Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΕΜΟ

Hydroptere, γρηγορότερος Ιστιοφόρο στον Κόσμο
Hydroptere, γρηγορότερος Ιστιοφόρο στον Κόσμο
Hydroptere, γρηγορότερος Ιστιοφόρο στον Κόσμο
Hydroptere, γρηγορότερος Ιστιοφόρο στον Κόσμο
Ο γρηγορότερος Ιστιοφόρο στον κόσμο - Hydroptere
Ο γρηγορότερος Ιστιοφόρο στον κόσμο - Hydroptere
Ο γρηγορότερος Ιστιοφόρο στον κόσμο - Hydroptere

TV ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες ΣΕΙΡΕΣ της χρονιάς που μας... καθήλωσαν στον καναπέ!!!

11 Ιουνίου 2013
 
Αυτές είναι οι 10 καλύτερες ΣΕΙΡΕΣ της χρονιάς που μας... καθήλωσαν στον καναπέ!!!
 
Οι Αμερικανικοί δείκτες τηλεθέασης εξακολουθούν να χτυπούν ολοένα και περισσότερο κόκκινο, χάρη στις εξαιρετικές τηλεοπτικές παραγωγές των τελευταίων ετών. Ανάμεσα από ένα βασικό δίκτυο περίπου 50 καναλιών (ελεύθερων και καλωδιακών) και με τα ακόμη μικρότερα κανάλια σε απομακρυσμένες συχνότητες, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν φανατικό κοινό και εκτός Αμερικανικών συνόρων.
Τα δίκτυα που εκπέμπουν όμως στους τηλεοπτικούς δέκτες έχουν μια μορφοποίηση και χωρίζονται σε 3 κατηγορίες που δεν αφορούν ιδιαίτερα χώρες εκτός Αμερικής, αλλά είναι χρήσιμο σαν πληροφορία για το τί ''είδους'' σειρές παράγονται από το κάθε δίκτυο.
Αρχικά είναι τα 5 ελεύθερα δίκτυα (FOX, CW, NBC, ABC, CBS) που παράγουν την πλειονότητα των σειρών που παράγονται και αριθμούν 20 με 24 επεισόδια τη σεζόν, μα πρέπει να υπακούν κανόνες σεμνότητας και να περιορίζεται το περιεχόμενο τους όπως διάφορες λέξεις, πράξεις βίας κλπ. Τα καλωδιακά κανάλια είναι αυτά που αναδεικνύουν στους δέκτες τους σειρές λιγότερων επεισοδίων, πιο σφιχτοδεμένες σεναριακά, με καλύτερη παραγωγή και δίχως την λεγόμενη ''λογοκρισία'' που επικρατεί στα ελεύθερα κανάλια.
Επίσης ένα βασικό χαρακτηριστικό είναι πως δεν μπορούν να κοπούν οι σειρές στα μέσα της σεζόν δίχως έστω ένα στοιχειώδες φινάλε σε κάποιο επεισόδιο. Ένα από τα μεγαλύτερα καλωδιακά κανάλια είναι το HBO και μαζί με το AMC που είναι ανερχόμενο συγκαταλέγονται στα καλύτερα καλωδιακά κανάλια, τα οποία έχουν ξεχωριστές συνδρομές γι'αυτό το λόγο και η χρηματοδότηση των παραγωγών τους είναι πιο μεγάλη. Δεν νοιάζονται για το αν έχουν τηλεθέαση τα επεισόδια τους, μα για το αν θα συζητηθούν και θα έχουν μεγάλη απήχηση στο κοινό του εξωτερικού, ώστε να χτίσουν ένα αρκετά καλό Brand name που κατά συνέπεια θα προσελκύσει και νέους συνδρομητές.
Όλα τα υπόλοιπα κανάλια είναι μια ενδιάμεση κατάσταση των ελεύθερων και καλωδιακών καναλιών, με μικρό μπάτζετ, ρίσκο στις επιλογές των σειρών και μια ουδέτερη στάση της λογοκρισίας.
Με τους στάρ του Hollywood να παίρνουν συμμετοχή σε πρωταγωνιστικούς ρόλους τηλεοπτικών σειρών ολοένα και πιο συχνά, γίνεται μια συζήτηση για την ανάπτυξη των απλών σειρών που γέμιζαν τον τηλεοπτικό χρόνο σε κάτι πιο ''κινηματογραφικό'' δίνοντας τους και την ευκαιρία να αναδείξουν το υποκριτικό τους ταλέντο σε μια σειρά που μπορεί να κρατήσει στον αέρα μέχρι και 6-7 σεζόν. Άλλωστε πέρα από ηθοποιούς έχουν εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον για να σκηνοθετήσουν κάποιο επεισόδιο και μερικοί από τους καλύτερους σύγχρονους σκηνοθέτες όπως ο Martin Scorsese και ο David Fincher.
Μετά από την παρακολούθηση αρκετών τηλεοπτικών σειρών που παίζονται αυτή τη περίοδο ή είναι στα τελειώματά τους, παραθέτω ένα προσωπικό top10 με αυτές που θεωρώ πως είναι must see για κάποιον που θέλει να ξεκινήσει να παρακολουθεί μια τηλεοπτική σειρά :
 
