Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

BIC SKATEBOARD

Μια βόλτα... με τo μεγαλύτερο Skateboard στον κόσμο!

Μια βόλτα... με τo μεγαλύτερο Skateboard στον κόσμο! (VIDEO)
 
Το μεγαλύτερο skateboard στον κόσμο φτάνει τα 11, 14 μέτρα μήκος, 2,63 μέτρα πλάτος και 1, 10 ύψος.

Δημιουργήθηκε από τους Rob Dyrdek και Joe Ciaglia και τα αποκαλυπτήρια έγιναν τον Φεβρουάριο του 2009.

www.newsbeast.gr

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΥΣΟΥ

Το τέλος του πετρελαίου…

Φωτογραφία για Το τέλος του πετρελαίου…
Γράφει ο Μανόλης Πλούσος

Τον Οκτώβριο του 2008 ο Λόρδος Ron Oxburg, πρώην πρόεδρος της εταιρείας πετρελαιοειδών Shell, προέβη σε μια ωμή δήλωση-διαπίστωση που στοιχειώνει τον κόσμο του 21ου αιώνα. «Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι δεν πρόκειται να ανακαλύψουμε καμία σημαντική ποσότητα φθηνού πετρελαίου. Οποιαδήποτε νέα ποσότητα πετρελαίου θα είναι σημαντικά ακριβή». Το φάντασμα της έλλειψης φθηνού και άφθονου πετρελαίου πλανάται πλέον πάνω από την σύγχρονη δυτική βιομηχανική κοινωνία. Κάτι που στη διάρκεια του 20ου αιώνα αποτελούσε βεβαιότητα, ότι δηλαδή το πετρέλαιο θα είναι παντοτινά ρέον και φθηνό, στις μέρες μας κλονίζεται συθέμελα σκορπίζοντας ρίγη τρόμου από τους απλούς κατόχους ενός μικρού αστικού αυτοκινήτου μέχρι τους παγκόσμιους ενεργειακούς κολοσσούς. Στη διάρκεια του «αιώνα των άκρων» η δυτική κοινωνία, ως επί το πλείστον, εθίστηκε τόσο πολύ στη χρήση του πετρελαίου που πλέον να θεωρείται αδύνατη στο φαντασιακό του δυτικού ανθρώπου η πρόοδος χωρίς το «μαύρο χρυσό».
Το τέλος του πετρελαίου… - Φωτογραφία 2

Μάλιστα και οι αναπτυσσόμενες χώρες, όπως η Κίνα και η Ινδία, θέλοντας να ακολουθήσουν τα σίγουρα χνάρια της δυτικής αναπτυξιακής πορείας στηρίζονται όλο και περισσότερο ενεργειακά σε ένα καύσιμο που τείνει στο…μηδέν! Όχι μόνο η παραγωγή ενέργειας αλλά και ένα αμέτρητο πλήθος ανέσεων και προϊόντων που ανέβασαν το δυτικό βιοτικό επίπεδο σε δυσθεώρητα ύψη εν συγκρίσει με τον υπόλοιπο κόσμο, σχετίζονται με την εκμετάλλευση των ιδιοτήτων αυτού του θαυματουργού μαύρου υγρού που η δημιουργία του χάνεται στα βάθη εκατομμυρίων ετών γεωλογικής δραστηριότητας. Τα πλαστικά που κατακλύζουν την καθημερινότητα μας, τα φυτοφάρμακα που εκτόξευσαν την αγροτική παραγωγή, τα αντιβιοτικά και βέβαια η αυτοκίνηση αποτελούν δημιουργήματα της χημείας του πετρελαίου. Μια χημεία που μας πήρε από το χεράκι ως δυτική κοινωνία και μας απάλλαξε από χιλιάδων ετών δυσκολίες, δημιουργώντας όμως παράλληλα και μια γκάμα νέων πρωτόγνωρων για το είδος μας προβλημάτων.

Στα 1956 ένας γεωφυσικός που εργαζόταν για λογαριασμό της Shell ονόματι Κινγκ Χιούμπερτ, προέβη σε μια αξιοπρόσεκτη παρατήρηση που η πλειοψηφία του κόσμου του πετρελαίου αρχικά χλεύασε. Ο Χιούμπερτ παρατήρησε την πορεία εκμετάλλευσης ενός τυχαίου κοιτάσματος και κατέληξε πως σταδιακά η παραγωγή του μειώνεται από την άντληση και τις πιέσεις της αγοράς. Έτσι κάθε κοίτασμα ακολουθεί μια ανοδική πορεία αυξανόμενης παραγωγής αλλά από ένα σημείο και μετά η παραγωγή του μειώνεται μέχρι να εξαντληθεί πλήρως.

