Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΓΙΑΥΤΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝΕ

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 21, 2012

ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΔΙΑΤΑΖΕΤΕ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΚΥΡΙΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ;






Και σας ερωτώ κύριε Τέντε, εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τον κύριο αυτό που με την απάτη και το δόλο βρέθηκε στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας σκορπίζοντας τη δυστυχία, την εξαθλίωση και το θάνατο στον Ελληνικό λαό, γιατί του επιτρέπετε να συνεχίζει το καταστροφικό του έργο; Γιατί δε διατάζετε τη σύλληψή του και την παραπομπή του στη Δικαιοσύνη;

ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΟΡΟΙΔΟ

Να βρέ, γιατί είμαι ΚΟΡΟΙΔΟ!...Να!!

Συνημμένη Εικόνα: alfred.jpg

Δημοσιευμένη  εικόνα


Τελικά είμαι μεγάλο κορόιδο...



  • Είμαι κορόιδο γιατί δέχομαι να πληρώνω το μικρό μπουκάλι νερό 50 λεπτά (τόσο κάνει και το μισό λίτρο βενζίνη) ενώ αγοράζεται 5-7 λεπτά (περίπου 1000% αισχροκέρδεια). Από 50 δραχμές (17 λεπτά) αυξήθηκε στις 170 δραχμές (50 λεπτά) με την αλλαγή του νομίσματος από δραχμή σε ευρώ και δεν πήρα χαμπάρι.
  • Είμαι κορόιδο γιατί ενώ οι χώροι άθλησης θα έπρεπε να μου παρέχονται δωρεάν από το δήμο, δέχομαι να πληρώνω από 6 έως 12 ευρώ για να παίξω 1 ώρα ποδόσφαιρο (από 80 έως 120 ευρώ ανά ώρα) στα περίφημα 5Χ5 όπου δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για προθέρμανση και η κατάσταση του τάπητα είναι κατά κανόνα άθλια. Τουλάχιστον τα 5Χ5 έχουν κάνει πλούσιους και τους φυσιοθεραπευτές καθώς οι μισοί και πλέον πελάτες τους προέρχονται από εκεί (διαστρέμματα, ρήξη χιαστού,κάκωση μηνίσκου κλπ εξαιτίας της ακαταλληλότητας του χλοοτάπητα).
  • Είμαι κορόιδο γιατί δέχομαι να πληρώνω τον καφέ 3 και 4 ευρώ ενώ το κόστος του δεν υπερβαίνει τα 20 λεπτά (αισχροκέρδεια μέχρι και 2000 %). Κόβεται περίπου μία απόδειξη ανά τρεις καφέδες και σχεδόν πάντα οι υπάλληλοι κακοπληρώνονται και είναι ανασφάλιστοι. Μάλιστα οι ιδιοκτήτες και οι υπάλληλοι θεωρούν αυτονόητη τη συναίνεσή μας στη μη παροχή αποδείξεων σαν να κερδίζουμε κι εμείς από αυτή την ιστορία.
  • Είμαι κορόιδο γιατί δέχομαι να πληρώνω το ποτό 6, 7, 8 ευρώ και βάλε, όσο περίπου κάνει το μπουκάλι στη χονδρική (1 μπουκάλι= 10-12 ποτά, αισχροκέρδεια από 500 % και πάνω). Και φυσικά πολύ συχνά τα ποτά είναι μπόμπες, σχεδόν ποτέ δεν κόβονται αποδείξεις και σχεδόν πάντα οι υπάλληλοι κακοπληρώνονται και είναι ανασφάλιστοι. Σε όλη την Ευρώπη η μπύρα κοστίζει 1 με 1,5 ευρώ και τοποτό 3 με 4. Εδώ το σαπουνόνερο που μας πουλάνε για μπύρα κοστίζει 5 με 6 ευρώ και η μπόμπα 7 με 8 (στα 8 ευρώ πωλείται συνήθως η σπέσιαλ μπόμπα). Και τα ενοίκια; Και η προστασία; Τα πρόστιμα; Αν δεν έβγαζε τέτοιο υπερκέρδος δε θα ήταν τόσο ψηλά τα ενοίκια, δε θα έρχονταν οι μπράβοι για προστασία, δε θα τους έριχναν απανωτά πρόστιμα από τους δήμους για να πάρουν κι αυτοί τη μίζα τους. Αλλά εγώ το κορόιδο φταίω που τα πληρώνω...
