Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ



«Κοπάδι» θαλάσσιων ρομπότ εξοντώνουν μέδουσες

 

Τα αυτόνομα ρομπότ -με την ονομασία JEROS (Jellyfish Eliminating Robotic Swarm)- που κινούνται στην επιφάνεια του νερού, χρησιμοποιούν GPS και κάμερα για να εντοπίζουν τις μέδουσες, να τις παγιδεύουν σε βυθισμένα στο νερό δίχτυα που σέρνουν από κάτω τους και, στη συνέχεια, να τις εξολοθρεύουν με τις ειδικές προπέλες τους.
 


«Κοπάδι» θαλάσσιων ρομπότ εξοντώνουν μέδουσες



Νοτιοκορεάτες ερευνητές δημιούργησαν ένα «κοπάδι» θαλάσσιων ρομπότ που έχουν εκπαιδευθεί να εξοντώνουν τις μέδουσες, οι οποίες τείνουν να εξελιχθούν σε σοβαρό πρόβλημα παγκοσμίως για τα θαλάσια οικοσυστήματα, τους αλιείς, τους κολυμβητές, καθώς και για τις παράκτιες εγκατατάσεις, μεταξύ των οποίων τα ξενοδοχεία και οι πυρηνικοί σταθμοί.

Τα αυτόνομα ρομπότ -με την ονομασία JEROS (Jellyfish Eliminating Robotic Swarm)- που κινούνται στην επιφάνεια του νερού, χρησιμοποιούν GPS και κάμερα για να εντοπίζουν τις μέδουσες, να τις παγιδεύουν σε βυθισμένα στο νερό δίχτυα που σέρνουν από κάτω τους και, στη συνέχεια, να τις εξολοθρεύουν με τις ειδικές προπέλες τους (το θέαμα που δείχνει το σχετικό βίντεο, σίγουρα δεν είναι κατάλληλο για τους ευαίσθητους).

Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κορέας, με επικεφαλής τον καθηγητή Μιούνγκ Χιουν, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό για εξελιγμένα «έξυπνα» υπολογιστικά συστήματα "Advances in Intelligent Systems and Computing", σύμφωνα με τις βρετανικές «Ιντιπέντεντ» και «Τέλεγκραφ», σχεδίασαν το σύστημα έτσι ώστε να είναι τρεις φορές πιο οικονομικό σε σχέση με το χειροκίνητο μάζεμα των μεδουσών από τις θάλασσες.

Κάθε ρομπότ κινείται στο νερό με ταχύτητα τεσσάρων έως έξι κόμβων (περίπου 4,6 έως επτά μιλίων την ώρα) και εξοντώνει περίπου 400 κιλά μεδουσών, μέσα σε μια ώρα. Οι ερευνητές μάλιστα έχουν καταφέρει -με τον κατάλληλο προγραμματισμό- να συντονίζουν τα ρομπότ, ώστε να κινούνται ως κοπάδι των τριών.

Οι μέδουσες, μεταξύ άλλων, ευθύνονται για τη δραματική μείωση των αλιευτικών αποθεμάτων στους ωκεανούς. Η προτεινόμενη λύση της μαζικής συλλογής των μεδουσών με δίχτυα που σέρνουν μεγάλα πλοία, θεωρείται ακριβή και χρονοβόρα, γι' αυτό οι κορεάτες ερευνητές αναζήτησαν μια ρομποτική εναλλακτική λύση. Μετά τις πρώτες επιτυχείς δοκιμές, τώρα εργάζονται για την περαιτέρω βελτίωση των ρομπότ, ώστε να συνεργάζονται καλύτερα στο «κυνήγι» των μεδουσών και να αντέχουν στα κύματα της θάλασσας.

Ενδεικτικό γεγονός για το μέγεθος της απειλής των μεδουσών είναι ότι προ ημερών ένα παραθαλάσσιο πυρηνικό εργοστάσιο στη νοτιοανατολική Σουηδία, στις ακτές της Βαλτικής Θάλασσας, υποχρεώθηκε να διακόψει τη λειτουργία του, επειδή οι αγωγοί που μεταφέρουν νερό για την ψύξη των τουρμπινών και του αντιδραστήρα του, έφραξαν από τόνους μεδουσών που εισχώρησαν από τα υποθαλάσσια ανοίγματα σε βάθος περίπου 20 μέτρων (αν και δεν πέρασαν τα φίλτρα μέσα στους σωλήνες, οπότε δεν υπήρξε κίνδυνος για πυρηνικό ατύχημα). Ένα παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί στο ίδιο εργοστάσιο το 2005, ενώ το 2006 κάτι ανάλογο είχε συμβεί με το αμερικανικό πυρηνικό αεροπλανοφόρο «Ρόναλντ Ρίγκαν».

