Κυριακή 18 Μαΐου 2014

ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΕΣ ΦΟΡΤΗΓΑ

Ασκήσεις… ισορροπίας σε δύο τροχούς

 
 Ασκήσεις… ισορροπίας σε δύο τροχούς
 

Φορτία πέρα από κάθε φαντασία - Δείτε τις φωτογραφίες

Ο Ολλανδός φωτογράφος Hans Kemp επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Βιετνάμ το 1991 και εντυπωσιάστηκε από τον μεγάλο αριθμό των μοτοσικλετών στο δρόμο- το αγαπημένο μέσο μεταφοράς των ντόπιων.

«Δεν πίστευα στα μάτια μου. Υπήρχε ένας ‘ποταμός’ μοτοσικλετών στο δρόμο μπροστά μου, Πάνω τους ολόκληρες οικογένειες, άνδρες κουστουμαρισμένοι, καλοντυμένες γυναίκες», αφηγείται ο φωτογράφος.

Ο Kemp μετακόμισε στην πόλη Ho Chi Minh το 1995 και το 2000 ένας από τους πελάτες του τού ανέθεσε να φωτογραφίσει τις μοτοσικλέτες αυτές.

Αρχικά ήταν μια δουλειά για τον φωτογράφο αλλά εξελίχθηκε σε μια παθιασμένη δραστηριότητα και τελικά ο Kemp αφιέρωσε επί δύο χρόνια τον ελεύθερο χρόνο του για να φωτογραφίζει μοτοσικλέτες σε όλο το Βιετνάμ.

Για να αιχμαλωτίσει στο φακό του το σωστό στιγμιότυπο ο Kemp επέβαινε στο πίσω μέρος ενός Honda Super Cub αναζητώντας δίκυκλα με… ενδιαφέροντα φορτία.

Το 2005 δημοσίευσε το λεύκωμα «Bikes of Burden» που έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές και, σύμφωνα με τη Daily Mail, επέστρεψε πρόσφατα στο Βιετνάμ για να βγάλει ακόμα περισσότερες φωτογραφίες και να δημοσιεύσει αναθεωρημένη έκδοση.

Δείτε τις φωτογραφίες
 

ΤΑ ΑΛΥΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ

Αυτά είναι τα πιο περίεργα άλυτα μυστήρια που απασχόλησαν τον κόσμο!

Αυτά είναι τα πιο περίεργα άλυτα μυστήρια που απασχόλησαν τον κόσμο!


Υπάρχουν αμέτρητα μυστήρια που κατακλύζουν τον πλανήτη και τον ανθρώπινο πολιτισμό, ενώ, ορισμένα από αυτά, που παραμένουν άλυτα, συνεχίζουν να προκαλούν το ενδιαφέρον, αλλά και να δημιουργούν φήμες και δοξασίες γύρω από την ύπαρξή τους.
Μηνύματα αρχαίων πολιτισμών, δολοφόνοι και τα θύματά τους, επιστήμονες και καλλιτέχνες είναι οι «πρωταγωνιστές» σε αυτές τις ιστορίες που πάντα συναρπάζουν, αλλά και δημιουργούν πονοκέφαλο.

Ας δούμε δέκα από αυτά, όπως τα παρουσίασε το viralnova:

ΟΙ ΠΑΓΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗΣ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Πώς θα είναι ο κόσμος αν... λιώσουν οι πάγοι;;;

ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ: Πώς θα είναι ο κόσμος αν... λιώσουν οι πάγοι;;;


Mπορεί οι επιστήμονες να κρούουν κάθε λίγο και λιγάκι τον κώδωνα του κινδύνου για τις συνέπειες που θα έχει η μόλυνση του περιβάλλοντος στο μέλλον, μιλώντας για το λιώσιμο των πάγων στην
Ανταρκτική και τις τρομακτικές συνέπειες που θα έχει για τον πλανήτη, ωστόσο όλοι το παίρνουν στα «ψιλά», αδιαφορούν ή και αγνοούν το μέγεθος της καταστροφής που θα προκληθεί. Ενας καλλιτέχνης σε συνεργασία με το κέντρο κλιματικής αλλαγής θέλησαν να κάνουν το μέγεθος της καταστροφής πιο κατανοητό. Το αποτέλεσμα είναι σοκαριστικό.

Αν λοιπόν λιώσουν οι πάγοι και η στάθμη της θάλασσας αυξηθεί κατά 3,6 μέτρα οι Αμερικανικές πόλεις θα μοιάζουν κάπως έτσι:



ΛΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΓΕΤΩΝΕΣ

Τίποτα δεν σταματά το λιώσιμο των παγετώνων

















Το λιώσιμο των μεγάλων παγετώνων της δυτικής Ανταρκτικής, που περιέχουν αρκετό νερό για να αυξηθεί η επιφάνεια των ωκεανών κατά τουλάχιστον ένα μέτρο, επιταχύνεται υπό την επήρεια της
υπερθέρμανσης του πλανήτη και δείχνει μη αναστρέψιμο, σύμφωνα με τα συμπεράσματα δύο μελετών.

ΜΑΤΙΑ - ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Τα μάτια αποκαλύπτουν παθήσεις όπως διαβήτη, καρκίνο ή AIDS - Παρατηρήστε τα στον καθρέφτη



Τα μάτια είναι κάτι παραπάνω από "παράθυρα στην ψυχή" του κάθε ανθρώπου. Η υγεία και η γενική κατάσταση των ματιών σας δίνει πολλές πληροφορίες για τους κινδύνους που, ίσως, διατρέχετε άμεσα και πρέπει να τους αντιμετωπίσετε χωρίς καθυστέρηση.