Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

"Η άμυνα της χώρας σε ξένα χέρια" ! - Καταγγελίες που σοκάρουν για κωδικούς ασφαλείας

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Από την πρώτη ημέρα του κλεισίματος της ΕΡΤ ,το Onalert είχε επισημάνει τα προβλήματα που προκαλούνται στο σύστημα εθνικής ασφάλειας...
και σε επιμέρους αμυντικά σχέδια των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η συζήτηση αυτή αποτέλεσε και το....
βασικό θέμα συζήτησης στην συνέντευξη που μεταδόθηκε πριν από λίγο από το Onalert.

Ο Δημήτρης Καζάκης με άρθρο του στην προσωπική του σελίδα καταγγέλει απίστευτα πράγματα τα οποία πρέπει να απαντηθούν άμεσα από πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και βέβαια από τα κόμματα που στήριξαν το κατέβασμα του διακόπτη, τη ΝΔ και την Χρυσή Αυγή.

Ο τίτλος του άρθρου τρομακτικός και τα όσα αναφέρει στο άρθρο του ο Δημήτρης Καζάκης ανατριχιαστικά.

Όλο το άρθρο:

Πώς εθνική άμυνα της χώρας έχει περάσει σε ξένες δυνάμεις...

Για 10η ημέρα συνεχίζεται το μπλοκάρισμα των συχνοτήτων της ΕΡΤ προκειμένου να περάσει η διάλυση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Σκεφτήκατε τι σημαίνει αυτό από την άποψη της εθνικής άμυνας της χώρας; Η ΕΡΤ - εκτός όλων των άλλων - παρέχει και τις μοναδικές συχνότητες που έχουν ανάγκη οι ένοπλες δυνάμεις για real time εικόνα. Δίχως αυτή την δυνατότητα οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας είναι τυφλές, ιδίως σε περίπτωση εθνικής κρίσης. Με "κατεβασμένες" τις συχνότητες της ΕΡΤ, οι ένοπλες δυνάμεις δεν μπορούν να έχουν real time εικόνα από οπουδήποτε τυχόν προκύψει κρίση. Κι έτσι δεν θα μπορούν να την διαχειριστούν.

Με άλλα λόγια η κυβέρνηση προκειμένου να εξυπηρετήσει ξένα και ντόπια ιδιωτικά συμφέροντα έχει αφήσει εκτεθειμένη την εθνική άμυνα της χώρας. Αν προκύψει κάποιο επεισόδιο οι ένοπλες δυνάμεις δεν θα είναι σε θέση να το διαχειριστούν. Χρειάζεται πολύ σκέψη για να αντιληφθεί κανείς το έγκλημα που συντελείται, ή μας αρκεί να βρίζουμε τους εγκάθετους της ΕΡΤ;

Επίσης, όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ, η διακοπή των οπτικών ινών που παρείχαν τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις στην ΕΡΤ έγινε πατώντας ένα κουμπί από το Βερολίνο. Η Deutsche Telecom που της ανήκει ο ΟΤΕ έχει φροντίσει να μεταφέρει όλους τους κωδικούς ασφαλείας, αλλά και τις δικλείδες του συστήματος τηλεπικοινωνιών της Ελλάδας στο Βερολίνο. Το αποτέλεσμα είναι απλό. Μπορεί το Βερολίνο ανά πάσα στιγμή να νεκρώσει τις τηλεπικοινωνίες στην Ελλάδα. Και τι μας νοιάζει; Αρκεί να την πληρώσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, όπως θα έλεγαν οι κατά συνείδηση και θέση εθνοπροδότες.

Η κατάσταση αυτή αποκαλύφθηκε όταν οι εργαζόμενοι προσπάθησαν να επαναφέρουν τις συχνότητες της ΕΡΤ στον "αέρα" από το κεντρικό κτήριο του ΟΤΕ στην Κηφισίας. Ανακάλυψαν ότι αυτό ήταν αδύνατο, γιατί η μητρική εταιρεία έχει μεταφέρει όλα τα "κοντρόλ" στο Βερολίνο. Να θυμίσουμε εδώ ότι όλες οι τηλεπικοινωνίες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας εξαρτώνται αποκλειστικά από τον Γερμανικό ΟΤΕ, δηλαδή από το Βερολίνο. Με άλλα λόγια εθνική άμυνα δεν υφίσταται. Σε λίγο, άλλωστε, δεν θα υφίστανται ούτε καν ένοπλες δυνάμεις.

Κι ένα απλό ερώτημα: πόσο "πατριώτες" λέτε να είναι όλοι αυτοί που υποστήριξαν την διάλυση της ΕΡΤ; Όσο τους επιτρέπει το Βερολίνο, που ελπίζω να μην έχει κανείς καμιά αμφιβολία ότι βρίσκεται και πίσω από την ιδιωτικοποίηση της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Σαμαράς, συγκυβέρνηση, Χρυσή Αυγή και Καρατζαφέρης που υποστήριξαν την κατεδάφιση της ΕΡΤ και μόνο για τον κίνδυνο που έχουν θέση την εθνική άμυνα της χώρας τους αξίζει το εκτελεστικό απόσπασμα. Να είναι σίγουροι ότι θα την πληρώσουν όπως αξίζει στην εθνοπροδοτική τους στάση. Τα αστεία τελείωσαν.

http://dimitriskazakis.blogspot.gr/

Η ΖΩΗ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

Συγκλονιστικό Γράμμα 'Ελληνα από την Βραζιλία

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αγαπητέ φίλε,
ναι μιλάω σε εσένα που ακους Βραζιλία και σκέφτεσαι παραλίες, τακουνάκια, ανάποδα ψαλίδια...
υπερμεγέθεις κώλους και ατελείωτα πάρτι. Συγγνώμη που σου χαλάω το όνειρο, αλλά το πάρτι τελείωσε. Η μάλλον έχει τελειώσει εδώ και πολλά χρόνια αλλά δεν σου το είπανε. Εδώ εξάγουμε, αλλά δεν πίνουμε καφέ, δεν χορεύουμε σάμπα εκτός των ορίων του Ρίο ντε Ζανέιρο ή μαλλον χορεύουμε σπάνια έτσι κι αλλιώς. Μέχρι και στην μπάλα εξάγουμε πλέον αμυντικά χαφ και στόπερ. Τα στερεότυπα μας τελείωσαν όπως και η υπομονή.
Τελείωσε η υπομονή. Την τελευταία εβδομάδα πήραμε τους δρόμους. Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν για την αύξηση 7 λεπτών του ευρώ στις συγκοινωνίες αλλά πλέον διαμαρτυρόμαστε για όλη τη σαπίλα πίσω από αυτο. Το πρόβλημα δεν είναι τα επτά λεπτά αλλά τα βασικά δικαίωματα. Η στρατονομία, κατάλοιπο της δικτατορίας, μοιράζει αφειδώς λαστιχένιες σφαίρες και ληγμένα δακρυγόνα. Αλλά είναι πλέον αργά. Ο κόσμος επιτέλους ξύπνησε και ζητά επίπεδο ζωής ανάλογο με την θέση της χώρας στο οικονομικό χάρτη. Βαρέθηκε να βλέπει τους λίγους να γεμίζουνε τις τσέπες, να επανεκλέγονται εδώ και δεκαετίες. Βαρέθηκε ο φτωχός αλλά, επιτέλους βαρέθηκε και ο πλούσιος, και θα στο εξηγήσω.
Στην Βραζιλία ο βασικός μισθός ειναι 234 ευρώ. Το εισιτήριο του λεωφορείου ειναι 1 ευρώ και το ρημάδι έρχεται όποτε γουστάρει. Κάποιος που ζει στο Μπέλο Οριζόντε κερδίζοντας βασικό μισθό, μένει τουλάχιστον 15 χιλιόμετρα από την δουλειά του και θέλει δύο λεωφορεία και μιάμιση ώρα για να φτάσει εκεί όταν δεν έχει κίνηση. Και όταν μιλάμε για κίνηση, μιλάμε για χάος. Στο Σάο Πάουλο για παράδειγμα κάθε μέρα εχουμε ουρές 70 χιλιομέτρων στις ώρες αιχμής. Εκεί συναντιούνται ο φτωχός με τον πλούσιο. Ο φτωχός στο λεωφορείο και πλούσιος στην αμαξάρα του με τα φιμέ τζάμια.