Ορισμένοι θαλάσσιοι βιολόγοι προειδοποιούν πως, εξαιτίας και της κλιματικής αλλαγής, δημιουργούνται ευνοϊκές συνθήκες στις θάλασσες για την κυριαρχία των μεδουσών. Χώρες όπως η Αυστραλία, όπου ζουν μέδουσες με θανατηφόρο τσίμπημα, έχουν αυξημένους λόγους να ανησυχούν. Πάντως οι περισσότερες μέδουσες, αν και τσιμπούν, δεν αποτελούν απειλή για τη ζωή των ανθρώπων

ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΡΑΝΩΝ

Δίναμε λεφτά στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για τους καρκινοπαθείς, και κατέληγαν στις τσέπες της ...Αλεξίας Μπακογιάννη. Τι σου είναι η παράδοση.
Το μήλο κάτω από τη μηλιά!!!

Δημοσιευμένη  εικόνα



Πόρισμα-φωτιά από το σώμα επιθεωρητών:
Πως «μοίραζε» ο Ερυθρός Σταυρός τα χρήματα του εράνου;
Με απευθείας ανάθεση και αντί αμοιβής 320.000 ευρώ, η εταιρεία δημοσίων σχέσεων της Αλεξίας Μπακογιάννη αναλάμβανε επί προεδρίας Μαρτίνη την προβολή του εράνου που απέφερε περίπου 1 εκατ. ευρώ.



Αμοιβή της τάξης των 320.000 ευρώ τον χρόνο εισέπραττε η κόρη της πρώην υπουργού Εξωτερικών της Ν.Δ., κυρία Αλεξία Μπακογιάννη, από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για τις υπηρεσίες της ως «σαμαρείτισσα» δημοσίων σχέσεων.

Κόντρα στο πνεύμα της εθελοντικής προσφοράς που χαρακτηρίζει το έργο του ΕΕΣ, η εταιρεία της κυρίας Μπακογιάννη ανέπτυξε μονοπωλιακή επαγγελματική σχέση με τον ...οργανισμό επί προεδρίας του κ. Ανδρέα Μαρτίνη, μέσω απευθείας αναθέσεων και υπογραφής συμβάσεων, χωρίς προηγούμενες αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων.


Πράξεις που ερευνώνται από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές. Αιχμή αυτής της σχέσης υπήρξε η διαφημιστική προβολή του ετήσιου Πανελληνίου Εράνου του Ερυθρού Σταυρού, έργο για το οποίο η επιχειρηματίας έλαβε μόνο κατά τη χρονιά του 2009 το 20% του συνολικού ποσού που συγκεντρώθηκε από το υστέρημα των πολιτών!

Τα παραπάνω περιλαμβάνονται σε πόρισμα-φωτιά του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, για το οποίο είναι ενήμερη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας σε σχέση με τα πεπραγμένα της διοίκησης Μαρτίνη, αναφορικά με τη διενέργεια του Πανελληνίου Εράνου και τη διαχείριση των εσόδων.

Κεντρικό σημείο στην έκθεση αποτελεσμάτων ελέγχου για τον έρανο του 2009, ύστερα από εντολή του γενικού επιθεωρητή, κ. Μιχάλη Σαμπατακάκη, αποτελεί το καθεστώς συνεργασίας του οργανισμού με την εταιρεία, AIA RELATE Α.Ε. ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της οποίας είναι η κυρία Μπακογιάννη.

Ειδικότερα, το 2009 συγκεντρώθηκαν από προσφορές συμπατριωτών μας συνολικά 1.357.073,89 ευρώ, με το καθαρό ποσό να είναι τελικώς της τάξης του 1.045.038,62 ευρώ.
Αιτία, η μεγαλύτερη δαπάνη των εξόδων, αυτή της διαφημιστικής προβολής του εράνου που ανατέθηκε στη συγκεκριμένη εταιρεία αντί του ποσού των 235.476,69 ευρώ. Το έργο αυτό περιελάμβανε δημιουργία ραδιοφωνικού σποτ και μετάδοσή του σε επιλεγμένους σταθμούς της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας.
Σύμφωνα με τους επιθεωρητές, «το ύψος της ανωτέρω δαπάνης κρίνεται αρκετά υψηλό και θα πρέπει ο ΕΕΣ να αξιολογήσει αν είναι αποδοτική σε σχέση με την αύξηση του προϊόντος του εράνου. Εφόσον διαπιστωθεί ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, η δαπάνη αυτή θα πρέπει να μειωθεί ή να εξαλειφθεί».

