Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

8% ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ.. ΟΥΣΤ ΡΕ

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011


Έκτακτη συνάντηση των ευρωπαϊκών τραπεζών


Τους δίνουν 8% για να τους πείσουν για τα ελληνικά ομόλογα!

Οι διοικήσεις των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών τραπεζών θα συναντηθούν εκτάκτως την Τετάρτη στο Παρίσι σε μια ακόμα προσπάθεια να καταλήξουν...
σε μια τελική συμφωνία για τους όρους και τη διαδικασία της αναδιάταξης του ελληνικού χρέους, την περιβόητη πλέον διαδικασία του roll over των ελληνικών ομολόγων λήξης της περιόδου 2012 – 2014.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των FT που επικαλείται τραπεζικές πηγές, αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η “αναμόρφωση” των όρων της αρχικής γαλλικής πρότασης για το 30ετές roll over των ελληνικών ομολόγων.

Η περί ης ο λόγος πρόταση αφορούσε στην παροχή κουπονιού 5,5% στα νέα ομόλογα συν ενός κυμαινόμενου επιτοκίου που θα μπορούσε να φτάσει στο 2,5% (αναλόγως των αναπτυξιακών ρυθμών που θα παρουσιάσει στο μεσοδιάστημα η ελληνική οικονομία), με αποτέλεσμα η συνολική απόδοση των νέων τίτλων να αγγίξει το 8%.

Και αυτή τη συνάντηση πραγματοποιείται κατόπιν πρωτοβουλίας του επικεφαλής του Institute of International Finance, του κυρίου Τσαρλς Νταλάρα που έχει αναλάβει ρόλο συντονιστή της όλης διαδικασίας.
Επίσης στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα “πέσει” και το έτερο πλάνο του IIF για επαναγορά μέρους του ελληνικού χρέους.

Το πρόβλημα είναι πως ενώ οι γαλλικές και βελγικές τράπεζες έχουν ήδη συναινέσει στη συμμετοχή τους στο νέο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, οι γερμανικές τράπεζες, αλλά και οι χρηματοπιστωτικοί όμιλοι Φινλανδίας, Αυστρίας και Ολλανδίας εξακολουθούν να εγείρουν ενστάσεις και να ζητούν εγγυήσεις για τη συμμετοχή τους, ενώ είναι ενδεικτικό το ότι ειδικά οι γερμανικές τράπεζες δείχνουν διατεθειμένες να “γυρίσουν” ομόλογα συνολικής αξίας μόλις 3,2 δις ευρώ από το σύνολο των 16 δις που διακρατούν σε ελληνικό χρέος, καθώς θεωρούν πως η μετακύλιση σε ορίζοντα 30ετίας είναι “υψηλού ρίσκου” επιλογή.

Έτσι, στη νέα συνάντηση του Παρισιού θα υπάρξει μια νέα “παραλλαγή” του γαλλικού σχεδίου που προβλέπει αλλαγές τόσο στο κουπόνι, όσο και στο ποσοστό του ελληνικού χρέους που θα μπει στην διαδικασία του rollover. Με βάση τα νέα δεδομένα, το επιτόκιο θα πέσει στο 5,76% (ήτοι στο επίπεδο του Euribor 3μηνών – σήμερα στο 1,56%, συν ένα “μπόνους” της τάξης του 1,7%) με πρόβλεψη για περαιτέρω αύξηση του επιτοκίου (έως 2,5%) αναλόγως όχι των ρυθμών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, αλλά του ύψους του προϋπολογισμού.

Τέλος, υπάρχει και η πρόβλεψη να αυξηθεί το συνολικό ποσοστό του χρέους που θα τεθεί στη διαδικασία του roll over με στόχο από τα περίπου 100 δις ευρώ των ομολόγων που λήγουν ως το 2014 να “ανακυκλωθούν” τουλάχιστον τα 30 δις.
protothema

LAMPORGHINI

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

Πως κατασκευάζεται η Lamborghini Aventador

Πραγματικά εκπληκτικό

Το νέο μοντέλο της οικογένειας Lamborghini, που δεν γνωρίζουμε εάν θα το δούμε ποτέ να κυκλοφορεί στην Ελλάδα...
(εξαιτίας του φορολογικού καθεστώτος), έχει εντυπωσιάσει τους πάντες είτε αναφερόμαστε σε πελάτες της μάρκας είτε αυτοί είναι λάτρεις των αυτοκινήτων.

