Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΛΙ ΑΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΛΥΚΕΙΑ

Τι αλλάζει σε μαθήματα και εξετάσεις του Λυκείου;;



Τι αλλάζει σε μαθήματα και εξετάσεις του Λυκείου;;


Ανεξάρτητη Αρχή και για την Παιδεία δημιουργείται στην αρχή του 2014, ενώ με νέο τρόπο θα εξετασθούν στο τέλος της φετινής χρονιάς οι μαθητές της Α' Λυκείου, οι οποίοι εγκαινιάζουν το νέο σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, με το οποίο τελικά θα διαγωνισθούν για πρώτη φορά οι μαθητές της Γ' Λυκείου τον Ιούνιο του 2016.

Για το λόγο αυτό ιδρύεται νέα Ανεξάρτητη Αρχή, με την επωνυμία Εθνικός Οργανισμός Εξετάσεων (ΕΟΕ), ένας επιτελικός επιστημονικός φορέας αρμόδιος για ζητήματα που αφορούν τις γραπτές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στο Γενικό Λύκειο και τις εξετάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
 
Ο υπουργός Παιδείας, κ. Kωνσταντίνος Aρβανιτόπουλος, προκειμένου να πληρωθεί η θέση του προέδρου της ανεξάρτητης διοικητικής αρχής, γνωστοποίησε την υποβολή υποψηφιοτήτων για επιστήμονες με υψηλού επιπέδου επιστημονικό έργο και αποδεδειγμένη εμπειρία σε θέματα εξετάσεων και εν γένει του εκπαιδευτικού έργου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την πλήρωση της θέσης του προέδρου του ΕΟΕ, ο οποίος θα έχει τετραετή θητεία και αναμένεται να τοποθετηθεί έως το τέλος του μήνα.

Ο ΠΡΙΝΟΣ ΣΤΗΝ BP

Στην BP το σύνολο του πετρελαίου από τα κοιτάσματα του Πρίνου

Δημοσιευμένη  εικόνα

H συμφωνία για την πώληση του συνόλου της παραγωγής πετρελαίου από τα κοιτάσματα του Πρίνου στην πολυεθνική ΒΡ υπεγράφη στο ΥΠΕΚΑ, μεταξύ της εταιρείας Energean Oil, που εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα της περιοχής και της εταιρείας BP Oil International, την Δευτέρα.



Παράλληλα, υπεγράφη τροποποιητική σύμβαση ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο και την Energean, που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την εμπορική συμφωνία των δύο εταιριών, καθώς με το σημερινό καθεστώς το σύνολο της παραγωγής πωλείται υποχρεωτικά στα ΕΛΠΕ.

Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΚΑ παρουσία του υπουργού Γιάννη Μανιάτη -ο οποίος υπέγραψε την τροποποίηση της σύμβασης με την Energean για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου-, του πρεσβευτή της Μ.Βρετανίας στην Αθήνα Τζον Κίτμερ και της Κάλολ Χόουλ, επικεφαλής του τομέα εφοδιασμού και εμπορίας της ΒΡ για την Ευρώπη, η οποία υπέγραψε μαζί με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Energean Μαθιό Ρήγα την εμπορική συμφωνία των δύο εταιρειών.


4 ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ

13 Ιανουαρίου 2014
 

 
Ή μάλλον για να είμαστε ακριβείς, τρεις λόγοι για τους οποίους οι περισσότεροι εξ ημών "κοιμούνται". Ένα άρθρο για την αδράνεια και το "μούδιασμα" της κοινής γνώμης έναντι των χειρουργικών επεμβάσεων που έχει υποστεί και θα υποστεί η ελληνική κοινωνία και η μεσαία τάξη.
Η τρόικα πάει κι έρχεται, βαρκούλες αρμενίζουν, η ελληνική προεδρία είναι γεγονός και τα μέτρα έγιναν ισοδύναμα. Ανάπτυξη θες; Περίμενε λίγο ακόμα, για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ. Ναι, αλλά για να την κάνει κάποιος τη δουλειά, πρέπει και να εργάζεται. Κι αν όχι να δρα, να αντιδρά.

Η κρίση διανύει ακόμα ένα χρόνο ζωής, καλά να είμαστε να την χαιρόμαστε. Η κυβέρνηση μας, περιδιαβαίνει αγέρωχη στα σοκάκια της Ε.Ε. φέρνοντας αέρα "αλλαγής" στη χώρα και τάζει success story την ώρα που οι εταίροι της γελάνε πίσω από την πλάτη της. Από επιτυχίες χορτάσαμε. Σε λίγο καιρό θα έχουμε και τις πρώτες εκλογές μετά την κυβέρνηση συνεργασίας. Θα είναι αν μη τι άλλο ένα γερό τεστ για το που οδεύουμε ομαδικά.

