Τρίτη 7 Μαΐου 2013

ΟΤΑΝ ΠΙΝΟΥΜΕ

Γιατί γινόμαστε συναισθηματικοί όταν πίνουμε;

Το αλκοόλ μεταφέρεται σε όλα τα όργανα του σώματος μας μέσω του αίματος και το 90% περίπου της ποσότητας που καταναλώνουμε καταλήγει στον εγκέφαλο. Μόλις διαπεράσει τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, αρχίζει να να καταστέλει το κεντρικό νευρικό μας σύστημα επιβραδύνοντας την επεξεργασία των ερεθισμάτων, την κινητική μας ικανότητα, τη σκέψη και τον έλεγχο των συναισθημάτων μας.
 
Από εκεί εγκαθίσταται στο εξωτερικό στρώμα του εγκεφάλου μας, τον εγκεφαλικό φλοιό. Tο λεπτό αυτό στρώμα των κυττάρων (γνωστό και ως φαιά ουσία) καλύπτει τον εγκέφαλο και την παρεγκεφαλίδα και ευθύνεται για την επεξεργασία των ερεθισμάτων και τον έλεγχο των μυών μας. Το αλκοόλ διαταράσσει τη φυσιολογική λειτουργία των νευροδιαβιβαστών μας με αποτέλεσμα να γινόμαστε πιο ομιλητικοί και να επηρεάζεται η κρίση μας. Όσο αυξάνεται η κατανάλωση αλκοόλ, τόσο εντονότερες γίνονται οι αντιδράσεις αυτές.
 
Το μεταιχμιακό σύστημα, ένα σύνολο έξι ανατομικών δομών που βρίσκονται μεταξύ του φλοιού και του υποθαλάμου, λειτουργεί ως το συναισθηματικό κέντρο του εγκεφάλου μας και ευθύνεται για τον έλεγχο της συμπεριφοράς και τη δημιουργία αναμνήσεων. Το αλκοόλ επηρεάζει τη λειτουργία του με συνέπεια την παραποίηση ή τη μεγέθυνση των γεγονότων και την αδυναμία ελέγχου των συναισθημάτων μας.
Την επόμενη φορά που θα καταλήξεις να κλαις σε ένα κατάμεστο bar επειδή έξω βρέχει, θα γνωρίζεις τουλάχιστον το λόγο…
 


ΣΥΓΝΏΜΗ ΗΜΟΥΝ ΠΙΩΜΕΝΟΣ

ΦΡΑΟΥΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

7 Μαΐου 2013

Φράουλα: Το πιο νόστιμο φρούτο, με τα πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό μας!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Είναι ένα από τα πιο νόστιμα φρούτα! Η φράουλα αποτελεί αγαπημένο φρούτο πολλών. Διαβάζοντας αυτό το άρθρο θα καταλάβετε ότι αν δεν ανήκετε στους θερμούς υποστηρικτές της θα πρέπει να γίνεται το συντομότερο. Δείτε γιατί θεωρείται ένα από τα πιο ωφέλιμα φρούτα:


1. 'Εχουν την υψηλή αντιοξειδωτική δύναμη και προστατεύουν τον οργανισμό από τον καρκίνο
2. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσίες και βοηθούν την επιδερμίδα να παραμένει νεανική
3. Πλούσιες σε βιταμίνη C, φλαβονοειδή και ελαγικό οξύ, τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία των ματιών
4. Είναι πλούσιες σε ιώδιο, το οποίο είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και του νευρικού σας συστήματος
5. Μάχεται την αρτηριακή πίεση, μέσω του καλίου και του μαγνησίου, όπου και περιέχει
6. Πλούσιες σε βιταμίνη C και B, καθώς και σε φυλλικό οξύ, βοηθούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς
7. Η υψηλή ποσότητα βιταμίνης C, βοηθάει στην αποφυγή λοιμώξεων
8. Περιέχουν πολυφαινόλες, οι οποίες μπορούν να προστατεύσουν τον εγκέφαλό μας από την απώλεια μνήμης
9. Περιέχουν μεγάλες ποσότητες πεκτίνης, η οποία συντελεί στη μείωση της χοληστερίνης
10. Αποτελούν ένα από τα καλύτερα καθαριστικά των δοντιών μας. Βοηθούν τα δόντια να παραμένουν λευκά και μάχονται τις κηλίδες

ΘΑΥΜΑ ΕΝ ΖΩΗ

 7 Μαΐου 2013

Ο άνθρωπος με το μισό σώμα... (PHOTOS+VIDEO)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ο Kenny Easterday είναι ένας 35χρονος Αμερικάνος, γεννήθηκε με μια σπάνια ασθένεια (αγενεσία του ιερού οστού) που...