Ένα θαύμα της τεχνολογίας, όπως αποκαλούν τη νέα LP700-4 Avendator, με εκρηκτικές επιδόσεις που δικαιολογούν το όνομα που έχει¨"χτίσει" τις τελευταίες δεκαετίες η ιταλική φίρμα. Για να κατασκευαστεί η κάθε μονάδα χρειάζονται δεκάδες εργατοώρες με μηχανικούς και υπαλλήλους να δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους μέχρι το ιταλικό super car να είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στο δρόμο.

Σε λιγότερο από 3 λεπτά η Lamborghini δίνει τη δυνατότητα στους θαυμαστές της μάρκας να απολαύσουν μέσα από ένα video τον τρόπο που η Aventador παίρνει σάρκα και οστά…



zougla

MNI ME TALENTO

Μουσικός με το (γεννητικό) της όργανο

 

ΚΡΥΦΤΗΤΑΙ

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

Συνεχή τα επεισόδια και οι προπηλακισμοί: Φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


Υπό τον φόβο των Αγανακτισμένων πολιτών ζουν πλέον οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας που καθημερινά γίνονται δέκτες απειλών, αλλά και προπηλακισμών από πολίτες που δεν τους συγχωρούν την ψήφο υπέρ του μνημονίου.
Δείτε τα βίντεο!
Και μπορεί  ο πρόεδρος της Βουλής να  μιλά για επιθέσεις κατά τις  Δημοκρατίας, στα αυτιά όμως  των βουλευτών ηχούν ακόμη  οι αποδοκιμασίες που εισπράττουν  σε κάθε τους δημόσια εμφάνιση. Επιθέσεις που δέχονται τόσο  στα γραφεία όσο στα σπίτια  τους αναγκάζοντάς τους να  περιορίζουν στο ελάχιστο πλέον  τις δημόσιες εμφανίσεις τους.

Όσο για τη δικαιολογία και δαιμονοποίηση του «κακού» ΣΥΡΙΖΑ πως κρύβεται πίσω από κάθε γιουχάισμα και γιαούρτωμα κυβερνητικού βουλευτή, κινδυνεύει πλέον να ακουστεί σαν κακόγουστο αστείο που κανέναν δεν πείθει.




Ας ρίξουμε μια  ματιά στις αποδοκιμασίες και  τους προπηλακισμούς των τελευταίων ημερών...

-Το απόγευμα της Δευτέρας «Θερμό επεισόδιο» με "αγανακτισμένους", είχε ο Αν. Υπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης, κατά την είσοδό του στο Επιμελητήριο Ξάνθης.Οι συγκεντρωμένοι, περίπου 40 άτομα, είχαν μαζευτεί από νωρίς έξω από το κτίριο του Επιμελητηρίου υπό την επιτήρηση αστυνομικής δύναμης

-Την ίδια μέρα το  μεσημέρι, Τρικαλινοί εισέβαλαν  σε στούντιο τοπικού τηλεοπτικού  καναλιού και, φωνάζοντας συνθήματα,  διέκοψαν την εκπομπή, τη χρονική  στιγμή κατά την οποία παραχωρούσε  συνέντευξη η βουλευτής του  ΠΑΣΟΚ, Σούλα Μερεντίτη. Οι  εισβολείς εξαπέλυσαν και φραστική  επίθεση στη βουλευτή Τρικάλων, η οποία αποχώρησε με τη  συνοδεία αστυνομικής δύναμης,  ενώ ένας από τους εισβολείς  διάβασε κείμενο με τις θέσεις  της ομάδας.

- Το πρωί της  Δευτέρας, ο υφυπουργός Εργασίας  κ. Κουτσούκος βρέθηκε απέναντι  στους εργαζόμενους της ΕΒΟ  που του τα έψαλαν για τα  καλά, σε έναν εργασιακό χώρο  μάλιστα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει  μηδαμινή σχεδόν συνδικαλιστική  παρουσία.

-Στην Ηλεία ο  βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Αντωνακόπουλος  δέχθηκε την φραστική επίθεση  πολίτη και παραλίγο να έρθει  στα χέρια.

-Στην Λαμία το  βράδυ της Παρασκευής ο κ.  Τσώνης δέχθηκε γιαούρτια και  νερά, ενώ απειλήθηκε με λυντσάρισμα  από τους αγανακτισμένους συμπολίτες  του.

