Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΑΝΡΙ ΝΕΣΤΛΕ ΚΑΙ ΒΡΕΦΙΚΗ ΤΡΟΦΗ

Ο χημικός Ανρί Νεστλέ που ανέπτυξε την πρώτη βρεφική τροφή

Από βοηθός φαρμακοποιού, παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο διατροφής, υγείας και ευεξίας!


Ο χημικός Ανρί Νεστλέ που ανέπτυξε την πρώτη βρεφική τροφή

Ένας γερμανός φαρμακοποιός μετακομίζει στην Ελβετία, πιάνει δουλειά σε φαρμακείο και κάνει όνειρα όπως και κάθε άλλος νέος.
Όντας χημικός και με γερές επιστημονικές βάσεις, αρχίζει να πειραματίζεται με τα πάντα, από λεμονάδες μέχρι και τσιμέντα, προσπαθώντας να κάνει τα προϊόντα καλύτερα.
Κάποια στιγμή βάζει στο στόχαστρο τις βρεφικές τροφές, καθώς πολλά μωρά δεν μπορούσαν να θηλάσουν ή να ανεχθούν τα υποκατάστατα του μητρικού γάλακτος. 
Ο Χάινριχ Νεστλέ (που άλλαξε το όνομά του στο γαλλικό Ανρί λόγω του γαλλόφωνου καντονιού της Ελβετίας όπου ζούσε) το γνώριζε αυτό καλά, αφού η υψηλή παιδική θνησιμότητα είχε στερήσει τη ζωή σε πέντε από τα δεκατρία αδέλφια του.
Είμαστε εξάλλου σε μια εποχή (μέσα προς τέλη του 19ου αιώνα) όπου τα παιδιά εξαρτιόνταν απόλυτα από το μητρικό γάλα και όταν η μητέρα δεν μπορούσε να θηλάσει ή να πληρώσει τροφό, τότε τα βρέφη τρέφονταν αναγκαστικά με χαμηλής διατροφικής αξίας χυλό. 
Οι εντερικές διαταραχές επέφεραν βαρύτατο φόρο στις βρεφικές ζωές, με τις στατιστικές να είναι δηλωτικές: ένα στα πέντε παιδιά στην Ευρώπη πέθαινε κατά το πρώτο έτος της ζωής του.

ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΥΨΟΣ

Ιδανικό βάρος ανάλογα με το ύψος: 
Δείτε τον αναλυτικό πίνακα
http://cdn7.bbend.net/media/k2/items/cache/f259d79af9997ddc390963452f227abf_L.jpg?t=1449670189

Αναρωτιέστε αν βρίσκεστε στα κατάλληλα κιλά ανάλογα με το ύψος σας; 
Υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος να το διαπιστώστε!

Κοιτάζοντας τον παρακάτω πίνακα, θα δείτε αναλυτικά ποιο είναι το ιδανικό βάρος ανάλογα με το ύψος σας. Επίσης, ο πίνακας παρουσιάζει αν η αντιστοιχία ύψους 

και βάρους ξεπερνά λίγο ή υπερβολικά το φυσιολογικό.

Οι μετρήσεις αυτές αφορούν σε ενήλικες και όχι σε παιδιά ή εφήβους

 κάτω των 18 ετών. 
Για τα παιδιά και τους εφήβους συνιστάται η μέτρηση με χρήση του 
Δείκτη Μάζας Σώματος.