Το πλέον σημαντικό όμως είναι ότι διαπιστώθηκε πως «δεν τηρήθηκε οποιαδήποτε διαγωνιστική διαδικασία για την προβολή του εράνου έτους 2009, όπως περιγράφεται στην υπ’ αριθμ. Πρωτ. 11817/21.09.2005 απόφαση του ΚΔΣ/ΕΕΣ για “δαπάνες από 200.000 ευρώ και άνω, θα γίνεται ανοικτός διαγωνισμός με δημοσίευση στο Επιμελητήριο και στο δήμο Αθηναίων”».

Παράλληλα, η κυρία Μπακογιάννη εκτός της προβολής του εράνου την πενταετία 2006-2011 «έτρεχε» και τον γενικότερο σχεδιασμό επικοινωνιακής πολιτικής, την ανάπτυξη εταιρικής εικόνας και διαχείρισης φήμης, τη διαχείριση κρίσεων και την εκπόνηση προγραμμάτων ενεργοποίησης της εσωτερικής επικοινωνίας συνολικά του ΕΕΣ.

Η από 4/9/2006 σχετική σύμβαση παροχής υπηρεσιών μεταξύ του οργανισμού και της AIA RELATE A.E., ύψους 84.000 ευρώ ετησίως, υπογράφηκε λίγους μόνο μήνες μετά τη σύσταση της εταιρείας στην οποία συμμετείχε ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου και ο γιος της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, νυν δήμαρχος Καρπενησίου, κ. Κώστας Μπακογιάννης. Η σύμβαση αυτή, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, «έχει ημερομηνία υπογραφής προγενέστερη της απόφασης του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου του ΕΕΣ και παρατάθηκε για 4 έτη μέχρι 31.08.2011 έναντι ποσού 352.800 ευρώ». Μάλιστα, «στα συμφωνητικά παράτασης που μας χορηγήθηκαν δεν αναφέρεται εγκριτική απόφαση του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου του ΕΕΣ». Αυτή η πλευρά των δραστηριοτήτων του ΕΕΣ έχει αποτελέσει, εκτός της δικαστικής διερεύνησης, και αφορμή διεθνούς διασυρμού της χώρας μας.

Ηδη από την αρχή του έτους ο πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, έχει γίνει αποδέκτης επιστολής-καταπέλτη της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού στην οποία γίνεται αναφορά για την άρνηση της διοίκησης Μαρτίνη για παροχή των οικονομικών στοιχείων του ΕΕΣ στη διεθνή ομοσπονδία, βάσει των καταστατικών του υποχρεώσεων. Σε αυτό το κλίμα η Δικαιοσύνη καλείται να ορίσει το προσεχές διάστημα προσωρινή διοίκηση στον «ακέφαλο» οργανισμό, μετά την παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου του, ώστε να αλλάξει σελίδα στην ιστορική του διαδρομή.


Έρανος για... μισθοδοσία και το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης
Ο έλεγχος για το αν τα απολογιστικά στοιχεία του εράνου ήταν σύμφωνα με τις διαδικασίες που περιγράφονται στο ισχύον νομικό-θεσμικό πλαίσιο έφερε στο φως και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία.

Σύμφωνα με την ιδρυτική διακήρυξη του ΕΕΣ, το1877, οι βασικοί σκοποί και στόχοι του οργανισμού σε καιρό ειρήνης είναι η αρωγή και η συμπαράσταση στα θύματα θεομηνιών και επιδημιών, καθώς και η αυτόνομη ή σε συνεργασία με το κράτος και κοινωνικούς φορείς ανθρωπιστική δραστηριότητα. Επιπλέον, όπως ορίζεται στη σχετική υπουργική απόφαση χορήγησης άδειας για τη διενέργεια του εράνου, «το καθαρό προϊόν του εράνου θα διατεθεί αποκλειστικά για τους εθνικούς κοινωφελείς και ανθρωπιστικούς σκοπούς του ΕΕΣ».
Παρ’ όλα αυτά, οι επιθεωρητές διαπίστωσαν ότι «η διάθεση του προϊόντος του εράνου δεν αφορά αποκλειστικά εθνικούς κοινωφελείς και ανθρωπιστικούς σκοπούς όπως ορίζονται στη χορήγηση άδειας, αλλά σε δράσεις ευρύτερου αντικειμένου, όπως μισθοδοσία προσωπικού, χορηγίες σε ιδρύματα, συντήρηση κτιριακών εγκαταστάσεων ιεράς μονής, Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης κ.ά.».
Μεταξύ αυτών και η αθλοθέτηση βραβείων φεστιβάλ ντοκιμαντέρ του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ποσού 131.495,20 ευρώ.
Ο Ερυθρός Σταυρός δηλαδή με τα χρήματα που έδωσαν οι Ελληνες πολίτες για αναξιοπαθούντες πρόσφερε 26.000 ευρώ στην ελληνική ταινία άνω των 45΄ που απέσπασε το βραβείο κοινού και αντίστοιχα 18.000 ευρώ στην ταινία με διάρκεια μικρότερη των 45 λεπτών.

