Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ

ΣΟΥΗΔΙΑ: Πάνε και έρχονται τα καλάσνικοφ στις συνοικίες των μεταναστών στη Στοκχόλμη. «Λίγες ώρες θα χρειαστούν για να πέσει η Σουηδία στα χέρια του ISIS», προειδοποιεί Ιρακινός στρατιώτης



Τρεις «έφηβοι» συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν σε δίκη, καθώς η αστυνομία βρήκε πολλά τουφέκια Καλάσνικοφ στο πορτ-μπαγκάζ ενός ταξί στη Στοκχόλμη.

Οι "έφηβοι" είχαν φορτώσει πέντε AK47 Καλάσνικοφ στο πορτ-μπαγκάζ ενός ταξί στη νότια Στοκχόλμη. Αλλά δεν ήξεραν ότι η αστυνομία τους παρακολουθούσε, γράφει εφημερίδα Dagens Nyheter.

Η αστυνομία ακολούθησε το ταξί και το σταμάτησε στην συνοικία Bromma. Οι τσάντες στο πορτμπαγκάζ του ΤΑΞΙ είχαν καλάσνικοφ. Τα όπλα ήταν έτοιμα για χρήση και υπήρχαν και επιπλέον πυρομαχικά.

«Το γεγονός ότι πρόκειται για μια υπόθεση πολύ ισχυρών στρατιωτικών όπλων, με κάνει να πιστεύω ότι το αδίκημα θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως πολύ σοβαρό», δήλωσε στην εφημερίδα η εισαγγελέας Alexandra Bittner.

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΤΥΜΒΟΥ ΚΑΣΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Βάζει «ΦΩΤΙΑ» πάλι ο Εμπεδότιμος στην ΑΜΦΙΠΟΛΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και ΗΦΑΙΣΤΙΩΝΑΣ οι νεκροί του ΤΑΦΟΥ



Κατά την πρόσφατη πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση της ανασκαφής στον Τύμβο Καστά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο κ.Λεφαντζής παρουσίασε το πρόπυλο το οποίο υπήρχε μπροστά από το ταφικό μνημείο.

Σύμφωνα με την πολύ σημαντική ανταπόκριση της κας Αριάδνης Παπαφωτίου που παρευρέθη στην παρουσίαση, νομίζω ότι αξίζουν προσοχής τα παρακάτω σημεία από την ομιλία του κ. Λεφαντζή :


1) Υπήρχε πρόπυλο που εδραζόταν πάνω στον περίβολο και μέσω των σκαλοπατιών που βρέθηκαν πίσω του, οδηγούσε στην είσοδο με τις Σφίγγες. 

2) Στο πρόπυλο, η προσέγγιση γινόταν τελετουργικά, με ξύλινες σκάλες που ετηρίζοντο στον περίβολο. 
3) Στο αέτωμα του πρόπυλου υπήρχε παράσταση του Δία, της Περσεφόνης και του Διόνυσου Ζαγρέα ως βρέφος (τα τμήματα φυλάσσονται στο Λούβρο και στο μουσείο Καβάλας, με προέλευση Αμφίπολη), ενώ στη ζωφόρο του η Άρτεμις στέφεται από Νίκη, με αφηρωισμένο νεκρό στο πλάι (τα κομμάτια υπάρχουν στο μουσείο της Κωνσταντινούπολης, στη γλυπτοθήκη της Κοπεγχάγης και στο μουσείο της Καβάλας).


ΒΟΤΑΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ

Διαβήτης: Τα ελληνικά βότανα που τον καταπολεμούν πιο αποτελεσματικά



Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες ο αριθμός των ανθρώπων που πάσχουν από διαβήτη παγκοσμίως έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια, απόρροια της κακής διατροφής από το “γρήγορο φαγητό” και της ελλιπούς σωματικής άσκησης από την καθιστική εργασία και τις πολλές ώρες μπροστά στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.