  • Είμαι κορόιδο γιατί με έχουν πείσει ότι έτσι είναι τα πράγματα και τι να κάνουμε. (Ποιον βολεύει άραγε αυτή η νοοτροπία; ).
  • Είμαι κορόιδο γιατί δικαιούμαι δωρεάν παιδεία αλλά μετά το σχολείο αν δεν πάω στο φροντιστήριο δεν έχω ελπίδα να περάσω στο πανεπιστήμιο. Κοινώς, είμαι όλη την ημέρα στις αίθουσες για να μου διδάξουν αυτά που θα 'πρεπε να μου διδάσκουν σε μισή μέρα. Φυσικά με το αζημίωτο.
  • Είμαι κορόιδο γιατί δέχομαι να πληρώνω διόδια για δρόμους που ευθύνονται για χιλιάδες ατυχήματα και εκατοντάδες νεκρούς.
  • Είμαι κορόιδο γιατί δέχομαι να πληρώνω τους φόρους μου κανονικά ενώ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ!!! Μάλιστα μας έχουν πείσει ότι αυτός που φοροδιαφεύγει (δεν κόβει αποδείξεις, δεν πληρώνει φόρους με διάφορα λογιστικά κόλπα, κ.ο.κ.) είναι μάγκας, καθιστώντας μας συνένοχους σε μια πρακτική που ωφελεί μόνο τους πολύ (αλλά πολύ) πλούσιους.
  • Είμαι κορόιδο γιατί δέχομαι να με βομβαρδίζουν με παραπλανητικά γκάλοπ του τύπου: Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό τον τάδε ή τον τάδε...Δηλαδή αν μας ρωτούσαν: "Ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Χίτλερ ή τον Στάλιν;", τα αποτελέσματα θα έδειχναν ότι οι μισοί Έλληνες είναι ναζιστές και οι άλλοι μισοί σταλινικοί.
  • Είμαι κορόιδο γιατί δέχομαι την πλύση εγκεφάλου από διάφορους βαλτούς (όπως Τράγκας, Πρετεντέρης, Χατζηνικολάου και λοιποί πανελίστες) οι οποίοι δήθεν παίρνουν το μέρος του κόσμου, αλλά τελικά με τον έναν ή τον άλλο τρόπο υπονομεύουν πάντα κάθε συλλογική κίνηση αντίδρασης (οι διαδηλωτές που κλείνουν τους δρόμους και ταλαιπωρούν τον κόσμο, οι σκουπιδιάρηδες που παίζουν με την υγεία μας, οι υπάλληλοι της ΔΕΗ που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές μας, κ.ο.κ.) και οι οποίοι σε όλα τα σκάνδαλα που γίνονται τόσα χρόνια είναι οι πρώτοι που βγαίνουν και λένε ότι "δε θα βγάλουμε άκρη". Αυτή είναι η δουλειά τους και την κάνουν πολύ καλά και όταν στήνουν φαγοπότια όλοι μαζί και γλεντάνε, μας χλευάζουν και μα αποκαλούν κορόιδα. Και έχουν δίκιο...
  • Είμαι κορόιδο γιατί ενώ τόσα χρόνια το πρόβλημα με τα βιβλία του δημοτικού είναι ότι έχουν αντικατασταθεί με κακογραμμένα χαμηλότερου επιπέδου βιβλία, με παραπλανούσαν τόσο καιρό προκαλώντας σάλο με το βιβλίο ιστορίας της έκτης δημοτικού για να συγκαλύψουν την οργανωμένη υποβάθμιση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Είμαι κορόιδο γιατί στο σκάνδαλο Ζαχόπουλου (όπου το σκάνδαλο ήταν ότι ο εκλεκτός του πρωθυπουργού και της γυναίκας του ήταν διεφθαρμένος) με έπεισαν ότι το σκάνδαλο ήταν τι ανωμαλία έκρυβε το περιβόητο DVD.
  • Είμαι κορόιδο γιατί στο σκάνδαλο με τις παράνομες απαλλαγές με έπεισαν ότι η προστασία προσωπικών δεδομένων είναι αυτή που έβαλε την υπόθεση στο αρχείο (για να μην αποκαλυφθούν τα ονόματα των γιων βουλευτών, υπουργών, εφοπλιστών,βιομηχάνων και λοιπών φραγκάτων που με ταρίφα περίπου 20.000 ευρώ εξαγόρασαν τη στρατιωτική τους θητεία). Κι εμείς τα κορόιδα στέλνουμε τα παιδιά μας στα σύνορα να ταλαιπωρούνται και να τινάζουν τα μυαλά τους στον αέρα για να προστατέψουμε τελικά τα συμφέροντα όλων αυτών που πατρίδα τους είναι μόνο το χρήμα.
