Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΠΟΙΟΝ

“Δεν είμαι ρατσιστής. Χεσμένος από το φόβο μου είμαι” !!!

Δημοσιευμένη  εικόνα



Έρχεται λοιπόν ο νέος αντι-ρατσιστικός νόμος σύμφωνα με τον οποίο όποιος θεωρηθεί με απόψεις του ότι συμβάλλει ή υποκινεί πράξεις βίας εναντίον αλλοεθνών θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια σειρά σημαντικών κυρώσεων που αγγίζουν τη φυλάκιση και το βαρύ χρηματικό πρόστιμο...


Και ποιος θα κρίνει άραγε και με τι κριτήριο πότε ένα δημοσίευμα υποκινεί πράξεις βίας; Επίσης αντίστοιχες αναρτήσεις με ελληνικές σημαίες να καίγονται από βόρειους γείτονες μέσα στη χώρα ή οι απειλές πολέμου με σπασίματα βιτρινών και αυτοκινήτων στην Ομόνοια, θα εμπίπτουν στη διάταξη του νόμου; Διότι δεν υπάρχει μόνο ο ρατσισμός των ελλήνων όπως υποστηρίζουν κάποιοι προς τους ξένους, ισχύει και το αντίστροφο.

Πηγαίνετε αν τολμάτε νύχτα να περπατήσετε από τη Μενάνδρου έως το Σταθμό Λαρίσης. Περιπλανηθείτε στα στενά και τους γύρω δρόμους.

Όπως εύστοχα διάβασα κάπου χθες, “δεν είμαστε ρατσιστές, τους εγκληματίες δε θέλουμε”. Ποιος διαφωνεί σε αυτό;

Επιπρόσθετα αν είναι να εφαρμοστούν τέτοιοι νόμοι, τότε δε θα πρέπει να εφαρμοστεί και μια σειρά άλλων όσον αφορά τη λαθρομετανάστευση, τη δημόσια τάξη, τους φόνους, τους βιασμούς, τις ληστείες, το γάζωμα φυλακών με καλάσνικοφ κτλ;

Το 90% των κειμένων που ως αναγνώστης έχω διαβάσει αναφέρεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Τινί τρόπω λοιπόν θα θεωρούνται οι συντάκτες τους υποκινητές ρατσιστικών εκδηλώσεων;
Δηλαδή αν κάποιος γράψει να απελαθούν όλοι οι λαθρομετανάστες και όσοι πέρασαν τα σύνορα της χώρας παράνομα, θα θεωρηθεί ρατσιστής; Και γιατί να μην εκληφθεί ως υπερασπιστής του νόμου;

Σήμερα το πρωί μίλησα με ένα φίλο blogger σχετικά με το θέμα ο οποίος είναι και κάτοικος στην επικίνδυνη περιοχή της Αθήνας για το νέο νόμο. Μου είπε “Δεν είμαι ρατσιστής. Χεσμένος από το φόβο μου είμαι. Δεν τολμώ να βγω το βράδυ έξω. Όποτε βγαίνει η κόρη μου, τρέμει το φυλλοκάρδι μου.”

Τι να του πεις; Ότι είναι ρατσιστής;

Πολύ φοβάμαι πως η κυβέρνηση όχι μόνο εξακολουθεί να στρουθοκαμηλίζει μη αντιλαμβανόμενη το πρόβλημα αλλά τιμωρεί κι από πάνω τους …ιθαγενείς.
Μετά όμως να μη διαμαρτύρονται όταν η Χρυσή Αυγή υποσχόμενη νόμους μόνο για έλληνες, ξεπεράσει το 20%.

του Στρατή Μαζίδη..
eglimatikotita.gr

5G

«Kατέβασμα» μιας ταινίας σε 1 δευτερόλεπτο!
Ένα βήμα πιο κοντά στα δίκτυα 5G

Δημοσιευμένη  εικόνα



Με τα δίκτυα 5G η ταχύτητα μετάδοσης των δεδομένων θα είναι...ασύλληπτη



Σεούλ
Σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο θα κατεβαίνει μια ταινία και περιεχόμενο σε 3D θα μεταδίδεται με τεχνολογία ροής (streaming) από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας πέμπτης γενιάς, λένε οι οραματιστές του 5G σε όλο τον κόσμο. H Samsung Electronics στρέφει το βλέμμα μας στα δίκτυα 5G -πριν καν το 4G αξιοποιηθεί ευρύτερα- καθώς, ο νοτιοκορεάτης κατασκευαστής ανακοίνωσε επίτευγμα που θα επιτρέψει την εμπορική τους διάθεση μέχρι το 2020.

To κύκλωμα

Η τεχνολογία αφορά σε κύκλωμα πομποδεκτών (adaptive array transceiver technology στην μπάντα Ka) που λειτουργεί στην μπάντα χαμηλών συχνοτήτων Ka, στην οποία λειτουργούν οι φούρνοι μικροκυμάτων και τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι. Η μετάδοση στις συχνότητες μεταξύ 26,5GHz και 40GHz είχε αποδειχτεί προβληματική όταν έπρεπε να γίνει σε μεγάλες αποστάσεις. Στο σημείο αυτό, οι επιστήμονες στην Samsung Electronics εμφανίζονται να έχουν υπερπηδήσει το εμπόδιο, αφού έκαναν μετάδοση στα 28GHz με ταχύτητα 1,056Gbps σε απόσταση 2 χιλιομέτρων.


Επενδύσεις στο 5G και στην Ε.Ε.

Τα προβλήματα στην δημιουργία δικτύων 5G επιχειρούν να επιλύσουν ήδη στην Κίνα και στη Ε.Ε. με μεγάλες επενδύσεις. Πρόσφατα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε επένδυση 50 εκατομμυρίων ευρώ στο πρόγραμμα METIS -σε σύνολο 700 εκατομμυρίων από το 2007 στα δίκτυα του μέλλοντος- με σκοπό να αναπτυχθεί ευρωπαϊκά η τεχνολογία 5G που θα είναι εμπορικά διαθέσιμη έως το 2020, ορόσημο που θέτει επίσης η Samsung Electronics με βάση το τρέχον επίτευγμά της. Μάλιστα, το ΜΕΤΙS δεν είναι το μόνο ευρωπαϊκό πρότζεκτ για τα δίκτυα 5G (άλλα είναι τα 5GNOW, iJOIN, TROPIC, Mobile Cloud Networking, COMBO, MOTO και PHYLAWS).

Ενδεικτικό είναι πως τα δίκτυα 5G θα κληθούν να ανταποκριθούν σε εξαιρετικά υψηλότερες απαιτήσεις, αφού υπολογίζεται ότι από το 2010 έως το 2020 η κίνηση στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως θα αυξηθεί 33 φορές. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σήμερα, οι χρήστες mobile broadband υπολογίζονται σε 1,2 δισεκατομμύρια και ο αριθμός αυτός μεγαλώνει κατά εκατοντάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο.


Δημοσιευμένη  εικόνα



ΠΗΓΗ;tovima.gr

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ - ΠΑΡΤΕ ΤΑ

10 χρόνια starbucks χωρίς ούτε ένα ευρώ φόρο. Πλήρωνε κορόιδο λαέ !!!

Δημοσιευμένη  εικόνα


Τελικά η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση δεν αποτελεί, όπως ενδεχομένως προσδοκούσαν πολλοί, την απαρχή μια νέας εποχής για τη χώρα. Δίνει μάχες οπισθοφυλακής για να τραβήξει τη χώρα προς τα πίσω, αντί να προσπαθεί να ανοίξει δρόμους προς τα μπροστά.


ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί η καταγγελία της ιστοσελίδας του Συλλόγου «Έλληνες Φορολογούμενοι» (forologoumenos.gr), μέσω της οποίας αποκαλύπτεται ότι η εταιρία Starbucks, η οποία ενώ συμπληρώνει δέκα χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα και κατά το διάστημα 2003 - 2011 (ο ισολογισμός του 2012 δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη) έχει πραγματοποιήσει τζίρο ύψους 244 εκατ. ευρώ και μικτά κέρδη ύψους 174 εκατομμύρια, δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ φόρο, εμφανίζοντας συνολικές «ζημιές» ύψους 53 εκατ, ευρώ.

Ναι, σωστά το διαβάζετε! Από την πρώτη χρονιά της λειτουργίας της, η εταιρία εμφανίζει ζημιές. Και αναρωτιέται κάθε πολίτης... Μα, καλά, αφού η δουλειά αυτή είναι ζημιογόνα, αφού επί 10 χρόνια τώρα δεν κατόρθωσαν να βγάλουν ούτε ένα ευρώ κέρδος, γιατί κάθονται στην Ελλάδα και λειτουργούν 36 καταστήματα;

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, φαίνεται ότι έχει να κάνει με την πρακτική της μεταφοράς κερδών σε συγγενείς εταιρίες που εδρεύουν σε χώρες με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές. Το περασμένο φθινόπωρο, μετά από δημοσιογραφική έρευνα του πρακτορείου Reuters, η Starbucks Corporation, ομολόγησε προς τις βρετανικές αρχές την πρακτική της μεταφοράς κερδών στο εξωτερικό, ενώ υποσχέθηκε ότι θα αλλάξει πρακτική στο στο μέλλον.

Φυσικά, επίσημη και τεκμηριωμένη απάντηση στο ερώτημα αυτό θα μπορούσε να δώσει μόνο το Υπουργείο Οικονομικών, του οποίου οι υπηρεσίες, το 2011, έλεγξαν -επί τέλους- τις διαχειριστικές χρήσεις έως και το 2008. Αλλά κατά τα φαινόμενα, τα βρήκαν όλα «εντάξει», αφού -όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρίας για το έτος 2011, δεν επιβλήθηκε κάποιος αναδρομικός φόρος.

Τα ΜΜΕ βοούν από τις πρακτικές που χρησιμοποιούν διάφορες πολυεθνικές για να μην πληρώνουν κέρδη: τριγωνικές συναλλαγές, υπερτιμολογήσεις, αυξημένα roylties και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους. Γίνεται κάποιος έλεγχος στις εδώ θυγατρικές ή συνεργαζόμενες εταιρίες των πολυεθνικών;

Όπως αναφέρεται σε διεθνή αρθρογραφία, από το 1998 που ξεκίνησε τη λειτουργία της στη Βρετανία, η εταιρία Starbucks, έχει πραγματοποιήσει πωλήσεις άνω των 3 δισεκατομμυρίων λιρών και έχει πληρώσει φόρους μόλις 8,6 εκατομμύρια και αυτά πιθανότατα κατά λάθος, επειδή ένας ελεγκτής δεν δέχθηκε την αφαίρεση κάποιων ποσών που παρουσιάζονταν ως δαπάνες.

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ

15 εντυπωσιακά πράγματα για το ανθρώπινο σώμα


1) Η μύτη μπορεί να θυμάται 50.000 μυρωδιές.

2) Η ενέργεια που χρησιμοποιεί ο εγκέφαλος είναι αρκετή για να ανάψει μια λάμπα 25 Watt.

3) Όπως και με τα δακτυλικά αποτυπώματα, η γλώσσα του καθενός έχει ξεχωριστό αποτύπωμα.

4) Ο μέσος άνθρωπος αποβάλλει περίπου 18 κιλά δέρματος σε όλη τη ζώη του.

5) Ένα νύχι χρειάζεται περίπου 6 μήνες για να αναπτυχθεί από την βάση έως την άκρη.

6) Οι μηροί είναι δυνατότεροι και από τσιμέντο.

