Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Η Θεσσαλονίκη σηκώθηκε στο πόδι


















Μια μοναδική εμπειρία έζησαν περισσότεροι από 12.000 δρομείς κάθε ηλικίας και κάθε επιπέδου φυσικής κατάστασης, που συμμετείχαν στον 2ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης και πλημμύρισαν την παραλιακή λεωφόρο και τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από τον «Μ.Ε.Α.Σ. ΤΡΙΤΩΝ» σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και με την υποστήριξη της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Θεσσαλονίκης, ενταγμένη στις εκδηλώσεις που υποστηρίζονται από τον Οργανισμό «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014».
Το φετινό νυχτερινό πάρτυ δρόμου στέφθηκε από πρωτοφανή επιτυχία, όχι μόνο επειδή οι συμμετοχές ήταν σχεδόν τριπλάσιες από το περσινό πρώτο εγχείρημα, αλλά και επειδή οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές για τρέξιμο κάτω από τα φώτα της πόλης και υπό τους ήχους της μουσικής των DJ της διοργάνωσης.
 
imimarathonios 19-10 01
Οι εγγεγραμμένοι δρομείς έφτασαν τελικά τους 9.380 (περίπου 2.200 στον Ημιμαραθώνιο και άλλοι 7.180 στο Δρόμο Υγείας 5.000 μ.), εκπροσωπώντας 39 χώρες. Στην πραγματικότητα, όμως, οι συμμετέχοντες ήταν πάνω από 12.000 στο σύνολο, αφού οι διαθέσιμες θέσεις είχαν εξαντληθεί και ήταν πολλοί εκείνοι που ξεχύθηκαν αυθόρμητα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και έτρεξαν στο πλευρό των υπόλοιπων δρομέων, χωρίς να έχουν αύξοντα αριθμό και ηλεκτρονική χρονομέτρηση.
imimarathonios 19-10 01
 
Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου των 21,1 χλμ. δόθηκε από το Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής και αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, με τη δύση του ήλιου στις 18:42, επί της παραλιακής Λεωφόρου Νίκης, ενώ ο τερματισμός της κούρσας έγινε μπροστά από το Λευκό Πύργο.
Νικητής αναδείχθηκε ο Μιχάλης Παρμάκης του Τρίτωνα Χαλκίδας, που μάλιστα σημείωσε νέο ρεκόρ διαδρομής χρόνο 1 ώρα 07:56, ενώ δεύτερος ήταν ο Κώστας Πούλιος του ΑΣ Άικος (1 ώρα 08:49) και τρίτος ο Αντώνης Παπαδημητρίου του Άρη Θεσσαλονίκης (1 ώρα 10:34).
 