-Στην Κομοτηνή  κυκλοφόρησαν αφίσες με τις  φωτογραφίες των κυβερνητικών  βουλευτών που ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο.



-«Επικυρηγμένοι»  είναι επίσης με ανάλογες αφίσες  οι κυβερνητικού βουλευτές και  στο Αγρίνιο.

-Στα Τρίκαλα και  την Αλεξανδρούπολη στόχος έγιναν  τα γραφεία των βουλευτών του  ΠΑΣΟΚ όπου είδαν στα πολιτικά  τους γραφεία γραμένα συνθήματα  με μπογιές.

-Συνθήματα γράφτηκαν  και στο πολιτικό γραφείο του  κ. Παπαμανώλη στην Σύρο.

-Επίθεση δέχθηκε  ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ  Αλέξανδρος Αθανασιάδης στην  οδό Βουκουρεστίου, με αφορμή  την κωλοτούμπα για το Μεσοπρόθεσμο  και την ιδιωτικοποίηση της  ΔΕΗ

-Στο Ηράκλειο  και τα Χανιά άγνωστοι εισέβαλαν  και έσπασαν τα γραφεία των  τοπικών βουλευτών και του  ΠΑΣΟΚ.

-Στην Κέρκυρα  οι Αγανακτισμένοι πέταξαν ακόμη  και πέτρες σε υπουργούς και  στους ευρωπαίους καλεσμένους  τους κατά την διάρκεια γεύματος  στο Φρούριο της πόλης ενώ  έχουν χαρακτηρίσει την Άντζελα  Γκερέκου persona non grata.

-Η Ροδούλα Ζήση  και ο Κώστας Καρτάλης αποκλείστηκαν  πριν από λίγες ημέρες στα  σπίτια τους στον Βόλο που  τα πολιορκούσαν εξαγριωμένοι  διαδηλωτές.

-Η Άννα Νταλάρα  στον Βύρωνα φυγαδεύτηκε από  την Ελληνική Αστυνομία για  να γλιτώσει τα χειρότερα ενώ  ο Νίκος Σηφουνάκης δέχθηκε  τις έντονες αποδοκιμασίες κατοίκων  της Μυτιλήνη στο λιμάνι.

-Απειλητικά σημειώματα  έχουν φτάσει στα γραφεία της  Κατερίνας Περλεπέ και του  Σίμου Κεδίκογλου, βουλευτών Ευβοίας.

Και, βεβαίως, δεν  συμπεριλαμβάνουμε εδώ παλαιότερα περιστατικά που ...έγραψαν ιστορία, όπως το επεισόδιο με τον Θεόδωρο  Πάγκαλο σε ταβέρνα των Καλυβίων.

ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ

Με κάθε στείρωση δώρο ένα μπλέντερ και ένα αυτοκίνητο! Δώστε και κανένα μετρητό!


Τι άλλο θα σκεφτεί μια κυβέρνηση για να αποτρέψει τους πολίτες της να κάνουν πολλά παιδιά;

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

Πολλά χιλιόμετρα με 10 ή 20 ευρώ! Τα αυτοκίνητα που αγαπούν την τσέπη μας


Αυτοκίνητα που διανύουν μεγάλες αποστάσεις με λίγα ευρώ

Αφού πλέον κάθε ευρώ μετράει και η τιμή της βενζίνης έχει φτάσει στα ύψη, έχει σημασία να γνωρίζουμε αναλυτικά πόσα χιλιόμετρα μπορούμε να κάνουμε με 10 ή με 20 ευρώ βενζίνη.

Ξεχωρίζει το Fiat 500 TwinAir - Kάνει 144 χλμ με 10 ευρώ

Ανάμεσα στα μίνι μοντέλα που επιλέξαμε, ξεχωρίζει το Fiat 500 TwinAir. Ο 2κύλινδρος υπετροφοδοτούμενος 0,9 λίτρων κινητήρας του συνοδεύεται και από σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας start/ stop, εξασφαλίζοντας μέση κατανάλωση καυσίμου 4,1 λτ./100 χλμ. Αυτό σημαίνει ότι με 10 ευρώ βενζίνη μπορεί κανείς να διανύσει 144 χιλιόμετρα. Σε συνάρτηση αυτών, το ιταλικό μοντέλο παρουσιάζει CO2 95 γρ./χλμ. που είναι το χαμηλότερο στην κατηγορία.

