μ από 33.705 έγιναν 19.981 και ο επιχειρηματίας γλίτωσε 446.626 χαράτσι. Στην τρίτη παροχή τα τετραγωνικά από 20.956 έγιναν 9.728 και ο επιχειρηματίας γλίτωσε 310.364 ευρώ. Στην  τέταρτη παροχή τα τετραγωνικά από 22.173 έγιναν 12.844 και ο επιχειρηματίας γλίτωσε 296.891 ευρώ.

ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛ

Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

Η προσευχή για την Μέρκελ που σαρώνει στο Facebook!

Μπορεί να χάνουμε δουλειές, μισθούς, συντάξεις αλλά το χιούμορ μας σαν λαός δεν το χάνουμε ποτέ!
Διαβάστε την "προσευχή" για τη Μέρκελ που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο Facebook και σαρώνει!

"Μέρκελ ημών

η εν τοις Γερμανοίς,

αγιασθήτω το δάνειό Σου.

Ελθέτω η χορηγεία Σου.

Εφαρμοσθήτω το πρόγραμμά Σου, ως εν Γερμανώ και επί της Greece.

Την δόσιν ημών την επιούσιον δος ημίν Τζήμερον.

Και λάβε ημάς δια τα θελήματα υμών,

μήπως και ημείς κουρέψομεν τες οφειλές ημών.

Και μη εισενέγκης ημάς εις Τσιπρισμόν,

αλλά ρύσαι ημάς και από τη Συγγρού,

Αμήν"