  • Είμαι κορόιδο γιατί δίνω εξετάσεις στο Γυμνάσιο για να πάω στο Λύκειο (φροντιστήρια), στο Λύκειο για να περάσω στο Πανεπιστήμιο (εκεί να δεις φροντιστήρια), στο Πανεπιστήμιο για να πάρω πτυχίο (μέχρι πρότινος δωρεάν, με τον νόμο πλαίσιο θα τα σκάμε χοντρά), μετά δίνω εξετάσεις στον ΑΣΕΠ για να διοριστώ (άντε πάλι φροντιστήριο). Κοινώς προσπαθώ συνέχεια να αποδείξω στους δασκάλους μου κατά πόσον είναι καλοί δάσκαλοι!
  • Είμαι κορόιδο γιατί με έχουν πείσει ότι οι αιώνιοι φοιτητές επιβαρύνουν τα πανεπιστήμια ενώ στην πραγματικότητα αυτοί χάνουν όλα τους τα προνόμια μετά από περίπου 6 χρόνια φοίτησης (δηλαδή δωρεάν σίτιση, στέγαση, συγγράμματα και πάσο) και δεν είναι παρά ένας αριθμός σε έναν κατάλογο.
  • Είμαι κορόιδο γιατί οι εθνοπατέρες που με κυβερνούν τόσα χρόνια όχι μόνο υποβαθμίζουν συστηματικά το επίπεδο της παιδείας μου (ξεκινώντας με το νόμο Αρσένη, συνεχίζοντας με τα απαράδεκτα βιβλία του δημοτικού και ολοκληρώνοντας το σχέδιο με την αναθεώρηση του Άρθρου 16) αλλά με έχουν πείσει κιόλας ότι όλα αυτά γίνονται για την αναβάθμιση της παιδείας. Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά γίνονται για την υποβάθμιση της παιδείας και τη δημιουργία μιας άβουλης μάζας που ξέρει μόνο να αποστηθίζει και δεν προλαβαίνει να σκεφτεί και κατά συνέπεια να αντιδράσει όταν πλήττονται τα δικαιώματά της. Όλα αυτά γίνονται για την είσοδο των ιδιωτικών συμφερόντων στην παιδεία (αν πέσει το επίπεδο των δημόσιων πανεπιστημίων τότε θα γίνουν ανταγωνιστικά τα ιδιωτικά κολέγια). Και τέλος, όλα αυτά γίνονται για την κατάλυση του φοιτητικού κινήματος(πλήττοντας αιώνιους φοιτητές και άσυλο), του μόνου ικανού να ανατρέψει δικτατορίες όπως αυτή των συνταγματαρχών που καθώς φαίνεται μάλλον δεν έφυγε ποτέ...
  • Είμαι κορόιδο γιατί με έχουν πείσει, μέσα από χρόνια προπαγάνδας, ότι ο συνδικαλισμός (δηλαδή το μοναδικό μέσο των εργαζομένων να προστατεύουν και να διεκδικούν τα δικαιώματά τους) είναι κακό πράγμα και ότι οι συνδικαλιστές (δηλαδή αυτοί που έχουν εκλεγεί από τους συναδέλφους τους για να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους) είναι όλοι διεφθαρμένοι και αναξιόπιστοι. Λογικό πάντως να μας παρουσιάζουν έτσι τα πράγματα αφού κανένα αφεντικό δε θέλει να βλέπει ενωμένους τους υπαλλήλους του γιατί αν του ζητήσουν τα αυτονόητα (δηλαδή ασφάλιση, επιδόματα, οκτάωρο, υπερωρίες) δε θα μπορέσει να κτίσει την αυθαίρετη βίλα του ούτε να πάρει το κότερο που έχει βάλει στο μάτι.
  • Είμαι κορόιδο γιατί δέχομαι να πληρώνω πανάκριβα το Ίντερνετ τη στιγμή που εδώ και χρόνια σε όλη την Ευρώπη (ακόμη και σε χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ) το Ίντερνετ είναι δωρεάν για όλους και χρεώνονται μόνο οι συνδέσεις πολύ υψηλών ταχυτήτων.