Η θεωρία του περί κορύφωσης της παραγωγής (Peak oil theory) προέβλεπε ότι μεταξύ 1965 και 1970 η παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ θα κορυφωνόταν για να ακολουθήσει μετά η πτωτική πορεία. Από τη στιγμή που το πετρέλαιο δεν ανανεώνεται αυτό σημαίνει ότι απλά…μειώνεται. Βέβαια μέσα στην πληθώρα ανέσεων και προϊόντων ο δυτικός άνθρωπος αδυνατεί να συλλάβει το αυταπόδεικτο. Τα τελευταία χρόνια όμως οι γεωλόγοι έχουν καταλήξει ως προς τη ορθότητα της θεωρίας του Χιούμπερτ και έχουν χωριστεί σε δυο μεγάλα στρατόπεδα, των αισιόδοξων που μιλούν για το τέλος του πετρελαίου περί το 2030-2035 και των απαισιόδοξων που κάνουν λόγο για εξάντληση των παγκόσμιων αποθεμάτων περί το 2015-2020 Πέρα από τις προσωπικές απόψεις καθενός τα στοιχεία είναι αμείλικτα και οι αριθμοί ενδεικτικοί του μεγέθους της απειλής για την παγκόσμια κοινωνία

Η ΦΛΟΓΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

Στη Θεσσαλονίκη αύριο η Ολυμπιακή Φλόγα

Φωτογραφία για Στη Θεσσαλονίκη αύριο η Ολυμπιακή Φλόγα

Την Ολυμπιακή Φλόγα της Λαμπαδηδρομίας των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «SOCHI 2014 », υποδέχεται ο Δήμος Θεσσαλονίκης αύριο Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013.



Η Φλόγα θα μπει στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης στις 10:06 από την οδό.. Ακριτών και Λαγκαδά και θα συνεχίσει την πορεία της στις οδούς Εγνατία, Δωδεκανήσου και Σαλαμίνος.

Κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που οργανώνει ο Δήμος στον πρώτο προβλήτα του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), στις 10:00, θα παρουσιαστεί πολιτιστικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς από το Λύκειο Ελληνίδων και τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια στις 10:30, θα πραγματοποιηθεί η τελετή Αφής της Φλόγας.

Το Βωμό θα ανάψει η λαμπαδηδρόμος Αναστασία Γκόγκου, αθλήτρια της χιονοδρομίας ελεύθερης κατάβασης, εκπρόσωπος της Ελλάδας στην πρώτη Ολυμπιάδα Νέων και μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες της χώρας στο άθλημα της χιονοδρομίας. Ακολούθως η φλόγα θα περάσει από τις οδούς Νίκης, Μ. Αλεξάνδρου, 3ης Σεπτεμβρίου, Αγ. Δημητρίου και Κατσιμίδη οπότε και θα αναχωρήσει με αυτοκινητοπομπή για την πόλη των Γιαννιτσών.


Με αφορμή την υποδοχή της Φλόγας, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος θα μετέχει στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία -στο μέρος της διαδρομής από τον Λευκό Πύργο έως το Δημαρχείο- εκπροσωπώντας το Δήμο Θεσσαλονίκης, δήλωσε:

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ένα παγκόσμιο αθλητικό γεγονός περνά μέσα από την πόλη της Θεσσαλονίκης και μας κάνει συμμέτοχους σε μια μεγάλη προσπάθεια. Μια προσπάθεια που διαχρονικά στέλνει μήνυμα ειρήνης, συναδέλφωσης, συνεργασίας μεταξύ των λαών και των κρατών. Μήνυμα επίκαιρο για τη χώρα μας, για την Ευρώπη, για τον κόσμο. Το Ολυμπιακό Ιδεώδες και οι αρχές του Ολυμπισμού, όσο κι αν βάλλονται από την ανθρώπινη ματαιοδοξία, αποτελούν σταθερές αξίες. Η Ολυμπιακή φλόγα αυτές τις αξίες μεταλαμπαδεύει στο πέρασμά της».