Ακολουθεί το smart fortwo με 141 χλμ. στις εκδόσεις 61 και 71 ίππων, επίσης με start/stop (micro hybrid drive). Πολύ κοντά εμφανίζεται το Toyota iQ που με τον 3κύλινδρο 1.000άρη κινητήρα των 69 ίππων χρησιμοποιεί 10 ευρώ βενζίνη για να κάνει 135 χιλιόμετρα, με μέση κατανάλωση 4,4 λτ./100 χλμ. και CO2 99 γρ./χλμ. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι τα 500 TwinAir, smart και Toyota iQ αφού έχουν CO2 λιγότερο από 100 γρ./χλμ. δεν πληρώνουν και τέλη κυκλοφορίας. Ακολουθούν με πολύ μικρή διαφορά μόλις 3 χιλιομέτρων τα τρίδυμα Citroen C1, Peugeot 107 και Toyota Aygo που μοιράζονται τον ίδιο πολύ οικονομικό 3κύλινδρο κινητήρα 1,0 λίτρου. Με 10 ευρώ μπορούν να καλύψουν 116 χιλιόμετρα το Ford Ka 1,2 αλλά και το Chevrolet Spark 1,0 & 1,2, αποδεικνύοντας ότι συνολικά η κατηγορία των αμιγώς αυτοκινήτων πόλης διαθέτει εκπροσώπους φιλικούς προς το περιβάλλον αλλά και προς την τσέπη μας.

To Spark 1,0 κάνει 156 χλμ. με 10 ευρώ LPG

Το Chevrolet Spark μπορεί να αποκτηθεί και με κιτ υγραεριοκίνησης (LPG) στον ίδιο 1.000άρη κινητήρα. Από μετρήσεις που έκανε το auto Τρίτη στο αυτοκίνητο μερικές ημέρες πριν, προέκυψε ότι για να διανύσει 100 χλμ. χρειάστηκε 8,1 λίτρα υγραερίου. Με ενδεικτική τιμή υγραερίου 0,79 ευρώ/λίτρο, τα 10 ευρώ μεταφράζονται σε 12,65 λίτρα με τα οποία το μίνι μοντέλο της Chevrolet μπορεί να καλύψει 156 χλμ. Θυμίζουμε πως από την έρευνα και τις μετρήσεις που κάναμε στο υγραεριοκίνητο Spark, προκύπτει πως το LPG προσφέρει σε σχέση με τη βενζίνη όφελος ακόμα και 1.000 ευρώ το χρόνο από τη χρήση του αυτοκινήτου.

Ξεχωρίζει το Honda Jazz 1,2 - 232 χλμ. με 20 ευρώ

Από τα μοντέλα της μικρής κατηγορίας που επιλέξαμε ξεχώρισε το Ηοnda Jazz που στην αρχική του έκδοση χρησιμοποιεί 1.200άρη κινητήρα 90 ίππων με τελική ταχύτητα 177 χλμ./ώρα και χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων. Με μέση εργοστασιακή κατανάλωση μόλις 5,1 λτ./100 χλμ. και τιμή βενζίνης 1,689 ευρώ/λίτρο, αγοράζοντας 20 ευρώ βενζίνη ο οδηγός του μικρού Ηοnda στη συγκεκριμένη έκδοση μπορεί να διανύσει μέχρι και 232 χιλιόμετρα. Πολύ κοντά του, με "ικανότητα" 223 χιλιομέτρων, βρίσκoνται τα δημοφιλή Οpel Corsa 1,2 85PS και το VW Polo 1,2 TSI. Στο Corsa ο 1.200άρης κινητήρας του οποίου αποδίδει 85 ονομαστικούς ίππους και έχει μέση κατανάλωση 5,3 λτ./100 χλμ. δηλαδή 0,2 λτ./100 χλμ. περισσότερα από το μοτέρ του Jazz. Tο μικρό Honda ουσιαστικά κερδίσει αφού έχει μικρότερη κατανάλωση στην πόλη (6,2 λτ./100 χλμ.) καλύπτοντας με 20 ευρώ 191 χιλιόμετρα. Από την άλλη, το Polo 1,2 TSI πλεονεκτεί έναντι του Corsa 1,2 μόνο στις μετακινήσεις εντός πόλης, αφού με 20 ευρώ μπορεί να καλύψει 174 χιλιόμετρα. Στην 4η θέση συναντάμε το Toyota Yaris 1,33 ακολουθούμενο από τα Ford Fiesta 1,25 και Fiat Punto Evo τα οποία με 20 ευρώ μπορούν να διανύσουν 219 και 211 χιλιόμετρα αντίστοιχα.

