Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΑΛΟΓΑ

Αποσύρθηκαν από τα Καρφούρ δύο προϊόντα για πιθανή παρουσία κρέατος αλόγου.
Monday, 11 February 2013
 
Αποσύρθηκαν από τα Καρφούρ δύο προϊόντα για πιθανή παρουσία κρέατος αλόγου...Χτυπά και την Ελλάδα το διατροφικό σκανδαλο
Σε προληπτική ανάκληση 2 σκευασμάτων για πιθανή παρουσία κρεάτος αλόγου προχώρησε η εταιρία Μαρινόπουλος. Πρόκειται για προϊόντα που έχουν παραχθεί για λογαριασμό της CARREFOUR από τον όμιλο Comigel με την εμπορική ονομασία «ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ CARREFOUR 1 ΚΙΛΟΥ» και ...
«ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ CARREFOUR 600 ΓΡ».

Στην ανακοίνωση του ΕΦΕΤ αναφέρεται:


Ο ΕΦΕΤ σε συνέχεια ενημέρωσης με δελτίο τύπου της 17.01.13 καθώς και σχετικής
ανάρτησης στην ιστοσελίδα του ΕΦΕΤ θα ήθελε να πληροφορήσει περαιτέρω το καταναλωτικό κοινό για τα κάτωθι:

Στις 07 και 08.02.2013 η Αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου για την Ασφάλεια των Τροφίμων
(FSA) δημοσίευσε ότι οι εταιρείες Findus και Aldi απέσυραν στο Ηνωμένο Βασίλειο κατεψυγμένα γεύματα με μοσχαρίσιο κρέας επειδή ανιχνεύθηκε σε αυτά DNA αλόγου, τα
οποία είχαν προμηθευθεί από τη γαλλική εταιρεία Comigel.

Στις 11.02.13 δημοσιεύθηκε ηλεκτρονικά στο BBC News Europe άρθρο σύμφωνα με το οποίο επτά αλυσίδες γαλλικών super markets, μεταξύ των οποίων και η Carrefour, απέσυραν κατεψυγμένα γεύματα με μοσχαρίσιο κρέας. Επισημαίνεται στο σημείο αυτό ότι τόσο οι Ιρλανδικές όσο και οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου θεωρούν ότι από τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν προκύπτει θέμα ασφάλειας από την κατανάλωση των εν λόγω προϊόντων. Ενδεικτικό δε είναι το γεγονός ότι μέχρι σήμερα για το θέμα δεν έχει ενεργοποιηθεί το Σύστημα Ταχείας Ειδοποίησης για την Ασφάλεια των Τροφίμων (RASFF) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αποσύρθηκαν δύο προϊόντα για πιθανή παρουσία κρέατος αλόγου

Ο ΕΦΕΤ άμεσα επικοινώνησε αφενός με τις αντίστοιχες αρχές της Γαλλίας ζητώντας
επίσημη ενημέρωση και αφετέρου με τις αλυσίδες super market που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά.
Αποσύρθηκαν δύο προϊόντα για πιθανή παρουσία κρέατος αλόγου

Από τα σημερινά στοιχεία των ελέγχων προκύπτει ότι η εταιρεία Μαρινόπουλος ΑΕ προέβη σε προληπτική ανάκληση από την ελληνική αγορά των προϊόντων που έχουν παραχθεί για λογαριασμό της CARREFOUR από τον όμιλο Comigel με την εμπορική ονομασία «ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ CARREFOUR 1 ΚΙΛΟΥ» και «ΚΑΝΕΛΟΝΙΑ ΜΠΟΛΟΝΕΖ CARREFOUR 600 ΓΡ».

Ο ΕΦΕΤ παρακολουθεί το θέμα και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με τις
αντίστοιχες αρμόδιες Αρχές του εξωτερικού όσο και με σχετικούς επαγγελματικούς
συνδέσμους στη χώρα μας.
by M.X.


Read more: http://www.seleo.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=86907:aposurthhkan-apo-ta-karfour-duo-proionta-gia-pithani-parousia-kreatos-alogou-deite-poia&catid=74:sites&Itemid=54#ixzz2Kd1kvCDF
Seleo.gr News

ΜΑΖΙ - ΤΡΩΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013

«Δώρο» Βενιζέλου στον Μητσοτάκη αρχαίο νεκροταφείο!!!