Πηγή:RAMNOUSIA

ΣΕΡΡΕΣ

35 λόγοι για να πάτε στις Σέρρες!!!!!
Ημερομηνία: 05 Μαΐου 2009
 
35 λογοι για να πατε στις Σερρες!!!!!

Οργώσαμε τις Σέρρες και το νομό Σερρών, γνωρίσαμε γραφικά χωριουδάκια και μαγευτήκαμε από τη φυσική ομορφιά της λίμνης Κερκίνης και του όρους Λαϊλιά. Σας δίνουμε όχι έναν αλλά 35 λόγους για να ταξιδέψετε σε αυτή τη γωνιά της Ελλάδας και σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες διευθύνσεις που ανακαλύψαμε αποκλειστικά για εσάς.
1. Λίμνη Κερκίνη
Ζήστε μια ανεπανάληπτη εμπειρία στις Σέρρες και συγκεκριμένα στον θαυμαστό υγροβιότοπο της λίμνης Κερκίνης, ένα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας και ένα από τα 3-4 καλύτερα σημεία στην Ευρώπη για παρατήρηση πουλιών. Θαυμάστε το απείρου κάλλους σκηνικό που απλώνεται μπροστά σας και αφήστε το βλέμμα σας να φτάσει μέχρι το παρόχθιο δάσος.
2. Νεροβούβαλοι
Τα 2/3 των νεροβούβαλων που ζουν στην Ελλάδα «εντοπίζονται» στον υγρότοπο της Κερκίνης, στις Σέρρες. Η λίμνη αποτελεί ιδανικό τόπο «κατοικίας» γι' αυτούς, καθώς εκεί βρίσκουν άνετα την τροφή τους: αγριόχορτα, καλαμιώνες και νούφαρα. Αν είστε τυχεροί, ίσως πετύχετε κάποιο κοπάδι να κινείται αργά, στο δρόμο προς τη γέφυρα του Στρυμόνα.

3. Εβόρα
Ολοκληρώστε την επίσκεψή σας στη λίμνη Κερκίνη με ένα γεύμα στην ταβέρνα Εβόρα, στο χωριό Μακρυνίτσα. Σπεσιαλιτέ όπως ντόπιο βουβάλι, φρέσκο ελάφι και αγριογούρουνο θα σας ενθουσιάσουν. Κατεβείτε στο κελάρι (επισκέψιμο με ελεύθερη είσοδο) και επιλέξτε την αγαπημένη σας ετικέτα από την κάβα των ιδιοκτητών. Για το τέλος, ένα κομμάτι σοκολατίνα θα σας αφήσει την πιο... γλυκιά εντύπωση. (Μακρυνίτσα Σερρών, τηλ. 23270 23395, κιν. 6976 996289)
4. Άγιος Ιωάννης
Ανατολικά των Σερρών, σε απόσταση 2,5 χλμ. από το κέντρο της πόλης, βρίσκεται ο Άγιος Ιωάννης. Κατάφυτο και πλούσιο σε τρεχούμενα νερά, αυτό το προάστιο αποτελεί must προορισμό για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, κυρίως τους θερινούς μήνες. Μιμηθείτε όσους συρρέουν στις ταβέρνες στην πλατεία του οικισμού και γευθείτε φρέσκια πέστροφα στα κάρβουνα υπό τη σκιά των αιωνόβιων πλατάνων.

