Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Η επέκταση(!) ενός (ανύπαρκτου) Μετρό..

 -Θεσσαλονίκη-
 Στις αρχές του 2013 -λέει- δημοπρατείται η μελέτη για επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης προς τη Σταυρούπολη! Από που θα βρεθούν τα κονδύλια; Μα από το επόμενο ΕΣΠΑ. 
Φαίνεται πως ορισμένοι πιστεύουν ότι οι κοινοτικοί που βλέπουν πόσο «καλά» πάει το μετρό Θεσσαλονίκης, το οποίο θυμίζουμε ότι έπρεπε φέτος να παραδίδεται, αλλά βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο κατασκευής, θα μας προσφέρουν απλόχερα μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ…

 Απίστευτο και όμως… ελληνικό: Σχεδόν κάθε εβδομάδα εξαγγέλλονται οι επεκτάσεις του μετρό Θεσσαλονίκης και ας παραμένει στον αέρα ολόκληρο το έργο, εν μέσω.. αντιδράσεων από τους εργαζόμενους, επιστολών στον πρωθυπουργό από τοπικούς παράγοντες και απανωτών συσκέψεων από κυβερνητικά στελέχη που πολιτεύονται στη συμπρωτεύουσα.

Μόλις την περασμένη Πέμπτη μάθαμε πως στις αρχές του 2013 δημοπρατείται η μελέτη για επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης προς τη Σταυρούπολη! Από που θα βρεθούν τα κονδύλια; Μα από το επόμενο ΕΣΠΑ. Φαίνεται πως ορισμένοι πιστεύουν ότι οι κοινοτικοί που βλέπουν πόσο «καλά» πάει το μετρό Θεσσαλονίκης, το οποίο θυμίζουμε ότι έπρεπε φέτος να παραδίδεται, αλλά βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο κατασκευής, θα μας προσφέρουν απλόχερα μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ…

Να θυμίσουμε ότι τα μεγαλεπίβολα σχέδια γίνονται τη στιγμή που, όπως όλα δείχνουν τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ θα είναι περίπου 40% λιγότερα σε σχέση με τα 20 δισ. ευρώ που λαμβάνουμε από το τρέχον πρόγραμμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, πως μετά από δύο μήνες μαγειρέματος αναζητούνται «οδυνηρές» λύσεις προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική επανεκκίνηση του βαλτωμένου έργου.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η ΑΕΓΕΚ. Είναι πιθανότερο πως πρώτα θα τετραγωνιστεί ο κύκλος και στη συνέχεια θα ορθοποδήσει η ΑΕΓΕΚ η οποία ηγείται της κοινοπραξίας κατασκευής του μετρό, λένε στην συμπρωτεύουσα. Ούτε οι ενέσεις ρευστότητας που επιχειρεί το Δημόσιο, ούτε οι πληρωμές εργαζομένων απευθείας από την Αττικό Μετρό δείχνουν να μπορούν να αναστήσουν την πάλαι ποτέ κραταιά κατασκευαστική./Χαμαιλεων.


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://greece-salonika.blogspot.com/2012/11/blog-post_1239.html#ixzz2C29UrQ5y

ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΗ ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ

ΝΙΚΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Τι προκαλεί καρκίνο .

Καρκίνος

Η ραδιενέργεια, τα κινητά τηλέφωνα, το στρες μέχρι και η καφεΐνη έχουν κατά καιρούς κατηγορηθεί ότι προκαλούν καρκίνο. Μήπως όμως είναι άλλοι οι παράγοντες που πρέπει να προσέχουμε περισσότερο;
  • Κάπνισμα
Πρώτο στη λίστα των ειδικών με τους πραγματικούς «εχθρούς» του καρκίνου είναι το κάπνισμα και όχι άδικα. Οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι το τσιγάρο είναι υπεύθυνο για το 80% των περιπτώσεων του καρκίνου του πνεύμονα ενώ συμβάλλει στην αύξηση του κινδύνου για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, του παγκρέατος, των νεφρών και ορισμένες μορφές καρκίνου του στόματος. Εάν αποφασίσετε να το κόψετε τώρα, έστω και αν καπνίζετε τα τελευταία 10 χρόνια, ο κίνδυνος θανάτου από καρκίνο του πνεύμονα μειώνεται στο μισό.
  • Ηλικία
Το 77% των καρκίνων διαγιγνώσκεται σε άτομα ηλικίας 55 και άνω. Τα αποτελέσματα της γήρανσης των κυττάρων, σε συνδυασμό με τον «κακό» τρόπο ζωής και τους εξωγενείς παράγοντες, ενισχύουν τις πιθανότητες. Και επειδή τον χρόνο δεν μπορείτε ούτε να τον γυρίσετε πίσω ούτε να τον παγώσετε, αν πάρετε δραστικές αποφάσεις για έναν πιο υγιή τρόπο ζωής ακόμα και σήμερα, θα είστε από τους ωφελημένους.
  • Ηλιακές ακτίνες
Καρκίνος: Ποιοι είναι οι πραγματικοί «εχθροί»; (6)
Ξεχάστε το ηλιοκαμένο μαύρισμα και τις ατελείωτες ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο γιατί οι ειδικοί επιμένουν εδώ και χρόνια: το 65% των πιο θανατηφόρων περιπτώσεων καρκίνου του δέρματος (μελάνωμα κλπ) προκαλείται απευθείας από την ακτινοβολία του ήλιου. Αντηλιακό και προσοχή λοιπόν για το επόμενο καλοκαίρι.
  • DNA
Τα γονίδια παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση του καρκίνου, αν και ποσοστό μόλις 5% με 10% είναι κληρονομικό. Βέβαια έστω και αν έχετε οικογενειακό ιστορικό, οι καλές συνήθειες μπορούν να «σβήσουν» τα κακά γονίδια μέσω των επιγονιδιωμάτων, ενός συστήματος του DNA, που σχετίζεται με χημικές ουσίες και στην ουσία μπορεί να μεταβάλει τη συμπεριφορά των γονιδίων υπό συγκεκριμένους περιβαλλοντικούς παράγοντες.
  • Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα (Σ.Μ.Ν)
Ο HPV (Ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων) και η ηπατίτιδα Β συνδέονται με διάφορες μορφές καρκίνου ενώ ο HIV (ιός ανοσοποιητικής ανεπάρκειας) θα μπορούσε έμμεσα να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.
  • Παχυσαρκία
Καρκίνος: Ποιοι είναι οι πραγματικοί «εχθροί»; (1)
Αυξάνοντας τα επίπεδα των ορμονών, που κυκλοφορούν στον οργανισμό σας, το υπερβολικό λίπος φαίνεται πως δημιουργεί ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη κάποιας μορφής καρκίνου. Μειώστε το βάρος σας, μειώστε τον κίνδυνο.
  • Αλκοόλ

ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΑ Η ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΔΑΡΟΥΣΑ

12 Νοεμβρίου 2012
Μια μοτοσικλετάρα… δέκα θέσεων!(PHOTOS)
Άμα τη εμφανίσει της σε μια έκθεση αυτοκινήτου στο Έσεν της Γερμανίας, αυτή η εντυπωσιακή μοτοσικλέτα 10 θέσεων δεν μπορούσε παρά...
να κλέψει τα βλέμματα των επισκεπτών.

Με μήκος που ξεπερνάει τα 25 μέτρα και επτά κινητήρες, οι δέκα αναβάτες δεν μπορεί παρά να αισθάνονται ευτυχισμένη πάνω σε ένα από τα δερμάτινα καθίσματα της εντυπωσιακής όσο και παράξενης Harley-Davidson Timeline.

«Χρειάστηκα περίπου 7 μήνες για να την κατασκευάσω αλλά πραγματικά άξιζε τον κόπο. Είναι αφιερωμένη στους λάτρεις της δίτροχης… ταχύτητας αλλά και σε όσους δεν αντέχουν τη μοναξιά του ταξιδιού», λέει ο δημιουργός της εντυπωσιακής μηχανής κ. Steve Hopkins.