-Αρχαίος χώρος στο κέντρο της Αθήνας (στον Κεραμικό, σε σημείο που έχουν ταφεί επιφανείς άνδρες της Αρχαιότητας) και ένα ολόκληρο ξενοδοχείο «Ξενία» κοντά στην Πάτρα προσφέρθηκαν σαν δώρα στα ιδρύματα Μητσοτάκη και Γ.Α. Παπανδρέου...
Οι παραχωρήσεις αυτές έγιναν επί υπουργίας Βενιζέλου στο υπουργείο Πολιτισμού (και στη δεύτερη φάση επί υπουργίας Βουλγαράκη) και το Ξενία παραχωρήθηκε στο ίδρυμα Παπανδρέου επί υπουργίας Νίκου Χριστοδουλάκη στο υπουργείο Οικονομικών.

Το Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» στεγάζεται σε κτίριο επί της οδού Ψαρομηλίγκου 30, στην είσοδο του Κεραμεικού, το οποίο παραχωρήθηκε δωρεάν το 2001 από τον τότε υπουργό Πολιτισμού κ. Ευ. Βενιζέλο. Ένα χρόνο αργότερα, έγινε δεύτερη παραχώρηση στο Ίδρυμα, διπλανού οικοπέδου επί της οδού Ψαρομηλίγκου 32 για να χρησιμοποιηθεί αυτό σαν αυλή του ιδρύματος Μητσοτάκη.

Η συγκεκριμένη περιοχή τη δεκαετία του 1980 είχε απαλλοτριωθεί και έγιναν αρχαιολογικές έρευνες για να διαπιστωθεί η ακριβής τοποθεσία του «Δημοσίου Σήματος» δηλαδή του αρχαίου νεκροταφείου, στο οποίο ενταφιάζονταν επιφανείς προσωπικότητες (Λυκούργος, Πλάτων κ.ά.) της αρχαίας Αθήνας.

Έτσι, όταν το 2007 το ίδρυμα Μητσοτάκη υπέβαλε αίτημα στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο με το οποίο ζητούσε και ένα ακόμα διπλανό δημόσιο οικόπεδο (επί της οδού Σαλαμίνος 4) για να επεκτείνει τον προαύλιο χώρο του πέρα από κάθε λογική το ΚΑΣ συμφώνησε με το αίτημα του ιδρύματος Μητσοτάκη για να ακολουθήσει και η τυπική παραχώρησή του επί υπουργίας Γ. Βουλγαράκη στο υπουργείο Πολιτισμού.

Στην ίδια γειτονιά, τον Κεραμεικό βρίσκεται και το ακίνητο του ιδρύματος Γ. Α. Παπανδρέου. Αυτό το νεοκλασικό υπέροχο κτίριο επί των οδών Πειραιώς 83 και Σαλαμίνος είχε παραχωρηθεί δωρεάν από το υπουργείο Πολιτισμού τον Ιούνιο του 1991 επί κυβερνήσεως Κ. Μητσοτάκη και υπουργίας του αείμνηστου Τζαννή Τζαννετάκη.

Στο ίδρυμα Γ.Α. Παπανδρέου έχει παραχωρηθεί το ξενοδοχείο «Ξενία Καλετζίου» της Αχαΐας. Η παραχώρηση έγινε τον Ιανουάριου του 2004 επί κυβερνήσεως Κ. Σημίτη, όταν υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών ήταν ο κ. Ν. Χριστοδουλάκης. Η απόφαση δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ενάμισι μήνα πριν από τις Εθνικές Εκλογές και ανέφερε ότι: «Το Ξενία Καλετζίου Αχαΐας (ξενώνας «Ερύμανθος») και περιβάλλον χώρος συνολικής έκτασης 8.666 τ.μ. όπως αυτό εμφανίζεται σε τοπογραφικό διάγραμμά της «ελληνικά τουριστικά ακίνητα ΑΕ» παραχωρείται στο Κοινωφελές Ίδρυμα με την επωνυμία «Πνευματικό Ίδρυμα Γ. Α. Παπανδρέου».