  • Είμαι κορόιδο γιατί με έχουν πείσει ότι υπάρχει συναίνεση του κόσμου για την παρούσα κατάσταση. Κανείς δε μου λέει ότι γίνονται τουλάχιστον τρεις με τέσσερις διαδηλώσεις την εβδομάδα στο κέντρο της Αθήνας και όταν γίνονται απεργίες κανείς σχεδόν δεν αναφέρει τις διεκδικήσεις των απεργών παρά μόνο την ταλαιπωρία που θα προκαλέσει η απεργία. Η αποσιώπηση των διαδηλώσεων και η συγκάλυψη των αιτημάτων των απεργών αποκαλύπτει τον ρόλο ΟΛΩΝ των ΜΜΕ στο πολιτικό παιχνίδι και το μερίδιο της ευθύνης τους για τα προβλήματα του κόσμου σε αυτό τον τόπο.
  • Είμαι κορόιδο γιατί δέχομαι αδιαμαρτύρητα να αισχροκερδούν οι βενζινοπώλες και το κράτος εις βάρος μου. Όλο το 2008 που ανέβαινε η τιμή του πετρελαίου παγκοσμίως η Ευρωπαϊκή Ένωση ρύθμιζε το ευρώ ώστε να μην επηρεάζεται από την κρίση και η τιμή του πετρελαίου στα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη παρέμενε σταθερή. Μόνο στην Ελλάδα αυξανόταν η τιμή του ενώ συνεχίζουμε να πληρώνουμε χρυσάφι το πετρέλαιο ακόμα και τώρα που η τιμή του βαρελιού έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα (κι εμείς εξακολουθούμε να πληρώνουμε τη βενζίνη 1 ευρώ το λίτρο).
  • Είμαι κορόιδο γιατί όταν καιγόταν όλη η Ελλάδα από τους συνήθεις θερινούς εμπρησμούς των καταπατητών δασικών εκτάσεων με έπεισαν ότι τις φωτιές τις έβαλαν κάποιοι άρρωστοι πυρομανείς, κάποιος ασύμμετρος εχθρός, μέχρι και οι γνωστοί-άγνωστοι των Εξαρχείων. Ούτε ένα χρόνο μετά γίνεται καταπάτηση των καμένων εκτάσεων τόσο στην Πελοπόννησο όσο και στην Πάρνηθα από αυτούς που όλοι υποψιαζόμασταν ότι κρύβονται πίσω από τους εμπρησμούς. (Τουριστικές εγκαταστάσεις στην Πελοπόννησο, το εξ αρχής παράνομο καζίνο στην Πάρνηθα επεκτείνεται, βίλες κτίζονται στην Πάρνηθα στη μέση του δάσους). Οι επιτροπές κατοίκων για την προστασία της Πάρνηθας που ανέβηκαν να διανυκτερεύσουν για να εμποδίσουν τις εργασίες σε εργοτάξια που χτίζουν βίλες σε προστατευμένες περιοχές βρήκαν απέναντί τους κλούβες των ΜΑΤ... Ποιος να 'στειλε άραγε τα ΜΑΤ; Ο άρρωστος πυρομανής, η ασύμμετρη απειλή ή κάποιος μπαχαλάκιας των Εξαρχείων; Εγώ αν και κορόιδο θα υποθέσω ότι τους έστειλε ο ιδιοκτήτης της βίλας.
  • Είμαι κορόιδο γιατί νομίζω ότι αυτοί που μετακινούνται με ελικόπτερα και ιδιωτικά τζετ νοιάζονται για την κατάσταση που επικρατεί στους ελληνικούς δρόμους...
  • Είμαι κορόιδο γιατί νομίζω ότι αυτοί που στέλνουν τα δικά τους παιδιά στα ιδιωτικά νοιάζονται για την κατάντια των δημόσιων σχολείων.
  • Είμαι κορόιδο γιατί πιστεύω ότι θα τιμωρηθούν οι ένοχοι για τα ολιγοπώλια (καρτέλ) που μαστίζουν την οικονομία μας και πλήττουν κυρίως τα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας. Καρτέλ στο γάλα, καρτέλ στη βενζίνη, καρτέλ στα φρούτα, καρτέλ παντού. Τα αρχικά πρόστιμα μειώνονται συνήθως, οι τιμές παραμένουν υψηλές, ενώ στην πράξη δεν επιστρέφονται στους καταναλωτές τα χρήματα που έχουν χάσει (π.χ. με μια παρατεταμένη μείωση της τιμής του προϊόντος ώστε να αντισταθμιστούν οι απώλειες που προκλήθηκαν).

