Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Επισκεφτείτε τα πολεμικά πλοία που κατέπλευσαν στη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικά οι ώρες για το κοινό




Μια ξεχωριστή επίσκεψη στα πολεμικά πλοία που κατέπλευσαν στη Θεσσαλονίκη για το εορταστικό τριήμερο θα μπορούν να κάνουν όσοι βρεθούν από αύριο στο λιμάνι. Οι ώρες του επισκεπτηρίου αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση της Γενικού Επιτελίου Ναυτικού:

Από το ΓΕΝ ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, τα Πολεμικά Πλοία, Φ/Γ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ, Α/Γ ΙΚΑΡΙΑ, Α/Γ ΣΑΜΟΣ και Υ/Β ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ θα καταπλεύσουν στο λιμένα της Θεσσαλονίκης.



Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, θα δοθεί η ευκαιρία στο κοινό να επισκεφθεί τα Πολεμικά Πλοία. Οι ώρες του επισκεπτηρίου έχουν ως ακολούθως:
- Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου, από 10:00 έως 13:00 και από 15:00 έως 19:00.
- Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, από 10:00 έως 13:00 και από 15:00 έως 19:00.
- Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου (μόνο για το Υ/Β ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ), από 10:00 έως 18:00.

 

ΠΡΑΣΙΝΙΣΕ Η ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

 Όταν η Πλατεία Αριστοτέλους γίνεται... γήπεδο ράγκμπι!



Σε γήπεδο ράγκμπι θα μετατραπεί η πλατεία Αριστοτέλους, με αφορμή την εκδήλωση ανοιχτής παρουσίασης του αθλήματος την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013, στις 18:30 που διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι, στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράγκμπι που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 2014.


Κατά τη διάρκεια της ανοιχτής παρουσίασης, που εντάσσεται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Θεσσαλονίκη-Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014», θα πραγματοποιηθούν αγώνες ράγκμπι 7s όπου θα συμμετάσχουν η Εθνική Ομάδα Ράγκμπι ανδρών, η Εθνική γυναικών και σύλλογοι από ολόκληρη την Ελλάδα. Για τις ανάγκες του αθλήματος, ξεκινούν από σήμερα το πρωί (Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013) οι εργασίες επίστρωσης με χλοοτάπητα στην πλατεία Αριστοτέλους από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, την Ελληνική Ομοσπονδία Ράγκμπι καθώς και εθελοντές αθλητές του ράγκμπι από ομάδες της Θεσσαλονίκης.


Επίσης, το Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2013, από τις 10.00 το πρωί, αθλητές του ράγκμπι θα βρίσκονται στην πλατεία Αριστοτέλους θα κάνουν επίδειξη των ικανοτήτων τους και θα διδάξουν σε μικρά και μεγάλα παιδιά τις τεχνικές και τα μυστικά του αθλήματος με σκοπό να γίνει ευρύτερα γνωστό στο κοινό.

ΟΙ ΤΡΕΛΟΙ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ

Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013

καρέκλα με θέα για αναρριχητές

rock_climbing_chair_2
rock_climbing_chair_3
rock_climbing_chair_4
rock_climbing_chair_5


Διαβάστε περισσότερα: RC-CAFE

ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΝ ΒΑΖΕΛΙΝΗ

Ερχεται η Τρόικα και είναι...ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ!!!

Ερχεται η Τρόικα και είναι...ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ!!!
Στην γραμμή Λαγκάρντ παραμένει το ΔΝΤ και κατ΄επέκτασιν η τρόικα. Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ Γουίλιαμ Μάρεϊ η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα αρχές Νοεμβρίου για να οριστικοποιήσει το θέμα του χρηματοδοτικού κενού του ελληνικού προγράμματος και να συμφωνήσει με την ελληνική κυβέρνηση επί του προϋπολογισμού 2014.
'Οταν ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων, επανέλαβε τη δήλωση Λαγκάρντ ότι δηλαδή αν απαιτηθούν νέα μέτρα δεν πρόκειται να έχουν τη μορφή πρόσθετων οριζόντιων μέτρων και αδιάκριτων περικοπών σε μισθούς ή συντάξεις.