Ο πλούσιος που θα γυρίσει στο σπίτι του για το οποίο πληρώνει κατα μέσο όρο 1500 ευρώ ενοίκιο και άλλα 400 για κοινόχρηστα. Πληρώνει ιδιωτική ασφάλιση υγείας γιατί το δημόσιο δεν δουλέυει, πληρώνει πανάκριβα σχολεία για τα παιδιά του γιατί στο δημόσιο είναι δύσκολο να μάθουν οτιδήποτε, πληρώνει τα διπλάσια για οποιδήποτε προϊόν (αυτοκίνητο, ρούχα, υπολογιστής κλπ.) έρχεται απέξω γιατί ο φόρος εισαγωής ειναι 60% συν το κέρδος του εμπόρου. Πληρώνει με φόβο, γιατί δεν μπορεί να βγεί απο το «κάστρο» με τον ηλεκτρικό φράχτη όποτε θέλει. Γιατί δεν μπορεί να πάει μια βόλτα όπου και όποτε του γουστάρει. Γιατί φοβάται για την ζωή του καθημερινά. Και σου μιλάω πάντα για το Μπέλο Οριζόντε και τις άλλες μεγαλουπόλεις της χώρας. Αν πάρεις τον δρόμο και πας προς το βορρά ξέχνα τα όλα αυτά, εκεί εισαι πλέον σε στάνταρντς Αφρικής.
Κανείς σχεδόν δεν τα περνάει όσο ωραία φαντάζεσαι στην Βραζιλία. Ναι, έχουμε παραλίες και ήλιο αλλά αναλφαβητισμός είναι στο 10% και κάθε μέρα περίπου 13εκ. δεν έχουνε φαϊ στο τραπέζι τους.
Ειμαστε η 6η οικονομική δύναμη στον κόσμο και την ίδια στιγμή πολύ χαμήλά στους δείκτες της παιδείας και της δημόσιας υγείας. Οσο αφορά την διαφθορά και την γραφειοκρατία πρέπει να είμαστε στο τοπ 3 εύκολα. Πολύ ψηλά είμαστε και στην εγκληματικότητα με τα νούμερα νεκρών σε Ρίο και Σάο Πάουλο να είναι μεγαλύτερα από εκείνα σε εμπόλεμες ζώνες (49 χιλ στο 2010). Δυστυχώς το Μουντιάλ και η Ολυμπιάδα δεν θα άλλαξουν τίποτα από όλα αυτά.
Για μια ακόμα φορά μας δούλεψαν ψιλό γαζί. Μας υποσχέθηκαν πως θα άλλαξει η ζωή μας, επιτέλους, προς το καλύτερο. Πως θα έχουμε συγκοινωνίες και δρόμους πρώτου και όχι τρίτου κόσμου θα αλλάξουμε, λέει,επίπεδο σε όλα. Πως όλο αυτό το «φαγοπότι» θα αξίζει τον κόπο. Αντιθετα, μέχρι τώρα όλη αυτή η ιστορία έχει στοιχίσει πάνω απο 27 δις δολάρια, περισσότερα από όσο τα τελευταία τρία μουντιάλ μαζί. Εδώ στο Μπέλο Οριζόντε, το Μινεϊράο κόστισε 270 εκ. ενώ αρχικά είχε υπολογίστει σε 146εκ. Να σου πω ακόμα πως πήγα στο στάδιο «Ιντεπεντένσια», επίσης εδώ στο Μπέλο Οριζόντε, που κόστισε 45 εκ. ευρώ, παραδόθηκε με 2 χρόνια καθυστέρηση και λόγω κατασκευαστικού λάθους έχει πάνω από 6χιλιάδες θέσεις που δεν βλέπουν τον ένα τέρμα. Ανάλογες και χειρότερες είναι οι ιστορίες και στα υπόλοιπα γήπεδα.
Μιας και μιλάμε για μπάλα, να σου πω πως οι περισσότεροι βραζιλιάνοι θα δουν το Μουντιάλ από την τηλεόραση. Το φτηνο εισιτήριο για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών για τον αγώνα Ταϊτή – Νιγηρία κοστίζει κοντά στα 50 ευρώ. Φαντάσου λοιπόν τι θα πρέπει να πληρώσουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και μην ξεχνάς, ο βασικός μισθός ειναι στα 243 ευρώ.
Μουντιάλ για ποιόν λοιπόν; Ισως για εκείνους που θα έρθουν για να «ζήσουν το όνειρο» τους στην Βραζιλία. Αυτή ακριβώς την στιγμή γύρω στους 200χιλ βραζιλιάνους σε οκτώ μεγαλουπόλεις είναι στους δρόμους και διαδηλώνουν για τα δικαιώματα του. Δεν τους νοιάζει το Μουντιάλ, δεν πίνουν καφέ και σίγουρα δεν χορεύουν σάμπα.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Σήμερα η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ημέρα του χρόνου! Πότε έχουμε την μεγαλύτερη Πανσέληνο;;;