Fiat Punto Evo - 361 χλμ. με υγραέριο

Το Fiat Punto Evo μπορεί να αποκτηθεί και με εργοστασιακά τοποθετημένο kit υγραεριοκίνησης. Φέρει 8βάλβιδο κινητήρα 1,4 λίτρων με 77 ίππους. Σύμφωνα με τη Fiat, με το υγραέριο, το μικρό μοντέλο έχει μέση κατανάλωση 7,0 λτ./100 χλμ. (με CO2 114 γρ./χλμ. ). Με ενδεικτική τιμή υγραερίου 0,79 ευρώ/λίτρο, μπορεί να διανύσει ακόμα και 361 χιλιόμετρα, με υγραέριο αξίας 20 ευρώ.

Πηγή: autotriti.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΡΥΨΩΝΑ

Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

Απίστευτο! Τα ποντίκια του έφαγαν 45.000€!! Είναι εντελώς κουλό και απίστευτο!


Σήκωσε όλα του τα χρήματα από την τράπεζα επειδή φοβόταν το ενδεχόμενο χρεοκοπίας.
Τα έκρυψε στον τοίχο του σπιτιού αλλά την κρυψώνα βρήκαν αμέσως οι αρουραίοι...

Ακριβά πλήρωσε τους ψιθύρους για πτώχευση της Ελλάδας, επιστροφή στη δραχμή και όλα τα σχετικά των ημερών ένας συνταξιούχος, ο οποίος είδε όλες τις οικονομίες του να γίνονται... εκλεκτός μεζές των ποντικών.

Ο άνδρας από χωριό του δήμου Τυλίσου φαίνεται ότι έπεσε ο ίδιος στη φάκα των φημών, καθώς όλα τα χρήματά του, που είχε κάνει ανάληψη από την τράπεζα υποτίθεται για να τα σώσει από τον οποιοδήποτε οικονομικό κίνδυνο, ''ξεκοκκαλίστηκαν'' από τα κοφτερά δόντια αρουραίων που τα ανακάλυψαν στην κρυψώνα όπου τα είχε τοποθετήσει.

Ο συνταξιούχος, σύμφωνα με το flashnews.gr, είχε πανικοβληθεί με τα όσα άκουγε όλο αυτό τον καιρό και έκανε ανάληψη από την τράπεζα όσων χρημάτων είχε πιστεύοντας ότι στο σπίτι του θα ήταν πιο ασφαλή. Τοποθέτησε προσεκτικά τα 50.000 ευρώ που είχε συγκεντρώσει από κόπους μιας ζωής και το εφάπαξ που πήρε μετά τη συνταξιοδότησή του σε μια θυρίδα όχι τράπεζας αλλά... λαξευμένη στον τοίχο του υπογείου του, σαν εκείνες που υπάρχουν σε όλα τα παλιά σπίτια και χρησίμευαν για την αποθήκευση κυρίως τροφίμων.Έκλεισε την πρόσβαση με μια πέτρα και φρόντισε να τη σοβαντίσει για να μη φαίνεται το άνοιγμα.

Δε φανταζόταν όμως ότι οι ποντικοί, που ως γνωστόν έχουν μεγάλη αδυναμία σε οτιδήποτε χάρτινο, θα είχαν πάρει χαμπάρι την... κατάθεση των χαρτονομισμάτων σε αυτή που ο συνταξιούχος θεωρούσε, λανθασμένα όπως αποδείχτηκε, ασφαλή θέση. Έτσι έπιασαν δουλειά μασουλώντας τα χρήματα. Όταν κάποια στιγμή ο άνδρας άνοιξε τη θυρίδα για να πάρει μερικά χρήματα που χρειαζόταν έπαθε το σοκ της ζωής του, καθώς είδε τα χαρτονομίσματα μασουλημένα σχεδόν ολοκληρωτικά.

Πανικόβλητος έτρεξε στην τράπεζα, για να διαπιστώσει ότι από τα 50.000 ευρώ το μόνο ποσό που κατάφερε να διασωθεί ήταν μόλις 5.000€! Όλα τα υπόλοιπα είχαν φαγωθεί κυριολεκτικά από επιδέξιους ποντικούς που είδαν σε αυτά το μέσον για να φτιάξουν τη φωλιά τους!

newsit