Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ

Η Εθνική μας ομάδα προκρίθηκε στους 8!!!





Η Εθνική μας ομάδα, μετά απο ένα αγώνα θρίλερ κατάφερε και κράτησε το 1-0 επι της Ρωσίας και έτσι περνά στην επόμενη φάση του Euro. Τα πάνω κάτω ήρθαν στον όμιλο. Αποκλείστικα τα φαβορί (Ρωσία και Πολωνία) και πέρασαν τα αουτσάιντερ (Ελλάδα και Τσεχία).. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά..

ΝΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΜΕ 1-0

ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ

Ελλάδα - Ρωσία (21:45) (Euro 2012): Διορθώνει τα λάθη της η Εθνική και τα δίνει όλα στον τελικό πρόκρισης



Βαθμολογία Ομίλου: Ρωσία 4, Τσεχία 3, Πολωνία 2, Ελλάδα 1. 


*Αυτή θα είναι η 14η αναμέτρηση των δύο ομάδων. Μόλις μία νίκη για την Εθνική μας, αυτή που μας είχε στείλει στο Μουντιάλ του 94’, 7 νίκες για τη Ρωσία, ενώ και 5 παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. 

*Τους Ρώσους τους έχουμε βρει απέναντι μας στους ομίλους και των δύο τελευταίων Euro που....
έχουμε πάρει μέρος, το 2004 και το 2008, γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες. 

*Η Ελλάδα προκρίνεται σίγουρα με νίκη, ενώ με 3 γκολ και πάνω διαφορά περνάει ως πρώτη. Νίκη ή ισοπαλία θέλει για πρόκριση η Ρωσία, ενώ βολεύεται ακόμα και με ήττα, εφόσον το άλλο ματς λήξει ισόπαλο (υπερτερεί στην τριπλή ισοβαθμία).

*Περίπου 3.000 Έλληνες στο πλευρό της Εθνικής μας, με τους Ρώσους να κυριαρχούν πάντως, φτάνοντας τους 9.000!

Γήπεδο: ‘’Εθνικό Στάδιο’’ (Βαρσοβία – Πολωνία)
Διαιτητής: Γιόνας Έρικσον (Σουηδία)



Ελλάδα: Το έχει κάνει συνήθειο η Εθνική μας να ξεκινά άσχημα τα παιχνίδια της, αλλά αυτή τη φορά το πλήρωσε πολύ ακριβά, δεχόμενη δύο γκολ από τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Μόλις από το 6’ είχε βρεθεί με δύο τέρματα στην πλάτη, πληρώνοντας την ανεπάρκεια στο αριστερό άκρο της άμυνας του Χολέμπας, αλλά και την χαρακτηριστική αστάθεια του Χαλκιά. Ο κίπερ της Εθνικής μάλιστα, έγινε αλλαγή στο 23’ και προκάλεσε πολλές συζητήσεις για το αν ήταν πραγματικά τραυματίας, ή θεώρησε ότι πρέπει να βρεθεί άλλος τερματοφύλακας στην εστία, που θα έχει περισσότερη σιγουριά στις κινήσεις του.

Όχι ότι οι άλλοι παίκτες μας βρέθηκαν σε καλή μέρα και την αποτυχία υποδηλώνει η μόλις μία καθαρή φάση σε όλον τον αγώνα, τον κακώς ακυρωθέν γκολ του Φωτάκη στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Οι διεθνείς μας είχαν ξεχάσει ιδιαίτερα στην επανάληψη τι θα πει ανάπτυξη και passing game και περιορίστηκαν σε ‘’γιόμες’’, που παράπεμπαν σε ποδόσφαιρο άλλων 10ετιών. Ατυχείς εν πολλοίς και οι επιλογές του Φερνάντο Σάντος, που έδειξε να τα χάνει για τα καλά όταν η κατάσταση δυσκόλεψε.

«Πάλι δεν ξεκινήσαμε καλά, πάλι κυνηγήσαμε το σκορ. Βέβαια έχουμε σκοράρει δύο φορές και μας τα έχουν ακυρώσει. Ήταν καθαρά το γκολ που μας ακύρωσαν. Ήχουμε κάνει λάθη, αλλά να δέχεσαι δύο γκολ σε δύο επιθέσεις... Δεν γίνεται συνέχεια αυτό", τόνισε αρχικά ο αρχηγός της Εθνικής Γιώργος Καραγκούνης, που με 120 συμμετοχές πιάνει στην κορυφή τον Ζαγοράκη.