21 Ιουνίου 2013
 
Σήμερα η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ημέρα του χρόνου! Πότε έχουμε την μεγαλύτερη Πανσέληνο;;;
 
Ξεκινάει -και επίσημα- από σήμερα το θερινό ηλιοστάσιο! Η 21η Ιουνίου είναι η ημέρα που σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού για το βόρειο ημισφαίριο και τον χειμώνα για το νότιο ημισφαίριο.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη μέρα του χρόνου με τον Ήλιο να βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της πορείας του. Στις 12 το μεσημέρι ο λαμπερός πλανήτης βρίσκεται ακριβώς κατακόρυφα με τον Τροπικό του Καρκίνου και σε όλες τις περιοχές βόρεια του Ισημερινού η ημέρα έχει διάρκεια μεγαλύτερη των 12 ωρών.
Αντίθετα στο νότιο ημισφαίριο, ο Νότιος Πόλος κλίνει μακριά από τον Ήλιο, οι ακτίνες πέφτουν πιο πλάγια, οι ημέρες έχουν μικρότερη διάρκεια και επικρατεί χειμώνας.
Παλαιότερα, το θερινό ηλιοστάσιο συνέπιπτε με την έναρξη των υψηλών θερμοκρασιών, κάτι που πλέον δεν ισχύει, αφού από τον Μάιο έχουν «πιάσει» οι ζέστες.
 
 
Την Κυριακή το μεγαλύτερο φεγγάρι του 2013
Εν τω μεταξύ, όπως σας είχαμε πει την Κυριακή 23 Ιουνίου θα είναι η μεγαλύτερη πανσέληνος του 2013! Το φεγγάρι θα είναι ολόγιομο και τεράστιο!
Για την ακρίβεια θα πλησιάσει την Γη πιο κοντά από ποτέ, «μόλις» 356.991 χιλιόμετρα, την ώρα που η μέση απόσταση μεταξύ Γης και Σελήνης είναι περίπου 382.900 χιλιόμετρα.
Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται περίγειο και θα σημειωθεί ξανά στις 10 Αυγούστου του 2014, όπου το φεγγάρι θα απέχει από τη Γη 356.986 χιλιόμετρα, δηλαδή 5 χιλιόμετρα πιο κοντά.
 

ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ

Οι πιο απίστευτοι δρόμοι που κατασκευάστηκαν ΠΟΤΕ!!Εσύ θα τολμούσες να οδηγήσεις σε αυτούς;;
Ημερομηνία: 20 Ιουνίου 2013
 
Οι πιο απιστευτοι δρομοι που κατασκευαστηκαν ΠΟΤΕ!!Εσυ θα τολμουσες να οδηγησεις σε αυτους;;

Από τον περίφημο "δρόμο του θανάτου" ως τον Waipio των 45 μοιρών κλίσης, αυτοί είναι "οι πιο τρελοί δρόμοι στον κόσμο", όπως τους κατέγραψε το BuzzFeed.



Πηγή: http://ministryofmen.gr/

ΠΙΕΣ ΝΕΡΟ

Σαρώνει η νέα διαφήμιση της Evian με τα μωρά χορευτές. 55 εκατομμύρια views !!! (video)

Δημοσιευμένη  εικόνα



Οι διαφημίσεις της Evian αποτελούν παγκόσμια επιτυχία. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στα μωράκια της γνωστής εταιρίας που χορεύουν στους ρυθμούς τραγουδιών.


Στο ίδιο επιτυχημένο μοτίβο κινείται και το νέο σποτ της εταιρίας που μας δείχνει το μωρό που κρύβουμε μέσα μας. Και τον χορευτή επίσης...

iefimerida.gr           

ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΟ ΚΟΥΤΙ

Τι ψάχνει η εφορία στους... μετρητές της ΔΕΗ;

Δημοσιευμένη  εικόνα


Τις τελευταίες ημέρες το τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης των πελατών της ΔΕΗ έχει πάρει φωτιά. Χιλιάδες πελάτες της εταιρείας καλούν το 11770 προκειμένου να πληροφορηθούν τους αριθμούς παροχής ηλεκτρικού ρεύματος των ακινήτων καθώς είναι από φέτος υποχρεωμένοι να τους δηλώσουν στις φορολογικές τους δηλώσεις.