αποτρέπει την σπονδυλική του στήλη να αναπτυχθεί σωστά. Οι γιατροί ακρωτηρίασαν τα πόδια του όταν ήταν μωρό για να χρησιμοποιήσουν ως οστά για να ολοκληρώσουν την υποανάπτυκτη σπονδυλική του στήλη.

Στον Kenny δεν άρεσαν οι αναπηρικές καρέκλες και αρνήθηκε να φορέσει προσθετικά πόδια, έτσι έμαθε από τον πατέρα του να περπατάει με τα χέρια του και να κάνει skateboard.

Όπως πολλοί άλλοι άνδρες, απολάμβαναν σπορ (ειδικά μπόουλινγκ και πισίνα), έτσι και ο Kenny όπου γνώρισε εκεί κιόλας τη αγαπημένη του, τη Nicky, με την οποία μοιράζεται σήμερα δύο παιδιά.

Απίστευτη ιστορία του Kenny έγινε ένα νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Ο άνθρωπος με το μισό σώμα», που εμφανίστηκε στο κανάλι TLC.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες και ένα απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ παρακάτω ...

The Man with Half a Body! (33 pics)



The Man with Half a Body! (33 pics)



The Man with Half a Body! (33 pics)

Α ΡΕ ΠΑΤΕΡΑ

Δευτέρα, 6 Μαΐου 2013

12 απίθανες σκέψεις για μπαμπάδες...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Για να γίνει κάποιος «μπαμπάς» ή «πατέρας» υποτίθεται ότι στη θεωρία είναι εύκολο αλλά στην πράξη μια προσπάθεια παραπάνω τη χρειάζεται!

Παίζει ρόλο η... ηλικία, η ιδιοσυγκρασία, ο χαρακτήρας, ο τρόπος που βλέπει καθένας τα πράγματα αλλά και το πώς διαχειρίζεται τις καταστάσεις.

Συνταγή, βέβαια, δεν υπάρχει που να σε κάνει καλύτερο γονιό, όμως γνωστοί αλλά και ανώνυμοι άνθρωποι καταθέτουν στη συνέχεια 12 σημαντικές σκέψεις για εν ενεργεία ή μελλοντικούς μπαμπάδες που σίγουρα θα σας κάνουν εντύπωση και ίσως σας προβληματίσουν λίγο παραπάνω...

1. Ο πατέρας μου συνήθιζε να παίζει με τον αδελφό μου και εμένα στον κήπο. Η μαμά έβγαινε έξω και φώναζε: «θα χαλάσετε το γκαζόν!». Κι εκείνος της απαντούσε: «Δεν μεγαλώνουμε γκαζόν, αγόρια μεγαλώνουμε!» - Harmon Killebrew

2. Υπάρχουν τρία στάδια στη ζωή ενός άνδρα: Πρώτο στάδιο: Να πιστεύει στον Αη-Βασίλη. Δεύτερο στάδιο: Να μην πιστεύει στον Αη-Βασίλη. Τρίτο στάδιο: Να είναι ο ίδιος Αη-Βασίλης. – Ανώνυμος

3. Το πιο σημαντικό έργο που ένας πατέρας μπορεί να κάνει για τα παιδιά του είναι να αγαπάει τη μαμά τους. – Theodore M. Hesburgh

4. Oταν έρθει η εποχή που ένας άντρας αντιλαμβάνεται πως μάλλον ο πατέρας του είχε δίκιο για χιλιάδες πράγματα, συνήθως έχει ο ίδιος έναν γιο που τον θεωρεί λάθος! – Charles Wadsworth

5. Υποτίθεται πως κάθε άντρας μπορεί να γίνει πατέρας. Χρειάζεται όμως κάτι παραπάνω για να γίνει «μπαμπάς» – Ανώνυμος

6. Οταν ήμουν έφηβος 14 ετών, ο πατέρας μου ήταν τόσο αλαζόνας που δεν τον άντεχα λεπτό. Περιέργως, όταν έφτασα στα 21 ένιωσα μεγάλη έκπληξη από το πόσο πολλά κατάφερε να μάθει μέσα σε επτά μόλις χρόνια! – Μαρκ Τουαίν
 

ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Τρίτη, 7 Μαΐου 2013

ΦΡΙΚΗ!!! Τούρκοι σφάζουν Σύρους πρόσφυγες και τραυματίες και πωλούν τα όργανά τους!!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ασύλληπτη τουρκική θηριωδία πάνω στο δράμα των προσφύγων, που παραπέμπει στις γενοκτονίες του περασμένου αιώνα, αποκαλύπτεται την ώρα που ο Ερντογάν μιλά για «σφαγές»!

Σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας του Λιβάνου, μία βιομηχανία φρίκης έχει αναπτυχθεί στην Τουρκία, με τη συμμετοχή μάλιστα των επίσημων αρχών. Θύματα φέρονται να είναι Σύροι πρόσφυγες που έχουν βρει καταφύγιο στην Τουρκία, ειδικά όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας ή τραυματισμού.

Η φρικιαστική αποκάλυψη από το δράμα ενός Σύρου τραυματία ο οποίος μεταφέρθηκε συνοδεία της τουρκικής αστυνομίας αλλά και των μυστικών υπηρεσιών, σε «νοσοκομείο» της Αττάλειας, ενώ παρόμοιες αναφορές υπάρχουν για περιπτώσεις τραυματιών που μεταφέρθηκαν πάλι με «επίσημη» συνοδεία στο νοσοκομείο του Ισκεντερούν.

Οι τραυματισμένοι πρόσφυγες αφού αναισθητοποιήθηκαν υπέστησαν επέμβαση αφαίρεσης οργάνων και έπειτα δολοφονήθηκαν. Κάποιοι από αυτούς θάφτηκαν σε τουρκικό έδαφος ενώ άλλοι μεταφέρθηκαν κοντά στα σύνορα.

Αυτοί οι άθλιοι «Μένγκελε» του θανάτου εμπορεύονται κυρίως το συκώτι, τα νεφρά και την καρδιά των δολοφονημένων, τα οποία διοχετεύονται απ' ευθείας στην τούρκικη «αγορά». Πράγμα που καθιστά το έγκλημα καθαρά «τουρκική υπόθεση».

Οι τρομερές αυτές καταγγελίες επιβεβαιώθηκαν και από Γάλλο γιατρό που μίλησε στη λιβανέζικη εφημερίδα.

Αξιοσημείωτη είναι και η αναφορά διεθνών επιστημονικών ιστοσελίδων που επιβεβαιώνουν ότι εδώ και δύο χρόνια, από την έναρξη του εμφυλίου δηλαδή, οι μεταμοσχεύσεις σε νοσοκομεία της Αττάλειας έχουν αυξηθεί με γεωμετρικό ρυθμό, πράγμα που επιβεβαιώνει τις καταγγελίες των εγκλημάτων.

Η υπόθεση ήλθε στην επιφάνεια μετά από την επιμονή οικογένειας Σύρου πρόσφυγα να ταφεί στη γενέτειρα του, εντός της Συρίας, πληρώνοντας μάλιστα ένα μεγάλο ποσό για να το καταφέρουν. Όταν άνοιξαν το φέρετρο, αποκαλύφθηκε η φρικτή αλήθεια.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Κάρλα Ντελ Πόντε είχε αποκαλύψει παρόμοια υπόθεση στο Κόσσοβο με θύματα άμαχους Σέρβους, καταγγελίες που κουκουλώθηκαν άρον - άρον ενώ η ίδια «απαλλάχθηκε» από τα καθήκοντα της.

Πηγή: newsbomb.gr

ΓΚΑΛΗΣ Ο ΘΡΥΛΟΣ

Τρίτη, 7 Μαΐου 2013


Ο θρύλος... ζωντανεύει ξανά στη Θεσσαλονίκη!!! O μπασκετικός κόσμος υποκλίνεται στον Νίκο Γκάλη!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η γιορτή προς τιμήν του Νίκου Γκάλη κλέβει την παράσταση ακόμα και από το φάιναλ φορ...
όμως οι διάδοχοι της παρέας του '87 συνεχίζουν να γράφουν ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Σπανούλης και Διαμαντίδης συμπεριλήφθηκαν στην κορυφαία πεντάδα της φετινής Ευρωλίγκα...

Το ελληνικό μπάσκετ, λοιπόν, παραμένει με κάθε τρόπο στην κορυφή της Ευρώπης και δεν πρόκειται να φύγει ποτέ από τα πιο ψηλά σκαλοπάτια... Από τη σεζόν 1987-88 μέχρι και σήμερα, έχει δημιουργηθεί μια τέτοια μπασκετική παράδοση στην Ελλάδα, που η ανάδειξη ταλέντων και μεγάλων πρωταγωνιστών είναι απλά μέρος της δουλειάς.