10. How I met your mother (2005-)
Μια κωμική σειρά που βαδίζει στα χνάρια που χάραξαν τα φιλαράκια για μια δεκαετία.
Ο Τέντ είναι ένας ανερχόμενος αρχιτέκτονας που ψάχνει την γυναίκα της ζωής του στην Νέα Υόρκη με την βοήθεια 4 φίλων του. Έξυπνο χιούμορ, συγκίνηση σε ορισμένες στιγμές και ένα ευχάριστο νεανικό cast απ'όπου ξεχωρίζει ένας χαρακτήρας όπως ο Barney που ενσαρκώνει ο απολαυστικός Neil Patrick Harris και ήταν δύο φορές υποψήφιος για χρυσή σφαίρα (2009, 2010). Παίζεται από το 2005 μέχρι και σήμερα που διανύουμε την 8η σεζόν της σειράς. Πιθανότατα του χρόνου η 9η σεζόν θα είναι και η τελευταία της επιτυχημένης παραγωγής του CBS.
 
9. Justified (2010-)
Με τον Timothy Olyphant (Hitman - 2007, I am number four - 2011, live free or die hard – 2007) στον ρόλο του σερίφη Raylan Givens που μετατίθεται από τα κεντρικά του Μαϊάμι επειδή σκότωσε έναν έμπορο ναρκωτικών στη γενέτειρα του ανατολικά του Κεντάκι. Εκεί θα έρθει αντιμέτωπος με πρόσωπα που τον είχαν ξεγραμμένο, ακόμα και τα ίδια του τα συγγενικά πρόσωπα. Παράλληλα θα επικηρυχθεί από την μαφία του Μαϊάμι δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο το έργο του. Βασίζεται στο βιβλίο του Elmore Leonard. Εξαιρετική ερμηνεία από τον T. Olyphant σε όλη τη διάρκεια της σειράς. Έχοντας αισίως 4 σεζόν στη πλάτη του, το Justified βαδίζει πρός την πέμπτη που θα παιχτεί πρός το τέλος του 2013. Είχε πολλές υποψηφιότητες στα τηλεοπτικά βραβεία Emmy, από τα οποία έχει αποσπάσει 2 βραβεία, ένα για την Margo Martindale για καλύτερο β' γυναικείο ρόλο σε δραματική σειρά (2011) και ένα για καλύτερη guest εμφάνιση σε δραματική σειρά για τον Jeremy Davies (2012).

ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΕΡΤ

11 Ιουνίου 2013
 
Είναι ΕΠΙΣΗΜΟ! Κλείνει η ΕΡΤ με ανακοίνωση της κυβέρνησης!
 