Και ο κατάλογος αυτός μπορεί να συνεχίζεται για πάντα...

Άστε μωρέ, μήπως είμαι κορόιδο γιατί...μου αξίζει;

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Aπό Ελλάδα, πήγαν ΗΠΑ και... τώρα είναι κροίσοι στη λίστα του Forbes!

Έξι ομογενείς, η συνολική περιουσία των οποίων ξεπερνά τα 14 δισεκατομμύρια δολάρια, «φιγουράρουν» στον ετήσιο κατάλογο των 400 πιο... 
...πλούσιων Αμερικανών πολιτών του περιοδικό «Forbes».

Πρώτος από πλευράς των ομογενών, όπως αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης, είναι ο ελληνο-ιταλικής καταγωγής Τζον Πολ Ντετζόρια, στην 92η θέση, με περιουσία στα 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο 68χρονος Ντετζόρια είναι παντρεμένος και έχει τέσσερα παιδιά, και διαμένει στο Όστιν του Τέξας. Μεγάλο μέρος των ετήσιων εσόδων του αντλεί από την εταιρεία του, «John Paul Mitchell Systems», που παρασκευάζει προϊόντα για τον καλλωπισμό των μαλλιών.

Στην 132η θέση είναι ο καταγόμενος από την Νίσυρο Τζον Κατσιματίδης, με περιουσία που ανέρχεται στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο ομογενής κροίσος ζει στη Νέα Υόρκη και αντλεί τον πλούτο του κυρίως από την εταιρεία του «Red Apple Group», που ελέγχει την αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Νέας Υόρκης. Μεγάλο μέρος των εσόδων του, εξάλλου, προέρχονται και από επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας.

Ο επόμενος στον κατάλογο του «Forbes» ομογενής, στην 239η θέση, είναι ο Τζιμ Ντέιβις, ιδιοκτήτης της εταιρείας αθλητικών ειδών «New Balance», με περιουσία στα 2.1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στην 250η θέση βρίσκεται ο Μάικλ Τζαχάρης, με προσωπική περιουσία 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια, από τις πλούσιες δραστηριότητές του στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας. Στην ίδια θέση, εξάλλου, είναι και ο ομογενής Τζορτζ Αργυρός, με έδρα το Νιούπορτ Μπιτς της Καλιφόρνιας, ο οποίος δραστηριοποιείται στον κτηματομεσιτικό τομέα, με περιουσία επίσης 1,9 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Η παρουσία των ομογενών στον φετινό κατάλογο των 400 πιο πλούσιων Αμερικανών ολοκληρώνεται με τον 66χρονο Ντιν Μητρόπουλος, από το Γκρίνουιτς του Κονέκτικατ. Ο Μητρόπουλος βρίσκεται στην 360η θέση, με προσωπική περιουσία ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΡΑΧΝΗ

Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ με τον καλύτερο ορειβάτη του κόσμου: Δείτε τι κάνει αυτός ο... άνθρωπος!
Ημερομηνία:  2012
Συγκλονιστικο ΒΙΝΤΕΟ με τον καλυτερο ορειβατη του κοσμου: Δειτε τι κανει αυτος ο... ανθρωπος!
Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Honnold έχει ανακηρυχθεί ως ο καλύτερος soloist στον κόσμο, δηλαδή ο καλύτερος ορειβάτης χωρίς σχοινιά.
Ο 26χρονος από το Σακραμέντο, συνεχίζει να σπάει τα ρεκόρ το ένα πίσω από το άλλο. Το 2010 έσπασε το ρεκόρ ταχύτητας για συνεχείς αναβάσεις όταν σε διάστημα 24 ωρών αναρριχήθηκε 3 φορές το 915 μέτρων El Capitan. Μια εβδομάδα πριν από αυτό κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια των Half Dome και El Cap σε μόλις 11 ώρες.
Όλα αυτά χωρίς σχοινιά! Ο Honnold ανεβαίνει τα βουνά χρησιμοποιώντας μόνο τα παπούτσια του και μια τσάντα κιμωλίας!



