Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΚΥ ΤΣΑΝ



SHALAKO

Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Shalako (1968)

Cast

Cast overview, first billed only:
Sean Connery ...
Brigitte Bardot ...
Stephen Boyd ...
Bosky Fulton
Jack Hawkins ...
Sir Charles Daggett
Peter van Eyck ...
Frederick Von Hallstatt (as Peter Van Eyck)
Honor Blackman ...
Lady Daggett
Woody Strode ...
Chato
Eric Sykes ...
Mako
Alexander Knox ...
Henry Clarke

Έτος Παραγωγής: 1968
Διάρκεια: 113 min
Είδος Ταινίας:Western
Σκηνοθεσία:Edward Dmytryk
Σενάριο:Louis L'Amour-Clarke Reynolds
Ηθοποιοί:Sean Connery-Brigitte Bardot-Stephen Boyd

Ενα αρκετά τυποποιημένο Western του Louis Lamour. Shalako, ο κυνηγός και το ιχνηλάτης πρέπει να σώσει ένα μέρος των ευρωπαϊκών κυνηγών που βρίσκονται σε κίνδυνο από μια ινδιάνικη εξέγερση.

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΦΑΛΑΙΝΕΣ

Χορεύοντας με φάλαινες μπελούγκα!

Ευαγγελία ΑναστασάκηΙανουαρίου 2014

Στο ενυδρείο Harbin Pole στο Χαρμπίν της βόρειας Κίνας οι θεατές βρέθηκαν μπροστά σε ένα μαγευτικό χορευτικό θέαμα στο νερό! Οι φάλαινες μπελούγκα (τα γνωστά ασπροδέλφινα) δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στο χορό, σχηματίζοντας ιδιαίτερα σχήματα μαζί με τους εκπαιδευτές τους, εντυπωσιάζοντας το κοινό που καταχειροκροτούσε.

perierga.gr - Χορεύοντας με φάλαινες μπελούγκα!

Σε απόλυτη αρμονία τόσο με τη μουσική όσο και με τις κινήσεις των εκπαιδευτών, τα ασπροδέλφινα δεν σταμάτησαν λεπτό να δείχνουν σε όλους πως όχι μόνο λατρεύουν το χορό αλλά ξέρουν και άριστα να ακολουθούν το ρυθμό.
Το σόου περιελάμβανε… αισθησιακούς χορούς αλλά και τρυφερά φιλιά των χορευτών, ενώ τα σχήματα καρδιάς στο νερό είχαν την τιμητική τους.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

11 Ιανουαρίου 2014

 


Πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος;;; Αυτοί είναι οι μύθοι....
 
Και ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο. Κάθε πολιτισμός έχει να παρουσιάσει μια ιστορία δημιουργίας. Αρχέγονα πλάσματα ξεπηδούν από το αρχαίο διάστημα, θεότητες και συχνάτέρατα, που άλλοτε μαλώνουν μεταξύ τους και άλλοτε ενώνονται γι να δημιουργήσουν στρατιές αθάνατων πλασμάτων. Σε άλλους μύθους ο άνθρωπος μοιάζει σαν ένα .παραπροϊόν αυτής της διαδικασίας, ενώ σε κάποιους φαίνεται πως ο κόσμος δημιουργήθηκε μόνο κ μόνο γι τν άνθρωπο. Θα δούμε στη συνέχεια 10 μύθους δημιουργίας. Του κόσμου, αλλά και των ανθρώπων.

10. Το σφυρί των Θεών: Νορβηγική Μυθολογία

Με την αφθονία της σε ρωμαλέους και εύρωστους θεούς παρέα με καλόβολες θεές, η αρχαία νορβηγική θρησκεία των σκανδιναβικών και γερμανικών χωρών προσφέρει τον ιδανικό δημιουργικό μύθο για τους λάτρεις των αγώνων πάλης αλλά και της μουσικής Heavy Metal. Σύμφωνα με τις νορβηγικές παραδόσεις πριν από την ύπαρξη της Γης (Midgard) υπήρχε η Muspell, μια φλεγόμενη χώρα με φύλακες που κράδαιναν πύρινα σπαθιά, το αχανές κενό διάστημα (Ginnungagap) και το Niflheim που ήταν μια περιοχή σκεπασμένη με πάγο. Όταν το ψύχος του Niflheim άγγιξε τις φλόγες του Muspell ο γιγάντιος Ymir κ η αγελάδα μεγαθήριο Auehumla αναδύθηκαν απ τους λιωμένους πάγους. Στη συνέχεια η αγελάδα έγλειψε τον θεό Bor και τη γυναίκα του και τους έφερε στη ζωή. Το ζευγάρι γέννησε τον Buri που έκανε τρεις γιους, τους Odin, Vili και Ve. Οι γιοι μεγάλωσαν και σκότωσαν τον Ymir και από το σώμα του δημιούργησαν: από τη σάρκα του τη Γη, από τα οστά του τα βουνά, από τις τρίχες του τα δέντρα και από το αίμα του τα ποτάμια, τις λίμνες και τη θάλασσα. Τέλος, από το κρανίο του οι θεοί δημιούργησαν τον ουρανό με τα αστέρια.