Εκτίμησε επίσης ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις, ενώ για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και αν το θέμα αυτό θα συζητηθεί τον Απρίλιο, είπε ότι η τρέχουσα αξιολόγηση της Ελλάδος αφορά στον προϋπολογισμό του 2014 και στην κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού και όχι στην βιωσιμότητας του χρέους.
newsit.gr

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΚΑΦΕ

Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013

ΗΞΕΡΕΣ σε τι μπορεί να χρησιμεύσει το κατακάθι του καφέ;;; - ΔΕ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ!!!!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Είναι πραγματικά απίθανο πώς το κατακάθι του καφέ μπορεί να βρει εφαρμογή στην κουζίνα ή στον κήπο σας, ακόμα στο δέρμα αλλά και στην απομάκρυνση των ενοχλητικών εντόμων ή...
ερπετών. Στη λίστα που ακολουθεί παρουσιάζονται 10 έξυπνες ιδέες χρήσης για το κατακάθι που έμεινε στο φλιτζάνι χωρίς να χρειαστεί να καταλήξετε στην... καφετζού!1. Φυσική απολέπιση στο δέρμα
Αναμείξτε το κατακάθι με λίγο λάδι καρύδας και λίγη μαύρη ζάχαρη. Κάντε απαλό μασάζ στο σώμα και ξεπλύνετε..

2. Κοπριά για τα φυτά
Χρησιμοποιήστε το κατακάθι του καφέ ως κοπριά για τα τριαντάφυλλα, τις αζαλέες, τις ορτανσίες και τις καμέλιες. Προσφέρει φυσική οξύτητα στα φυτά και επιπλέον θρεπτικά συστατικά.

3. Απομακρύνετε τα μυρμήγκια
Ψεκάστε με το κατακάθι του καφέ γύρω από τις περιοχές που τα βλέπετε συνήθως να περπατάνε και πείτε «αντίο» στα ενοχλητικά μυρμήγκια.

4. Διώξτε τα σαλιγκάρια από τα φυτά
Ρίξτε λίγο κατακάθι στα σημεία εκείνα των γλαστρών που συνηθίζουν να βρίσκονται τα σαλιγκάρια ή οι γυμνοσάλιαγκες. Δεν θα τα ξαναδείτε!

5. Διευκολύνετε τον καθαρισμό του τζακιού
Πριν καθαρίσετε το τζάκι, ρίξτε πάνω στη στάχτη λίγο κατακάθι και έτσι το «νέφος' σκόνης θα μειωθεί αισθητά κατά τον καθαρισμό.

6. Βάψτε τα πασχαλινά αυγά
Ρίξτε κατακάθι σε ζεστό νερό και βράστε στη συνέχεια τα αυγά σας. Θα πάρουν ένα απαλό καφέ χρώμα, ενώ είναι απόλυτα οικολογικός τρόπος βαφής χωρίς χημικά.

7. Κρατήστε τις γάτες μακριά από τον κήπο
Με ένα μείγμα από φλούδες πορτοκαλιού και κατακάθι στα παρτέρια ή γύρω από τις γλάστρες, οι γάτες θα μείνουν μακριά για πολύ χρόνο.

8. Κυτταρίτιδα... τέλος!
Αναμείξτε ζεστό κατακάθι καφέ με λάδι για μασάζ και τρίψτε συχνά πυκνά το δέρμα σας όταν κάνετε μπάνιο.

9. Για αρωματικά... σιφώνια!
Προληπτικά, για να μη βουλώνουν τα σιφώνια του νεροχύτη και για να μη μυρίζουν άσχημα, ρίξτε πού και πού κατακάθια του καφέ και μετά αφήστε να τρέξει ζεστό νερό.

10. Για χέρια που δεν μυρίζουν!
Αν τα χέρια ας μυρίζουν άσχημα, μαζί με το σαπούνι ρίξτε και λίγο κατακάθι καφέ. Οι μυρωδιές θα εξαφανιστούν ως διά μαγείας.

ΜΕΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΟΥΝ

25 Οκτωβρίου 2013
Πρέπει να είναι και γ@μ@ τα βιβλία!!! - ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ! (PHOTO)

Το περιεχόμενο μετράει...

ΕΛΑΤΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου φεύγουμε για Θεσσαλονίκη!!
Πού θα φάτε;Πού θα μείνετε; Που θα διασκεδάσετε;
Ημερομηνία: 24 Οκτωβρίου 2013
Το τριημερο της 28ης Οκτωβριου φευγουμε για Θεσσαλονικη!!Που θα φατε;Που θα μεινετε; Που θα διασκεδασετε;

Χιλιοτραγουδισμένη και λατρεμένη όσο λίγες πόλεις, με τη φινέτσα και το στυλ μιας γνήσιας βορειοελλαδίτισσας, η μοναδική Θεσσαλονίκη, η διάσημη Νύμφη του Βορρά συντηρεί το μύθο της και εξελίσσεται δυναμικά σε βασίλισσα του Βορρά.

Προσφέροντας απεριόριστες επιλογές διαμονής, από πολυτελή καταλύματα, όπως το The Met Hotel, που με το μοναδικό συνδυασμό υψηλών υπηρεσιών και άνετων χώρων, εγγυάται μια απολαυστική διαμονή, αλλά και budget, όπως το Colors Rooms and Apartments, μια πολύχρωμη και άνετη πρόταση για ψαγμένους ταξιδιώτες, που αναζητούν το στυλ και την χαλαρή διαμονή, η Θεσσαλονίκη καλύπτει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.



Χιλιάδες εικόνες, χρώματα και μυρωδιές θα κατακλύσουν τις αισθήσεις σας από την πρώτη σας κιόλας βόλτα στο κέντρο της πόλης. Περπατώντας στην παραλιακή λεωφόρο Νίκης και ανακαλύπτοντας ένα προς ένα τα καφέ και τα μοντέρνα εστιατόρια της, θα γίνετε ένα με το ελεύθερο πνεύμα μιας πόλης που δεν κοιμάται ποτέ.



Η πλατεία Αριστοτέλους θα γίνει το ορμητήριο σας για τις «βεντέτες» της πόλης, τις οδούς Τσιμισκή, Μητροπόλεως και Προξένου Κορομηλά. Ο ευρωπαϊκός αέρας των καταστημάτων και η ευχάριστη βαβούρα της μεγαλούπολης θα σας οδηγήσουν σε πιο γοητευτικές γειτονιές, όπως οι αγορές Μοδιάνο, Καπάνι και Άθωνος, με την πολυκοσμία τους, τα χρώματα και τα αρώματα, μια εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε!



Αρχαία ερείπια, βυζαντινά μνημεία και μεγαλοπρεπείς εκκλησίες κάνουν την εμφάνιση τους σε κάθε σας βήμα, μαρτυρώντας το πλούσιο παρελθόν της Θεσσαλονίκης, ενώ τα προσεγμένα μουσεία της, δίνουν αφορμές για λίγη ακόμα ιστορική αναζήτηση. Ιστορικά και διατηρητέα κτίρια φιλοξενούν σήμερα σύγχρονους χώρους διασκέδασης και τα νέα στέκια κάνουν την εμφάνιση τους το ένα μετά το άλλο.

Ένα είναι το σίγουρο, από τον Λευκό Πύργο, έως τα Λαδάδικα και από τα μεζεδοπωλεία του Μπιτ Παζάρ έως την Άνω Πόλη, η Θεσσαλονίκη θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον σας για πολλές μέρες.

Φαγητό και ποτό στα πιο in νέα και διαχρονικά στέκια της πόλης



ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

13 ιστορικές αλήθειες που δεν γνωρίζουμε

Δημοσιευμένη  εικόνα



Είναι στη φύση του ανθρώπου να μαθαίνει καινούρια πράγματα και να εξερευνά νέους τομείς γνώσης...


Πώς θα σας φαινόταν αν σας παρουσιάζαμε μερικά ιστορικά στοιχεία, που ενδεχομένως οι περισσότεροι να μη γνωρίζαμε έως τώρα;

Σύμφωνα με τον συγγραφέα Paul Smith οι παρακάτω πληροφορίες ίσως να σας είναι άγνωστες:

* Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ένας από τους μεγαλύτερους φυσικούς του 20ου αιώνα, ήταν ένας αθεράπευτος... εραστής! Μετά το διαζύγιο από την πρώτη του γυναίκα, παντρεύτηκε την ξαδέρφη του Elsa. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου γάμου του, σύναψε δεσμό με τη γραμματέα του και έξι ακόμη γυναίκες.

* Ο Λευκός Οίκος ήταν αρχικά... γκρι, από το χρώμα της πέτρας που είχε κατασκευαστεί. Οι τοίχοι βάφτηκαν άσπροι για να εξαφανιστούν τα μαύρα σημάδια που είχε αφήσει ο καπνός, όταν τα καναδικά στρατεύματα έβαλαν φωτιά στο κτίριο στον πόλεμο του 1812.

* Σύμφωνα με έρευνα αναλυτών, τα τελευταία 3.500 χρόνια μόλις στα 230 από αυτά επικρατούσε ειρήνη στον πολιτισμένο κόσμο.

* Η συνήθεια να κάνει κανείς χειραψία όταν συναντά έναν άγνωστο, αρχικά σήμαινε ότι και τα δύο μέρη ήταν άοπλα.

* Η πρώτη βόμβα που έπεσε στο ζωολογικό κήπο του Βερολίνου σκότωσε όλα τα ζώα που φιλοξενούνταν σε αυτόν, εκτός από τον ελέφαντα.

* Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι εφηύρε το ψαλίδι.

* Παλιά οι άνθρωποι παντρεύονταν κατά προτίμηση τον Ιούνιο, γιατί έκαναν το ετήσιο μπάνιο τους το Μάιο. Τον Ιούνιο λοιπόν... πίστευαν ότι μύριζαν και έδειχναν ακόμη καλά. Αν όμως ο άντρας δε μύριζε και τόσο ωραία, η νύφη συνήθιζε να κρατά ένα μπουκέτο με λουλούδια. Στις μέρες μας οι ανθοδέσμες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της τελετής του γάμου.

* Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι έβγαζαν τα φρύδια τους για να τιμήσουν τη μνήμη της νεκρής τους γάτας.

* Αν το άγαλμα ενός ατόμου επάνω σε άλογο, που βρίσκεται σε κάποια πλατεία ή πάρκο, έχει και τα δύο του πόδια σηκωμένα στον αέρα, αυτό σημαίνει ότι το άτομο αυτό σκοτώθηκε σε μάχη. Αν είναι μόνο ένα πόδι σηκωμένο, τότε το άτομο αυτό πέθαινε από τα τραύματά του στη μάχη και αν όλα τα πόδια ακουμπούν το έδαφος, τότε τα αίτια θανάτου του ατόμου ήταν φυσικά.

* Τα τραπεζομάντηλα χρησιμοποιούνταν αρχικά για να σκουπίζουν τα χέρια και το πρόσωπό τους μετά το φαγητό.

* Το 1830 η κέτσαπ χρησιμοποιούνταν ως φάρμακο.

* Κάποιες φορές ο Μπρους Λι κινούνταν τόσο γρήγορα, που έπρεπε να βάζουν το φιλμ σε αργή κίνηση για να ξεχωρίσουν τι έκανε.

* Ο αναπτήρας εφευρέθηκε νωρίτερα από τα σπίρτα.


ΠΗΓΗ: news.gr