Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΤΕΡΜΑ Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

Δευτέρα, Ιούλιος 09, 2012

 

Του Γιώργου Δελαστίκ

Επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου είχαν υποσχεθεί προεκλογικά και τα τρία κόμματα που συναπαρτίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά. Προεκλογικά. Τώρα όμως οι εκλογές πέρασαν και οι ψηφοφόροι γνωρίζουν εκ πείρας πως, μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

Εν ολίγοις, προεκλογικό παραμύθι ήταν η....
επαναδιαπραγμάτευση και η κυβέρνηση καμιά πρόθεση δεν έχει (ούτε είχε, είναι η αλήθεια) να υλοποιήσει αυτή την υπόσχεσή της. Τελεία και παύλα. Το είπε καθαρά ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου: «Το πρόγραμμα είναι εκτός τροχιάς και δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από τους δανειστές μας πριν το επαναφέρουμε στην πορεία του» δήλωσε χωρίς περιστροφές.

Δεν ζητάει τίποτα, απολύτως τίποτα, η κυβέρνηση από την τρόικα σχετικά με το μνημόνιο. Αυτό σημαίνει η δήλωση Στουρνάρα. Διευκρινίζεται άλλωστε ότι στην αυριανή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών δεν πρόκειται να ζητήσει ούτε καν την περιβόητη επιμήκυνση του χρόνου εφαρμογής των εξοντωτικών μέτρων.

Την πλήρη παράδοση της κυβέρνησης Σαμαρά στις ορέξεις των Ευρωπαίων δανειστών την έχει αναγγείλει εξάλλου ο ίδιος ο πρωθυπουργός με τη διαβόητη επιστολή του προς τους Ευρωπαίους ηγέτες. «Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας... είναι πλήρως δεσμευμένη... σε όλες τις βασικές πολιτικές του προγράμματος» τόνιζε ο Αντώνης Σαμαράς. «Θα ήθελα να σας επαναβεβαιώσω ότι η Ελλάδα είναι απόλυτα αποφασισμένη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την πρόσφατη συμφωνία διάσωσης» διακήρυξε επισήμως. Καμία επαναδιαπραγμάτευση δεν είναι δυνατή στη βάση αυτή. Κανένα περιθώριο δεν υπάρχει.

Η τρόικα κατάλαβε με τι είδους κυβέρνηση έχει να κάνει. Γι' αυτό και εμφανίστηκε σκληρή και ανυποχώρητη, αρνούμενη οποιαδήποτε επαναδιαπραγμάτευση και επιμένοντας στην τυφλή εφαρμογή του μνημονίου. Παρενέβη και η Κριστίν Λαγκάρντ, η διευθύντρια του ΔΝΤ: «Δεν έχω διάθεση διαπραγματεύσεων ή επαναδιαπραγμάτευσης» των όρων του μνημονίου, δήλωσε ξερά. Μετά τη δήλωση υποταγής και νομιμοφροσύνης του πρωθυπουργού, θα ήταν όντως ανόητοι οι Γερμανοί, η ΕΕ και το ΔΝΤ να συναινέσουν σε βελτιώσεις και διευκολύνσεις υπέρ της Ελλάδας.

«Κόψτε κι άλλο τους μισθούς» απαίτησε ουσιαστικά από την ελληνική κυβέρνηση και ο Γερμανός «γκαουλάιτερ» Χορστ Ράιχενμπαχ, ο κατοχικός διοικητής της χώρας μας εκ μέρους της ΕΕ. «Μια σημαντική συνεισφορά είναι η διαχείριση του εργασιακού κόστους, η οποία θα πρέπει να συνεχιστεί για να γίνουν ακόμη καλύτεροι οι όροι της ανταγωνιστικότητας τα επόμενα χρόνια» υπογράμμισε. Μισθοί χαμηλότεροι διαρκώς και μάλιστα για πολλά χρόνια, σημαίνουν σε απλά ελληνικά αυτά που είπε.