Οταν το 1987 η Ελλάδα πήρε το Ευρωμπάσκετ υπήρχε ο φόβος για το μέλλον, για ό,τι θα ακολουθήσει όταν σταματήσει ο Γκάλης και ο Γιαννάκης. Κι όμως, ο Γκάλης και ο Γιαννάκης σταμάτησαν, αλλά κράτησαν ψηλά τη σημαία ο Φασούλας με τον Χριστοδούλου, ο Σιγάλας, ο Αλβέρτης, ο Παπανικολάου και ακολούθησε η νέα γενιά.

Ποτέ δεν σταμάτησε η παραγωγή μεγάλων παικτών, ο Παπαλουκάς, ο Διαμαντίδης, ο Σπανούλης και οι υπόλοιποι πήραν τη σκυτάλη και είναι έτοιμοι να την παραδώσουν στους επόμενους.

Το ότι η Ελλάδα έχει απουσιάσει μόνο από έξι φάιναλ φορ από το 1988 ως σήμερα, προφανώς σημαίνει πάρα πολλά. Διότι η σταθερότητα αποδεικνύει και τις βάσεις που έχουν μπει στο άθλημα.

Μια χώρα που ζούσε σε ρυθμούς Αρη στα τέλη του 80', είναι ακόμα πρωταγωνίστρια κι ας έχουν περάσει πάνω από 25 χρόνια. Αν τα βάλουμε κάτω, είναι η τέταρτη δεκαετία που η Ελλάδα ζει και βασιλεύει.

Στη Θεσσαλονίκη, λοιπόν, δεν πρόκειται να τιμηθεί ο Νίκος Γκάλης. Διότι δεν χρειάζεται καν να τιμηθεί. Είναι μια γιορτή για τον Νίκο Γκάλη, ένα πάρτι παλιών... συμμαθητών, που όλη η μπασκετική Ελλάδα θέλει να δώσει το παρών.

Ο Νίκος Γκάλης έχει ήδη τιμηθεί από την Ελλάδα και το ελληνικό μπάσκετ, είναι ένας μύθος που δεν χρειάζεται κανένα βραβείο για να νιώσει καλύτερα. Αν ψάχνουμε τους τύπους, ο Γκάλης έχει ήδη μπει στο hall of fame της FIBA, τι περισσότερο χρειάζεται για να τιμηθεί η φήμη του.

Αλλωστε από την εκδήλωση που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, περισσότερα κερδίζει ο Αρης που τιμά τον Γκάλη, παρά το ίδιο το τιμώμενο πρόσωπο. Διότι ο Αρης βγαίνει στο προσκήνιο σε μια περίοδο που αγωνιστικά δεν ανήκει στην ελίτ.

Υπενθυμίζει όμως σε όλους ποια ήταν η μοναδική ομάδα στην Ελλάδα σε όλα τα αθλήματα, που ένωσε περισσότερο από κάθε άλλη φορά τους Ελληνες. Εκείνα τα βράδια της Πέμπτης, ο Αρης ήταν κάτι σαν την Εθνική Ελλάδας. Κανείς άλλος σύλλογος δεν έχει και δεν πρόκειται να έχει αυτή την τιμή.

Το ότι κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν για προσωπικό όφελος αυτή την εκδήλωση, είναι μια... παράπλευρη απώλεια. Αλλά δεν γίνεται να τα έχουμε όλα. Η ιστορία του Αρη έχει ήδη γραφτεί, δεν χρειαζόταν μια... προσωπογραφία για να την αλλοιώσει.

Αυτό, λοιπόν, που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη είναι ένα πάρτι που χρειάζεται το μπάσκετ για να θυμάται, να χαίρεται τις στιγμές και να προχωρά. Οι διάδοχοι του Γκάλη κάνουν εξαιρετική δουλειά, διότι ό,τι έγινε το 1987 ήταν μόνη η αρχή.

Ηταν κάτι υγιές που μεγάλωσε γενιές και γενιές στην αθλητική Ελλάδα και έκανε το μπάσκετ αγαπημένο άθλημα του Ελληνα. Ο Σπανούλης και ο Διαμαντίδης είναι ίσως ό,τι καλύτερο έβγαλε η Ελλάδα μετά το 1987, μαζί με τον Παπαλουκά. Ο Σπανούλης είναι στην καλύτερη πεντάδα της Ευρωλίγκα και συμμετέχει στο φάιναλ φορ.