"Λουκέτο" στην ΕΡΤ με απόφαση της κυβέρνησης. Τι ανακοίνωσε ο Σίμος Κεδίκογλου. Οξύτατες αντιδράσεις από εργαζόμενους και κόμματα
Το κλείσιμο της ΕΡΤ με στόχο την αναδιάρθρωσή της ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου της κυβέρνησης Σίμος Κεδίκογλου.
"Σε μια περίοδο που ο ελληνικός λαός υφίσταται θυσίες, δεν υπάρχουν ιερές αγελάδες. Η ΕΡΤ είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης και αυτό τελειώνει σήμερα.
Έχει καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείρισή της, καθεστώς αδιαφάνειας στη διαχείριση των συμβάσεων. Υπάρχει καθεστώς προνομίων για να μην αναφερθούμε στα τεράστια ποσά που μοιράζει στις ιδιωτικές παραγωγές. Να μην αναφερθούμε επίσης στο τεράστιο κόστος των εξωτερικών μεταδόσεων. Για να μην πούμε ότι διαθέτει περιοδικό χωρίς αναγνώστες.
Η σημερινή ΕΡΤ έχει εξελιχθεί σε σκάνδαλο. Αυτά όλα τελειώνουν σήμερα και τελειώνουν οριστικά. Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ", ανακοίνωσε ο κ. Κεδίκογλου. Αυτό σημαίνει ότι θα απολυθούν 2.850 εργαζόμενοι στη δημόσια ραδιοφωνία και την τηλεόραση. Η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει μετά το καλοκαίρι υπό νέο καθεστώς.
Το μεσημέρι της Τρίτης είχε δημοσιευθεί η Πράξη νομοθετικού περιεχομένου άνοιγε το δρόμο για το "λουκέτο" στη δημόσια τηλεόραση, καθώς θα διευκρινίζει πως ένας υπουργός θα διαχειριστεί την περιουσία μιας ΔΕΚΟ όταν βάλει λουκέτο.
Σύμφωνα με αυτήν το λουκέτο σε οργανισμούς απαιτεί τρεις υπογραφές: του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και του υπουργού στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται ο υπό κατάργηση οργανισμός. Η απόφαση της κυβέρνησης έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και τριγμού στο εσωτερικό της καθώς διαφωνεί
πηγή: news247.gr

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Ρομπότ- μαξιλάρι χαστουκίζει όποιον ροχαλίζει! (VIDEO)

Ρομπότ- μαξιλάρι χαστουκίζει όποιον ροχαλίζει! (VIDEO)


Μία σίγουρα πρωτότυπη ιδέα παρουσίασαν Ιάπωνες επιστήμονες, για να μας απαλλάξουν από...

το ενοχλητικό ροχαλητό, αλλά και την επικίνδυνη υπνική άπνοια. Πρόκειται για ένα χαριτωμένο ρομπότ- μαξιλάρι που δε διστάζει να σας χαστουκίσει όταν κάτι δεν πάει καλά.
Η αποφρακτική άπνοια ύπνου, η οποία μπορεί να αποβεί μοιραία σε ορισμένες περιπτώσεις αλλά και το ροχαλητό που είναι πραγματικά ενοχλητικό, επιβαρύνουν τον οργανισμό, δεν τον αφήνουν να ξεκουραστεί και μακροπρόθεσμα ευθύνονται για καρδιαγγειακά προβλήματα.
Το πρωτότυπο μαξιλάρι ρομπότ που δημιούργησαν οι Ιαπωνες επιστήμονες, έχει τη μορφή ενός λούτρινου αρκούδου και συνδέεται με ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή μετρώντας όλη νύχτα τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα μας.
Όταν διαπιστώσει ότι το οξυγόνο πέφτει και αρχίζει να εμφανίζεται κίνδυνος, το αρκουδάκι, μας σκουντάει απαλά με το χέρι του για να αλλάξουμε πλευρό, ωστόσο αν η κατάσταση παρατείνεται, το αρκουδάκι αρχίζει κυριολεκτικά τις σφαλιάρες.
Δείτε το βίντεο: