Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

MIA ΜΠΥΡΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ

Τα 10 καλά της μπύρας .


Ψάχνεις έναν ακόμα λόγο για να απολαύσεις μια παγωμένη μπύρα; Σου δίνουμε δέκα! Διάβασέ τους.
Για πολλά χρόνια οι λάτρεις του κρασιού το απολάμβαναν χωρίς ενοχές, αφού έχει αποδειχτεί ότι προστατεύει από τις καρδιαγγειακές παθήσεις.
Όπως δείχνουν όμως πρόσφατες μελέτες, μάλλον ήρθε η ώρα να απενοχοποιηθεί και η μπύρα, χάρη στα πολλαπλά οφέλη της: από τη μείωση του κινδύνου οστεοπόρωσης μέχρι την πρόληψη από το διαβήτη και την άνοια.
  • Αποκτάς πιο ανθεκτικά οστά
Η μπύρα περιέχει μεγάλες ποσότητες σιλικόνης που συνδέεται με την υγεία των οστών. Σε έρευνα μάλιστα που έγινε το 2009 από το Tufts University βρέθηκε ότι οι ηλικιωμένοι άντρες και γυναίκες που έπιναν ένα ή δυο ποτήρια μπύρα την ημέρα είχαν μεγαλύτερη πυκνότητα οστών
  • Πιο δυνατή καρδιά
Μια ανάλυση που έγινε το 2011 σε 16 προηγούμενες έρευνες που περιελάμβαναν περισσότερους από 200.000 ανθρώπους, υπό τη διεύθυνση του ιταλικού ινστιτούτου έρευνας Fondazion di Ricerca e Cura βρήκε ότι ο κίνδυνος καρδιακών παθήσεων μειώθηκε κατά 31% σε όσους έπιναν ένα ή δυο ποτήρια μπύρα την ημέρα, αφού αυξάνουν την HDL, τη λεγόμενη «καλή» χοληστερόλη.
  • Πιο υγιή νεφρά
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Φινλανδία βρήκε ότι σε σχέση με τα υπόλοιπα αλκοολούχα ποτά, η μπύρα μείωνε τον κίνδυνο ανάπτυξης πέτρας στα νεφρά σε ποσοστό 40%. Μια πιθανή εξήγηση είναι ότι επειδή η μπύρα περιέχει μεγάλη ποσότητα νερού βοηθά τα νεφρά να λειτουργούν καλύτερα.
  • Καλύτερη διανοητική υγεία
Μια μπύρα την ημέρα μπορεί να κρατάει μακριά τη νόσο Αλτσχάιμερ ή άλλες μορφές άνοιας, λένε οι επιστήμονες. Έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 11.000 ηλικιωμένες γυναίκες κατέληξε ότι όσοι έπιναν ένα ποτήρι μπύρα την ημέρα είχαν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν παθήσεις σε σχέση με όσους δεν έπιναν κατά 20%.
  • Μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου
Πορτογαλέζικη έρευνα βρήκε ότι η μπριζόλα που είναι μαριναρισμένη σε μπύρα μειώνει κατά 70% τις καρκινογόνες ουσίες (HCAs) που παράγονται όταν τηγανίζεται το κρέας. Οι ερευνητές επίσης βρήκαν ότι η μπύρα περιέχει τα ίδια περίπου επίπεδα αντιοξειδωτικών με το κρασί, με τη διαφορά ότι είναι διαφορετικές.
Μπύρα (2)
  • Αυξάνει τα επίπεδα των βιταμινών
Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Δανία από το TNO Nutrition and Food Research Institute βρήκε ότι όσοι έπιναν μπύρα είχαν 30% υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης Β6 στο αίμα τους, διπλάσια δηλαδή από όσους προτιμούν το κρασί. Η μπύρα επίσης περιέχει Β12 και φολικό οξύ.
  • Προστατεύει από το εγκεφαλικό επεισόδιο
Ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard ανακάλυψαν ότι οι μέτριες ποσότητες αλκοόλ, συμπεριλαμβανομένης της μπύρας, εμποδίζουν τη δημιουργία θρομβώσεων που μπλοκάρουν τη ροή του αίματος στην καρδιά, το λαιμό και τον εγκέφαλο και μπορεί να προκαλέσουν ισχαιμικό επεισόδιο.
  • Μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη
Έρευνα του Harvard που έγινε σε 38.000 μεσήλικες άντρες βρήκε ότι όσοι έπιναν ένα με δυο ποτήρια μπύρα την ημέρα, μείωναν τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2 κατά 25%. Σε ποσότητα όμως πάνω από δυο ποτήρια δεν βρέθηκαν ευεργετικά αποτελέσματα.
  • Μειώνει την πίεση του αίματος
Το κρασί κάνει καλό στην καρδιά σου, αλλά, σύμφωνα με έρευνα του Harvard, η μπύρα κάνει ακόμα μεγαλύτερο καλό. Η έρευνα έγινε σε 70.000 γυναίκες από 25 έως 40 ετών και κατέληξε ότι όσοι πίνουν με μέτρο μπύρα έχουν μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν αυξημένη πίεση.
  • Σου προσθέτει χρόνια ζωής
Όσοι πίνουν με μέτρο ζουν περισσότερο, σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν 50 μελέτες του U.S. Department of Agriculture (USDA). Το USDA εκτιμά ότι οι… μέτριοι πότες διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο για παθήσεις που βρίσκονται στις πρώτες λίστες αιτιών θανάτου, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις και διάφορα είδη καρκίνου.
Πιες με μέτρο όμως…
Το κλειδί και στην περίπτωση της μπύρας είναι το μέτρο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να καταναλώνεις όχι περισσότερα από 340 γραμμάρια μπύρας, αν είσαι γυναίκα, και όχι περισσότερο από 680 γραμμάρια (περίπου 2 κουτάκια δηλαδή) αν είσαι άντρας. Η κατάχρηση του αλκοόλ είναι γνωστό ότι προκαλεί σοβαρά προβλήματα στο στο συκώτι, ορισμένα είδη καρκίνου, καρδιακές παθήσεις, αλλά και παχυσαρκία, αφού ένα κουτάκι μπύρας μπορεί να έχει περίπου 150 θερμίδες.
Πηγή: cosmo.gr

TAXIS KAI BIG BROTHER

18- -4 - 12
Ο Μεγάλος Αδελφός θα έχει όνομα: TAXIS!

Δημοσιευμένη  εικόνα


Θα γνωρίζουν μέχρι και τα κυβικά νερού που καταναλώνει ένα νοικοκυριό

Μόνο τι χρώμα εσώρουχο φοράμε δεν θα ρωτάει το υπουργείο Οικονομικων το οποίο αποφάσισε χρησιμοποιώντας την τεχνολογία να μπει στα πιο προσωπικά μας δεδομένα για να πατάξει την φοροδιαφυγή!

Με τις διασταυρώσεις που θα γίνονται για όλα όσα ξοδεύει ένας πολίτης αλλά δεν τα δηλώνει θα καλείται μετά να πληρώσει επιπλέον φόρο.

Το υπουργείο Οικονομικών απαιτεί από:

τράπεζες, κλινικές, το χρηματιστήριο, ασφαλιστικές εταιρείες, τα ασφαλιστικά ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης, εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κτλ.) να στείλουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών αναλυτικά στοιχεία για όλους τους πελάτες τους προκειμένου αυτά να διασταυρωθούν με τις δαπάνες και τα εισοδήματα που αναγράφονται στις φορολογικές δηλώσεις κάθε χρόνο και όπου υπάρχουν διαφορές να επιβάλλονται φόροι και αυστηρά πρόστιμα.


Ειδικότερα:

τράπεζες, χρηματοδοτικά ιδρύματα, φορείς εκκαθάρισης συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμών και τα ιδρύματα πληρωμών που λειτουργούν στην Ελλάδα, τα Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ, τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, τα δημόσια θεραπευτήρια και οι κλινικές των ταμείων ασφάλισης, οι επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης, τα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης, οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και οι εταιρείες ύδρευσης, υποχρεούνται να διαβιβάζουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομικών αρχεία με στοιχεία οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος


Τα πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα, καθώς και τα ιδρύματα πληρωμών διαβιβάζουν στη Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών στοιχεία που αφορούν σε:

α) δάνεια προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις,
β) υπόλοιπο και κινήσεις λογαριασμών, ενεργών ή μη, που άνοιξαν ή έκλεισαν.
γ) κάθε άλλο στοιχείο αναγκαίο στις διαδικασίες βεβαίωσης και είσπραξης του φόρου καθώς και στις διαδικασίες του ελέγχου και των διασταυρώσεων.


Αναφορικά με τα δάνεια προς πελάτες / κατοίκους (ιδιώτες και επιχειρήσεις), διαβιβάζονται:

α) Τριψήφιος κωδικός τράπεζας όπως ορίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος ή επίσημη επωνυμία χρηματοδοτικού ιδρύματος,
β) ΑΦΜ του δανειολήπτη,
γ) ΑΔΤ ή αριθμός διαβατηρίου, ημερομηνία, τόπος γεννήσεως και διεύθυνση κατοικίας δανειολήπτη, εφόσον δεν υπάρχει ΑΦΜ.

δ) Το είδος του δανείου:
• 01=στεγαστικό δάνειο
• 02=καταναλωτικό δάνειο
• 03=επιχειρηματικό δάνειο

ε) Ημερομηνία χορήγησης του δανείου,
στ) Νόμισμα τήρησης του δανείου, σε ISO code 4217,
ζ) Υπόλοιπο δανείου στην αρχή της περιόδου του έτους αναφοράς,
η) Υπόλοιπο δανείου στο τέλος της περιόδου του έτους αναφοράς,
θ) Σύνολο χρεώσεων που επιβαρύνουν το υπόλοιπο του δανείου κατά το έτος αναφοράς, συμπεριλαμβανομένων των τόκων,
ι) Σύνολο πιστώσεων που μειώνουν το υπόλοιπο του δανείου κατά το έτος αναφοράς,

ια) Ένδειξη επιδότησης δανείων
• Ν=ΝΑΙ
• Ο=ΟΧΙ

ιβ) Ένδειξη δανείου α΄ κατοικίας


Αναφορικά με τα υπόλοιπα των λογαριασμών, ενεργών ή μη, που άνοιξαν ή χρησιμοποιούνται ή έκλεισαν διαβιβάζονται:

α) Τριψήφιος κωδικός τράπεζας όπως ορίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος ή επίσημη επωνυμία ιδρύματος πληρωμών,
β) Ονοματεπώνυμο πρώτου δικαιούχου και συνδικαιούχων του λογαριασμού,
γ) Αριθμός λογαριασμού,
δ) Υπόλοιπο λογαριασμού,
ε) Κωδικός νομίσματος, σε ISO code 4217,
στ) Ημερομηνία αναφοράς.


Αναφορικά με τις κινήσεις των λογαριασμών, ενεργών ή μη, που άνοιξαν ή χρησιμοποιούνται ή έκλεισαν διαβιβάζονται:

α) Τριψήφιος κωδικός τράπεζας όπως ορίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος ή επίσημη επωνυμία ιδρύματος πληρωμών,
β) Ονοματεπώνυμο πρώτου δικαιούχου και συνδικαιούχων του λογαριασμού,
γ) Αριθμός λογαριασμού,
δ) Ημερομηνία συναλλαγής,
ε) Ονοματεπώνυμο τρίτου, σε σχέση με το δικαιούχο και τους συνδικαιούχους του λογαριασμού, πληρωτή ή δικαιούχου,
στ) ΑΦΜ τρίτου, σε σχέση με το δικαιούχο και τους συνδικαιούχους του λογαριασμού, πληρωτή ή δικαιούχου (εφόσον υπάρχει η σχετική πληροφορία),
ζ) Κωδικός νομίσματος, σε ISO code 4217,
η) Ποσό συναλλαγής.

Αναφορικά με κάθε άλλο στοιχείο αναγκαίο στις διαδικασίες βεβαίωσης και είσπραξης του φόρου καθώς και στις διαδικασίες του ελέγχου και των διασταυρώσεων διαβιβάζονται:

α) Ύπαρξη επενδυτικών χαρτοφυλακίων (ενδεικτικά αναφέρονται: αμοιβαία κεφάλαια, μετοχές, παράγωγα, ομόλογα, προϊόντα εφάπαξ καταβολής, επενδύσεις σε χρυσό ή ασήμι κ.λ.π.),
β) Κίνηση επενδυτικών χαρτοφυλακίων (ενδεικτικά αναφέρονται: αμοιβαία κεφάλαια, μετοχές, παράγωγα, ομόλογα κ.λ.π.),
γ) Ύπαρξη θυρίδων,
δ) Αγορά χρυσών λιρών και ράβδων χρυσού.


Υποχρεώσεις των ιδιωτικών θεραπευτηρίων:

Τα ιδιωτικά θεραπευτήρια διαβιβάζουν στη Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών κατάσταση με τα ακόλουθα στοιχεία:

α) ΑΦΜ ιατρού που εκτέλεσε την πράξη,
β) ένδειξη έμμισθου (1) ή συνεργαζόμενου (2) ιατρού,
γ) ημερομηνία εκτελεσθείσης πράξης,
δ) κωδικό πράξης, σύμφωνα με την Κωδικοποίηση Νόσων – Διαγνώσεων (ICD −10)/ ιατρικών πράξεων.


Υποχρεώσεις των δημοσίων θεραπευτηρίων και κλινικών των ταμείων ασφάλισης

Τα δημόσια θεραπευτήρια και οι κλινικές των ταμείων ασφάλισης διαβιβάζουν στη Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών κατάσταση με τα ακόλουθα στοιχεία:

α) ΑΦΜ συνεργαζόμενου (μη έμμισθου) ιατρού που εκτέλεσε την πράξη,
β) ημερομηνία εκτελεσθείσης πράξης,
γ) κωδικό πράξης, σύμφωνα με την Κωδικοποίηση Νόσων – Διαγνώσεων (ICD −10)/ ιατρικών πράξεων.


Υποχρεώσεις επιχειρήσεων ιδιωτικής ασφάλισης

Οι επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης διαβιβάζουν στη Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών, σε ηλεκτρονική κατάσταση, περιεχόμενο των βεβαιώσεων που χορηγούν στους πελάτες τους για να τύχουν της ωφέλειας της μείωσης φόρου.

Τα στοιχεία που διαβιβάζονται είναι τα ακόλουθα:

α) ΑΦΜ υπόχρεου,
β) Αριθμός συμβολαίου,
γ) Ποσό ασφαλίστρων που κατέβαλε ο υπόχρεος,
δ) Ημερολογιακό έτος είσπραξης.


Υποχρεώσεις ταμείων ασφάλισης

Τα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης διαβιβάζουν στη Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών, σε ηλεκτρονική κατάσταση, περιεχόμενο των βεβαιώσεων που χορηγούν στους ασφαλισμένους τους για τις υποχρεωτικές τους εισφορές σε αυτά, καθώς και για τις προαιρετικές τους εισφορές, εφόσον τα ταμεία έχουν συσταθεί με νόμο.

Τα στοιχεία που διαβιβάζονται είναι τα ακόλουθα:

α) ΑΦΜ υπόχρεου ασφαλισμένου,
β) Ποσό εισφορών που κατέβαλε ο υπόχρεος ή ο εργοδότης του υπέρ αυτού,
γ) Ημερολογιακό έτος είσπραξης,
δ) ΑΜΚΑ υπόχρεου ασφαλισμένου.

Υποχρεώσεις εταιρειών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας

Οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας διαβιβάζουν στη Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών, σε ηλεκτρονική κατάσταση, στοιχεία τελών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας των συνδρομητών τους. Στο τηλεπικοινωνιακό κόστος συμπεριλαμβάνονται τα πάγια τέλη και τα τέλη χρήσης για συνδέσεις σταθερής και κινητής τηλεφωνίας ή σύνδεσης στο διαδίκτυο μέσω σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας, είτε αυτή γίνεται μέσω συμβολαίου, είτε μέσω κάρτας. Στο κόστος αυτό δεν υπολογίζονται οι φορολογικές επιβαρύνσεις, καθώς και οι λοιπές επιβαρύνσεις υπέρ τρίτων.

Τα στοιχεία που διαβιβάζονται είναι τα ακόλουθα:

α) ΑΦΜ υπόχρεου συνδρομητή (ή αριθμός αστυνομικής ταυτότητας εφόσον στερείται ΑΦΜ),
β) Ποσό ετήσιου τηλεπικοινωνιακού κόστους (καθαρή αξία λογαριασμού),
γ) Ημερολογιακό έτος αναφοράς.

Επιπλέον, το Υπουργείο Οικονομικών δύναται, κατόπιν εγγράφου αιτήματος της Γ.Γ.Π.Σ. σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Φορολογίας και τη Γενική Διεύθυνση Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, να ζητεί και να λαμβάνει τα παραπάνω στοιχεία είτε για συγκεκριμένους Α.Φ.Μ. ή συγκεκριμένους αριθμούς παροχής, είτε για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και είτε για συγκεκριμένα όρια ετήσιας τηλεπικοινωνιακής δαπάνης.


Υποχρεώσεις παρόχων εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας

Οι εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας διαβιβάζουν στη Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών, σε ηλεκτρονική κατάσταση, στοιχεία κατανάλωσης και κόστος ηλεκτρικής ενέργειας των συνδρομητών τους. Στο ετήσιο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας δεν υπολογίζονται οι φορολογικές επιβαρύνσεις, καθώς και οι λοιπές επιβαρύνσεις υπέρ τρίτων.

Τα στοιχεία που διαβιβάζονται είναι τα ακόλουθα:

α) Αριθμός Παροχής,
β) ΑΦΜ συνδρομητή (ή αριθμός αστυνομικής ταυτότητας εφόσον στερείται ΑΦΜ)),
γ) Κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος σε κιλοβατώρες (KWh),
δ) Κόστος ηλεκτρικού ρεύματος (καθαρή αξία λογαριασμού),
ε) Περίοδος αναφοράς.