Η ονομαστική του αξία προσδιορίζεται περίπου σήμερα στο 1,5 εκατ. ευρώ κι όταν το θέμα είχε φθάσει στη Βουλή το 2010 οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος τότε είχαν υποστηρίξει ότι το ξενοδοχείο τούς παραχωρήθηκε από την κυβέρνηση Σημίτη για να «απαλλαγεί» ο ΕΟΤ από το βάρος του.
Σε όλες τις περιπτώσεις δωρεών προς τα ιδρύματα πρώην πρωθυπουργών δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής ουδείς επίσημος διαχειριστικός έλεγχος.

Πηγή: newsbomb.gr

ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΕΡΚΕΛ

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2013


Η Ελλάδα και η Μέρκελ στο γερμανικό καρναβάλι

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η Ελλάδα και η Άνγκελα Μέρκελ αλά Χίτλερ, είναι οι πρωταγωνιστές στο φετινό καρναβάλι της Γερμανίας....
Στην παρέλαση των αρμάτων που πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία, σύμφωνα με πληροφορίες του koelnerkarneval.de, το άρμα με θέμα την Ελλάδα έκλεψε τις εντυπώσεις και τράβηξε όλα τα βλέμματα.

πηγή: enikos.gr

RIO CARNIVAL 2013

Let' s Samba: Rio Carnival 2013 (NEW photos & Video)

Στους ρυθμούς της σάμπα χορεύει από το Σάββατο το Ρίο Ντε Τζανέιρο. Το εντυπωσιακότερο και μεγαλύτερο καρναβάλι στον κόσμο ξεκίνησε με την παραδοσιακή παρέλαση στο σαμποδρόμιο της πόλης. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, αναμένονται εκατομμύρια επισκέπτες να λικνιστούν μαζί με τους ντόπιους σε ξέφρενους ρυθμούς.




ΝΕΟΣ ΦΟΡΟΣ

Ο νέος ενιαίος φόρος για τα ακίνητα έρχεται από το 2014.
H τελική συμφωνία των τριών αρχηγών
Συνημμένη Εικόνα: 1021633Z0htHkEs.jpg


Σε συμφωνία για την επιβολή του Ενιαίου Φόρου Ακίνητης Περιουσίας, ο οποίος θα επιβληθεί από το 2014 για όλα τα ακίνητα, συμπεριλαμβανομένης της αγροτικής γης, έχουν καταλήξει οι τρεις αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Απομένει να... τραβήξουν την «κόκκινη γραμμή» για το αφορολόγητο όριο που σύμφωνα με τα επικρατέστερο σενάριο θα είναι 50.000 ευρώ για την ατομική περιουσία.



Σύμφωνα με έγγραφα που έχουν στα χέρια τους τα κόμματα ως αποτέλεσμα του διαλόγου που προηγήθηκε, ο φόρος θα επιβληθεί στη συνολική αξία της περιουσίας των Ελλήνων που εκτιμάται (με τις σημερινές αντικειμενικές τιμές) σε 1,3 δισ. ευρώ.

Ο φόρος θα επιβληθεί με προοδευτική κλίμακα και θα έχει συντελεστές από 0,1% ως 1,5% και η μέση επιβάρυνση θα διαμορφωθεί στο 0,15% επί της συνολικής ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Με βάση ασφαλείς πληροφορίες, από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων δεν θα εξαιρεθεί κανένα ακίνητο, ούτε εντός ούτε εκτός σχεδίου.

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών για τη συνολική αντικειμενική αξία όλων των ακινήτων που βρίσκονται στην επικράτεια.

Η αντικειμενική αξία της περιουσίας των φυσικών προσώπων ανέρχεται με βάση τις τιμές ζώνης της Εφορίας του Μαρτίου του 2007 που ισχύουν ως σήμερα σε 520,5 δισ. ευρώ, ενώ η ακίνητη περιουσία των νομικών προσώπων εκτιμάται σε 250 δισ. ευρώ. Το εντυπωσιακό όμως είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει τη συνολική αντικειμενική αξία αγροτεμαχίων και εκτός σχεδίου ακινήτων που ως σήμερα παραμένουν αφορολόγητα να διαμορφώνεται σε περίπου 450 - 500 δισ. ευρώ.