Δεν ξέρω αν έχει υπάρξει άλλη περίοδος μεταπολεμικά κατά την οποία τα κόμματα ήταν τόσο χαμένα σε ένα κυκεώνα πολιτικής αστάθειας. Όλα τα κόμματα ανεξαιρέτως. Σαν να πάει να γίνει κάποια ζύμωση και να μη γίνεται. Και από την άλλη, τα συμφέροντα των λόμπι και της ελίτ πάντα βρίσκουν τον δρόμο τους να εξυπηρετηθούν μέσα από μικροχειρουργικές επεμβάσεις.
 

ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟ

ΘΑ ΚΛΑΨΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ! Ένα μωρό και ένας σκύλος παλεύουν για ένα μπισκότο!!!

ΘΑ ΚΛΑΨΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ! Ένα μωρό και ένας σκύλος παλεύουν για ένα μπισκότο!!! Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου...!
 
Ένα μπισκότο δύο αντίπαλοι! Συγκεκριμένα, ένα μωρό κι ένας σκύλος!
Οι δύο λοιπόν πρωταγωνιστές του βίντεο, δίνουν τη δική τους μάχη, για το ποιος από τους δύο θα φάει το μπισκότο.
Σε όλη τη διάρκεια του βίντεο, ο μικρός μπόμπιρας, πηγαίνει προς το μέρος του σκύλου για να πάρει το μπισκοτάκι. Μόλις όμως το κράτησε στα χεράκια του, ο σκύλος του έπιασε το χέρι και του το παίρνει πίσω!
Τελικά όμως ποιος θα το φάει;
Δείτε το ξεκαρδιστικό βίντεο

ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΥΡΩ

ΧΑΜΟΣ με την πιστωτική κάρτα του Κοντομηνά!
 Δείτε το όριο και την οφειλή και θα ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ!!!

ΧΑΜΟΣ με την πιστωτική κάρτα του Κοντομηνά! Δείτε το όριο και την οφειλή και θα ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ!!! (PHOTO)
 
Στοιχεία σοκ αποκαλύπτονται από την ανάγνωση του πορίσματος της δικαιοσύνης για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
 Και αυτό διότι όπως αναφέρεται στο πόρισμα η οφειλή του επιχειρηματία κ. Δημήτρη Κοντομηνά στην πιστωτική κάρτα που του είχε χορηγήσει το ΤΤ έφτανε το πρωτοφανές ποσό των 2,293 εκ Ευρώ.
Δείτε το σχετικό απόσπασμα του πορίσματος που έφεραν στη δημοσιότητα τα ΝΕΑ.
 
 
 
Τα 2,293 εκ Ευρώ ένα ποσό που ίσως να μην έχει προηγούμενο ακόμα και για επιχειρηματίες ιδιοκτήτες των τραπεζών αν και οι τράπεζες δεν είναι ασυνήθιστο να δίνουν σχετικά υψηλά όρια σε πιστωτικές κάρτες επιφανών επιχειρηματιών.
Φυσικά με τέτοιο ύψος οφειλής είναι απορίας άξιον σε πόσο διάστημα ο κ. Κοντομηνάς χρησιμοποιούσε την κάρτα για αγορές καταναλωτικών αγαθών ενώ γεννάται και το ερώτημα αν η χρήση της κάρτας γινόταν μόνο για αγορές ή και για ανάληψη μετρητών.
 
arouraios.gr

ΜΑΝΑ ΠΑΩ ΣΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ

«Μπαρκάρουν» οι Έλληνες – Πόσος είναι ο πρώτος μισθός

Φωτογραφία για «Μπαρκάρουν» οι Έλληνες – Πόσος είναι ο πρώτος μισθός

Διέξοδο στην ναυτιλία αναζητούν ολοένα και περισσότεροι νέοι Ελληνες, αφού η ανεργία πλέον στην χώρα έχει φτάσει σε εφιαλτικά επίπεδα, ενώ ακόμη και αυτοί που έχουν δουλειά σε πολλές περιπτώσεις παραμένουν απλήρωτοι από ένα μήνα μέχρι έναν χρόνο.

Ο μισθός στα καράβια, σύμφωνα με ανθρώπους της ναυτιλιακής αγοράς, είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικός, ακόμη και για αυτούς που ξεκινάνε για πρώτη φορά.

ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