Επιπλέον, το Υπουργείο Οικονομικών δύναται, κατόπιν εγγράφου αιτήματος της Γ.Γ.Π.Σ. σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Φορολογίας και τη Γενική Διεύθυνση Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, να ζητεί και να λαμβάνει τα παραπάνω στοιχεία είτε για συγκεκριμένους Α.Φ.Μ. ή συγκεκριμένους αριθμούς παροχής, είτε για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και είτε για συγκεκριμένα όρια ετήσιας δαπάνης ηλεκτρικής ενέργειας.


Υποχρεώσεις εταιρειών ύδρευσης

Οι εταιρείες ύδρευσης διαβιβάζουν στη Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών, σε ηλεκτρονική κατάσταση, στοιχεία κατανάλωσης και κόστος νερού των συνδρομητών τους. Στο ετήσιο κόστος ύδρευσης δεν υπολογίζονται οι φορολογικές επιβαρύνσεις, καθώς και οι λοιπές επιβαρύνσεις υπέρ τρίτων.

Τα στοιχεία που διαβιβάζονται είναι τα ακόλουθα:

α) Αριθμός Παροχής,
β) ΑΦΜ συνδρομητή (ή αριθμός αστυνομικής ταυτότητας εφόσον στερείται ΑΦΜ),
γ) Κατανάλωση νερού σε κυβικά μέτρα (m³),
δ) Κόστος νερού (καθαρή αξία λογαριασμού),
ε) Περίοδος αναφοράς.

Επιπλέον, το Υπουργείο Οικονομικών δύναται, κατόπιν εγγράφου αιτήματος της Γ.Γ.Π.Σ. σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Φορολογίας και τη Γενική Διεύθυνση Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, να ζητεί και να λαμβάνει τα παραπάνω στοιχεία είτε για συγκεκριμένους Α.Φ.Μ. ή συγκεκριμένους αριθμούς παροχής, είτε για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και είτε για συγκεκριμένα όρια ετήσιας δαπάνης ύδρευσης.


Συναλλαγές πιστωτικών καρτών εκδοτών εκτός Ελλάδος

Οι φορείς (τράπεζες κ.λπ.) εκκαθάρισης συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμών (πιστωτικών ή χρεωστικών) διαβιβάζουν στη Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών στοιχεία που αφορούν σε συναλλαγές καρτών πληρωμών που έχουν εκδοθεί στην αλλοδαπή από πιστωτικό ίδρυμα με έδρα εκτός Ελλάδας.

Τα στοιχεία που διαβιβάζονται είναι:

(α) Αριθμός Κάρτας
(β) Ημερομηνία συναλλαγής
(γ) Αξία συναλλαγών καρτών σε ευρώ για την περίοδο αναφοράς, βάσει της ημερομηνίας επεξεργασίας της συναλλαγής.
(δ) ΑΦΜ επιχείρησης (φορέα)
(ε) Τριψήφιος κωδικός τράπεζας όπως ορίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδος ή επίσημη επωνυμία χρηματοδοτικού ιδρύματος/ ιδρύματος πληρωμών.

Στην αξία των συναλλαγών του στοιχείου (γ) αφαιρούνται τα ποσά των επιστροφών / ακυρώσεων από τα ποσά των αγορών (net balance). Στην αξία των συναλλαγών καταγράφεται το σύνολο του ποσού της αγοράς σε περιπτώσεις δόσεων (και όχι το ποσό της δόσης).


Χρόνος διαβίβασης και διατήρησης των στοιχείων

Η διαβίβαση των στοιχείων γίνεται κατόπιν αιτήματος της Γ.Γ.Π.Σ του Υπουργείου Οικονομικών σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Φορολογίας και τη Γενική Διεύθυνση Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. Στο αίτημα αυτό θα ορίζεται σαφώς το χρονικό διάστημα στο οποίο θα αφορούν τα ζητούμενα στοιχεία, ο μορφότυπος αυτών όπου δεν προβλέπεται, καθώς και η προθεσμία διαβίβασής τους στη Γ.Γ.Π.Σ..

Η συχνότητα διαβίβασης όλων των λοιπών στοιχείων είναι ετήσια και ως καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 31η Μαρτίου του επόμενου έτους του έτους αναφοράς.
Οι φορείς διατηρούν τα στοιχεία που αποστέλλουν στη Γ.Γ.Π.Σ., στη μορφή με την οποία τα αποστέλλουν, για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δεκαπέντε εργάσιμων ημερών. Η Γ.Γ.Π.Σ. του Υπουργείου Οικονομικών θα διατηρεί τα ως άνω στοιχεία για χρονικό διάστημα έξι ετών.