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι: «η λαμπαδηδρομία πάντοτε προκαλεί παγκόσμιο ενδιαφέρον και αναμένεται να μεταδοθεί την ερχόμενη Τετάρτη από ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και ειδησεογραφικά πρακτορεία σε ολόκληρη την υφήλιο, το οποίο σημαίνει μια ακόμη ευκαιρία για την προβολή της πόλης σε διεθνές επίπεδο. Θέλω να πιστεύω ότι με την παρουσία των συμπολιτών μας, θα δώσουμε μια πολύ θετική και δυνατή εικόνα της Θεσσαλονίκης, την οποία τόσο έχουμε ανάγκη».

ΤΑ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΑ ΧΩΡΙΑ

Τα 20 πιο ΟΜΟΡΦΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ που σίγουρα θα ήθελες να μείνεις εκεί ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!! (PHOTOS)

Αυτά είναι τα 20 πιο ΟΜΟΡΦΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ που σίγουρα θα ήθελες να μείνεις εκεί ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!!! (PHOTOS)
Αλλα ξεχωρίζουν για την υπέροχη θέα τους, άλλα για την τοποθεσία κι άλλα για την αρχιτεκτονική τους, όλα όμως εκπλήσσουν με την ομορφιά τους και προκαλούν αμέτρητα φωτογραφικά κλικ.

Χάλστατ, ΑυστρίαΤο κουκλίστικο χωριό των λιγοστών κατοίκων είναι χτισμένο στην απότομη όχθη της ομώνυμης λίμνης, περίπου μια ώρα από το Σάλτσμπουργκ. Φημίζεται για το φυσικό αλάτι που εξορύσσεται εδώ για χιλιάδες χρόνια αλλά και την μοναδική ομορφιά του τοπίου του.



Hamnoya, Νορβηγία

Το μικροσκοπικό ψαροχώρι βρίσκεται σε απομακρυσμένο νησάκι του αρχιπελάγους Lofoten στα βόρεια της χώρας και είναι περιτριγυρισμένο από τραχιές βουνοκορφές. Μέχρι πριν λίγα χρόνια συνδεόταν με το απέναντι Reine με φέρι αλλά πλέον η πρόσβαση γίνεται με γέφυρες ως τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε10 που καταλήγει στη Σουηδία.



Popeye, Μάλτα
Αν αναρωτιέστε για το όνομά του, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι κατασκευάστηκε το 1980 ως σκηνικό για την ταινία «Ποπάι» με πρωταγωνιστή τον Ρόμπιν Γουίλιαμς. Το Sweethaven Village, όπως είναι αλλιώς γνωστό, βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή του νησιού και σήμερα αποτελεί υπαίθριο μουσείο και θεματικό πάρκο.



La Pan Tan, Βιετνάμ
Μέχρι το 1996, το ορεινό χωριό στην καρδιά της χώρας ήταν στρωμένο με οπιούχες παπαρούνες αφού όλοι οι κάτοικοι τις καλλιεργούσαν και ήταν εθισμένοι σε αυτές. Στη συνέχεια η κυβέρνηση απαγόρευσε την καλλιέργειά τους, τις αντικατέστησε με ορυζώνες και ανακήρυξε την περιοχή σε εθνικό πάρκο.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ! Κλείνουν τα σύνορα για τους Έλληνες που αναζητούν εργασία στο εξωτερικό!!!

ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ! Κλείνουν τα σύνορα για τους Έλληνες που αναζητούν εργασία στο εξωτερικό!!!
 