imimarathonios 19-10 01
Στην κατηγορία των γυναικών, ταχύτερη όλων ήταν η Μάγδα Γαζέα της Α.Γ.Ε. Ζακύνθου (1 ώρα 16:15), μπροστά από την Σοφία Ρήγα του Ελ. Βενιζέλου Χανίων (1 ώρα 18:02) και την Βασιλική Καραγεωργάκη του Σ.Α.Π.Κ. Νεάπολης (1 ώρα 24:00), η οποία αμέσως μετά έτρεξε και στο Δρόμο Υγείας 5.000 μ..
Στο Δρόμο των 5.000 μ., που ξεκίνησε στις 20:40 από το Νέο Δημαρχιακό Μέγαρο και ολοκληρώθηκε στο Λευκό Πύργο, την αψίδα του τερματισμού πέρασε πρώτος ο Κώστας Νακόπουλος της ΓΕΑ Τρικάλων με χρόνο 15:00, ενώ δεύτερος ήταν ο Λάμπρος Ταράτσας του ΑΠΟΕΛ με 15:33 και την τριάδα έκλεισε ο περσινός νικητής, Μάριος Αποστολίδης της Ολυμπιάδας Κομοτηνής με 15:36.
Στις γυναίκες, τη νίκη κατέκτησε η Μαργαρίτα Ντίνα του Σ.Α.Π.Κ. Νεάπολης (18:42), την οποία ακολούθησαν στο βάθρο η Θεοδοσία Μάρκου του ΓΣ Γρεβενών (19:08) και η Δανάη Πασπάτη του ΓΑΣ Ιλισός (19:19).
Εκτός από τους νικητές, τις επευφημίες των συγκεντρωμένων θεατών κέρδισαν πολλοί ακόμη από τους δρομείς των 5.000 μ. για την προσπάθειά τους. Ανάμεσά τους η ομάδα του Ολυμπιακού Μουσείου, η οποία περιλάμβανε 24 Ολυμπιονίκες (Δημοσθένης Ταμπάκος, Βούλα Πατουλίδου, Αναστασία Κελεσίδου, Πηγή Δεβετζή, Αθανασία Τσουμελέκα, Όθων Μοσχίδης, Στέλιος Μυγιάκης, Ανδρέας Κοσματόπουλος, Σοφία Μπεκατώρου, Αιμιλία Τσουλφά, Σοφία Παπαδοπούλου, Εύη Μωραϊτίδου, Αγγελική Καραπατάκη, Βούλα Κοζομπόλη, Τατιάνα Καββαδία, Μαρία Καραγιαννοπούλου, Βιργινία Κραβαριώτη, Βούλα Ζυγούρη, Φωτεινή Βαβάτση, Νίκος Σιρανίδης, Κλεάνθης Μπάργκας, Ευαγγελία Ψάρρα, Χριστίνα Γιαζιτζίδου, Έλλη Μυστακίδου), καθώς και η ομάδα του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, που περιλάμβανε 21 αναπηρικά αμαξίδια και 20 συνοδούς, με επικεφαλής τον πρόεδρο του παραρτήματος Μακεδονίας - Θράκης του φορέα, Γιώργο Αυγουστίδη και την τέως Ευρωβουλευτή, Βαγγελιώ Τζαμπάζη, η οποία συμμετείχε με ηλεκτροκίνητο αναπηρικό κάθισμα.
Ξεχωριστή ήταν και η συμμετοχή της ομάδας «Περπατώ» στον Ημιμαραθώνιο των 21,1 χλμ., αποτελούμενη από Παραολυμπιονίκες και δρομείς με χειρήλατα αγωνιστικά αμαξίδια (Αλέξανδρος Ταξιλδάρης, Βαγγέλης Νίκου, Ευθύμης Καλαράς, Αντώνης Κυμούνδρης, Μανώλης Μπόγδος, Μιχάλης Ραγκούσης, Πέτρος Ευαγγελινός).
Η μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης ανεβάζει ακόμα ψηλότερα τις προσδοκίες ενόψει της επόμενης. Πλέον, οι χιλιάδες δρομείς που κατέκλυσαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης ανανεώνουν το ραντεβού τους για τις 6 Απριλίου 2014, όταν θα πραγματοποιηθεί ο 9ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ
Μιχάλης Παρμάκης (νικητής Ημιμαραθωνίου): «Αυτό που έζησα δεν περιγράφεται με λόγια, ήταν κάτι το απίστευτο. Θέλω να συγχαρώ την Οργανωτική Επιτροπή και όλους όσοι βοήθησαν για να γίνει πραγματικότητα αυτός ο εκπληκτικός αγώνας. Η παρουσία τόσο πολύ κόσμου και η ώρα διεξαγωγής τον κάνουν ξεχωριστό. Σίγουρα θα είμαι εδώ και του χρόνου για να ξαναζήσω αυτήν την εμπειρία, αρκεί να είμαστε καλά μέχρι τότε».
Μάγδα Γαζέα (νικήτρια Ημιμαραθωνίου): «Ήταν μια φοβερή εμπειρία! Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους που είχαν την ιδέα για να στηθεί αυτός ο νυχτερινός αγώνας. Ήταν μια υπέροχη εικόνα το να τρέχεις κάτω από τα φώτα αυτής της πανέμορφης πόλης. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενη για την επίδοσή μου, η οποία δίνει υποσχέσεις ενόψει του Κλασικού Μαραθώνιου της Αθήνας, σε τρεις εβδομάδες. Η νίκη μου είναι αφιερωμένη στην κόρη μου, Βασιλική, η οποία σήμερα έχει τα γενέθλιά της και γίνεται δύο ετών!».

 

ΗΜΕΡΑ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ

Δωρεάν αυγά με λουκάνικα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης! (VIDEO & ΦΩΤΟ)

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013
 

Την Παγκόσμια Ημέρα Αρχιμαγείρων γιορτάζει σήμερα, με ανοιχτή εκδήλωση στο προαύλειο του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος. Συγκεκριμένα, η Λέσχη Αρχιμαγείρων μαγειρεύει στο Δημαρχείο και προσφέρει νόστιμα πιάτα δωρεάν!
Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες του thestival.gr έχει στηθεί ένα μεγάλο τραπέζι και προσφέρονται εδέσματα, με κυρίαρχο πιάτο τα παραδοσιακά λουκάνικα και τα χωριάτικα αυγά που ετοιμάζουν οι Chef ειδικά για τους επισκέπτες. Ειδκοτέρα, για την εκδήλωση αυτή θα χρησιμοποιηθούν εκατοντάδες λουκάνικαι και 2.000 περίπου αυγά!
Η εκδήλωση, που διοργανώνεται από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων – Ζαχαροπλαστών Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και τη συμβολή χορηγών, ξεκίνησε πριν από λίγο και θα διαρκέσει μέχρι αργά το απόγευμα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη!


 
 

ΚΟΙΚΩΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΑ

Γονάτισαν" τα κοινωνικά παντοπωλεία
  
 
Κοινωνικά παντοπωλεία ώρα μηδέν! Ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός των απόρων και η πενιχρή συνεισφορά των επιχειρήσεων «αιμοδοτών» έφεραν τα άδεια ράφια και την αδυναμία προσφοράς αναγκαίων αγαθών.
Η καθημερινότητα στα κοινωνικά παντοπωλεία έχει, σύμφωνα με την Κυριακάτικη δημοκρατία, αλλάξει καθώς φαίνεται ότι προσβλήθηκαν από τον ιό της κρίσης, τον οποίο αρχικά κλήθηκαν να θεραπεύσουν.
Τα άδεια ράφια είναι πλέον αποτέλεσμα της ολοένα αυξανόμενης προσέλευσης απόρων, χαμηλοσυνταξιούχων και ανέργων και της μειωμένης προσφοράς.
Τρόφιμα και άλλα αγαθά δίνονται με το σταγονόμετρο και σε πολύ μικρότερη συχνότητα συγκριτικά με το 2010, όταν τα κοινωνικά παντοπωλεία άρχισαν να φυτρώνουν σε κάθε δημοτική ενότητα. Την ίδια στιγμή οι αιτήσεις για εγγραφή στα προγράμματα των δήμων αυξάνονται μέρα με τη μέρα δραματικά, με τους υπεύθυνους και τους εθελοντές να κοιτάζουν με ανησυχία το μέλλον. «Τον Φεβρουάριο του 2012 είχαμε 22 οικογένειες εγγεγραμμένες. Σήμερα στηρίζουμε 480 οικογένειες το μήνα! Καταλαβαίνετε ότι οι ανάγκες είναι πολύ μεγάλες και προσπαθούμε να ανταποκριθούμε με όσα μέσα διαθέτουμε» λέει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του δήμου Βόλου, Απόστολος Παντσάς. «Υπήρχε κοινωνικός ενθουσιασμός στην αρχή. Τώρα όλοι είναι μαζεμένοι. Έχουμε φτάσει στο σημείο να πηγαίνουμε σε ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη οικονομική άνεση και σχεδόν να τους παρακαλάμε για ένα τσουβάλι αλεύρι για το ράφι του παντοπωλείου» προσθέτει ο αντιδήμαρχος.
Σε οριακή κατάσταση βρίσκονται πάντως πολλά ακόμη δημοτικά παντοπωλεία όπως της Θήβας, του Ρεθύμνου, του Πύργου, της Κεφαλονιάς αλλά και στην Αθήνα.

ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΛΑ

Τρελάθηκαν οι Θεσσαλονικείς: Η νύφη το έσκασε με δρομέα (photos)!

  • Newsbomb.gr | Εικόνα |

 
Χολιγουντιανή σκηνή θα μπορούσε να είναι η αληθινή ιστορία που έλαβε χώρα το βράδυ του Σαββάτου στην συμπρωτεύουσα!
Ένα νιόπαντρο ζευγάρι κατέβηκε με τα πόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης , λόγω του 2ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου, προκειμένου να βγάλει τις γαμήλιες φωτογραφίες του!
Όπως ήταν φυσικό το ζεύγος τράβηξε όλα τα βλέμματα, ενώ ένας δρομέας άρπαξε την νύφη από το χέρι κι εκείνη με χιούμορ.... ανταπέδωσε!
Χωρίς να ενοχληθεί, δεν δίστασε να αφήσει το χέρι του καλού της και να πιάσει τα δάχτυλα του δρομέα, τον οποίο αν τον παρατηρήσετε καλά θα δείτε ότι φέρνει κάπως εξωτερικά στον γαμπρό!
Αν και οι διαθέσεις του γαμπρού παραμένουν... άγνωστες, η "τρέλα" της νύφης χτυπάει κόκκινο!
Εμείς τους ευχόμαστε να ζήσουν και να έχουν μια ζωή γεμάτη ζωντάνια όπως η χθεσινή βραδιά τους!

 

ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ

Από το Μαυροβούνιο μέχρι τα Μετέωρα και από την Ινδία μέχρι την Τουρκία δείτε τα πιο απομονωμένα μοναστήρια στον κόσμο!!!
 
 
Απο το Μαυροβουνιο μεχρι τα Μετεωρα και απο την Ινδια μεχρι την Τουρκια δειτε τα πιο απομονωμενα μοναστηρια στον κοσμο!!!

Από το Μαυροβούνιο μέχρι τα Μετέωρα και από την Ινδία μέχρι την Τουρκία, μοναστήρια με μακραίωνη ιστορία, των οποίων η ηλικία φτάνει μέχρι και τα 1.600 έτη, δεσπόζουν σε πλήρη απομόνωση και ηρεμία τρεις και τέσσερις χιλιάδες μέτρα πάνω από την επιφάνεια της γης, σε απότομες πλαγιές βράχων, στη μέση αχανών εκτάσεων και στις κορφές όρεων όπου η πρόσβαση είναι σχεδόν αδύνατη.
Λιτά ησυχαστήρια, «δυο βήματα» από το Θεό, πλήρως αποκομμένα από τον πολιτισμό και την τρέχουσα καθημερινή ζωή, βυθισμένα μέσα σε μία αχλή ενάσκησης και πνευματικότητας.

Δείτε τα:




ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ


Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013


ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ; Ορίστε πως θα το καταλάβεις & θα το αντιμετωπίσεις! Όλα τα tips...

Οι ειδικοί στην ασφάλεια των επικοινωνιών λένε πώς αν θέλετε να είστε 100% σίγουροι ότι δεν παρακολουθούνται αυτά που λέτε ή γράφετε στο...
κινητό σας δεν έχετε παρά να το κλείσετε. Διαβάστε μερικά απλά βήματα για να αποφύγετε την παρακολούθηση όπως δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Τα Νέα».....

Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο με διαφημιστικές καταχωρίσεις για εφαρμογές παρακολούθησης. Πρέπει να τις αποφύγετε!
Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να το αποφύγετε στην αρχή, πως αφαιρείτε τον κοριό;

Με επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων
Είναι ίσως η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να σβήσετε το κατασκοπευτικό λογισμικό που ενδέχεται να έχει εγκατασταθεί στο κινητό σας. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας ή, εναλλακτικά, να επισκεφθείτε ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας κ να ζητήσετε να γίνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων (factory reset) στη συσκευή σας. Η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε όλα τα τηλέφωνα (Android, iPhone, BlackBerry κ.λπ.). Η διαδικασία αυτή θα επαναφέρει το τηλέφωνό σας στην κατάσταση που ήταν όταν το αγοράσατε. Μην ξεχάσετε να δημιουργήσετε προηγουμένως αντίγραφα ασφαλείας (backup), αν δεν θέλετε να χάσετε αρχεία.

Με ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος
Η αναβάθμιση ή εγκατάσταση από την αρχή του λειτουργικού συστήματος (software) του τηλεφώνου σας θα επιφέρει ανάλογο αποτέλεσμα με αυτό της επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων. Το καλό είναι ότι με αυτή τη μέθοδο δεν θα σβηστούν οι εφαρμογές και τα δεδομένα σας, αλλά θα είστε σίγουροι ότι το κατασκοπευτικό λογισμικό θα αφαιρεθεί. Και αυτό διότι οι εφαρμογές παρακολούθησης εγκαθίστανται στο λειτουργικό σύστημα της συσκευής.

Πώς εντοπίζετε την εισβολή
1. Απενεργοποιήστε τη συσκευή
2. Παρατηρήστε αν υπάρχει ασυνήθιστη «συμπεριφορά» (π.χ. η οθόνη ενεργοποιείται μόνη της ή φωτίζονται τα πλήκτρα)
3. Ελέγξτε αν η μπαταρία είναι ζεστή. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το τηλέφωνο δεν είναι στην πραγματικότητα κλειστό αλλά τρέχει κρυφά κάποιο πρόγραμμα
4. Ενεργοποιήστε ξανά το τηλέφωνο5. Παρατηρήστε αν ακούγονται ασυνήθιστοι ήχοι όταν πραγματοποιείτε μια κλήση

Προστατεύστε τα δεδομένα σας
1. Να έχετε τη συσκευή πάντοτε μαζί σας και να μην επιτρέπετε σε κανέναν να τη χρησιμοποιήσει. Οποιοσδήποτε έρθει σε επαφή με το κινητό σας, έστω γι λίγα δευτερόλεπτα, μπορεί να εγκαταστήσει πρόγραμμα παρακολούθησης (spyware)
2. Ορίστε κωδικό πρόσβασης (password) στο τηλέφωνό σας για να το ασφαλίσετε από μη εξουσιοδοτημένη χρήση
3. Μην επιτρέπετε πρόσβαση σε άγνωστες συνδέσεις Bluetooth
4. Μην κατεβάζετε αρχεία από το Διαδίκτυο στο τηλέφωνό σας5. Απενεργοποιήστε ή περιορίστε την πρόσβαση στο Ιντερνετ από το κινητό σας

Στοπ στις υποκλοπές
1. Αφαιρέστε την μπαταρία του κινητού όταν δεν είναι σε χρήση
2. Χρησιμοποιήστε ένα καρτοκινητό για προστασία σε εξαιρετικά ευαίσθητες συνομιλίες
3. Εάν παρατηρήσετε ασυνήθιστη συμπεριφορά στο τηλέφωνο, ενημερώστε τον τηλεπικοινωνιακό πάροχό σας
4. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία ασύρματου Ιντερνετ (WiFi) στο κινητό σας. Σερφάρετε μόνο από σημεία που γνωρίζετε ότι είναι ασφαλή, όπως το σπίτι ή το γραφείο
5. Να θυμάστε ότι το λογισμικό spyware σπανίως μολύνει τα τηλέφωνα που δεν έχουν πρόσβαση στο Ιντερνετ
6. Μην αποκαλύπτετε από το τηλέφωνο απόρρητες πληροφορίες, αν υποψιάζεστε ότι το κινητό σας έχει «μολυνθεί»
7. Κάντε επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων στο κινητό σας για να αφαιρέσετε τυχόν λογισμικό παρακολούθησης
8. Εγκαταστήστε πρόγραµµα εντοπισµού κακόβουλου λογισµικού και ιών (antivirus) στο τηλέφωνό σας
9. Απενεργοποιήστε το GPS όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από επιτήδειους για να δουν πού βρίσκεται το τηλέφωνο σας (και ο κάτοχός του)
10. Απενεργοποιήστε το Bluetooth όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Ανοίξτε το μόνο όταν θέλετε να μεταφέρετε επαφές, αρχεία κ.λπ.

ΔΕΝ ΣΚΥΒΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ

Τι αγοράζεις με 1 δολάριο στην χώρα σου;

Δημοσιευμένη  εικόνα



Μια πρωτότυπη ιδέα είχε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Τζιμ Γιονγκ Κιμ, για να ευαισθητοποιήσει την διεθνή κοινή γνώμη για την φτώχεια. Συγκεκριμένα ρώτησε μέσω Twitter «Τι μπορεί να αγοράσει κανείς με 1 δολάριο στη χώρα σας;» (δηλαδή με 73 λεπτά του ευρώ).



Στόχος ήταν να δείξει στους ισχυρούς του πλανήτη πόσο δύσκολα επιβιώνουν οι άνθρωποι στον καιρό της κρίσης και να ευαισθητοποιήσει τους ηγέτες ώστε να βάλουν τέλος στην ακραία φτώχεια πολλών περιοχών της Γης ως το 2030.
Από τις 11 Οκτωβρίου ο λογαριασμός της Παγκόσμιας Τράπεζας (World Bank) στο twitter δέχεται απαντήσεις από ανθρώπους όλης της υφηλίου, μαζί με φωτογραφίες των αγαθών, που μπορούν να αγοράσουν με 1 δολάριο.
Σύμφωνα με τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα:
- Στον Καναδά αγοράζεις μια κονσέρβα φρούτων. Τα φρούτα όμως δε θα είναι και τόσο φρέσκα.
- Στο Μεξικό, τα φρούτα που θα αγοράσεις, θα είναι τουλάχιστον φρέσκα.
- Στις ΗΠΑ μπορεί κανείς να πάρει ένα κουτάκι αναψυκτικού.
-Στη Γουατεμάλα παίρνεις έξι αυγά.
- Στην Αργεντινή αγοράζεις μισό κιλό μπανάνες.
- Στη Βενεζουέλα μπορείς να φουλάρεις έντεκα φορές το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου σου.
- Στη Δομινικανή Δημοκρατία ένα κουτί γάλα.
- Έναν εσπρέσο στην Ιταλία.
- Στην Μεγάλη Βρετανία δεν μπορεί να πάρει τίποτα κανείς με μόνο ένα δολάριο.
- Στη Γαλλία αγοράζεις ένα σελοτέιπ.
- Στην Αρμενία αγοράζει κανείς δύο φραντζόλες ψωμί, ενώ στην Ρωσία μία.
Ανάλογα την περιοχή, αγοράζει δύο ή μία και κάτι και στην Ελλάδα.
-Στην Τουρκία μπορεί αντίστοιχα να απολαύσει δύο σιμίτια, παραδοσιακά κουλούρια.
- Στην Ινδία δύο κιλά πορτοκάλια.
Αντίστοιχα, στο Πακιστάν θα φάει και κρέας: Μία μερίδα κοτόπουλο μπιριανί (με ρύζι), το οποίο θεωρείται πολυτελές φαγητό στη χώρα. Εναλλακτικά, μπορεί να αγοράσει κι εδώ μια φραντζόλα ψωμί και να του μείνουν και ρέστα.
- Μία σακούλα ψωμί αγοράζει στην Σαουδική Αραβία.
- Στο Κονγκό τρώει φτερούγες από ψητό κοτόπουλο σε πρόχειρο φαγητό στο δρόμο.
- Στην Ουγκάντα αγοράζει δέκα αυγά.
- Στην Μαλαισία με ένα δολάριο μπορείς να απολαύσεις ένα ποτήρι παγωμένο τσάι.
Αν θέλεις κάτι ζεστό, πήγαινε Ινδονησία για να φας κοτόπουλο με noodles.
- Στην Ταϊλάνδη τρως ένα πιάτο τηγανητό κοτόπουλο με ρύζι και βασιλικό.
- Τέλος, στην Αυστραλία, “Δεν μπορείς να αγοράσεις ούτε ένα λεμόνι, καθώς κοστίζει 1,20 δολάρια”



Δημοσιευμένη  εικόνα

ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ

Αν δεν έχουμε ρεύμα τί θα συμβεί;

Δημοσιευμένη  εικόνα



Έχεις σκεφτεί ποτέ στα σοβαρά τι θα συμβεί αν κλείσουν τα φώτα; Και δεν ανοίξουν ποτέ ξανά; Ή πόσο εύκολο είναι όντως να μας συμβεί αυτό; Ούτε εγώ.
Αλλά μπήκα στο τριπάκι με αφορμή το Revolution του Abrahams που έκανε Δευτέρα βράδυ πρεμιέρα. Και από τότε δεν βγήκα ξανά.



Αυτή την στιγμή που μιλάμε 300 εκ. Αμερικάνοι ξυπνάνε για να ανακαλύψουν ότι τίποτα δεν δουλεύει. Οι διακόπτες στο σπίτι τους, οι μίζες των αυτοκινήτων τους, τα smart phones τους, το internet, το ραδιόφωνο, η τηλεόραση.

Παντού τριγύρω υπάρχουν απορημένα βλέμματα, σταματημένα αυτοκίνητα και φωτιές από τα 1.200 αεροπλάνα που έχουν κρασάρει στο έδαφος.

Και αυτό είναι μόνο η αρχή.



 


Μέσα σε ένα μήνα ...

οι μισοί από αυτούς (ειδικά αυτοί που μένουν σε πόλεις) θα έχουν πεθάνει.

Ξεκινώντας από τους διαβητικούς, τους καρδιακούς, τους καρκινοπαθείς και όλους όσους έχουν άμεση ανάγκη από φάρμακα. Και συνεχίζοντας με τους υπέρβαρους (έχει πολύ περπάτημα η Αποκάλυψη φίλε μου), τους ηλικιωμένους που βρίσκονται σε οίκους ευγηρίας (οι οποίοι έχουν μετατραπεί σε οχετούς χωρίς αποχέτευση) και όσους δεν έχουν φροντίσει να έχουν σπίτι τις απαραίτητες προμήθειες.

Όπως ρύζι, αλεύρι, αλάτι (για να παστώσεις κρέας, τώρα που το ψυγείο δεν δουλεύει πια), ταμπλέτες αποστείρωσης νερού και αντιβιοτικά για τις επιδημίες (τυφοειδής πυρετός λόγω σαλμονέλας, χολέρα κτλ) που πλακώνονται για το ποια θα πλακώσει πρώτη. Ακόμη και τσιγάρα, που αποκτούν μια φυλακόβιου τύπου ανταλλακτική αξία.

Και δεν μιλάω καν για την ανάγκη του να κουβαλάς όπλο, γιατί θα με περάσετε για κάτι που ποτέ δεν έχω υπάρξει, δηλαδήακροδεξιό φρικιό.