Κυρώσεις μη διαβίβασης και διατήρησης των στοιχείων

Σε περίπτωση μη τήρησης των ανωτέρω υποχρεώσεων, εφαρμόζονται με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών οι ανάλογες κυρώσεις

Τα στοιχεία που θα πρέπει να γνωστοποιήσουν οι αρμόδιοι φορείς στο υπουργείο Οικονομικών αφορούν τις χρήσεις από το 2010 και εφεξής.


ΠΗΓΗ: newsit.gr
  • Στο TAXIS αναλυτικά στοιχεία για δάνεια, πιστωτικές κάρτες, καταθέσεις, μετοχές κτλ.
  • Τα στοιχεία θα ζητηθούν αναδρομικά από το 2010

ΟΤΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

18 - 4 - 12
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος απέκτησε το ασημένιο κυπέλο του Σπύρου Λούη

Συνημμένη Εικόνα: kipelolouis.jpg



Για 544.000 ευρώ πουλήθηκε τελικά -στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος- το ασημένιο κύπελλο που απονεμήθηκε στον Έλληνα μαραθωνοδρόμο Σπύρο Λούη, μετά τη νίκη του στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1896 στην Αθήνα.

Το κύπελλο, ύψους 15 εκατοστών, δημοπρατήθηκε έπειτα από σχετική απόφαση του εγγονού του Ολυμπιονίκη.

Σύμφωνα με τον οίκο Christie's, η αξία του κυπέλλου ήταν μεταξύ 120.000 και 160.000 λιρών (περίπου 146.000- 195.000 ευρώ).

Στην ανακοίνωση του Ιδρύματος αναφέρεται:

«Το Ίδρυμα 'Σταύρος Νιάρχος' ανακοινώνει ότι απέκτησε το Ασημένιο Κύπελλο που εμπνεύστηκε και σχεδίασε ο Michel Bréal, για τον Πρώτο Μαραθωνιονίκη, τον Έλληνα Σπύρο Λούη, και το οποίο του απονεμήθηκε κατά τους πρώτους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην Αθήνα, το 1896.

» Το Ίδρυμα 'Σταύρος Νιάρχος' απέκτησε το Ασημένιο Κύπελο σε έντονη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε σήμερα στον οίκο Christie’s στο South Kensington του Λονδίνου.

» Το Ίδρυμα θα μοιραστεί το κύπελλο με τον ελληνικό λαό, εκθέτοντάς το μόνιμα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου το 2015.

» Στο μεταξύ, το Ίδρυμα θα ερευνήσει την εύρεση κατάλληλης προσωρινής θέσης για την έκθεσή του στο κοινό.»
Στο Λονδίνο βρέθηκε αντιπροσωπεία του Δήμου Αμαρουσίου, η οποία συμμετείχε στη δημοπρασία.

Όπως εξήγησε στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, μέσω του ειδικού τραπεζικού λογαριασμού που ο δήμος άνοιξε για αυτό το σκοπό, συγκεντρώθηκε το ποσό των 300.000 ευρώ, ποσό που διέθεσαν κυρίως ο Όμιλος Λάτση, αλλά και άλλες εταιρείες, σύλλογοι και πολίτες.


«Ζητήσαμε τις προηγούμενες ημέρες από τον οίκο Christie's και τον εγγονό του Σπύρου Λούη να πληρώσουμε το ποσό που συγκεντρώθηκε, καθώς και το σχετικό πρόστιμο, προκειμένου το κύπελλο να αποσυρθεί από τη δημοπρασία, ωστόσο η προσπάθειά μας δεν ευοδώθηκε» επισημαίνει ο κ. Πατούλης.

Επίσης, ο δήμαρχος Αμαρουσίου προχώρησε την περασμένη εβδομάδα σε εξώδικη διαμαρτυρία προς τον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο, ζητώντας του να προχωρήσει σε κατεπείγουσα ανάκληση της απόφασης της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΤ, σύμφωνα με την οποία το κύπελλο δεν χαρακτηρίστηκε εθνικό κειμήλιο, ώστε αυτό να αποσυρθεί από τη δημοπρασία.

Ωστόσο, από πλευράς υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού δεν υπήρξε καμία αντίδραση.

in.gr

ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

ΧΑΜΟΣ

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

Βουλή με ... 10 κόμματα – Νέα δημοσκόπηση


Η ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού οδηγεί, βάσει δημοσκοπήσεων πάντα....

σε πολυκομματική βουλή ακόμη και 10 κομμάτων, που δεν δίνει αυτοδυναμία δε κανένα κόμμα

Αρκεί να δει κανείς ότι με βάση την έρευνα της Marc για την εφημερίδα το Έθνος, μόνο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ τους καθώς οριακά ξεπερνούν τους 150 βουλευτές, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι και οι πολίτες σε ποσοστό 44,2% πιστεύουν ότι αυτά τα δύο κόμματα μετεκλογικά θα συνεργαστούν.

Αναλυτικά η δημοσκόπηση δείχνει πρόθεση ψήφου (χωρίς άκυρα-λευκά, αποχή και αναποφάσιστους):

ΝΔ 22,3 %
ΠΑΣΟΚ 17,8%
ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ 9,9%
ΣΥΡΙΖΑ 9,8%
ΚΚΕ 9,7%
ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ 8,6%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 5,7%
ΛΑΟΣ 3,9%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 3,1%
ΔΗΜ. ΣΥΜΜΑΧΙΑ 3%
ΑΛΛΟ 6,2%


Οι έδρες των κομμάτων:

ΝΔ 110
ΠΑΣΟΚ 48
ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΕΣ 26
ΣΥΡΙΖΑ 26
ΚΚΕ 26
ΔΗΜ. ΑΡΙΣΤΕΡΑ 23
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 15
ΛΑΟΣ 10
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 8
ΔΗΜ. ΣΥΜΜΑΧΙΑ 8

XABAH

18 - 4 - 12
Αγγίξτε τον ουρανό διασχίζοντας τις διάσημες Haiku Stairs στη Χαβάη!

Αγγιξτε τον ουρανο διασχιζοντας τις διασημες Haiku Stairs στη Χαβαη!
Οι περίφημες «Haiku Stairs» είναι ένα απότομο μονοπάτι στο νησί Oahu της Χαβάης αλλά και ένα από τα πλέον διάσημα αξιοθέατα ανά τον κόσμο, γνωστό με την κοινή ονομασία «Μονοπάτι στον ουρανό», που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου όλες τις εποχές του χρόνου.
Με 3.922 σκαλιά μέχρι την κορυφή της οροσειράς Koolau, σε υψόμετρο 850 μέτρων, η ανάβαση ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη, ενώ η θέα από ψηλά κόβει την ανάσα και αποζημιώνει με το παραπάνω τους επισκέπτες.
 Ένα μονοπάτι στον... ουρανό!
Οι σκάλες σε μερικά σημεία είναι αρκετά απότομες που μερικές φορές μοιάζουν να εξαφανίζονται μέσα στα σύννεφα που «αγκαλιάζουν» το βουνό, δίνοντας την εντύπωση ενός πραγματικά τρομακτικού αλλά και εκπληκτικού συνάμα τοπίου.
 Ένα μονοπάτι στον... ουρανό!
Η πεζοπορία παρόλα αυτά είναι πολύ δημοφιλής σε ντόπιους και ξένους τουρίστες, επειδή αποτελεί τρόπον τινά μια συναρπαστική περιπέτεια, ιδίως για όσους δεν πάσχουν από υψοφοβία!
 Ένα μονοπάτι στον... ουρανό!
 Ένα μονοπάτι στον... ουρανό!
 Ένα μονοπάτι στον... ουρανό!
Ένα μονοπάτι στον... ουρανό!
 Ένα μονοπάτι στον... ουρανό!
 Ένα μονοπάτι στον... ουρανό!

ΑΚΗΣ

18 Απριλίου 2012
ΔΕΙΤΕ το διαχρονικό βίντεο των ΑΜΑΝ για τον Άκη Τσοχατζόπουλο!(VIDEO)
Πάσχα 1999! Ελληνικό στρατόπεδο! Ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, θα επισκεφτεί τους στρατιώτες για να τους ευχηθεί και να τσουγκρίσουν αυγά. Όμως η εντολή του Διοικητή του στρατοπέδου είναι σαφής: Σπάστε διακριτικά τα αυγά σας, διότι διαφορετικά... Ένας φαντάρος όμως κάνει το λάθος και σπάσει το αυγό του Υπουργού και το πληρώνει... Δείτε το σατιρικό αλλά και επίκαιρο βίντεο των ΑΜΑΝ, αφού μία μόλις ημέρα μετά το Πάσχα, ο πρώην υπουργός βρίσκεται στον ανακριτή και απολογείται:
Πηγή:mediagate.gr

ΠΑΖΑΡΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Παζάρι στην Κωνσταντινούπολη.... Πως να ρίξετε κατακόρυφα τις τιμές!
Ημερομηνία: 18 Απριλίου 2012
Παζαρι στην Κωνσταντινουπολη.... Πως να ριξετε κατακορυφα τις τιμες!
Ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, θα σας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσετε καλύτερα την περίπλοκη εθιμοτυπία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Κάποια τελετουργικά έχουν τις ρίζες τους πίσω στα χρόνια των σουλτάνων...
Ένα από αυτά τα τελετουργικά ήταν μέχρι πρόσφατα και η τέχνη της διαπραγμάτευσης. Επειδή όμως οι καιροί έχουν αλλάξει, στα σημερινά καταστήματα λιανικής πώλησης που συναντάμε στην πόλη, δεν υπάρχει περιθώριο για παζάρια. Τα καραβάνια από καμήλες που κάποτε μετέφεραν τα εμπορεύματα, έχουν πλέον αντικατασταθεί από πολυεθνικές επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου σε μία συνεχώς αναπτυσσόμενη ομοιογενή αγοραστική εμπειρία.
Ίσως η μόνη εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα είναι τα καταστήματα πώλησης χαλιών, ιδιαίτερα εκείνα που βρίσκονται στο μαγευτικό Kapali Carsi (σκεπαστή αγορά ή αλλιώς το Μεγάλο Παζάρι), που είναι ίσως το παλαιότερο εμπορικό κέντρο του κόσμου.
Ιδρύθηκε από τον Μωάμεθ τον Πορθητή όταν εισέβαλε στην Πόλη το 1453 και αποτέλεσε το εμπορικό κέντρο της αυτοκρατορίας για αιώνες.  Αν και έχει αντικατασταθεί από μεγάλες επιχειρήσεις λιανικής πώλησης, που εδρεύουν στην άλλη πλευρά της γέφυρας του Γαλατά, εξακολουθεί να φιλοξενεί πάνω από 2000 καταστήματα λιανικής πώλησης.

Πολλά από αυτά έχουν υιοθετήσει τον σύγχρονο τρόπο τοποθέτησης τιμών, όμως κάποια από αυτά, κατά κύριο λόγο τα καταστήματα χαλιών, ασκούν ακόμα την αρχαία τέχνη της διαπραγμάτευσης.
Αν λοιπόν βρεθείτε στην Κωνσταντινούπολη και θέλετε να αγοράσετε ένα χαλί ή μια μοκέτα, οι παρακάτω συμβουλές θα σας φανούν χρήσιμες:
  • Οι επίσημες τιμές εδώ έχουν σχεδόν πάντα ''διογκωθεί'' κατά 20 ή 30%, ώστε να παρέχουν περιθώριο διαπραγμάτευσης.
  • Οι αγορές εδώ περιλαμβάνουν πολλές πτυχές της εθιμοτυπίας των Οθωμανών. Για παράδειγμα, οι καταστηματάρχες θα σας προσφέρουν τσάι και θα ανταλλάξουν μαζί σας ευγενικούς χαιρετισμούς. Εσείς πρέπει να είστε φιλικοί, αλλά όχι αφελείς, έχοντας στο μυαλό σας ότι ο σκοπός τους είναι να σας καλοπιάσουν.
  • Ποτέ μην αισθάνεστε υποχρεωμένοι να αγοράσετε κάτι. Το τσάι και η ευγενική συνομιλία είναι δωρεάν - εάν τα δεχτείτε, δεν χρειάζεται να αγοράσετε τίποτα σε αντάλλαγμα.
  • Είναι σημαντικό να κάνετε την έρευνά σας, ώστε να συγκρίνετε την ποιότητα και τις τιμές.
  • Πριν αρχίσετε τις διαπραγματεύσεις πρέπει να έχετε αποφασίσει πόσο σας αρέσει το χαλί, και πόσο είστε διατεθειμένοι να πληρώσετε γι' αυτό. Είναι σημαντικό να επιμείνετε σε αυτό, καθώς οι καταστηματάρχες είναι πολύ πιο έμπειροι στην τέχνη της διαπραγμάτευσης και μπορούν εύκολα να σας μεταπείσουν, προς δικό τους όφελος.
  • Η πρώτη σας προσφορά θα πρέπει να είναι περίπου το 60% της αρχικής τιμής. Ο καταστηματάρχης αρχικά θα γελάσει και ίσως δείξει προσβεβλημένος, όμως όλα αυτά είναι μέρος της τελετουργίας.
  • Εκείνος θα κάνει στη συνέχεια μια αντίθετη προσφορά της τάξης του 80-90%. Θα πρέπει να δείξετε την απογοήτευσή σας και να εξηγήσετε ότι δεν είστε διατεθειμένοι να δώσετε τόσα χρήματα. Μετά κάνετε τη δική σας προσφορά γύρω στο 70%.
  • Σε αυτό το σημείο ο καταστηματάρχης θα αναφέρει την τιμή που είναι διατεθειμένος να πουλήσει και αν σας βρει σύμφωνους τότε θα έχετε κάνει ένα πολύ καλό παζάρι. Αν όχι, τότε θα πρέπει πολύ ευγενικά να τον χαιρετίσετε με μια χειραψία και να απομακρυνθείτε.





Πηγή: lonelyplanet.com