Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΙΖΩΝ

Tί να πει κανείς: Στην... prive παρέλαση και τα άρματα για την προμήθεια των οποίων διακινήθηκαν μίζες πολλών εκατομμυρίων ευρώ!
25 - 3 - 14

Tί να πει κανείς: Στην... prive παρέλαση και τα άρματα για την προμήθεια των οποίων διακινήθηκαν μίζες πολλών εκατομμυρίων ευρώ!
 
Το περίφημο «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου θυμίζει ο προγραμματισμός της σημερινής στρατιωτικής παρέλασης για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
Κι αυτό διότι σε μια περίοδο που τα νοικοκυριά σε όλη την Ελλάδα κάνουν «αιματηρές» οικονομίες για να τα βγάλουν πέρα, η παρέλαση μοιάζει σαν να είναι βγαλμένη από άλλες εποχές.
 

 
Είναι ενδεικτικό ότι έχει προγραμματιστεί να γίνουν πτήσεις από δώδεκα μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και από ακόμη δεκατρία ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού, σε μια παρέλαση από την οποία σχεδόν έχουν αποκλειστεί οι πολίτες.
Κι αυτό διότι λόγω των δρακόντειων αστυνομικών μέτρων, σε μια προσπάθεια να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που σημειώθηκαν την 28η Οκτωβρίου του 2011 στη Θεσσαλονίκη με την αποδοκιμασία του Προέδρου της Δημοκρατίας, τα οποία οδήγησαν στην ακύρωση της στρατιωτικής παρέλασης.
Διελεύσεις από μαχητικά αεροσκάφη τεσσάρων διαφορετικών τύπων : Από τρία F-16 BLOCK 52+, τρία Mirage -2000-5, τρία F-4E και τρία αεροσκάφη A-7, αλλά και πτήσεις από τέσσερα επιθετικά ελικόπτερα Apache, δύο μεταφορικά ελικόπτερα Σινούκ, δύο μεταφορικά ελικόπτερα ΝΗ 90, τρία ελικόπτερα S-70 Shikorsky και δύο ελικόπτερα AB-212, έχουν προγραμματιστεί για την σημερινή παρέλαση.
Εκτός αυτών στην στρατιωτική παρέλαση θα παρουσιαστούν τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard 2HEL και τα επίσης γερμανικά αυτοκινούμενα πυροβόλα PZH 2000, για την απόκτηση των οποίων διακινήθηκαν μίζες πολλων εκατομμυρίων ευρώ, όπως προκύπτει από την εξελισσόμενη δικαστική έρευνα για τα όσα έγιναν την προηγούμενη 15ετία γύρω από τις προμήθειες οπλικών συστημάτων.
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει αποφύγει να δώσει στοιχεία για το κόστος της σημερινής παρέλασης. Γενικώς και αορίστως, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας υποστηρίζουν ότι τα έξοδα της παρέλασης θα καλυφθούν από λειτουργικές δαπάνες και το κόστος θα μείνει «σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα».
πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου