Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Radio arvila eurovision 2011 tragoudi

ΤΟ...ΚΑΡΦΩΜΑ


Ο Λιονέλ Μέσι του μπάσκετ εν δράσει
Ντεκόρεϊ Γιανγκ - All Star Αργεντινής by pklora7

Τα 7 Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου



Υπεύθυνοι για τη λίστα των 7 θαυμάτων θεωρούνται ο Ηρόδοτος και ο Καλλίμαχος ο Κυρήνειος, οι οποίοι έφτιαξαν τη λίστα στο Μουσέιο της Αλεξάνδρειας, αλλά και ο Αντίπατρος ο Σιδώνιος ο οποίος λέγεται ότι επισκεύτηκε και τα 7, το οποίο ήταν απίστευτο επίτευγμα για την τότε εποχή.

Τα 7 Θάυματα λοιπόν της αρχαιότητας είναι:

1. Η Μεγάλη Πυραμίδα του Χέοπα στην Γκίζα

Είναι το παλαιότερο από τα 7 θαύματα αλλά και το μόνο που στέκεται ακόμα όρθιο. Χτίστηκε για να φιλοξενήσει το σώμα του Φαραώ Χέοπα, το 1860 π.Χ., και για την δημιουργία της χρειάστηκαν περίπου 20 χρόνια. Για 3.800 χρόνια ήταν το υψηλότερο ανθρώπινο κατασκεύμασμα, ενώ ο τρόπος κατασκευής της παραμένει μυστήριο.


2. Οι Κρεμαστοί Κήποι της Βαβυλώνας

Κατασκευάστηκαν το 600 π.Χ από τον Ναβουχοδονόσορα τον Β' και έφταναν τα 22 μέτρα ύψος, ενώ συχνά αναφέρονται και ως οι κήποι της Σεμιραμίς, η οποία ήταν βασίλισσα της Βαβυλώνας. Ουσιαστικά πρόκειται για πύργους, τους οποίους γέμιζαν με χώμα ώστε να μπορούν να μεγαλώσουν στο εσωτερικό τους δέντρα αλλά και πολλών ειδών λουλούδια. Το θέαμα μίας τεράστιας "πολυκατοικίας" με δέντρα ακόμα και σήμερα θα προκαλούσε έκπληξη πόσο μάλλον σε εκείνη την εποχή. Τελικά καταστράφηκαν από σεισμό γύρω στο 100 π.Χ.




3. Το Χρυσελεφάντινο Άγαλμα του Δία στην Ολυμπία

Το τεράστιο άγαλμα του Δία (περίπου 90 μέτρα ύψος), το οποίο φτιάχτηκε από τον διάσημο γλύπτη Φειδία σύμφωνα με τις περιγραφές του Ομήρου τον 6ο αιώνα π.Χ., βρισκόταν στην Ολυμπία. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή του, όπως φάινεται και από τον τίτλο, ήταν χρυσός και ελεφαντόδοτο. Ο Δίας κρατούσε στο δεξί του χέρι ένα μικρό άγαλμα της θεάς Νίκης, ενώ στο αριστερό ένα χρυσό σκήπτρο το οποίο δάγκωνε με το ράμφος του ένας αετός. Το θέμα του αγάλματος ήταν τόσο εκπληκτικό που όταν το αντίκρυσε ένας Ρωμαίος στρατηγός, μετά την νίκη επί τον Μακεδόνων, ανέφερε ότι νόμιζε ότι είχε τον ίδιο το θεό απέναντι του. Αιτία της καταστροφής αυτού του μοναδικού αριστουργήματος ήταν μία πυρκαγιά τον 1ο αιώνα π.Χ.


4. Ο Ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσσο

Ο μεγαλοπρεπής ναός της θεάς του κυνηγιού, κτίστηκε τον 4ο αιώνα π.Χ. και για να ολοκληρωθεί χρειάστηκαν περίπου 120 χρόνια. Ουσιαστικά το θαύμα ήταν η ανακατασκευή του παλιού ναού της Αρτέμιδος, ο οποίος καταστράφηκε από πλυμμήρα. Το σχεδιασμό του έργου ανέλαβε ο Κρητικός αρχιτέκτονας Χερσίφρωνας και ο υιός του Μετάγενος με έξοδα του γνωστού βασιλιά Κροίσσου της Λυδίας. Ο ναός τελικά καταστράφηκε από πυρκαγιά και σήμερα σώζονται μόνο μερικά συντρίμια από τα θεμέλια του. Το θέαμα του θαύματος ήταν τόσο εντυπωσιακό που ο Αντίπατρος αναφέρει χαρακτηριστικά:
"Έχω αντικρύσει την εντυπωσιακή Βαβυλώνα με τους Κρεμαστούς της Κήπους, το άγαλμα του Δία, τον Κολλοσό του Ήλιου, την Μεγάλη Πυραμίδα και τον τάφο του Μαύσωλου, αλλά όταν είδα το σπίτι της Αρτέμιδος να φτάνει ως τα σύννεφα, τα υπόλοιπα αριστουργήματα έχασαν την λάμψη τους και τότε αναφώνησα: 'Εκτός από τον Όλυμπο, ο Ήλιος ποτέ δεν κοίταξε κάτι τόσο τεράστιο'"


5. Το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού


Πρόκειται για τον Τάφο του Πέρση Βασιλιά Μαύσωλου και κτίστηκε και αυτό τον 4ο αιώνα π.Χ. Είχε ύψος 45 μέτρων και ήταν φιλοτεχνημένο από δεκάδες γλυπτά, έργα των Λεόχαρους, Βριάχη, Σκόπα της Πάρου και Τιμόθεου. Τελικά καταστράφηκε το 1.500 από τους σταυροφόρους!




6. Ο Κολοσσός της Ρόδου


Ο Κολοσσός της Ρόδου ήταν ένα πελώριο άγαλμα του θεού Ήλιου, κατασκευασμένο από χαλκό, το οποίο δέσποζε στο λιμάνι της πόλης του Νησιού. Κτίστηκε τον 3ο αιώνα π.Χ. από τον Χάρη της Λίνδου και είχε ύψος που έφτανε τα 30 μέτρα. Δυστυχώς αταστράφηκε από σεισμό τον 7ο αιώνα μ.Χ.

7. Ο Φάρος της Αλεξάνδρειας

Ο τεράστιος αυτός φάρος, είχε ύψος 140 μέτρων και κτίστηκε τον 3ο αιώνα π.Χ. Ήταν ορατός από 50 χιλιόμετρα απόσταση, ενώ η φλόγα που εκαίγε στην κορυφή του, σε συνδυασμό με τα κάτωπτρα μπορούσαν να κάψουν ακόμα και πλοία που περνούσαν πολύ κοντά από τον Φάρο. Ήταν έργο που έγινε την εποχή του Πτολεμαίου, από τον Σόστρατο. Μετά την ολοκλήρωση του έργου ο Πτολεμαίος δεν άφησε τον αρχιτέκτονα να γράψει το όνομα του στον Φάρο, αλλά ο Σόστρατος το έγραψε κάτω από μία πινακίδα κακής ποιότητας υλικού που τιμούσε τον Πτολεμαίο. Έτσι μετά από αιώνες η πινακίδα αυτή καταστράφηκε και πλέον φαινόταν μόνο το όνομα του σχεδιαστή του θαύματος! Τελικά και αυτό το αριστούργημα κατέρευσε λόγω σεισμού γύρω στο το 1.500 μ.Χ.

8.Τα Τείχη της Βαβυλώνας

Όσο παράξενο και αν ακούγεται στη λίστα του Ηρόδοτου για τα 7 Θαύματα του δεν περιελαμβανόταν ο Φάρος την Αλεξάνδρειας αλλά τα τείχη της Βαβυλώνας! Τα τείχη αυτά είχαν συνολικό μήκος 90 χιλιόμετρα, ενώ πάνω τους οι Βαβυλώνιοι είχαν κτίσει δεκάδες ιερά αλλά και δεκάδες πύλες. Επίσης ήταν τόσο όμορφα φιλοτεχνημένα και χρωματισμένα που το θέαμα τους ήταν σχεδός απόκοσμο σε μία εποχή που κυριαρχούσε το λευκό και το μαύρο! Τελικά τα Τείχη της Βαβυλώνας αντικαταστάθηκαν από τον Φάρο της Αλεξάνδρειας στη λίστα, επειδή λέγοταν ότι ο Ηρόδοτος δεν είχε επισκευτεί την Βαβυλώνα αλλά απλά είχε ακούσει φήμες.







ΠΗΓΗ!: ...Anoixtomualos...: Τα 7 Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου

ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 70

 Η Δεκαετία Του ’70

Ο Τζίμι Πέιτζ και ο Ρόμπερτ Πλαντ κάνουν μια αναδρομή στην ιστορία του συγκροτήματός τους, που δεν ήταν άλλο από τους αξεπέραστους Led Zeppelin. Ένα μοναδικό live των Steely Dan, στις αρχές της δεκαετίας του ’70. Ο Ντέιβιντ Γκίλμουρ των Pink Floyd ανατρέχει στα χρονικά της παραγωγής του θρυλικού «Dark Side of the Sun». Το glam rock βρίσκεται στο απόγειο της δόξας του και ο Ντέιβιντ Μπάουι «διηγείται» με τον δικό του φαντασμαγορικό τρόπο την ιστορία του περίφημου «Ziggy Stardust».



ΛΑΘΟΣ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΚΛΑΣΙΜΟ ΤΟ ΓΕΛΙΟ !!!!!!!!!

ΤΡΥΠΕΣ

Οι μεγαλύτερες τρύπες του κόσμου!
Εντυπωσιακές φωτογραφίες απο τις μεγαλύτερες τρύπες του κόσμου!

1. Kimberley Big Hole, South Africa

Η μεγάλη τρύπα Kimberly, που βρέθηκε στη Νότια Αφρική, ήταν ένα ορυχείο διαμαντιών βάθους άνω των 1.097 μέτρων. Το ορυχείο έκλεισε το 1914 αλλά ανοίχτηκε πάλι αργότερα ως τουριστικό αξιοθέατο. Η περιοχή είναι τώρα ένα σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο, με  ένα μικρό ξενοδοχείο, καταστήματα και εστιατόρια.
Οι μεγαλύτερες τρύπες του κόσμου!

2.  Monticello Dam, California

Στο φράγμα Monticello στην Καλιφόρνια δημιουργείται τρύπα, με σκοπό να βοηθήσει την ορμή του νερού  από τη δεξαμενή στο κατώτατο σημείο του φράγματος.

Οι μεγαλύτερες τρύπες του κόσμου!

3 Bingham Canyon Mine, Utah

Το Ορυχείο φαραγγιών Bingham, που βρίσκεται στη Γιούτα, είναι ακόμα ένα ενεργό ορυχείο και θεωρείται το παραγωγικότερο του κόσμου. Το φαράγγι ανακαλύφθηκε αρχικά το 1850 και η εξόρυξη άρχισε το 1863. Το ορυχείο παράγει εκατομμύρια ουγγιές πολύτιμων μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού, του χρυσού και του ασημιού, κάθε έτος.
Οι μεγαλύτερες τρύπες του κόσμου!

4. Great Blue Hole, Belize

Η μεγάλη μπλε τρύπα στη Μπελίζ.
Η μεγάλη μπλε τρύπα είναι ένα πολύ δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο για τους δύτες που θέλουν να ερευνήσουν τους σταλακτίτες και τις δομές ασβεστόλιθων που διαμορφώνονται απο το εσωτερικό της τρύπας.
Οι μεγαλύτερες τρύπες του κόσμου!

5. Mirny Diamond Mine, Serbia

Το ορυχείο διαμαντιών Mirny βρίσκεται στην ανατολική Σερβία κοντά σε μια μικρή πόλη γνωστή ως Mirna. Το ορυχείο έχει πάνω από 525 μέτρα βάθος και περισσότερα από 125 χιλιόμετρα διάμετρο.
Οι μεγαλύτερες τρύπες του κόσμου!

6. Diavik Mine, Canada

Το ορυχείο διαμαντιών Diavik στον Καναδά, είναι ένα από τα πιο καταπληκτικά ορυχεία διαμαντιών στον κόσμο. Το ορυχείο είναι τόσο μεγάλο που οι ιδιοκτήτες του έχουν χτίσει ιδιωτικό αερολιμένα. Η εξόρυξη άρχισε το 2003 και αναμένεται για να συνεχιστεί για τουλάχιστον 15-20 έτη, εάν όχι περισσότερο.
Οι μεγαλύτερες τρύπες του κόσμου!

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

Tsar Bomba: Η μεγαλύτερη πυρηνική βόμβα που έφτιαξε ποτέ ο άνθρωπος !!!

Η Tsar Bomba είναι το παρατσούκλι της πυρηνικής βόμβας AN602 που είναι η πιο καταστροφική που έγινε ποτέ. Η ισχύς της είναι...
100 μεγατόνοι TNT και κατασκευάστηκε από… τους Ρώσους το 1961. Κατασκευάστηκε μόνο μία και δοκιμάστηκε τον Οκτώβριο του 1961 στο αρχιπέλαγος Novaya Zemlya.

Για να καταλάβετε την ισχύ αυτής της βόμβας, δείτε στο παρακάτω διάγραμμα πως φαίνεται σε σχέση με την πυρηνική βόμβα που έριξαν οι Αμερικανοί στη Hiroshima.
Όταν έγινε η δοκιμή της πυρηνικής βόμβας, το μανιτάρι έφτασε στα 60 χιλιόμετρα, κατέστρεψε τα πάντα σε ακτίνα 35 χιλιομέτρων ενώ το ωστικό κύμα έφτασε τα 70 χιλιόμετρα.

Oι Ρώσοι αποφάσισαν να μην κατασκευάσουν δεύτερη Tsar Bomba γιατί ένα τέτοιο όπλο θα μπορούσε να αφανίσει την ανθρωπότητα.
Δείτε στο παρακάτω video τη δοκιμή της Tsar Bomba…

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011


Τετ α τετ με το τσουνάμι!


ΔΕΙΤΕ: Απίστευτο βίντεο με... απόδραση της τελευταίας στιγμής

Όσο απίστευτες είναι οι εικόνες της καταστροφής που φτάνουν από την Ιαπωνία μετά το χτύπημα του σεισμού και το τσουνάμι, τόσο απίστευτη είναι και η τύχη μερικών ανθρώπων που βρέθηκαν σε απόσταση αναπνοής- κυριολεκτικά- και κατάφεραν να διασωθούν από τα ορμητικά νερά.

Δείτε το βίντεο



newsbeast