5. Extreme sports στον Στρυμόνα
Κάντε rafting, canoe ή kayak στον ποταμό Στρυμόνα. Ξεκινήστε την πορεία σας από τον Προμαχώνα, ένα χωριό κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία, και καταλήξτε στη Γέφυρα του Πετριτσίου. Αυτή η διαδρομή των 15 χλμ. περίπου θα ανεβάσει την αδρεναλίνη σας στα ύψη. (Εθν. Αντίστασης 52, Σέρρες, τηλ. 23210 66256, www.extremeexperience.gr)
6. Σπήλαιο Αλιστράτης
Θαυμάστε από κοντά το εκπληκτικό δημιούργημα της φύσης που ακούει στο όνομα Σπήλαιο της Αλιστράτης, 6 χλμ. από την ομώνυμη κωμόπολη. Βρίσκεται ανατολικά της πόλης των Σερρών και απέχει 50 λεπτά οδικώς. Ένα από τα πιο όμορφα σπήλαια στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη, «φιλοξενεί» χιλιάδες νυχτερίδες και μικροοργανισμούς. Ακολουθήστε τη διαδρομή του 1 χλμ. περπατώντας ανάμεσα σε σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Σίγουρα το θέαμα θα σας εντυπωσιάσει!
7. Φαράγγι Αγγίτη
Με μήκος 15 χλμ., το φαράγγι του ποταμού Αγγίτη βρίσκεται μεταξύ των ορεινών όγκων του Παγγαίου και του Μενοίκιου όρους, στις Σέρρες. Η καταρρίχηση σε αυτό θα σας δώσει τη δυνατότητα να βρεθείτε σε απόσταση αναπνοής από τα τρεχούμενα νερά, να δείτε τις σπηλιές, στο εσωτερικό των οποίων υπάρχουν βραχογραφίες που χρονολογούνται από τον 5ο-6ο μ.Χ. αιώνα, και τις καμάρες που σχηματίζουν οι βράχοι στις πλαγιές του.
8. Άνω Πορόια
Φωλιασμένο στους πρόποδες του όρους Μπέλες, σε υψόμετρο 385 μ., και με θέα στη λίμνη Κερκίνη, το γραφικό χωριό αποτελεί το «καμάρι» του νομού Σερρών. Το highlight στα Άνω Πορόια είναι η ιππασία! Περιπλανηθείτε ανάμεσα σε οξιές και αιωνόβια πλατάνια, περάστε πάνω από ρυάκια και μαγευτείτε από τις ομορφιές της φύσης. Διανυκτερεύστε σε έναν από τους παραδοσιακούς ξενώνες του χωριού και μυηθείτε στον κόσμο της αυθεντικής φιλοξενίας!

ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

10 ζώα που ΠΡΟΦΑΝΩΣ ούτε που φανταζόσουν πως υπάρχουν! (PHOTOS)

10 ζώα που ΠΡΟΦΑΝΩΣ ούτε που φανταζόσουν πως υπάρχουν! (PHOTOS)
Σήμερα υπάρχουν χιλιάδες γένη και είδη ζώων που έχουν ταξινομηθεί από τους επιστήμονες με βάση τα χαρακτηριστικά τους και τις συνήθειες που έχουν.
Και κάθε χρόνο ο αριθμός αυξάνεται καθώς ανακαλύπτονται νέα είδη που είναι ενδημικά μόνο σε μια συγκεκριμένη χώρα ή ταξινομούνται πλάσματα που ζουν εδώ και δεκαετίες στον πλανήτη αλλά δεν είχαν μπει σε μια κατηγορία ή ακόμα δημιουργούνται νέα είδη ως αποτέλεσμα διασταυρώσεων ή άλλων γενετικών αιτιών.
Στη συνέχεια θα δείτε ζώα που είναι άγνωστα στυς περισσότερους καθω΄ς κανένα βιβλίο δεν γράφει γο’ αυτά, τουλάχιστον όχι με λεπτομέρειες.
 
10. Μπλε Parrotfish

Blue parrotfish
Βρέθηκαν στα ύδατα του Δυτικού Ατλαντικού και οφείλουν την ονομασία στο στόμα τους που θυμίζει ράμφος παπαγάλου.

9. Amazon Royal Flycatcher
2
Εντυπωσιακό πτηνό που ζει στα τροπικά δάση γύρω από τον Αμαζόνιο, φτιάχνοντας μεγάλες φωλιές πάνω από τα νερά, προκειμένου να προστατευθούν από τα αρπακτικά.

8. Okapi
3
Ζουν στο δάσος Ιτούρι στο Κονγκό της Κεντρικής Αφρικής και είναι εξαιρετικά σπάνια. Μόλις 25.000 είδη ζουν σήμερα εκεί σε άγρια κατάσταση.

7. Panda Ant
5
Ασπρόμαυρες χνουδωτές σφήκες που ζουν στα βουνά της Χιλής και έχουν ένα από τα πλέον επώδυνα τσιμπήματα.

ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ- ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ

Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

Φθιώτιδα: Ένας 19χρονος Αλβανός είναι ο δράστης του άγριου φονικού στον Αχινό

Είχε μαχαιρώσει άγρια τον 57χρονο ιδιοκτήτη καφενείου-παντοπωλείου για να τον ληστέψει...
Εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Λαμίας η στυγερή δολοφονία, που είχε συγκλονίσει τον Αχινό και όλη τη Φθιώτιδα, στα τέλη Αυγούστου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του LamiaReport, δράστης είναι ένας 19χρονος Αλβανός, ο οποίος για περίπου δυο χρόνια διέμενε στον Αχινό.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα όμως, είχε πάει στην Αλβανία...

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο δράστης επέστρεψε στον Αχινό για 2-3 ημέρες, έκανε το έγκλημα, με κίνητρο τη ληστεία και την ίδια μέρα έφυγε για την Αλβανία.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον εντοπίσουν γιατί έκανε χρήση του κινητού τηλεφώνου του θύματος.

Αυτό που ερευνούν επίσης οι Αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Λαμίας είναι αν είχε συνεργό ή συνεργούς, αφού υπάρχουν μαρτυρίες για ένα ύποπτο μπλε αυτοκίνητο, που ήταν έξω από το μαγαζί την ώρα του φονικού.

ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΟΚ! Ε ΟΧΙ και ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ στη Θεσσαλονίκη! Είπαμε... ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΙ ΕΤΣΙ ΡΕ ΜΠΟΥΤΑΡΗ!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Πόδι στη Θεσσαλονίκη κατόρθωσε να βάλει η αλβανική κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας σαν «Δούρειο Ιππο» τον Δήμο Δυρραχίου...
αδελφοποιημένη πόλη της γείτονος με τη Θεσσαλονίκη.

Βέβαια δεν ξέρουμε πόσο όμορφα θα αισθάνονται οι Θεσσαλονικείς όταν τους επόμενους μήνες θα βλέπουν σε μεγάλη πλατεία της πόλης τους να κυματίζει η σημαία της Αλβανίας, δίπλα στην ελληνική.

Και η εικόνα αυτή δεν θα είναι προσωρινή, αλλά μόνιμη, αφού την πλατεία θα κατασκευάσουν οι «μεγαλοϊδεάτες» Αλβανοί και το όνομά της θα είναι αλβανικό. Ακόμη ένα «έργο» του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη. Η πλατεία Δυρραχίου (έτσι θα λέγεται το αλβανικό πάρκο επί ελληνικού εδάφους) θα βρίσκεται απέναντι από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης (οδός Μοναστηρίου) σε οικόπεδο του δήμου.

ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ

Εντάξει... ΛΟΓΙΚΟ! Που να βρει η κοπέλα νυφικό με τόσο ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ;;;

Εντάξει... ΛΟΓΙΚΟ! Που να βρει η κοπέλα νυφικό με τόσο ΜΕΓΑΛΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ;;; (PHOTO)
Φανταζόμαστε την έκφραση της πεθεράς μόλις είδε τη νύφη στο γάμο...
 

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Λίμνες στην κορυφή του κόσμου!!
Γνωρίστε τις εντυπωσιακές Gokyo....
 
 
Λιμνες στην κορυφη του κοσμου!! Γνωριστε τις εντυπωσιακες  Gokyo....

Οι λίμνες Gokyo δεσπόζουν στο Εθνικό Πάρκο Sagarmatha του Νεπάλ και σε υψόμετρο 4.700-5.000 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Πρόκειται για έξι βασικές λίμνες στο Έβερεστ που αποτελούν το υψηλότερο σύστημα λιμνών γλυκού νερού στον κόσμο, εκ των οποίων η λίμνη Thonak είναι η μεγαλύτερη. Σε ένα από τα ωραιότερα σημεία στον κόσμο, συνθέτουν ένα εκπληκτικό τοπίο καθώς τα τιρκουάζ νερά τους μοιάζουν να ενώνονται με το μπλε του ουρανού.

perierga.gr - Λίμνες Gokyo: Στην κορυφή του Έβερεστ!

Πολλοί υποστηρίζουν ότι το σημείο των λιμνών προσφέρει την καλύτερη θέα στα Ιμαλάια, ειδικά την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Πολλοί ορειβάτες και περιπατητές ακολουθούν τα μονοπάτια μέχρι τις λίμνες, στις όχθες των οποίων υπάρχουν χωριά όπου το παραδοσιακό στοιχείο σε συνδυασμό με τη γραφικότητα του τοπίου τα κάνουν ιδιαίτερα δημοφιλείς προορισμούς. Η ομώνυμη κοιλάδα Gokyo αποτελεί ένα από τα ωραιότερα φυσικά αξιοθέατα της περιοχής, προσελκύοντας όσους επιθυμούν να απολαύσουν μια μοναδική εμπειρία ταξιδιού.

perierga.gr - Λίμνες Gokyo: Στην κορυφή του Έβερεστ!

perierga.gr - Λίμνες Gokyo: Στην κορυφή του Έβερεστ!



perierga.gr - Λίμνες Gokyo: Στην κορυφή του Έβερεστ!

perierga.gr - Λίμνες Gokyo: Στην κορυφή του Έβερεστ!



perierga.gr - Λίμνες Gokyo: Στην κορυφή του Έβερεστ!

perierga.gr - Λίμνες Gokyo: Στην κορυφή του Έβερεστ!

perierga.gr - Λίμνες Gokyo: Στην κορυφή του Έβερεστ!

perierga.gr - Λίμνες Gokyo: Στην κορυφή του Έβερεστ!

perierga.gr - Λίμνες Gokyo: Στην κορυφή του Έβερεστ!
 

ΤΟ ΤΣΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ

6 Εντυπωσιακά Οφέλη Του Τσαγιού

Πιείτε τσάι και διώξτε το άγχος!
Κάποιοι χαρακτηρίζουν το τσάι ως ξεπερασμένο ρόφημα. Κάποιοι άλλοι το έχουν συνδυάσει με τον… παππού τους και τη γιαγιά τους ή ακόμα, με ημέρες που είναι άρρωστοι ή απλά συναχωμένοι. Θα αλλάξουν γνώμη αν ενημερωθούν για τα εντυπωσιακά του οφέλη.
Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, εντάξτε το τσάι στη ζωή σας. Τα τρόφιμα που κατά καιρούς συμβουλεύουν οι διαιτολόγοι να τρώμε, όπως φρούτα, λαχανικά, άπαχα γαλακτοκομικά και άπαχα κρέατα δεν είναι τα μόνα που μπορούν να συμβάλλουν στην απώλεια βάρους, την καταπολέμηση ασθενειών, την αύξηση των ενεργειακών αποθεμάτων και τη μείωση του άγχους. Για χιλιάδες χρόνια, το τσάι καταναλωνόταν καθημερινά προσφέροντας πολλαπλά οφέλη στην υγεία των ανθρώπων σε πολλούς πολιτισμούς παγκοσμίως.
Έρευνες έχουν δείξει ότι τα πολύτιμα στοιχεία που υπάρχουν σε ένα μόνο φακελάκι τσαγιού είναι ικανά να κάνουν θαύματα στην υγεία, γι’ αυτό το λόγο αξίζει να εντάξουμε το τσάι στην καθημερινότητά μας, καθώς μονάχα οφέλη θα έχουμε και καμία παρενέργεια.
Πιο συγκεκριμένα, μερικά από τα πλεονεκτήματα του τσαγιού είναι:
 
  • Το τσάι συντελεί στη διατήρηση του υγιούς σωματικού βάρους
Μια έρευνα του 2011 για το περιοδικό Obesity έδειξε ότι τα ποντίκια στα οποία δινόταν διατροφή υψηλών λιπαρών αλλά και θρεπτικά στοιχεία που υπάρχουν στο πράσινο τσάι έπαιρναν βάρος με χαμηλότερο ρυθμό από ό,τι τα ποντίκια που δεν λάμβαναν τα ίδια θρεπτικά στοιχεία του τσαγιού. Τα ευρήματα αυτής της έρευνας υποδεικνύουν ότι τα εκχυλίσματα του πράσινου τσαγιού μπορούν ακόμα και να εμπλακούν στο σχηματισμό του λίπους του σώματος.
Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε, ωστόσο, είναι ότι όταν μιλάμε για πράσινο τσάι, εννοούμε το βότανο κι όχι το πράσινο τσάι του εμπορίου που κυκλοφορεί στα ψυγεία και είναι γεμάτο ζάχαρη. Αν θέλετε να πιείτε αυθεντικό πράσινο τσάι, προμηθευτείτε το βότανο και βράστε το ή αγοράστε τα κλασικά σακουλάκια τσαγιού που κυκλοφορούν στα μαγαζιά.
 