Σχετικά με το τελευταίο ματς κόντρα στους Ρώσους πρόσθεσε : «Μακάρι στο τελευταίο παιχνίδι η πρόκριση να εξαρτάται από εμάς, από τα δικά μας πόδια. Αν και παίζουμε εκτός έδρας, με πολλούς αντίπαλους φιλάθλους, ελπίζουμε ότι θα έρθει η νίκη. Αδικούμε τους εαυτούς μας. Δυστυχώς δεν είναι πρωτάθλημα για να αλλάξεις την κατάσταση, είναι μόλις τρία παιχνίδια».

Η Εθνική μας λοιπόν, μπαίνει στο τελικό πρόκρισης με τη Ρωσία με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση της. Μέχρι τελευταία στιγμή θα υπάρχει το δίλημμα για τον Σάντος Χολέμπας ή Τζαβέλλας, με τον δεύτερο να έχει το προβάδισμα σύμφωνα με τα τελευταία νέα. Τώρα για την 3άδα μπροστά, κατά πάσα πιθανότητα θα προτιμηθούν οι Σαλπιγγίδης, Φορτούνης και Γκέκας. Να υπενθυμίσουμε ότι εξέτισε στον αγώνα με την Τσεχία ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και επιστρέφει κανονικά στο βασικό σχήμα.
Πιθανή Ενδεκάδα Ελλάδα (4-3-3): Σηφάκης – Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης – Κατσουράνης, Μανιάτης, Καραγκούνης – Σαλπιγγίδης, Φορτούνης, Γκέκας.


Ρωσία: Και να που η Ρωσία δεν έγινε ξαφνικά …Μπαρτσελόνα και απέναντι στους Πολωνούς βρήκε αρκετά προβλήματα. Μέτριο το πρώτο ημίχρονο, με την ελαφρά υπεροχή να ανήκει στην αντίπαλο της, αλλά το Μαλαφέεφ να δηλώνει παρών και να κρατά το μηδέν όσες φορές χρειάστηκε. Οι Ρώσοι πάντως, πήραν προβάδισμα στο σκορ μετά από στημένη φάση στο 37’ με τον Τζακόεφ, που πέτυχε το τρίτο του τέρμα στη διοργάνωση.

Στην επανάληψη, έδωσε αρκετό χώρο στην αντίπαλο της, με τα προβλήματα της στην ανάπτυξη και στη δημιουργία φάσεων να είναι πολλά. Ένα λάθος του Αρσάβιν ήταν αρκετό λοιπόν, για να βγουν οι Πολωνοί στην αντεπίθεση και να φτάσουν στην ισοφάριση με ωραίο σουτ του Μπλαζικόφσκι. Το παιχνίδι στη συνέχεια και μέχρι το τέλος άνοιξε, χωρίς όμως να δημιουργηθεί η μεγάλη φάση μπροστά από τις δύο εστίες.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ρωσίας Ντικ Άντβοκατ, χαρακτήρισε την Εθνική μας σκληρή ομάδα, ενώ φρόντισε να επισημάνει ότι δεν περιμένει εκπλήξεις από τον Φερνάντο Σάντος: «Το ματς του Σαββάτου, είναι η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα. Το ίδιο ισχύει και για εμάς, οπότε είναι όλα απλά. Η Ελλάδα είναι μια σκληρή ομάδα, της αρέσει να αμύνεται και να περιμένει τον αντίπαλο. Την έχουμε αντιμετωπίσει πρόσφατα και την γνωρίζουμε πολύ καλά. Έχω δει τα δύο τελευταία της παιχνίδια με Πολωνία και Τσεχία και δεν νομίζω πως θα περιμένουμε μεγάλες εκπλήξεις από τους Έλληνες».

Τα άσχημα νέα για τη Ρωσία ήρθαν από τη δράση των οπαδών της έξω από το γήπεδο, όπου είχαμε 180 συλλήψεις, αλλά και βαριά καμπάνα από την UEFA. Πέραν το χρηματικού ποσού, που αγγίζει τις 120.000 ευρώ, κινδυνεύει και με τιμωρία αφαίρεσης 6 βαθμών από τα προκριματικά του επόμενου Euro, μόνο σε περίπτωση υποτροπής.

Τα αγωνιστικά πλάνα δεν αλλάζουν για τη Ρωσία, με όλους τους παίκτες να είναι διαθέσιμους και κατά πάσα πιθανότητα τον Άντβοκατ να παρατάσσει τους 11 που ξεκίνησε και τα δύο πρώτα παιχνίδια του ομίλου.
Πιθανή Ενδεκάδα Ρωσία (4-3-3): Μαλαφέεφ – Ζιρκόφ, Α. Μπερεζούτσκι, Ιγκνασέβιτς, Ανιουκόφ – Ζιριάνοφ, Ντενίσοφ, Σιρόκοφ – Αρσάβιν, Τζαγκόεφ, Κερζάκοφ.