Ο Διαμαντίδης είναι στην καλύτερη πεντάδα της Ευρωλίγκα. Και ο 36χρονος πλέον Παπαλουκάς θα είναι στο Λονδίνο ως ρέκορντμαν συμμετοχών σε φάιναλ φορ.

 

Ο Κ.Ο.Κ. ΣΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Τρίτη, 7 Μαΐου 2013

H διεθνής και η... ελληνική ερμηνία του ΚΟΚ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Εμείς οι Ελληνες δίνουμε τη δική μας ερμηνεία...

Στοπ

Διεθνής ερμηνεία: Φέρτε το αυτοκίνητο σας σε πλήρη στάση προ του σήματος. Ελέγξτε πως δε διέρχεται κανένα άλλο όχημα στον κάθετο δρόμο και συνεχίστε.

Ελληνική ερμηνεία: Ελαττώστε την ταχύτητα σας τόσο ώστε σε περίπτωση που διέρχεται άλλο όχημα στον κάθετο δρόμο να καταφέρετε όπως-όπως και με τη βοήθεια του ABS να σταματήσετε. Αν είναι πρωί κορνάρετε έντονα για να ειδοποιήσετε τα άλλα οχήματα πως περνάτε το STOP, αλλιώς αν είναι βράδυ παίξτε με την υψηλή κλίμακα των φώτων σας.

Μονόδρομος

Διεθνής ερμηνεία: Απαγορεύεται η είσοδος για όλα τα οχήματα.

Ελληνική ερμηνεία: Προτείνεται η αποφυγή εισόδου. Εξαιρούνται πιτσοκουτάδες, ντηλιβεράδες και λοιπές πάπιες, σκούτερ κλπ. καθώς και πολίτες που μένουν κάπου στην απαγορευμένη οδό ή στην ευρύτερη περιοχή και βαριούνται να στρίψουν στο επόμενο στενό.

Απαγορεύεται η αναστροφή

Διεθνής ερμηνεία: Απαγορεύεται η επιτόπια στροφή.

Ελληνική ερμηνεία: Αποθαρρύνεται η επιτόπια στροφή. Ελέγχουμε αν υπάρχουν περιπολικά ή άλλα αστυνομικά όργανα στην περιοχή και αν όχι, στρίβουμε. Επιτρέπεται η στροφή αν ξεχάσαμε ανοιχτό το θερμοσίφωνα ή αν το κατάστημα υποδημάτων ή το περίπτερο βρίσκεται στην άλλη κατεύθυνση και βαριόμαστε να τρέχουμε ως το επόμενο φανάρι.

Υποχρεωτικά κάνεις τον κύκλο...

Διεθνής ερμηνεία: Είσοδος σε πλατεία. Προτεραιότητα έχουν τα οχήματα που κινούνται εντός της πλατείας.

Ελληνική ερμηνεία: Είσοδος σε πλατεία. Προτεραιότητα έχουν... έχουν... μισό λεπτό... ε, καλά θα το βρούμε στην πορεία... Άντε, Χάρη, αργήσαμε!

Όριο ταχύτητας 50 χλμ

Διεθνής ερμηνεία: Όριο ταχύτητας 50χμ/ώρα.

Ελληνική ερμηνεία: Προτεινόμενο όριο ταχύτητας 50χμ/ώρα. Τι την πήρα την Porsche να την πηγαίνω με 50;

Πορτοκαλί σηματοδότης

Διεθνής ερμηνεία: Ελαττώστε ταχύτητα προς αναμονή του κόκκινου σηματοδότη.

Ελληνική ερμηνεία: Αυξήστε ταχύτητα προς αποφυγή του κόκκινου σηματοδότη.

Δρόμος με έντονη ολισθηρότητα

Διεθνής ερμηνεία: Προσοχή! Δρόμος με έντονη ολισθηρότητα.

Ελληνική ερμηνεία: Γιουχού!!! Ώρα για μπατιλίκια!!!

Διελεύσεις τρένων

Διεθνής ερμηνεία: Προσοχή! Διελεύσεις τρένων. Φέρτε το αμάξι σε πλήρη στάση, ελέγξτε αμφότερες κατευθύνσεις και συνεχίστε όταν βεβαιωθείτε πως δε διέρχεται τρένο.

Ελληνική ερμηνεία: Τι;!; Άααα, αυτό...Καλά, δεν πέρασε τρένο. Λοιπόν, τι λέγαμε;