EXTREME SPORTS

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

Δεν θα πιστέψετε τι βλέπετε! (video)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ένα βίντεο που κάνει "θραύση" στο facebook και θα σας καθηλώσει για 10 λεπτά!
Μαγικές στιγμές από extreme sports και όχι μόνο, στιγμιότυπα που θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό και σκηνές που είναι πέρα για πέρα πραγματικές!
Για τους λάτρεις του αθλητισμού, το πιο εντυπωσιακό θέαμα... Αξίζει την προσοχή σας!


sportygossip.com

ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΦΩΤΟ

Απολαύστε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές συμμετοχές του διαγωνισμού φωτογραφίας του Traveler Magazine από το National Geographic !!!
 
Απολαυστε μερικες απο τις πιο εντυπωσιακες συμμετοχες του διαγωνισμου φωτογραφιας του Traveler Magazine απο το National Geographic !!!
Ο διαγωνισμός φωτογραφίας του Traveler Magazine από το National Geographic που διεξάγεται εδώ και 25 χρόνια, έχει ήδη ξεκινήσει για φέτος και υπάρχει ακόμα αρκετός χρόνος για να συμμετάσχετε αν το επιθυμείτε, αφού η ημερομηνία λήξης υποβολής των φωτογραφιών είναι στις 30 Ιουνίου. Οι συμμετέχοντες μπορούν να υποβάλουν τις φωτογραφίες τους σε οποιαδήποτε ή και σε όλες τις τέσσερις κατηγορίες: Ταξιδιωτικά Πορτραίτα, Υπαίθριες σκηνές, Αίσθηση του τόπου και Αυθόρμητες στιγμές.
Απολαύστε μια επιλογή από τις πιο εντυπωσιακές συμμετοχές μέχρι τώρα.

National Geographic - Traveler Magazine Photo Contest 2013 (1)
National Geographic - Traveler Magazine Photo Contest 2013 (2)
National Geographic - Traveler Magazine Photo Contest 2013 (3)

ΚΑΚΟΥΡΓΑ ΠΕΘΕΡΑ

 
ΝΑΙ, ΜΕ ΣΙΓΟΥΡΙΑ, αυτή είναι η πιο σατανική πεθερά στην ιστορία της Ελλάδας!!! Μάθε τι έκανε!!!
H πρωτοφανής υπόθεση για τα τότε ελληνικά δεδομένα μιας μάνας που σκότωσε τον γαμπρό της και που πέρασε στην ιστορία όταν έγινε τραγούδι με τίτλο Κακούργα Πεθερά (Καημένε Αθανασόπουλε) το 1931

«Καημένε Αθανασόπουλε, τι σου 'μελλε να πάθεις/από κακούργα πεθερά τα νιάτα σου να χάσεις».

Ο Θανάσης Αθανασόπουλος (-1931) υπήρξε το θύμα άγριας δολοφονίας από την πεθερά, την σύζυγό του και τον εξάδελφο της συζύγου του. Το γεγονός είχε προκαλέσει τεράστια εντύπωση και αναστάτωση στην εποχή του και χαρακτηρίστηκε «έγκλημα του αιώνα», αφού ήταν το πρώτο -τουλάχιστον επίσημα καταγραμμένο- έγκλημα τέτοιου είδους

Ήταν ανήμερα των Θεοφανείων του 1931 όταν ένα μικρό παιδί είδε στην κοίτη του Κηφισού δυο μεγάλους σάκους. Μέσα τους, υπήρχε ένα τεμαχισμένο πτώμα.

Το θύμα ήταν ο Δημήτριος Αθανασόπουλος, μεγαλοεργολάβος, ο οποίος έμενε στην Καλλιθέα. Την δολοφονία του είχε διατάξει η πεθερά του και δράστης ήταν ο 18χρονος ανηψιός της, Δημήτρης.

Για το ειδεχθές έγκλημα, συνελήφθησαν η σύζυγος του εργολάβου, Φούλα, η υπηρέτρια, Γιαννούλα Μπέλου και ο εραστής της πεθεράς, Σπύρος Μαγουλόπουλος, ο ανηψιός του, Αντώνης και ο Γιώργος Κορναράκης.