  • Το πράσινο τσάι βοηθάει την όραση
Τα μάτια, όπως και κάθε σημείο του σώματος, μπορεί να υποφέρουν από οξειδωτικό στρες (διαταραχή της ισορροπίας της παραγωγής δραστικών μορφών οξυγόνου), γεγονός που τα κάνει πιο επιρρεπή στις ασθένειες. Η κατανάλωση ορισμένης ποσότητας πράσινου τσαγιού καθημερινά θα μπορούσε να προλάβει διάφορες ασθένειες, καθώς, όπως έδειξε μια έρευνα του 2010, τα συστατικά του πράσινου τσαγιού επηρεάζουν τους ιστούς των ματιών, ειδικά τον ιστό που σχετίζεται με τον αμφιβληστροειδή. Συνεπώς, εντάξτε σήμερα κιόλας το πράσινο τσάι στη ζωή σας για να έχετε καλύτερη όραση.
 
  • Το λευκό τσάι σάς κάνει να φαίνεστε νεότεροι
Το λευκό τσάι έχει μεγάλη συγκέντρωση πολυφαινολών (πράγμα πολύ θετικό), οι οποίες έχουν απίστευτα οφέλη. Μια πρόσφατη έρευνα απέδειξε ότι οι άνθρωποι που πίνουν τσάι έχουν πιθανότατα βρει το ελιξίριο της νεότητας στην κούπα τους! Στην έρευνα, τα εκχυλίσματα λευκού τσαγιού πρόλαβαν την εμφάνιση ρυτίδων, ενδυναμώνοντας την ελαστίνη και το κολλαγόνο, δυο σημαντικούς παράγοντες που εμποδίζουν την εμφάνιση ρυτίδων και γραμμών έκφρασης. Επίσης, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το λευκό τσάι μπορεί να διατηρήσει τις αρθρώσεις σας σε καλύτερη κατάσταση.
 
  • Το μαύρο τσάι μπορεί να μειώσει το άγχος
Αν νιώθετε αγχωμένοι, τότε ένα φλιτζάνι μαύρου τσαγιού θα σας βοηθήσει να αποβάλετε το στρες. Μια έρευνα απέδειξε ότι το μαύρο τσάι κατάφερε να μειώσει τα επίπεδα των ορμονών που σχετίζονται με το άγχος στους συμμετέχοντες. Ωστόσο, τα οφέλη δεν σταματούν εδώ, καθώς το άγχος αυξάνει και την αρτηριακή πίεση, γεγονός πολύ επικίνδυνο, μιας και αυξάνονται οι πιθανότητες καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού. Μια έρευνα όμως που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό American Medical Association έδειξε ότι η κατανάλωση μαύρου τσαγιού επί έξι μήνες μειώνει τη συστολική πίεση του αίματος.
 
  • Το τσάι καταπολεμά το διαβήτη
Έρευνα του 2010, η οποία αξιολόγησε διάφορα είδη τσαγιών με καφεΐνη, απέδειξε ότι η καφεΐνη στο τσάι μπορεί να συντελέσει στη μείωση του συνολικού κινδύνου του διαβήτη.
 
  • Το τσάι μπορεί να δυναμώσει την καρδιά
Μια έρευνα έδειξε ότι το πράσινο τσάι μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία του ενδοθηλίου πολύ γρήγορα μετά την κατανάλωσή του. Ωστόσο, φροντίστε να αντισταθείτε στον πειρασμό της προσθήκης γάλακτος στο τσάι σας, αν το πίνετε για καλύτερη καρδιαγγειακή υγεία, καθώς η καζεΐνη του γάλακτος μπορεί να μειώσει τα καρδιοαγγειακά οφέλη που έχετε από το τσάι.
 
Γενικότερα, το τσάι είναι από τα καλύτερα ροφήματα που μπορείτε να πιείτε. Πάρτε το βότανο ή τα σακουλάκια του εμπορίου και απολαύστε το ζεστό ή κρύο. Με οποιονδήποτε τρόπο, το τσάι είναι εκπληκτικό κι έχει απίστευτα πλεονεκτήματα.
Αν ήδη έχετε εντάξει το τσάι στη ζωή σας, συνεχίστε να το πίνετε, αν όμως δεν το είχατε σε εκτίμηση, είναι καιρός να αναθεωρήσετε και να ανακαλύψετε όλα τα οφέλη που κρύβει πίσω από τα διάφορα αρώματα και τις γεύσεις στις οποίες υπάρχει.
Πηγή: news.gr