Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

Έναν αιώνα ζωής συμπλήρωσε σήμερα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου του 2014, ο Αρης ο οποίος στα 100 χρόνια του έμελλε να βιώνει μία από τις δυσκολότερες στιγμές της ιστορίας του.

Σαν σήμερα, 25 Μαρτίου του 1914, σε ένα καφενείο στην περιοχή του Βότση, μία παρέα νέων ίδρυσε τον Άρη. Είναι το πρώτο σωματείο που ιδρύεται μετά την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τους Τούρκους και επελέγη η εθνική εορτή ως ημέρα ίδρυσής του, προκειμένου να τονιστεί ο ελληνικός χαρακτήρας του.

«Γεννήθηκε» ως ποδοσφαιρικός σύλλογος, όμως από το 1922 ξεκινά να αναπτύσσει και άλλα αθλήματα, όπως το μπάσκετ και το πόλο και γι' αυτό το 1926 μετονομάστηκε σε Αθλητικός Σύλλογος Άρης Θεσσαλονίκης.

Ένας αιώνας Άρης (video)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Οι επιτυχίες δεν άργησαν να έρθουν για τον ποδοσφαιρικό Άρη, καθώς το 1928 κατέκτησε το πρώτο επίσημο
 

ΤΟΝ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΗΚΩΣΕ


YOU CAN'T RUN FROM POSEIDON'S LOVE

ΟΛΟ ΚΑΙ ΨΗΛΟΤΕΡΑ

Μια «ιπτάμενη» ανεμογεννήτρια σε ύψος 300 μέτρων πάνω από την Αλάσκα



H ανεμογεννήτρια BAT (Buoyant Airborne Turbine) μοιάζει περισσότερο με φουτουριστικό ζέπελιν γεμάτο με ήλιο, το οποίο θα αιωρείται σε ύψος 300 μέτρων και θα παραμένει σταθερό μόνο χάρη σε σύρματα μεγάλης αντοχής.


Η ψηλότερη ανεμογεννήτρια του κόσμου δεν έχει πύργο και θεωρείται μάλλον δύσκολο ότι θα προκαλέσει τα συνήθη παράπονα για αλλοίωση του τοπίου.
Ο λόγος είναι ότι η ανεμογεννήτρια BAT (Buoyant Airborne Turbine) μοιάζει περισσότερο με φουτουριστικό ζέπελιν γεμάτο με ήλιο, το οποίο θα αιωρείται σε ύψος 300 μέτρων και θα παραμένει σταθερό μόνο χάρη σε σύρματα μεγάλης αντοχής.

ΚΑΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΝΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ

Δεντρόσπιτα


FIESTA ST RALLYCROSS

Δοκιμή στα όρια για το Fiesta ST rallycross

Η Ford ετοιμάζεται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη χιονισμένη Σουηδία



Το Fiesta ST rallycross της Ford δοκιμάστηκε στα όριά του στη χιονισμένη Σουηδία στο πλαίσιο της προετοιμασίας του για την προσεχή σεζόν Rallycross και η Ford Racing έβαλε κάμερες να καταγράψουν τη θεαματική, χειμερινή δοκιμή.
Δοκιμή στα όρια για το Fiesta ST rallycross

Οι οδηγοί της Ford OlsbergsMSE (OMSE) δοκίμασαν το 4WD Fiesta ST 600PS προδιαγραφών rallycross στο Kall στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την έναρξη της σεζόν 2014.

Ο Andreas Bakkerud, ο οποίος θα τρέξει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, και ο Patrik Sandell, που θα οδηγήσει στο GRC επί αμερικανικού εδάφους, δοκίμασαν το Fiesta ST στο χιόνι και τον πάγο.
 

ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΤΙΖΟΥΜΕ ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ


Ισοβίτης μαχαίρωσε στο λαιμό σωφρονιστικό υπάλληλο

Ισοβίτης μαχαίρωσε στο λαιμό σωφρονιστικό υπάλληλο

Ο 46χρονος υπαρχιφύλακας υπέκυψε στα τραύματά του

Αλβανός ισοβίτης κρατούμενος στις φυλακές Μαλανδρίνου επιτέθηκε με μαχαίρι και τραυμάτισε θανάσιμα στο λαιμό 46χρονο υπαρχιφύλακα της εσωτερικής φρουράς του καταστήματος κράτησης. Ο 46χρονος υπαρχιφύλακας ήταν παντρεμένος με δύο παιδιά.

Η επίθεση έγινε την ώρα που έκλεινε η φυλακή το μεσημέρι. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι την ώρα της επίθεσης ο δράστης φώναξε: «Γιατί δεν με αφήνετε να πάω να δω την μάνα μου; Θα πάρω τη ζωή ενός από εσάς».

Κύκλοι του υπουργείου απαντώντας στις αιτιάσεις ότι υπήρχε ενημέρωση για την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές έλεγαν πως παίρνουν όλα τα μέτρα με ελέγχους σε όλα τα καταστήματα κράτησης θεσμοθετωντας φυλακή υψίστης ασφαλείας, κάνοντας προσλήψεις προσωπικού και ενισχύοντας την ασφάλεια των φυλακών.

«Κανείς δεν θα εμποδίσει μια πολιτική ασφαλείας για τις φυλακές», ανέφερε η ίδια πηγή.

ΟΥΚΡΑΝΙΔΕΣ ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΕΣ

"Ανταποδίδουν" τα... πυρά: Οι Ουκρανές κόβουν το σεξ με Ρώσους!


 
«Μην το... δίνετε στους Ρώσους», γράφουν «πατριωτικά μπλουζάκια» που προωθούν νεαρές από την Ουκρανία σε καμπάνια μέσω του Facebook
 
Μέχρι στιγμής κάθε σχέδιο και μέθοδος για να αποτρέψουν τους Ρώσους να προσαρτήσουν την Κριμαία έχει αποτύχει. Έτσι, μια ομάδα Ουκρανών γυναικών προτείνει μια πιο δραστική λύση: καμία Ουκρανή να μην κάνει σεξ με Ρώσους!
Μάλιστα, ως άλλες Λυσιστράτες, έχουν ξεκινήσει ολόκληρη καμπάνια μέσα από το Facebook με μπλουζάκια που δείχνουν δυο παλάμες ενωμένες με... νόημα και με τυπωμένο το μήνυμα: «Μην το δίνετε σε Ρώσο»!
 
Τα μπλουζάκια πωλούνται από τη σελίδα τους στο Facebook και σύμφωνα με τις ίδιες τα έσοδα θα διατεθούν για τον ουκρανικό στρατό.
 

ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΜΑΤΟΛΟΙ

1821: Ποια ήταν η τακτική των ηρωων;;;
25 - 3 - 14

1821: Ποια ήταν η τακτική των ηρωων;;;
 
Ποιοι ήταν αυτοί που μετά από τετρακόσια χρόνια σκληρής σκλαβιάς εξεγέρθηκαν και μας χάρισαν την λευτεριά; Τι στρατιωτικές γνώσεις είχαν και πώς ήταν οργανωμένοι;
Με ποιό τρόπο έκαναν πόλεμο και αντιμετώπισαν τον πανίσχυρο τουρκικό και αιγυπτιακό στρατό;
Πόσο σημαντική ήταν η βοήθεια των εθελοντών φιλελλήνων που προσέτρεξαν;

Οι προγονοί μας, στις αρχές του 19ου αιώνα, ήταν κτηνοτρόφοι και γεωργοί χωρίς καμία στρατιωτική εκπαίδευση, εκτός ελαχίστων που υπηρέτησαν στα αγγλικά στρατεύματα των Επτανήσων και ακόμη λιγότερων που υπηρέτησαν στο ρωσικό στρατό. Ουσιαστικά δεν υπήρχε στρατιωτική γνώση, πολύ λιγότερο πρότυπα οργάνωσης που να εξυπηρετούν τα πρώτα σκιρτήματα εξέγερσης.

Η Ευρώπη μόλις είχε ξυπνήσει από τη μεγαλειώδη γαλλική επανάσταση (1789), τις εκστρατείες του Ναπολέοντα αλλά και την ήττα του στο Βατερλώ το 1815.
 

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΙΖΩΝ

Tί να πει κανείς: Στην... prive παρέλαση και τα άρματα για την προμήθεια των οποίων διακινήθηκαν μίζες πολλών εκατομμυρίων ευρώ!
25 - 3 - 14

Tί να πει κανείς: Στην... prive παρέλαση και τα άρματα για την προμήθεια των οποίων διακινήθηκαν μίζες πολλών εκατομμυρίων ευρώ!
 
Το περίφημο «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου θυμίζει ο προγραμματισμός της σημερινής στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
Κι αυτό διότι σε μια περίοδο που τα νοικοκυριά σε όλη την Ελλάδα κάνουν «αιματηρές» οικονομίες για να τα βγάλουν πέρα, η παρέλαση μοιάζει σαν να είναι βγαλμένη από άλλες εποχές.
 

ROBBIE WILLIAMS - ME AND MY MONKEY