Οι τρεις τελευταίοι είχαν αναλάβει την μεταφορά του πτώματος.

Λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη του αποτρόπαιου εγκλήματος έγινε ρεμπέτικο το οποίο έμεινε στην ιστορία. Σε 12 τετράστιχα και μουσική του Ιάκωβου Μοντανάρη, το «Κακούργα πεθερά» έγινε μια απο τις μεγαλύτερες επιτυχίες της προπολεμικής Ελλάδας! Το τραγούδι είναι γνωστό και ως: «Καημένε Αθανασόπουλε τι σου μελλε να πάθεις».

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.


Εγκλημα στην Χαροκόπου
Ηταν νύχτα της 3ης προς 4η Γενάρη του 1931. Παγωνιά. Το σπίτι στη συμβολή των οδών Θησέως και Αγ. Πάντων, στου Χαροκόπου ήταν σκοτεινό. Πίσω από τους τοίχους του, όμως, διαπράττονταν ένας βιασμoς. Ο Δημήτρης Αθανασόπουλος, εργολάβος, βίαζε παρά φύσει τη σύζυγό του Φούλα.

Ο Αθανασόπουλος, αμετανόητος γυναικάς με ελαστικότατη συνείδηση, είχε αγανακτήσει με τη γυναίκα του που του αρνιόταν κάτι, που άλλες του έδιναν πρόθυμα. Μεταξύ αυτών και η μητέρα της συζύγου του και πεθερά του! Ήταν η τελευταία φορά που θα επιδίδονταν σε σεξουαλική πράξη. Την επομένη θα ήταν νεκρός. Οπως σημειώνει το

Η Φούλα Αθανασοπούλου, πανέμορφη και δροσερή στα 25 της, είχε παντρευτεί τον Αθανασόπουλο απογοητεύοντας στρατιές θαυμαστών. Ο Αθανασόπουλος, κατά πάσα πιθανότητα, διατηρούσε σχέση με τη μητέρα της, Αρτεμη Κάστρου, μια ακόλαστη και άνευ φραγμών 45 χρονη γυναίκα, η οποία δεν δίστασε να παντρέψει την κόρη της με τον εραστή της. Και το χειρότερο είναι πως, εξακολούθησε να έχει περιστασιακές ερωτικές σχέσεις με το γαμπρό της.
 

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΕΥΡΩ

Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

Αποπληθωρισμός και τον Απρίλιο στην ελληνική οικονομία!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Τον Απρίλιο, ο αποπληθωρισμός ήταν -0,6%, από -0,2% τον Μάρτιο και πληθωρισμός 0,1% τον Φεβρουάριο.

Το μέσο ποσοστό πληθωρισμού στην ...
Ευρωζώνη, τον Απρίλιο, υποχώρησε στο 1,2% έναντι 1,7% που ήταν τον Μάρτιο και στην ΕΕ στο 1,4% από 1,9%.Έναν χρόνο πριν, τον Απρίλιο του 2012 ο πληθωρισμός στην Ελλάδα ήταν 1,5%, στην ευρωζώνη, 2,6% και στην ΕΕ 2,7%.

Οι χώρες της ΕΕ με τα χαμηλότερα ποσοστά πληθωρισμού τον Απρίλιο του 2013, ήταν η Ελλάδα (-0,6%), η Λετονία (0,4%) και η Σουηδία (0,0%) ενώ τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Ρουμανία (4,4%), στην Εσθονία (3,4%) και στην Ολλανδία (2,8%).

Οι μεταβολές στις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών που σημειώθηκαν σε ετήσια βάση (Απρίλιος 2013/Απρίλιος 2012) στην Ευρωζώνη ήταν οι εξής: συνολική ενέργεια +5,4%, ηλεκτρική ενέργεια +5,3%, προϊόντα καπνού +2,1%, τρόφιμα +3,0%, τηλεπικοινωνίες -5,2%, πετρέλαιο κίνησης -4,6%.

newsit