H Eυρωπαϊκή Ενωση ετοιμάζεται να κλείσει τα σύνορα της για τους Έλληνες που αναζητούν εργασία μετά από πρόταση Βρετανών, Ολλανδών και Σουηδών και τη σύμφωνη γνώμη των Γερμανών.
Τι ζητούν; Να υπάρξουν σκληρότεροι νόμοι για την αντιμετώπιση και την ανάσχεση του ρεύματος της οικονομικής μετανάστευσης στην Ευρώπη από χώρες του Νότου, όπως η δοκιμαζόμενη Ελλάδα. Να μπεί δηλαδή πλαφόν στον αριθμό των εργαζομένων που θα μετακινούνται από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία που αντιμετωπίζουν εντονότατο πρόβλημα ανεργίας.
Απειλούν μάλιστα όσες επιχειρήσεις τολμήσουν περαιτέρω «εισαγωγή» εργαζομένων από τις καθημαγμένες από την ανεργία ευρωπαϊκές περιοχές με ποινικές κυρώσεις.
Το μείζον αυτό θέμα προέκυψε πριν από λίγες ημέρες (στις αρχές Σεπτεμβρίου) όταν σε κλειστή σύσκεψη της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες το Κολέγιο Επιτρόπων ενημερώθηκε πως στις προθέσεις Ολλανδών, Βρετανών και Σουηδών ευρωβουλευτών είναι η κατάθεση πρότασης για την τοποθέτηση αριθμητικού περιορισμού στην απορρόφηση οικονομικών μεταναστών από χώρες της Ε.Ε., αλλά και για επιβολή ποινών σε όσες επιχειρήσεις προχωρούν σε «εισαγωγές» εργαζομένων από χώρες που βρίσκονται σε κρίση είτε από τη Νότια Ευρώπη είτε από τα Βαλκάνια.
Το θέμα πήρε διαστάσεις, με αποτέλεσμα να αντιδράσει έντονα η Ελληνίδα επίτροπος κυρία Μαρία Δαμανάκη ζητώντας τη διακοπή κάθε τέτοιου είδους συζήτησης. Παρ' όλα αυτά, τόσο η αρμόδια Σουηδή επίτροπος για θέματα Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Σεσίλια Μάλμστρομ όσο και ομάδα υπουργών της Ε.Ε. από τις βόρειες χώρες φαίνεται να επιδιώκουν την αλλαγή ατζέντας και την εφαρμογή σκληρών τακτικών, αφού οι κυβερνήσεις τους πιέζονται από μεγάλο κύμα οικονομικών μεταναστών λόγω της κρίσης που πλήττει την Ε.Ε. - και δη χώρες όπως η δική μας, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία.
Το οξύμωρο είναι πως η συγκεκριμένη Σουηδή επίτροπος συντονίζει τις δράσεις κατά της λαθρομετανάστευσης και στη χώρα μας, τοποθετώντας, όπως όλα δείχνουν, πλέον την Ελλάδα στην ίδια μοίρα με τα υπανάπτυκτα κράτη που στέλνουν λαθρομετανάστες στα σύνορά μας.
Αιτία για την κινητοποίηση που ξεκίνησε στις Βρυξέλλες -και η οποία αναμένεται να κλιμακωθεί μέσα στο επόμενο διάστημα και πριν να μπει το 2014- είναι το γεγονός πως από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους αίρονται και οι τελευταίοι περιορισμοί στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.
iefimerida.gr

ΕΡΧΩΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Όπως αναμενόταν η "τρόικα" παίζει χωρίς αντίπαλο

Δημοσιευμένη  εικόνα



"Ούτε μύτη" δεν έχει ανοίξει από την ανακοίνωση της άρσης κάθε ορίου στις απολύσεις των επιχειρήσεων που ανακοινώθηκε από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.



Όλοι παρακολουθούν την απίστευτη υπόθεση με τις συλλήψεις ων Εθνικιστών πολιτικών και την ίδια στιγμή ανακοινώθηκε ότι έως το τέλος του χρόνου, ο υπουργός Εργασίας θα φέρει στη Βουλή νέο θεσμικό πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις ώστε να αρθεί κάθε «τυπικό» εμπόδιο που θέτει ο νόμος, όπως είναι η υπογραφή του εκάστοτε υπουργού Εργασίας για την έγκριση των απομακρύνσεων πέραν του επιτρεπόμενου ορίου!

Μια τρομακτική διαφοροποίηση στις εργασιακές σχέσεις που ανοίγει το δρόμο για νέες στρατιές ανέργων (δεκάδες είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις που περιμένουν να προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις αφού "δεν βγαίνουν" όπως υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες τους).

Πρόκειται για κλασικό πολιτικό αντιπερισπασμό που φυσικά έχει πιάσει και την Αριστερά να κοιμάται, ενώ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τρίβουν τα χέρια τους.

Όπως επεσήμαναν οι αξιωματούχοι της τρόικα το νέο πλαίσιο θα διευκολύνει τις ομαδικές απολύσεις όπως συνέβη αυτές τις ημέρες στα Τσιμέντα Χαλκίδας - καθώς και τις συγχωνεύσεις επιχειρήσεων και τραπεζών.

Δημοσιευμένη  εικόνα