Ειδικότερα στο βασικό έντυπο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων Ε1 οι φορολογούμενοι, ιδιοκτήτες και ενοικιαστές, είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν τους 9ψήφιους κωδικούς παροχής της κύριας και των δευτερευουσών κατοικιών τους. Στην αναλυτική κατάσταση μισθωμάτων Ε2 οι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι υποχρεωμένοι να δηλώσουν τους αριθμούς παροχής όλων των ακινήτων τους, είτε αυτά είναι ηλεκτροδοτούμενα είτε ήταν ηλεκτροδοτημένα κάποια στιγμή στο παρελθόν και διαθέτουν μετρητή.

Επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί ο λόγος για τον οποίο η εφορία ζητά τους αριθμούς των μετρητών της ΔΕΗ. Οι λόγοι, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, συνδέονται κατά κύριο λόγο με την αποτελεσματικότερη φορολόγηση των ακινήτων με φόρους όπως το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (“χαράτσι”), ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας και τα εισοδήματα από ενοίκια. Πιο συγκεκριμένα μέσω των αριθμών μετρητών της ΔΕΗ η εφορία θα μάθει:

- τους πραγματικούς ιδιοκτήτες των ακινήτων και θα τους παντρέψει με τους αριθμούς της ΔΕΗ. Μέσω αυτού του “παντρέματος” η εφορία θα μπορέσει να βεβαιώσει στο όνομα των πραγματικών ιδιοκτητών το χαράτσι των ετών 2011 και 2012 το οποίο δεν έχει εξοφληθεί. Με το σημερινό μηχανισμό το χαράτσι που δεν πληρώνεται βεβαιώνεται στο όνομα που εμφανίζεται στο λογαριασμό της ΔΕΗ και αυτός (εφόσον υπάρχει διότι υπάρχουν πολλοί αποβιώσαντες) πρέπει στη συνέχεια να μεταβεί στην εφορία και να υποδείξει τον πραγματικό ιδιοκτήτη.

- την πραγματική επιφάνεια για την βεβαίωση των φόρων ακινήτων. Σε πολλές περιπτώσεις η επιφάνεια που αναγράφεται στους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι πολύ χαμηλότερη από την πραγματική. Με την αναγραφή των μετρητών στο Ε2 η εφορία αποκτά τη δυνατότητα να διασταυρώσει τις επιφάνειες και εφόσον προκύπτουν διαφορές να βεβαιώσει το χαράτσι που αντιστοιχεί στην επιφάνεια που έχει αποκρυβεί από το λογαριασμό της ΔΕΗ. Κάτι αντίστοιχο μπορεί να γίνει και με τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας ο οποίος υπολογίζεται βάσει αντικειμενικής αξίας η οποία με τη σειρά της εξαρτάται από την επιφάνεια του ακινήτου.

- το ποια ακίνητα είναι πραγματικά κενά παρά το γεγονός ότι ηλεκτροδοτούνται. Στην περίπτωση που ένας φορολογούμενος δηλώνει ένα ακίνητό του κενό θα μπορεί η εφορία να ελέγξει σε συνεργασία με τη ΔΕΗ αν ο μετρητής του εμφανίζει κατανάλωση ρεύματος.

Με το σημερινό καθεστώς ο φορολογούμενος που υπέβαλε τη δήλωσή του χειρόγραφα ήταν υποχρεωμένος να προσκομίσει βεβαίωση της ΔΕΗ από την οποία προκύπτει η κατανάλωση ρεύματος. Εφόσον υπέβαλε τη δήλωση ηλεκτρονικά θα έπρεπε να προσκομίσει τη βεβαίωση εφόσον τον καλούσε για έλεγχο η εφορία. Τώρα, με την αναγραφή του αριθμού μετρητή ο έλεγχος θα μπορεί να γίνεται χωρίς να το γνωρίζει ο φορολογούμενος και όπου διαπιστώνονται παραβάσεις θα επιβάλλονται πρόσθετοι φόροι, πρόστιμα και προσαυξήσεις. Εφόσον προκύπτει κατανάλωση θα ελέγχεται αν το ακίνητο είναι εκμισθωμένο (προκύπτει πραγματικό εισόδημα) ή ιδιοκατοικείται (προκύπτει τεκμαρτό εισόδημα).
capital.gr