Η ετήσια επιβάρυνση για το σύνολο των φορολογουμένων θα διαμορφώνεται πάνω από 2 δισ. ευρώ με την πλειονότητα των ιδιοκτητών που διαθέτουν μόνο αστικά ακίνητα να παραμένουν αφορολόγητοι. Όμως για πρώτη φορά θα επιβληθεί φόρος και στα αγροτεμάχια που ως σήμερα το υπουργείο Οικονομικών τα είχε αφήσει στο φορολογικό απυρόβλητο. Μάλιστα τα αγροτεμάχια θα φορολογούνται χωριστά από τα υπόλοιπα ακίνητα. Για παράδειγμα, ιδιοκτήτης διαμερίσματος αντικειμενικής αξίας 150.000 ευρώ και αγροτεμαχίου αξίας 120.000 ευρώ θα φορολογηθεί για κάθε περιουσιακό στοιχεία ξεχωριστά και όχι για ιδιοκτησία 270.000 ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δηλώνει ότι «είναι ο πιο δίκαιος φόρος που υπάρχει, και από την εφαρμογή του δεν θα προέλθουν περισσότερα έσοδα από αυτά που εισπράττει το Δημόσιο σήμερα με τους διάσπαρτους φόρους στα ακίνητα. Μάλιστα, για πολλές κατηγορίες φορολογουμένων θα υπάρξει ελάφρυνση σε σχέση με το Τέλος που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ».

«Το Βήμα» παρουσιάζει σήμερα όλα τα στοιχεία που έχει επεξεργαστεί η διακομματική επιτροπή και σύμφωνα με τα οποία προκύπτει ότι ο συνολικός αριθμός των ιδιοκτητών εντός σχεδίου ακινήτων ανέρχεται σε 5.569.336, εκ των οποίων αφορολόγητοι θα παραμείνουν 2.769.177 πολίτες που εμφανίζονται στην Εφορία να έχουν ατομική ακίνητη περιουσία (πλην αγροτεμαχίων) αντικειμενικής αξίας ως 50.000 ευρώ.

Με τον Ενιαίο Φόρο θα επιβαρυνθούν 2.800.159 ιδιοκτήτες εντός σχεδίου ακινήτων, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των φορολογουμένων που θα επιβαρυνθούν με φόρο επί των αγροτεμαχίων και των εκτός σχεδίου ακινήτων που διαθέτουν.

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι ακίνητα αντικειμενικής αξίας από 50.000 ευρώ ως 100.000 ευρώ διαθέτουν 1.356.081 πολίτες, ενώ ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω του 1.000.000 ευρώ 27.198 φορολογούμενοι.

Παραδείγματα
Από τον πίνακα με την τελική φορολογική κλίμακα βάσει της οποίας θα επιβαρυνθούν 2.800.159 ιδιοκτήτες προκύπτουν τα εξής:

• Ιδιοκτήτες ακινήτων με ακίνητη περιουσία από 50.000 ως 100.000 ευρώ θα επιβαρυνθούν κατά μέσο με 50 ευρώ. Ίσως όμως το ποσό αυτό να αυξηθεί εφόσον κατά τον τελικό υπολογισμό των εσόδων προκύψει ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα και άρα θα πρέπει να επιβληθεί υψηλότερος φορολογικός συντελεστής.

• Ιδιοκτήτες ακινήτων με ακίνητη περιουσία ως 200.000 ευρώ θα επιβαρυνθούν με ετήσιο φόρο περίπου 225 ευρώ, ενώ σε ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας από 200.000 ευρώ ως 300.000 ευρώ ο ετήσιος φόρος θα διαμορφωθεί κατά μέσο όρο σε 425 ευρώ.

• Στο υπουργείο Οικονομικών επιθυμούν ατομική περιουσία της τάξεως των 300.000 - 400.000 ευρώ να επιβαρύνεται με περίπου 900 ευρώ κάθε χρόνο.

Οι επιχειρήσεις

Για τα ακίνητα των νομικών προσώπων, η αντικειμενική αξία των οποίων ανέρχεται σε 250 δισ. ευρώ, οι φορολογικοί συντελεστές θα διαφοροποιούνται ανάλογα με τη φύση των ακινήτων, αλλά και την έκτασή τους.

Θα πληρώνουμε και για τα αγροτεμάχια

• 450 δισ. ευρώ είναι το σύνολο αντικειμενικής αξίας αγροτεμαχίων και εκτός σχεδίου
• Όσοι διαθέτουν ένα χωράφι στο χωριό τους δεν θα υποστούν βαριά φορολογία αλλά θα επιβαρυνθούν πολύ περισσότερο εκείνοι που διαθέτουν εκτός σχεδίου οικόπεδα και αγροτεμάχια σε τουριστικές περιοχές

Προκειμένου να εισπράττονται σε ετήσια βάση 2 δισ. ευρώ και άνω οι φορολογικοί συντελεστές που θα υπολογίζεται ο φόρος επί των αγροτεμαχίων δεν θα είναι αμελητέοι.

Για τα εκτός σχεδίου ακίνητα και για τα αγροτεμάχια θα εφαρμοστεί χαμηλότερο αφορολόγητο (π.χ. 30.000 ευρώ) λόγω του ότι οι αντικειμενικές τους αξίες υπολείπονται σημαντικά έναντι των ακινήτων που η Εφορία έχει καθορίσει τιμές ζώνης.

Αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζουν ότι όσοι διαθέτουν ένα χωράφι στο χωριό τους δεν θα υποστούν βαριά φορολογία.

Αντίθετα εκείνοι που διαθέτουν εκτός σχεδίου οικόπεδα και αγροτεμάχια σε τουριστικές περιοχές ή σε αστικά κέντρα που δεν έχουν ενταχθεί ακόμη στο σχέδιο πόλης θα επιβαρυνθούν πολύ περισσότερο σε σύγκριση με αγροτεμάχια που βρίσκονται σε αγροτικές περιοχές.

ΒΗΜΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ 10/02/2013- staratalogia

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ

Ξεπούλησαν τον Hellas Sat!
Οι επικοινωνίες Ε.Δ. και Εθνοφρουράς "στον αέρα;
Συνημμένη Εικόνα: 1022926Dh9hDbmG.gif



"Μέσα στη νύχτα" οι Γερμανοί του ΟΤΕ (Deutsche Telekom) πούλησαν τον μοναδικό ελληνικό τηλεπικοινωνιακό δορυφόρο και άφησαν την χώρα χωρίς ιδιόκτητες δορυφορικές επικοινωνίες και τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά την κυπριακή Εθνοφρουρά, κυριολεκτικά στο έλεος των ξένων. Ο Hellas Sat, πουλήθηκε στην...ArabSat κατά 99,05% έναντι 208 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε την Πέμπτη ο ΟΤΕ.



Σε μία εποχή που οι δορυφορικές επικοινωνίες στο νέο πεδίο επιχειρήσεων της Α. Μεσογείου, που είναι το ο κρισιμότερος, ίσως, παράγων σε μία αναμέτρηση, η Ελλάδα χάνει τον έλεχο του μοναδικού τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου της!

Υπενθυμίζουμε ότι το defencenet.gr είχε αποκαλύψει πέρσι ότι σε δηλώσεις του στο ψευδο-«μακεδονικό» πρακτορείο των Σκοπίων (!) ο γενικός διευθυντής του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, αποκάλυψε ότι πωλείται ο ελληνικός δορυφόρος HellaSAT…

Οι Ένοπλες Δυνάμεις είχαν για πρώτη φορά αποκτήσει αυτόνομες δορυφορικές επικοινωνίες και δυνατότητα μεταφοράς εικόνας σε πραγματικό χρόνο από τον δορυφόρο στο ΕΘΚΕΠΙΧ. Δεν σημαίνει ότι τώρα θα παψει να συμβαίνει αυτό, απλά τώρα μπορεί την κρίσιμη ώρα να κοπεί το κύκλωμα "κατά λάθος" αφού θα ελέγχεται από ξένους (ποιος ξέρει ποιους, εμείς θα απορήσουμε αν από πίσω βρίσκονται και τουρκικά συμφέροντα).

"Πετύχαμε μια σημαντική συμφωνία, η οποία εξασφαλίζει τους καλύτερους δυνατούς και πλέον συμφέροντες όρους και επιπλέον αξία για όλους τους εταίρους. Το Ελληνικό και Κυπριακό Δημόσιο θα αποκτήσουν έναν αξιόπιστο επενδυτή που έχει τους πόρους για να προβεί στις απαραίτητες επενδύσεις" δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, τον οποίο φυσικά ουδόλως απασχολούν κάποιες "μικρές λεπτομέρειες", όπως οι αυτόνομες δορυφορικές επικοινωνίες των ΕΔ και της Εθνοφρουράς.

Οι δύο κυβερνήσεις που έχουν λόγο, μπορούν να θέσουν εμπόδια στην συμφωνία και να αποτρέψουν την πώληση του δορυφόρου. Θα το κάνουν;

Ο Hellas Sat 2 θεωρείται από τους πιο ισχυρούς δορυφόρους με ευρεία ευρωπαϊκή κάλυψη και εκτοξεύτηκε με επιτυχία το Μάιο του 2003.

Εκτός από την Ευρώπη ο δορυφόρος Hellas Sat 2 καλύπτει τη Μέση Ανατολή και Νότια Αφρική, διαθέτει πάνω από 100 πελάτες σε 26 χώρες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στις περιοχές κάλυψης με την προσφορά μιας ευρείας γκάμας δορυφορικών υπηρεσιών, όπως δορυφορική τηλεόραση, κάλυψη γεγονότων, δορυφορικό ίντερνετ και ψηφιακές δορυφορικές τηλεπικοινωνίες, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο στρατηγικά την τροχιακή θέση των 39 μοιρών Ανατολικά όπου είναι στραμμένες σήμερα οι δορυφορικές κεραίες 2.5 περίπου εκατομμυρίων συνδρομητών.

Η εταιρεία απασχολεί 65 επιστήμονες στην Ελλάδα και την Κύπρο και ο δορυφόρος είναι πλήρως ελεγχόμενος από δύο ιδιόκτητους σταθμούς TT&C, εγκατεστημένους σε Ελλάδα και Κύπρο. Τα έσοδα της Hellas Sat το 2012 ανήλθαν σε 31 εκ. Ευρώ.

defencenet.gr

ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΚΑΛΩΔΙΑ

Ολόκληρο το διαδίκτυο στηρίζεται σε 232 υποθαλάσσια καλώδια!
Συνημμένη Εικόνα: submarine-cable-map-600x431.png


Το διαδίκτυο στηρίζεται σε έναν κόμβο από 232 καλώδια τα οποία συνδέουν υποθαλάσσια την μία άκρη της γης με την άλλη με φυσικό τρόπο.

Η γνωστή εταιρεία TeleGeography δημοσίευσε το χάρτη των υποθαλάσσιων συνδέσεων του παγκόσμιου ιστού για το 2013. Στην ιστοσελίδα της δημοσιεύεται και διαδραστικός χάρτης με καταπληκτικό zoom στις περιοχές και πάρα πολλές πληροφορίες. Στο κάτω μέρος του χάρτη υπάρχει γράφημα με την ιστορική εξέλιξη των καλωδίων από το 1997 ενώ στην κάτω αριστερή γωνία φαίνεται το σύνολο του bandwidth που χρησιμοποιείτε από κάθε χώρα.

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

Δημοσιευμένη  εικόνα

Πρόκειται για ειδικά τεράστια σε μήκος και πάχος καλώδια τα οποία συνδέουν τις ηπείρους μεταξύ τους και επιτρέπουν να υπάρχουν οι τηλεπικοινωνίες του πλανήτη όπως το τηλέφωνο και το web. . Μάλιστα το ουσιαστικό μέρος των τηλεπικοινωνιών βασίζεται σε αυτά τα καλώδια και όχι στους δορυφόρους, αφού παρέχουν φυσική και άμεση σύνδεση, φανταστείτε τι θα συνέβαινε εάν κάποιο από αυτά τα καλώδια καταστρεφόταν...

Ή μάλλον, μη το φανταστείτε. Το Δεκέμβριο του 2008, μια σοβαρή βλάβη στα υποθαλάσσια καλώδια άφησε χωρίς Ίντερνετ μεγάλες περιοχές της Μέσης Ανατολής, της Ινδίας και άλλων περιοχών της Ασίας, μέχρι να επιδιορθωθεί μέσα στον Ιανουάριο. Όμως οι ειδικοί θεωρούν πιθανότατες νέες βλάβες στην περιοχή, την οποία το New Scientist χαρακτήρισε «Αχίλλειο πτέρνα» του παγκόσμιου Web.