Καταρρέουν και τα ταμεία ασφάλισης στη χώρα μας, μετά το εγκληματικό «κούρεμα» που έκανε η κυβέρνηση Παπαδήμου με τη συνενοχή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ εις βάρος τους. Το μέλλον των συντάξεων στην Ελλάδα θα είναι εφιαλτικό. Από 15,3 δισεκατομμύρια ευρώ που είχαν καταθέσει τα ταμεία στην Τράπεζα της Ελλάδος, μετά το «κούρεμα» τους έχουν απομείνει ομόλογα σημερινής αξίας μικρότερης από... 4,5 δισεκατομμύρια! Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι τα ταμεία κρατούν τα ομόλογά τους μέχρι το... 2042 (!!!) που λήγουν τα τελευταία, η ονομαστική αξία τους μόλις ξεπερνά τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Στο βάραθρο και η υγεία των Ελλήνων στην εποχή του μνημονίου. Υπό την απειλή άμεσου καταποντισμού βρίσκεται ο νεοϊδρυθείς Εθνικός Οργανισμός Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), στον οποίο πέρασαν 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένοι. Ο ΕΟΠΥΥ ξεκίνησε τη λειτουργία του με ένα συσσωρευμένο αστρονομικό χρέος 4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού στους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), αν χρεοκοπήσει ο ΕΟΠΥΥ, «θα συμπαρασύρει και τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, εξαιτίας των νοσηλίων που παραμένουν ανεξόφλητα από τους ασφαλιστικούς φορείς του ΕΟΠΥΥ». Κόλαση εν Ελλάδι...

Από:  ethnos.gr

ΑΛΛΑ ΛΕΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Δευτέρα, Ιούλιος 09, 2012

Διαβάστε τη δήλωση παραίτησης του Νίκου Νικολόπουλου

Διαβάστε τη δήλωση παράιτησης του υφυπουργού Εργασίας,Νίκου Νικολόπουλου:
«Αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με επιστολή που παρέδωσα στον Πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, υπέβαλλα την παραίτησή μου από την θέση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.
Ξεκαθαρίζω, ότι μόνη αιτία της παραιτήσεώς μου είναι η προσωπική μου πεποίθηση πως το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης με την Τρόικα και η διόρθωση των σημαντικών στρεβλώσεων στα εργασιακά, συνταξιοδοτικά, ασφαλιστικά και προνοιακά ζητήματα, θα έπρεπε να έχουν τεθεί εμφατικά στο τραπέζι των συζητήσεων από την αρχή.
Εύχομαι να κάνω λάθος.
Ωστόσο, επειδή προσωπικά μου είναι αδύνατο, να αισθάνομαι ανακόλουθος με τα πιστεύω μου και σε όσα διεκήρυττα ως Τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ., προτίμησα να αποχωρήσω από την κυβέρνηση, μη θέλοντας να της δημιουργώ εγγενή προβλήματα από την αρχή κιόλας του βίου της.
Άπαντες γνωρίζουν πως ουδέποτε αρνήθηκα τις δύσκολες μάχες, αλλά και ουδέποτε έβαλα οποιαδήποτε «καρέκλα» πάνω από την απαράβατη αρχή μου ότι ο πολιτικός οφείλει να υπηρετεί το εθνικό συμφέρον με οποιοδήποτε προσωπικό ή άλλο κόστος, τολμώντας πάντοτε να έχει το θάρρος της γνώμης του. Αυτό άλλωστε προσπαθώ να κάνω σε όλη ,την άνω των 20 ετών, κοινοβουλευτική μου διαδρομή.
Άπαντες γνωρίζουν επίσης ότι και στον πρόσφατο προεκλογικό αγώνα, είχα ως κεντρικό σύνθημα το «εδώ στα δύσκολα».
Το επαναλαμβάνω και σήμερα.
Παραμένω στη Νέα Δημοκρατία, απλός στρατιώτης του πατριωτικού μου καθήκοντος και συνεχίζω να στηρίζω την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό, εδώ στα δύσκολα.
Ευχαριστώ από καρδιάς τα στελέχη του Υπουργείου Εργασίας καθώς και τους Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς για την σύντομη αλλά γόνιμη συνεργασία μας.
Μα πάνω από όλους τιμώ και ευχαριστώ τον Αντώνη Σαμαρά, για την τιμή που μου έκανε να με εντάξει στο κυβερνητικό σχήμα και του εύχομαι να μας κάνει όλους περήφανους.
Αυτό θέλω, αυτό περιμένω, σε αυτό ελπίζω, γι’ αυτό αγωνίζομαι».

ΕΡΧΩΝΤΑΙ ΤΑ ΧΕΙΡΩΤΕΡΑ

Και μετά το ξεπούλημα, τι γίνεται;

Συνημμένη Εικόνα: kai-meta-to-ksepoylhma-ti-ginetai.jpg




Μερικοί από μάς πιστεύουμε λανθασμένα πως άν πουλήσουμε ένα κομμάτι της κρατικής περιουσίας θα “γλυτώσουμε” τους εαυτούς μας από παραπάνω περικοπές σε μισθούς και συντάξεις ή θα μειωθεί κάπως η υπερφορολόγηση και θα ελαφρύνουν τα βάρη στην πλάτη μας…
Μακάρι να ήταν έτσι… Όμως έχει αποδειχθεί το αντίθετο…



Αν θέλανε να λάβουν μέτρα ώστε να μας ελαφρύνουν φόρους ή να διατηρήσουν τους μισθούς και τις συντάξεις στο σημερινό έστω επίπεδο, θα φρόντιζαν να υιοθετήσουν μέτρα από τα προγράμματα των άλλων κομμάτων ἠ θα δέχονταν στο Μνημόνιο Ι το δάνειο από την Ρωσσία ή την Κίνα ή δεν θα μας έμπαζαν με κανένα τρόπο στο ΔΝΤ όπως κάνει σήμερα η Ιταλία και η Ισπανία.

Όμως δεν έχουν αυτό το σχέδιο… Το σχέδιό τους είναι να υπερχρεώσουν γιά να ξεπουλήσουν και να ξαναυπερχρεώσουν για να υποδουλώσουν την χώρα.

Αυτό, εδώ είμαστε όλοι και θα το δούμε…

Μετά από τις αποκρατικοποιήσεις δεν θα υπάρχουν έσοδα στο κράτος και οι μισθοί και οι συντάξεις θα υποστούν νέες μειώσεις…

Ας μην χαιρόμαστε που κάποιοι υπερχρεωμένοι (εξεπίτηδες από αυτούς τους ίδιους) οργανισμοί ξεπουλιώνται μαζί με άλλους υγιέστατους αντί πινακίου φακής… Πίσω έρχεται και η δική μας εξαθλίωση.

Αυτοί που θέλουν να ξεπουλήσουν τις ΔΕΚΟ, να πάνε να πουλήσουν τα χωράφια των πατεράδων τους κι όχι την Ελλάδα και την περιουσία της που ανήκει στους Ελληνες…

Και αν είναι υπερχρεωμένες οι ΔΕΚΟ αυτοί που τις υπερχρέωσαν να τους δημεύσουν την περιουσία!!!

Γιατί τις ΔΕΚΟ δεν τις υπερχρέωσαν οι “παχυλοί” δήθεν μισθοί των υπαλλήλων τους αλλά οι ληστείες που αυτοί έκαναν σε αυτές…

Δεν μπορεί η ΔΕΗ για παράδειγμα μέχρι το 2009 να έχει πλεόνασμα 150 εκατ. ευρώ με διπλάσιους μισθούς προσωπικού και σήμερα με τους μισθούς πετσοκομένους κατά 50% να είναι ελλειματική κατά 750 εκατ. ευρώ…

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ… ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ!!!


Επίκουρος
Πηγή:RAMNOUSIA