Πηγή: dinfo.gr

ΑΥΓΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: 5 ΑΥΓΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΜΙΣΗΤΟΥ ΤΟΜΣΕΝ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ. ΕΠΝΙΞΑΝ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ

Στις 7.30 το βράδυ της Τετάρτης έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, ο γνωστός "ακτιβιστής" Δημήτρης Ρέλλος τό'κανε πάλι το θαύμα του. Είχε στήσει καρτέρι... 
...στην τρόικα και "τρυπώντας" κυριολεκτικά τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας, πέταξε μια σακούλα με αυγά στον μισητό Πολ Τόμσεν της τρόικας της δοσιλογικής κυβέρνησης των Τσολάκογλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του makeleio.gr δύο αυγά έσκασαν στο κεφάλι των αστυνομικών φρουρών, ένα έφαγε ο Τόμσεν στη μάπα και τα άλλα δύο έπεσαν πάνω στο αυτοκίνητο του τροικανού.

Το θέμα είναι μεγάλο. Πρώτον για τα μέτρα ασφαλείας που υποτίθεται υπάρχουν και τα έκανε κιμά ο Ρέλλος και δεύτερον γιατί το θέμα αποσιωπήθηκε από όλα τα κανάλια τα οποία- από αυτά που πληροφορηθήκαμε- ήταν απαξάπαντα, παρόντα στον προπηλακισμό. Γαργάρα για να μην κυκλοφορήσει το θέμα και μας κάνουν ντα οι τοκογλύφοι; Ή γιατί εξαιτίας του Ρέλλου, θα χάσουμε τη δόση με τα 13δις; Λογοκρισία και για πόσα, ρε παιδιά;

Εναντίον του Δημήτρη Ρέλλου σχηματίστηκε δικογραφία για απρόκλητη έργω εξύβριση, αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα.

Ως γνωστόν ο Ρέλλος ήταν ο άνθρωπος που δημιούργησε  το γνωστό επεισόδιο που σημειώθηκε το Σεπτέμβριο του 2007 κατά την άφιξη του Ευ.Βενιζέλου στη Χ.Τρικούπη, όπου πραγματοποιείτο η κρίσιμη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου για τη διαδικασία εκλογής προέδρου. Ένας άνδρας πέταξε ένα ποτήρι με καφέ, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Βενιζέλου." Αυτός ήταν ο Ρέλλος.


ΑΔΕΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΝΤΟΥΚΙΑ

Παρασκευή, 21 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεχασμένος θησαυρός 15 δισ.ευρώ!

Τη δυνατότητα αξιοποίησης αδρανών καταθέσεων, εθνικών κληροδοτημάτων και σχολαζουσών κληρονομιών εκτιμώμενης αξίας περίπου... 
...15 δισ.ευρώ εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «τα Νέα».

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, ανατέθηκε χθες στους καθηγητές Κωνσταντίνο Τσαμαδιά, Κωνσταντίνο Μαγουλά και Χρήστο Αυγουλά η αναζήτηση αδρανών πόρων για λογαριασμό του Δημοσίου.

Οι τρεις πανεπιστημιακοί θα αναζητήσουν ακίνητα που «ρημάζουν» και χρήματα ή χρεόγραφα που παραμένουν στα «σεντούκια» ή σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Τα περιουσιακά αυτά στοιχεία είτε έχουν ήδη περιέλθει στο Δημόσιο και παραμένουν αναξιοποίητα είτε θα μπορούσαν μέσω συνοπτικών διαδικασιών να περιέλθουν στην κυριότητα του Δημοσίου. 

Εθνικοί ευεργέτες και ευπατρίδες άλλων εποχών έχουν κληροδοτήσει στο ελληνικό κράτος 11.000 δωρεές αξίας 8-10 δισ.ευρώ. Τα περισσότερα από αυτά τα εθνικά κληροδοτήματα τελούν υπό την ενεργή διαχείριση ιδρυμάτων, αλλά πολλά έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους. 

Πηγή: protothema.gr