9. Ζωροαστρισμός, η θρησκεία της αρχαίας Περσίας

Σύμφωνα με τις δοξασίες της μέσης εποχής της Περσίας ο κόσμος δημιουργήθηκε από τη θεότητα Ahura Mazda. Το μεγάλο βουνό Alburz μεγάλωνε για 800 χρόνια μέχρι που άγγιξε τον ουρανό. Τότε έπεσε βροχή που σχημάτισε τη θάλασσα Vourukasha και δύο μεγάλους ποταμούς. Το πρώτο ζώο που ήταν ένας λευκός ταύρος έζησε στις όχθες του ποταμού Veh Rod. Όμως το κακό πνεύμα Angra Mainyu τον σκότωσε. Το σπέρμα του μεταφέρθηκε στη Σελήνη και εξαγνίστηκε κι έτσι δημιουργήθηκαν πολλά ζώα και φυτά. Δίπλα στον ποταμό ζούσε ο πρώτος άνθρωπος ο Gayomard, που ήταν φωτεινός σαν τον Ήλιο. Ο Angra Mainyu τον σκότωσε και εκείνον. Ο Ήλιος όμως εξάγνισε το σπέρμα του για 40 χρόνια απ' όπου μετά βλάστησε το φυτό ραβέντι. Το φυτό μεγάλωσε και μεταμορφώθηκε στους Mashya και Mashyanag, τους πρώτους θνητούς. Αντί να τους σκοτώσει όμως ο Angra Mainyu τους ξεγέλασε και τους έκανε να τον λατρεύουν. Μετά από 50 χρόνια γέννησαν δίδυμα, αλλά τα δίδυμα αυτά κουβαλούν τις αμαρτίες των γονέων τους. Μετά από πολύ καιρό γεννήθηκαν άλλα δύο δίδυμα και από αυτά προήλθαν όλοι οι άνθρωποι και ιδιαίτερα οι Πέρσες.

8. Από τους Ποταμούς της Βαβυλώνας


ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΟΚΑΡΥΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Το ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ γεφύρι που έχετε δει!!! Και... βρίσκεται στην Ελλάδα!!!!!
Ημερομηνία: 11 Ιανουαρίου 2014
 
Το ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ γεφυρι που εχετε δει!!! Και... βρισκεται στην Ελλαδα!!!!!

Η Παλαιοκαρυά είναι ένα μικρό χωριό των Τρικάλων, που απέχει 35 χλμ. από την πόλη των Τρικάλων και 11 χλμ. από την Πύλη. Βρίσκεται σε μια χαράδρα απίστευτης φυσικής ομορφιάς, ένα τοπίο άγριο και εντυπωσιακό.
Χωρίζεται σε Άνω, Μέση και Κάτω Παλαιοκαρυά.

Φωτογραφία Giorgos Rodinos
Φωτογραφία Giorgos Rodinos
Ο Παλαιοκαρίτης ποταμός διασχίζει την χαράδρα της Παλαιοκαρυάς, σε όλο το μήκος της.
Πηγάζει από τον αυχένα της Γκρόπας, έχει νερό όλο το έτος και χύνεται στον Πορταϊκό ποταμό. Στην καρδιά του φαραγγιού κρύβεται ο εντυπωσιακός καταρράκτης της Πλαιοκαρυάς.
Ένα πέτρινο, μονότοξο γεφύρι, που χρονολογείται από τον 16ο αιώνα, είναι ακριβώς μπροστά από τον καταρράκτη, που πέφτει με δύναμη από ύψος 12 μέτρων.
Το γεφύριέχει συνολικό μήκος 26 μέτρα, άνοιγμα τόξου 19 μέτρα και ύψος από την κοίτη του ποταμού 10 μέτρα. Το θέαμα είναι εντυπωσιακό, επιβλητικό!! Η αέναη βοή από την πτώση του νερούπροκαλεί δέος!!

ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Το (κοσμικό) χέρι του Θεού

Δημοσιευμένη  εικόνα


Εντυπωσιακό φαινόμενο μετά την έκρηξη ενός άστρου.Το νεφέλωμα με την όψη.. χεριού. Credit: (NASA/JPL-Caltech/McGill)

Χιούστον
Μια εικόνα από ένα εντυπωσιακό όσο και ενδιαφέρον κοσμικό φαινόμενο κατέγραψε το διαστημικό τηλεσκόπιο NuSTAR. Το τηλεσκόπιο «στόχευσε» ένα νεφέλωμα που δημιουργήθηκε από την αυτοκαταστροφή ενός άστρου που βρισκόταν σε απόσταση 17 χιλιάδων ετών φωτός από εμάς στον αστερισμό του Διαβήτη. Το νεφέλωμα έχει λάβει ένα σχήμα που θυμίζει ανθρώπινο χέρι για αυτό και οι επιστήμονες που είδαν την εικόνα του έδωσαν τον χαρακτηρισμό «Το χέρι του Θεού».

Η περιοχή του νεφελώματος που εμφανίζεται πιο φωτεινή από τις υπόλοιπες φιλοξενεί ένα άστρο νετρονίου. Τα άστρα νετρονίου που είναι πιο γνωστά με τον όρο «πάλσαρ» είναι σώματα υψηλής πυκνότητας και σχηματίζονται από άστρα τα οποία έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο της ζωής τους και καταρρέουν. Το συγκεκριμένο πάλσαρ προέκυψε φυσικά από την έκρηξη του άστρου και έχει λάβει την κωδική ονομασία PSR B1509-58.

Δείτε την εικόνα με διαφορετικό χρωματισμό που φαίνεται ακόμη πιο καθαρά το σχήμα και τα χαρακτηρισιτκά του

Δημοσιευμένη  εικόνα

ΑΠΛΗΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Ενώ ήταν πάμπλουτοι, πρόδωσαν τον λαό και την πατρίδα ..

Δημοσιευμένη  εικόνα

Η δικαιοσύνη μπορεί να σώσει την ΕΛΛΑΔΑ.

Το πλιάτσικο του Ταχυδρομικού ταμιευτηρίου θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν απλούστατα υπήρχε ένας τίμιος στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Παπανδρέου ή στην Τράπεζα τηςΕλλάδος.

Το Ολυμπία εδώ και 3 χρόνια, παρακολουθώντας τα οικονομικά στοιχεία του ΤΤ αποκάλυψε πως στο ίδρυμα γινόταν μία ληστεία άνευ προηγουμένου.

Και όμως, αντί να παρέμβουν οι ελεγκτικές αρχές, ξάφνου η διοίκηση άρχισε να μοιράζει πακτωλούς χρημάτων προς κάθε κατεύθυνση για να “πείσουν” και στην συνέχεια να εκβιάσουν. Ως κοινοί μαφιόζοι – τρομοκράτες, βρήκαν τους πρόθυμους της “ενημέρωσης”, κοινούς εκβιαστές και τους γέμισαν χρήμα για να απειλήσουν το Ολυμπία, τον Καμμένο, τον Νικολόπουλο, τον Αναστασιάδη και όποιον άλλον τολμούσε να μιλήσει.


BOB MARLEY - NO WOMAN NO CRY

 


Οι αποκαλυπτικές αναμνήσεις μια γυναίκας που γνώριζε καλύτερα από όλους τον Μπομπ Μάρλεϊ...
Η Ρίτα παντρεύτηκε τον Μπομπ Μάρλεϊ όταν και οι δύο ήταν σχεδόν είκοσι χρονών και παρέμεινε αφοσιωμένη σύζυγός του σε όλη την ξέφρενη πορεία του προς τη δόξα. Το No Woman, No Cry αποτελεί την ειλικρινή περιγραφή της ζωής μιας εκπληκτικής γυναίκας, η οποία παντρεύτηκε έναν από τους γνωστότερους και τους πιο αγαπητούς μουσικούς όλων των εποχών.

No, woman, no cry;
No, woman, no cry;
No, woman, no cry;
No, woman, no cry.

UFO - BELLADONNA




Η λέξη Belladonna είναι Ιταλική και σημαίνει -όμορφη γυναίκα-.

Κυκλοφόρησε Μάιος 1976
Είδος hard rock ,
Παραγωγός Leo Lyons

Phil Mogg - φωνητικά
Michael Schenker - κιθάρα
Danny Peyronel - πλήκτρα, φωνητικά
Pete Way - μπάσο
Andy Parker - τύμπανα